DNA:n (asiakkaiden) ku***usketju

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Azaloom, 20.09.2011.

 1. Azaloom

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  2 171
  Heti alkuun: Olen DNA:n asiakas, tahtomattani. Tämä on siis se ainoa mahdollinen tilanne miten minut voi löytää yrityksen nimeltä DNA asiakkaana. Sama pätee kaikkiin meihin Welholaisiin (jatkossa vain DNA, koska nykymenolla ei ole enää tekemistä vanhojen hyvien Welho-aikojen kanssa). Ne jotka ovat joutuneet ongelmiin yhteyden kanssa ja tästä tai muusta syystä olemaan yhteydessä asiakaspalveluun, ovat varmasti huomanneet, että sen taso on laskenut kuin lehmän häntä yritysoston myötä. Mitä muuta tästä voi syntyä kun tutkitusti Suomen paras ja Suomen huonoin asiakaspavelu kohtaa? No homma menee metsään ja pahasti, tietenkin.

  Itse olen laajakaistapuolella M-asiakas (DL 40Mbps). Vähän aikaa sitten ajelin pidempään aikaan Speedtest.nettiä ja huomasin saavani säännönmukaisesti vain puolet yhteyteni latauskaistan nopeudesta. Sama tilanne kaikilla mittareilla - jopa DNA:n omalla. Aiemmin (ennen DNA aikaa) olen saanut samassa ja aiemmissa osoitteissa täsmälleen luvattua nopeutta ~39,9Mbps. Onko kellään muulla samanlaisia ongelmia?
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2011
 2. sutenööri

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2008
  Viestejä:
  436
  Hyvin näköjään tulee luvatulla nopeudella:kippis:

  [​IMG]
   
 3. laajakaistan nopeuslupaus

  Tuommoistahan tuolla lukee, nopeuslupaus jossa kerrotaan nopeuden vaihtelusta. Jos ei täsmää mittausten kanssa, kannattanee varmaan ottaa yhteyttä sinne DNA:han.
   
 4. -Dist

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2009
  Viestejä:
  4 067
  Sun nettis muuten on DL, ei UL.. ei Welholla mitään 40 megan uppeja ole. Mut enivei, 200/10M netti täällä ja ku asuin viel porukoilla ja oli Welho, niin aina oli max. uppi. Latauskaistaan en oikein kiinnittänyt huomioita kunhan oli yli satasen. DNA:han siirtymisen myötä vähintään kuus päivää viikossa sain max. 4M uppia oli sitten kello kaks yöllä tai päivällä. Ainoastaan randomisti toimi max. nopeudella. DNA oli myöskin vaihtanut mitään ilmoittamatta Welhon nopeuslupauksen. Ennen 200/10M netissä luki lupaukseksi vähintään 100/7M, mutta nyt siellä taitaa olla 100/4M tms. En siis edes voinut tuosta valittaa koska lupauksen mukaan väh. 4M on OK. Vittu mitä paskaa sanon minä, kun tuo oli sen 7M kun netin hommasin.

  Nyt ko muutin omilleni kesäkuussa niin netti on toiminut paremmin. Latauskaista nyt antaa mitä sattuu vähän väliä, kuitenkin yli 100 megaa, mutta uppi toiminut nyt ainakin sillä 7M:llä, yleensä max. nopeudella.

  Welho/DNA kuitenkin on se halvin tällaiselle liittymänopeudelle joten DNA:ssa pysytään mutta negatiiviset mielikuvat tuosta yrityksestä kyllä on. Tuo uppiasia sekä nopeuslupauksen muutos ilman mitään ilmoitusta vitutti kyllä aika pitkään..

  Sonic Empire : Nopeuslupaus jota DNA voi vaihtaa miten huvittaa ilman ilmoitusta.. ei sitä voi lupaukseksi kutsua :mad::mad:. Muutenkin oudosti heittää nuo lupaukset.. 5M upilla pienin uppi on 2, eli 3M vähemmän, mutta 10M upilla saa olla jopa 7M vähemmän? Sama DL nopeudessa.. 110M netillä 40M vähemmän mutta 200M netillä jopa 100M vähemmän? Tosi reilua..
   
 5. Azaloom

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  2 171
  PS: Saan siis säännönmukaisesti nykyään nopeustestituloksia Dl-kaistan osalta alueella 17,5~19Mbps.

  [​IMG]
   
 6. insa

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2001
  Viestejä:
  124
  Itse olen tyytyväinen DNA:n asiakas ja saan tarkalleen luvatun nopeuden, 100/100 Mbit/s, vasteajat suomalaisille palvelimille ~2ms. <3
   
 7. 2nervous

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2009
  Viestejä:
  242
  Dna ollut mainio tähän asti. Heiltä saa myös galaxy s plus puhelimen 9€/kk=216€/2v. Laitoin heille kerran palautetta, jonka olivat hävittäneet. Kun soitin perästä kuukauden päästä niin sain 30€ puheaikaa, ja 10€ bonuksen seuraavasta laskusta.
   
 8. Azaloom

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  2 171
  Kuinka moni on muuten vieraillut DNA:n myymälöissä? Itse olen nyt pari kertaa elämässäni ensimmäistä kertaa käynyt hoitamassa laajakaista-asioita. Henkilöstön edustavuustaso kyllä kuvaa hyvin yhtiön yleistä linjaa ja on palveluiden toimivuuden kanssa samalla viivalla. Tässä vähän aikaa sitten ajattelin mielenkiinnosta mennä vain katselemaan uusinta älypuhelintarjontaa ******** DNA-myymälässä ruokakaupassa käynnin yhteydessä. Ilmoitin heti myymälään astuessani myyjälle, että tulin ihan vain katselemaan ja hypistelemään kosketusnäyttöpuhelintarjontaa mielenkiinnosta, jos sopii. Tämä hieman epäsiisti amis suoraan kuin jostain Kummelin autokauppasketsistä halusi välttämättä liimautua seuraani ja tykittää jotain "cheesyä" myyntilitaniaansa. Siinä jutusteltiin ja puhelin, että kohtapuoliin muutaman vuoden aikajänteellä voidaan liikkua langattomien tiedonsiirtoverkkojen osalta 50-100Mbps nopeuksissa. Myyjä suhtaui koko ajan minuun asiakkaana kuin en tietäisi tietotekniikasta/informaatioteknologiasta hölkäsen pöläystä. Tähän edelliseen hän leveili, että ennen kuin tällaisia nopeuksia nähdään niin "keksitään teleportaatio, parannuskeino syöpään" jne. Mutsini oli vielä sattumoisin mukana ja olisin mielelläni esitellyt hänelle rauhassa uusia hienoja kosketusnäyttöpuhelimia. Molemmat pyöriteltiin jälkeenpäin päitä myyjälle. No annas olla, suunnilleen seuraavana päivänä jossain lehdessä sattui sopivasti eteen artikkeli näiden nopeuksisten verkkojen tulosta Suomeen kohtuullisen nopealla aikataululla. Toivottavasti amis luki saman jutun.

  Pahoittelen tyylilajiani. Se poikkeaa tyystin muusta foorumikirjoittelulinjastani. Mutta teen DNA:n kohdalla poikkeuksen. Se saa vereni kiehumaan, eikä aiheetta.
   
 9. bias

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2011
  Viestejä:
  117
  Azaloom: Täysin samoja fiiliksiä... Viimeksi kun kävin kysymässä hintaa halvimmalle dataliittymälle, niin myymälässähän oli just tämä stereotyyppinen dna-myyjä. Varis-kampaus, mustat hiukset, pukin parta (valkoinen) ja pari korua vielä. Tähän päälle vielä se imelä dna:n univormu, jonka kauluspaidan väri saa ohikulkevat vauvatkin itkemään rattaissaan myötähäpeästä! Kyllä sillä päälle tunkevalla tyylillä varmaan saa jotain jollekin myytyä, mutta vittu että alkaa keittää yli, kun ne perkeleet alkaa katsoa nenän vartta pitkin aliarvioiden täysin asiakkaan tietotason. Tuon melko selvästi esille jos en halua mitään ylimääräistä tai olen tehnyt päätökseni jonkun oston suhteen. Aina niiden pitää vaan silti tyrkyttää lisempää kaikkea... Eikä millään usko, että olen tehnyt jo päätökseni. Kerran olen kävellyt kesken kauppojen ulos Elisan myymälästä, kun ei se tyrkyttäminen loppunut millään.
   
 10. hmikko

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2011
  Viestejä:
  54
  Itselläni on käytössä L-mokkulalaajakaista. Sopimuksessa sanotaan, että "etuoikeutettua" dataa on 50 GB kuussa, ja tämän ylittyessä vauhti voi pudota liittymän nimellisen nopeuden (0,1 - 15 Mbps) alle. Käytännössä tuntuu siltä, että dataa annostellaan paljon lyhyemmissä ajanjaksoissa kuin kuukausi. Jos esim. katselen Areenasta muutaman pitkän ohjelman tai siirrän gigatavun tiedoston, mokkula putoaa säännönmukaisesti seuraavien tuntien kuluessa 2G-verkkoon ja meno muuttuu mateluksi. 3G vauhti palautuu sitten vastaavasti jokusen tunnin kuluttua tai viimeistään seuraavana päivänä. Asun suurehkon suomalaisen kaupungin keskustassa talon ylimmässä kerroksessa, eikä kuuluvuudessa tunnu olevan mitään vikaa. Data liikkuu kyllä reipasta vauhtia silloin kun DNA suo.

  Sinänsä tämä on ehkä mobiiliverkon ylläpidon kannalta ymmärrettävää. Jos tuntuva osuus asiakkaista käyttäisi 50 gigatavuaan putkeen, tukiasemat varmaan olisivat tukossa ja asiakas sitkuttelisi sitten loppukuun alle muinaista lankamodeemivauhtia. En silti nähnyt missään DNA:n sopimuspapereissa mainintaa lyhyemmästä ajanjaksosta kuin kuukausi. Olisi vähintäänkin reilua kertoa, miten nopeuden rajoittaminen käytännössä toimii. Esim. Skype-puhelujen kannalta olisi oleellista tietää, onko odotettavissa, että kaistanleveys katoaa.
   
 11. Applepie

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2008
  Viestejä:
  4 912
  yksiköitä ei missään vaiheessa sivua mainita, voisko siis ostaa liittymän ja olettaa sen olevan 100/100MegaTavua latausnopeus :smoke:
   
 12. Andee__

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2002
  Viestejä:
  243
  Wifi:n ylitse? :smoke:
   
 13. GGR

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2007
  Viestejä:
  815
  Netti toimii luvatusti ja tänään soitin asiakaspalveluun->jonotusaika oli ehkä 5sek sen alun "valitse 1 jos olet hyvä jätkä". vaiheen jälkeen.

  Mikä vielä parempaa, sain tilaamani yhteyden päälle aika lailla samantien, testaamaan pääsin kun tilauksesta meni 2 päivää, toivat modeemin illalla kotiin.

  En oikein osaa valittaa, mutta ehkä minulla kävi hyvä tuuri :)

  ps. en ole töissä DNA:lla. Enkä haluaisi olla.
   
 14. asdalol

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2007
  Viestejä:
  1 730
  200mb netti ja pelaa about 170mb. Ei valittamista.
   
 15. zeitkugel

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2003
  Viestejä:
  109
  Jonottelin tuossa viime viikolla yhteensä kolme varttia DNA;n asiakaspalveluun. Ekaksi puoli tuntia, en ehtinyt kauempaa joten piti lopettaa ja seuraavana päivänä vartin verran, jolloin pääsin läpi. Kun läpi pääsi, oli aspa ihan toimiva ja asiallinen.
  Ennenvanhaan Welhon kanssa asioidessa ei kyllä tuommoisia aikoja ikinä tarvinnut jonotella.
  Mutta eipä tarvitse enää sinne soitella, kun asiana oli netiliittymän irtisanominen. :)
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2011
 16. SpoASU2

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2006
  Viestejä:
  3 733
  Ai tällaisissa asioissa on sopivaa yleistää, toisin kuin esim. mamuissa?
  Jos olet saanut jossain liikkeessä tiettyä kohtelua, sen voi yleistää jokaiseen DNAn liikkeeseen? just.
  Ps. En ole töissä DNAlla.
   
 17. Azaloom

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  2 171
  -Ei tietenkään. Älä sinäkin heittäydy DNA-asiakaspavelijan tasolle :D. Kuten mainitsin luvattua nopeutta on tullut aiemmin samalla konfiksella.

  -Voin kertoa kaksi muutakin suunnilleen yhtä surkeaa kokemusta vieraillessani DNA:n myymälöissä (eri myymälät). Ja olen siis asioinut DNA:n myymälöissä kaikkiaan 3 kertaa.
   
 18. Tanelii

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  176
  Ainoa hyvä asia, jonka voin kokemuksella sanoa, on että Dna:n puhelinkytkyt on hyviä, siis jos liittymän vetää samantien saksilla kahtia ja pitää pelkän luurin. Tosin Saunalahteen verrattuna taas dna:lla harmillinen operaattorikytky monissa malleissa.

  Kuuluvuus luvataan vaikka minne, mutta vähänkin kaupungista ulkona alkaa jo katveongelmat. Nämä ongelmat selvitetään katsomalla tietokoneelta aspassa "kyllä pitäisi kuulua, ompa harmi!".

  Asiakaspalvelu liikkeessä on noin 4/5 myyjästä paskaa, johtuu varmaan siitä että dna liikkeen normaalimyyjä on amisjätkä, jonka asiakaspalvelutaidot koostuvat asiakkaan alenkatsomisesta ja vittuilusta.
   
 19. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  Valitettavasti muutin juuri silloin, kun DNA ja Welho pistivät TV-palvelut yhteen. Vanhassa DNA:n tupla-paketissa oli 20+ kanavaa ~20 e hintaan ja nyt uusi M on aivan täyttä kusetusta siihen verrattuna. Kanavia paljon vähemmän ja aivan umpisurkeita. Lisäksi tietysti BBC World ja DW hävis kortin taakse - Oli ne perustelut mitkä tahansa, niin kyllä sitä helvetti moisesta pitäisi asiakkaille ilmoittaa. Noh, siellä sitten liikkeessä muutama hyppyritukkaa oli huuli pyöreänä, että mites me nyt saadaan tämä Tuplaa vastaava paketti "Welhon" pariin. Eipä tietenkään onnistunut ja kaikenmoisten kevätjuhlaliikkeiden jälkeen "lahjana" sain samat edut kuin uudet asiakkaan, ainoa vaan että 6 kk jälkeen maksan käytännössä 10 e enemmän lähes samasta paketista kuin ennen. Piip. Haistakoon paska koko pulju, jahka tuo 6 kk loppuu, niin Elisa Viihde tulee taloon. En tiedä onko yhtään parempi, mutta pääsee ainakin DNA:sta eroon.
   
 20. Azaloom

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  2 171
  Juurikin näin. Palveluiden taso, laatu ja määrä huononevat ja hinnat salakavalasti nousevat. Welhon kaapelissa ilmaiseksi koko 2000-luvun näkyneen BBC Worldin poisto DNA:n toimesta pari kk:ta sen jälkeen, kun Sanoma oli myynyt Welhon DNA:lle oli yksi lukuisista törkeistä tempuista asiakkaille. On ihan selvää, että tutuksi tullut Welhon trendi pitää hinnat samana tai jopa laskea niitä, samalla kun tasaiseen tahtiin vuosittain laajakaistaliittymien nopeudet nousevat kehityksen myötä on menneisyyttä DNA:n myötä. On surkea tilanne, että monen monet viime vuosien uudet taloyhtiöt ovat valinneet talon laajakaistainfrakseen Welhon sen hyvän maineen, palvelujen ja hintojen vuoksi, jotka perusteet ovatkin nyt keikahtamassa päälaelleen omistuksen yllättävän DNA:lle siirtymisen vuoksi.
   
 21. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  DNA:lla oli tosin vanhan tv-paketit welhoa parempia...
   
 22. kiivi3

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2006
  Viestejä:
  375
  Tulipas kokeiltuu DNA:n ja speedtest.net yhteysnopeuksii.. vaikuttais et jotain feelua, kun XL200 (vai mikä se 200M liittymä nyt onkaan) liittymä anto jokainen kerta alle 20M, uppi oli kyl sitä ~7M eli normaalia... aikaisemmin kyllä nopeus ollut siellä 170M tms kieppeillä...

  Jäi vaan sellanen fiilis et DL rajoitettu tohon 20M.. no pittää selvitellä lisää..
   
 23. Azaloom

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  2 171
  Joo, voi olla kyse täsmälleen samasta ongelma kuin mulla: Vaikuttaa siltä, että DL-kaista puristettu keinotekoisesti 20 megaseksi. Uppi on niin kuin pitääkin olla.
   
 24. kiivi3

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2006
  Viestejä:
  375
  Lähti toimii, koneen bootti ei auttanu, mut kaapeli-modeemin ja reitittimen bootti korjas ongelman.. 160/8 lahden toiselle puolellekin jne. Tiiä sit onks jotain muutoksii ollu ja "jossain" tiedotettu asiasta.. pittää seurailla tilannetta.
   
 25. Azaloom

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  2 171
  Testaan samaa. Persiistä jos menee reitittimen asetukset ja reitityssäännöt. Pitää tsekkaa jos ne voi tallentaa ennen resetointia...
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti