DJ, tiskijukat, aivan turhaa muinnaisjäännettä. Milloin päästään noista pelleistä eroon.

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Advancedi, 16.02.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Lagaaja

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2007
  Viestejä:
  3 228
  Tälle pitää saada nosto \o/

  Nii, ja Advancedilta bannit pois! Eiköhän suurin osa suomen "klubikansasta" (lol) eli tavan tallaajasta ole sitä mieltä, että noi aloituspostauksessa mainitut tanssi & paini rabintoloiden tiskijukat ole melko turhia. Samat rallit soi nykyään joka kuppilassa vaikka olisivat teemaltaan kuinka erilaiset. Sille ei voi mitään, että keskustelun taso on muuten vaan alhaista nykyään murossa suurten massojen takia, eikä se Advancedin vika ole, eihän?
   
 2. JohnnieM

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2011
  Viestejä:
  1
  Tässä on tämän keskustelun järkevin kommentti. Jessus mitä sammakoita täällä päästellään. Olisitte ylipäätänsä ilosia, että joku suostuu teille sitä musiikkia soittamaan. 7 vuotta levyjä sivutoimena aikoinaan soittaneena ja alasta muutenkin tietäen voin sanoa, että palkka on ensinnäkin onneton. Naisia sillä et saa sen enempää kun pullistelemalla sillä, että osaat ajaa bemarilla ylinopeutta. Palaute on pääosin negatiivista tai useimmiten suoraa huutoa, koska sillon kun ilta on hyvä, palautteena voit pitää sitä että sait vain vähän kuraa naamalle.

  Miksi sitten DJ:ksi siellä varmaan hölmöimmät miettii? DJ:t ovat useimmiten musiikista kiinnostuneita. Uhraavat aikaa ja rahaa sille, rakastavat musiikkia. Usealla niistä DJ:stä , joihin täällä Seduloillanne viittaatte, on enemmän tietoa musiikista kun tällä foorumilla yhteensä. Heidän ainut virhe lähtiessään sitä ammatiksi tekemään on luulla, että tämän omistuksen saisi jaettu muille. Ei ainakaan Suomessa. Kai te nyt ittekin tajuatte miksi puhutaan ylipäätänsä Seduloista. Joka paikassa sama konsepti, samat biisit ja samat big brotheria rakastavat teinit, samat drinkit. Se toimii meille junteille, ja pelkästään se. Joka ikinen asia, musiikki varsinki, pitää olla valmiiksi ympäri maapalloa pureskeltu, muitten hyväksymä, sitten vielä mielellään radiossa muutaman kuukauden jauhettu, että joku teistä suostuu sitä tanssimaan. Ja sekin vain armottomassa kännissä, josta johtuen biisissä tulee olla mahdollisimman helppo kertosäe jota voi hoilata tuoppi kädessä. Maailmaakin jonkun verran nähneenä en vielä yhtä jäyhkeään yökerho kulttuurin ole törmännyt. Ainut ilo DJ:lle on , kun se soittaa ne muutamat harvinaisemmat tai tulevat hitit, palan siitä omistautumisestaan teille vaivihkaa sinne haddawayn ja Gagan väliin, ja edes murto osa tajuaa sen hienouden. Jos se siitä DJ:stä itsestään olisi kiinni, se voisi melko varmasti koska tahansa jättää koko sen hetkisen kuralistan läpi ja soittaa jotain ihan muuta.

  Sitten niihin paikkoihin jossa ei soi tanssihitit vaan joku erikoisempi musiikki. Voin lyhkäsesti kertoa miten siinä käy 99% yrittäneille. Laitat hienon , tunnelmallisen drinkkibaarin pystyyn. Päätät että siellä soi jazzia tai housea, mitä vaan muuta kuin gagaa. Kahtena ekana vkloppuna siellä on porukkaa, sen jälkeen satunnaisesti hyvän musiikin ystäviä juomassa parit drinkit. Omistaja laskee illan päätteksi kassaa ja tulee tulokseen sata euroa. Samalla ikkunasta näkyy kun viereiseen onnelaan jonottaa 500 ihmistä, kännisimmät hyräilee jo valmiiksi pitbullia. Kauanko luulette että drinkkibaari pysyy pystyssä?Tässä junttilassa ei yksinkertasesti ole sijaa vähemmistö-musiikille yökerhokäytössä kaupallisessa mielessä , eikä varsinkaan Sedun baareissa.

  Varmaan sanomattakin selvää, että tilannetta pahentaa entisestään ketjun aloitus kysymys DJ:n poistamisesta. DJ kumminkin lähtökohtasesti kaikesta tästä huolimatta pyrkii siihen, että mahdollisimman moni tulee palvelluksi musiikin suhteen ja edistää omalta osaltaan sitä että haddawayn lisäksi on muutakin, joka saa porukan liikkumaan. Mitä parempi ilta, sen enemmän mahdollisuuksia toteuttaa itseään.

  Jos se DJ-kopin tekniikka saa jonku illan pilalle, niin suosittelen unohtamaan koko yökerhoissa käynnin. Ei minunkaan lomamatka mene pilalle vaikka lentokoneen ohjaamossa on vilkkuvia valoja ja nappuloita, ja silti koneen saisi koska tahansa autopilotillekkin.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2011
 3. Yesse

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  239
  Onko tämä artikkeli jonkunlainen epäonnistunut trollaus vai jonkun baarin dj vei topikin alottajalta naisen? Itse en jaksa puuttua koko asiaan. Jollakin ilmeisesti vaan huono päivä.
   
 4. bexxx

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2006
  Viestejä:
  363
 5. Straiffi

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2006
  Viestejä:
  3 355
  Kyllä DJ:n merkityksen huomaa viimeistään siinä vaiheessa, kun puikoissa on joku paska DJ, joka ei ole yhtään tilanteen tasalla. Tuli tuossa mieleen eräskin kerta kun oltiin kaverin kanssa paikallisessa keskikokoisessa mainstream-yökerhossa ja rättimikko soitti jotain ihan käsittämätöntä paskaa, josta ei kukaan muukaan oikein tajunnut mitään. Kävin sitte kyselemässä siltä että olisko sillä vaikka Paul Oakenfoldia ja vastas että "eeeei ole", mietin siinä sitten hetken ja kysyin että noh, olisko sitte edes Jenni Vartiaista. Vastaus oli sama "eeeei ole". Totesin, että asia selvä ja lähdettiin sen jälkeen vittuun ko. puljusta.
   
 6. NyNNyXX

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2005
  Viestejä:
  782
  Näin!
  Eikä mutu-tuntumalla jotain idiotismia asioista joista ei mitään ymmärrä.

  Nimimerkillä 22-vuotta ammatikseen soittanut, nykyisin evp-dj.

  Terveisiä vaan tutuille!
   
 7. Euno

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2009
  Viestejä:
  69
  Näinhän se on että nykymaailmassa on tiskijukan vaikea saada kunnioitusta. Hyvin vetävä DJ harvemmin herättää mitään tunteita mutta jos DJ on huono niin se vituttaa aivan äärettömästi.

  Jotenkin kyllä tulee semmoinen luuseri-fiilis mieleen niistä ressukoista jotka jossain seduloissa soittavat Lady Gagaa ja muuta listapaskaa. Halutaan olla cooleja DJ:tä mutta ei osata muuta tehdä ku heittää itunesista playlist pyörimään. Tietty tälläkin osa-alueella on varmaankin huippuja ja oikeasti hyviä kavereita mutta eipä ole tullut vielä mihinkään erikoiseen törmättyä.

  Kokonaan eri juttu on nämä DJ:t joilla on omaakin tuotantoa ja käyvät klubikeikoilla jne. Usein lähtee erittäin kovaa settiä ja kyllä silloin tulee illan päätteeksi heitettyä kiitokset levyn pyörittäjälle. En hirveästi keikoilla käy mutta kyllä ainakin Helsingistä löytyy näitä todella kovia soittajia. Ja muistakaa ihmiset, real DJ's play vinyls.

  Disclaimerina laitetaan että tekstini oli mutu-tuntumalla jotain idiotismia asioista joista ei mitään ymmärrä. :kippis:
   
 8. NyNNyXX

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2005
  Viestejä:
  782
  Mutua varmaan, muttei idiotismia kun sitäkin täällä on luvattoman paljon.
   
 9. mailbag

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  5 404
  Vaikea arvostaa ketään kuka soittaa muiden biisejä, yleensä vielä pilaten ne..
   
 10. NyNNyXX

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2005
  Viestejä:
  782
  Eli, pitäiskö jokaisen säveltää oman musiikkinsa itse jos haluaa kuunnella jotain sävelmää.
  DJ:seen liittyvä (olkoon se sitten vaikka) arvostus liittyykin lähinnä siihen että joku pystyy valitsemaan itse kappaleet ja järjestyksen siten että se jaksaa kantaa esim. vaikka 5h.
  Jos joku alalle vihkiytymätön pystyy pitämään ilman apua vaikka 100 ihmistä vetävän tanssilattian täynnä viiden tunnin ajan soittamatta kertaakaan samaa biisiä toistamiseen ( tai annetaan vaikka armoa että kymmenen 4min. biisiä saa soittaa kaksi kertaa ) niin on kyllä aikas kova jannu.
  Tässä voi tietysti nostaa haastetta poistamalla eri tyylilajeja ( esim. r'n'b, rock, kotimainen, eurodance yms. yms.)
  Haastetta saa myös aikaan jos soitetaan biisejä jotka ei ole täysin tuttuja kaikille mutta siltikin tanssilattia on täynnä (huom! ei klubi- eikä teema-illat vaan perus viikonloppu-ilta).

  Toi mailbagin kommentti taasen edustaa tuota idiotismia.

  Pitäisikö sitten jokaista joka osaa vähän Landolaa rämpyttää arvostaa, vai.
  Arvostus tulee ansaitusti jos siihen tarvittavia avuja löytyy, olkoon taito mikä tahansa.
   
 11. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 104
  on meleko tylsä juottola ilman djiitä, kuka sen tausta musiikin silloin siellä vetäis, nova soimaan taustalle ja ja kaikilla on kiva meininki, veikkaan että ei ole.
   
 12. Dome

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  2 683
  Sitä lady gagaa ei varmaan soiteta siellä sen takia, että suurin osa ihmisistä haluaa sitä kuulla? Jos sedulassa alkaa levynpyörittäjä soittamaan omaa musaa, niin kopin edessä kuhisee ihmismassa mikä tulee toivomaan sitä lady gagaa. Yleensäkin monessa yökerhossa se dj soittaa juuri sitä musaa mitä ihmiset haluaa kuulla.

  Ihan eri asia on joku tietyn genren ilta, tai muu vastaava missä sitten soitellaan tietynlaista musiikkia ja silloin myös dj:t on ihan eri maata. Itsekin käyn paljon mielummin kuuntelemassa esim pelkkää konemusiikkia missä on muutama osaava dj vetämässä omia settejä. En siltikään paheksu yökerhojen levynsoittajia, koska koen sen ihan eri hommaksi eikä näitä omasta mielestäni voi edes verrata toisiinsa.
   
 13. Euno

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2009
  Viestejä:
  69
  Totta kai ihmisille soitetaan mitä ihmiset haluavat kuulla. DJ soittaa sitä mitä klubin omistaja on hänet palkannut soittamaan, ei ole omastakaan mielestäni hirveän ammattimaista pyöräyttää jotkut terrorcore sessiot käyntiin kun on palkattu soittamaan Lady Gagaa.

  Minun on vain vaikea kuvitella kenenkään unelmaduuniksi soittaa jotain listahittejä sedulassa. Käy sääliksi niitä joille ei muuta duunia riitä ja päätyvät sinne teinihelvettiin soittamaan koko kansan suosikkeja. Jos joku tosissaan on pyrkinyt unelmaduuniinsa sedula-DJ:ksi niin käy vielä enemmän sääli kyseistä ihmisrauniota.
   
 14. Narf

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  4 124
  sedoloitten musa on kyllä sitä itseään.
   
 15. DropIt

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2002
  Viestejä:
  49
  Huh, kävin elämässä taas illan unelmaani. :D (En Onnelassa, ei mua semmoseen huolittais. :smoke:)

  Harva kait meistä työkseen tekee jotain mistä nauttisi ihan äärettömästi? Ei kait postimiehelläkään tule tippa kullinpäähän joka kerta tiputtaessaan lehden laatikkoon? :confused:

  Kait sitä viikonloppunsa vois turhemminkin käyttää kuin töissä käymällä. :kippis:

  Soitinpa asiakkaille vähän siihen Rihannan kylkeen ja muiden kylkeen Skrillex - Rock 'n' Roll biisin. Siitäs saivat. :D
   
 16. Narf

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  4 124
  Oikein. Kunnon musaa kansalle, Skrillex tekee kyllä hyvää musaa. Harmi että alan kyllästyä jo kyseiseen artistiin kaiken hypen takia.
   
 17. Applepie

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2008
  Viestejä:
  4 912
  tätä tullu itekkin joskus funtsittuu että mikä noiden tiskijukkien idea on... varsinkin jos ei ole omaa musiikkia/eivät miksaa itse vaan laittavat vaan musaa soimaan, eivätkö edes ota toiveita. Tällöin sama olisi tehdä se soittolista valmiiksi ja pistää baarin auetessa soimaan.
   
 18. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 299
  DJ:n kuuluu myös lukea tilannetta, aikaa ja fiilistä... eli ylläpitää menoa sen mukaan miten yleisö/bilettäjät käyttäytyvät. Noita leynpyörittäjiä on todella monentasoista - varmasti myös sellaisia jonka virkaa ajaisi yhtä hyvin soittolista tai radiokanava, mutta sitten on kanssa sellaisia joiden musiikki osuu just nappiin ja luo koko illan fiilistä. Eikä sitä hyvää DJ:tä välttämättä edes huomaa, mutta paskan huomaa kyllä. Voisi ajatella DJ:tä vähän kuin toimittajaa joka alati paisuvasta musiikin merestä valitsee ja toimittaa kuulijolle sen muutaman tunnin, mielestään sopivaa settiä sille illalle ja siihen tilanteeseen. Sedulat ja muut kökköpaikat sitten erikseen, siellä soitetaan jotain kuukauden hittejä ja muuta paskaa mikä kuuluu ohjelmaan.. vähän kun iltasanomien toimittajien juttuja lukisi... On vähän kahdenlaista yleisöäkin, niitä jotka eivät voi tanssia tai tykätä biiseistä joita eivät ole ennen kuulleet, ja niitä jotka innostuvat ennenkuulumattomista soundeista joita DJ on tuonut mukanaan jostain underground sceneistä.
   
 19. rewind

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2001
  Viestejä:
  1 573
  EQ:n ja äänentasojen säätö on etukäteen mahdotonta, lisäksi pitää osata soittaa biisejä tilanteen mukaan.

  Aloituspostaus on kyllä mainio, harvoin tulee nähtyä noin pihalla olevaa kirjoittajaa Tegen lisäksi.

  EDIT: Jaaha, poro olikin jo vastaillut.
   
 20. Pusherman

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  8 886
  Beatmatching - Wikipedia, the free encyclopedia jne..
   
 21. Narf

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  4 124
  Eikös DJ ole joissain paikoissa siksi että saisi olla auki pitempään?
   
 22. Euno

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2009
  Viestejä:
  69
  No kuvittelisin aika monelle DJ:lle ammattinsa olevan hyvin mieluista. Eli siis teette sitä duunianne vaikka se ei välttämättä olekaan ruusuisin ammattivalinta. En ainakaan ole tavannut tiskijukkaa joka vihaisi duuniaan mutta tekisi sitä loistavien työsuhde-etujen ja palkan takia :smoke:

  Jokin intohimo levyjen pyörittelyyn täytyy olla että sitä jaksaa. Itse en ainakaan kestäisi kovin pitkään tuollaista epävarmaa, stressaavaa ammattia(tästä ei onneksi täydy huolehtia kun en mitään osaakkaan), toisin kuin jotain postinjakamista jota voisi vaan koomassa vetää vuodesta toiseen ja palkka rullaisi säännöllisesti tilille.

  :kippis:
   
 23. rävän tuuhein STI

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  3 641
  Kummaa kuinka täällä stadissa soittelee nimenomaan seduloissa ne kotimaan DJ -kaartin aivan kärkinimet. Ja on oikeastaan aina soitellut, Kimmo Kauppinen, JS16, Kunnari, Käpä ja muutama muu trancepiireistä tuttu sälli.

  Josta päästäänkin siihen faktaan, että ainakin stadin seduloissa se musiikki on ihan jotain muuta kuin NRJ:n listahittejä klo.22-04.

  :kippis:
   
 24. Applepie

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2008
  Viestejä:
  4 912
  tervetuloo tänne itärajalla, joensuuhun siis. no tänään on kyllä kunnari keikkaamassa ja oisko ollu kk takaperin disco idiots mutta aika hiljasta on muuten...
   
 25. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  268
  Mitäs vikaa on seduloissa? Kyllä minä muistan ajan ennen seduloita, ei baarit olleet silloin yhtään sen parempia kuin tänään. Seduloissa toimii moni asia helkkarin paljo paremmin kuin aikaisemmin, siksihän ne onkin niin suosittuja.

  Ainoa miinus on oikeataan niiden suuri koko (joka on useimpien mielestä vain plussaa), jos eksyy kavereista joutuu yleensä vähän haeskelemaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti