DIY Screeni/Valkokangas

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Tege, 10.12.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jkai

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2013
  Viestejä:
  22
  Tuo black screen on vähintäänkin mielenkiintoinen, muutama kysymys heräsi:

  Sekoitetaanko nuo kaksi maalia kylmästi keskenään vai maalataanko päällekkäin?

  Sekoitussuhde lienee 50:50?

  Mohair, vaahtomuovi vai millainen tela? Osaatko arvioida maalin menekkiä tuohon 150" kuvaan, purkki molempia riittänee..?

  Onko tuo miten tumma ilman kuvaa? vertailua puhtaaseen valkoiseen en löytänyt.. innotekiät valitettavasti vaikuttaa

  Onko katselukulma yhtä laaja kuin valkoisella, tuleeko mitä miinuksia mieleen?
   
 2. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  http://www.avsforum.com/forum/110-d...asy-ambient-light-rejecting-screen-paint.html tuolla on aika pitkä kirjoitelma kys. screenistä (mm. sekoitussuhteet) Screeni on tosiaan nimensä mukaisesti musta, tai erittäin tumman harmaa. Jos innofactor on pelissä, niin sitten tuo melkein kannattaisi vaikka peittää verhoilla / kankaalla.
   
 3. adrian2lee

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2016
  Viestejä:
  5
  Black screeneistä innostuneena olisi tarkoitus kokeilla tehdä KapaMount screen latexii:n vinkkaamilla tikkurilan maaleilla. Kapalevyn löytäminen Tampereelta vain on tuottanut hankaluuksia, olisiko kenelläkään vinkkejä?
   
 4. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Esim tuolta? Varmaan kannattaa soittaa ja kysäistä.
   
 5. adrian2lee

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2016
  Viestejä:
  5
  Tampereelta löytyi soittelujen jälkeen A-print, joilla ei ollut kapaMounttia, mutta kapaPremium levyä. Onko tietoa näiden eroista ja soveltuisiko tämä screeniksi? Ilmeisesti ei alumiinivahvistettu, mutta soveltuu myös ulkokäyttöön. hinta 90e 153x305cm
   
 6. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Luulisin että soveltuu
   
 7. onck

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2008
  Viestejä:
  23
  Rakennettiin "toimistolle" tollanen ghettotykki piirtoheittimestä ja pienestä näytöstä ja kuvahan on tietysti liian himmeä pimennetyssäkin huoneessa, ja vielä huonompi kun täydellinen pimentäminen ei ole mahdollista.
  Tällä hetkellä heijastetaan aivan liian isoa kuvaa maalaamattomaan gyprocciseinään. Millähän tuo kantsis maalata? Vaikea saada selkeää ratkaisua harmaan ja valkoisen välillä, kun harmaa olisi kai parempi ylimääräisen valon tihkuessa huoneeseen, mutta mustan tason kanssa ei todellakaan ole ongelmia.
  Olisin valmis hyväksymään pientä hotspot-ongelmaa, kunhan valoa saisi, mutten älyä mikä maali vastaisi isoa gainia kankaassa. 4:3 suhteella kuvasta tulee niin valtava ettei kangas oikein ole vaihtoehto

  Edit. Ei helkkari luulin pöyhineeni internettiä jo huolella mutta juuri tämä threadi olikin jäänyt puolitiehen, edellisellä sivulla kyselty aiheen läheltä. Pidän viestin täällä silti jos joku kertoisi enemmän kokemuksiaan tai vinkkaisin mahdollisimman överin kiiltomaalin
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2017
 8. Nenola

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2008
  Viestejä:
  218
  Piti kokeilla itekin tuota black screeniä kun pitäis saada tuo ruma ja käyristynyt rullakangas pois. Kopsaan tähän suoraan kirjoitelman tuolta DVDPlazalta:

  No nyt on black screenin tekoa kokeiltu. Jo pohjaa telatessa kävi arveluttamaan saako pinnasta mitenkään tasaista, jätin sitten pinnan maalauksen emännälle kun se on maalarina kokeneempi. Telan rajat jäi näkyviin vaikka miten huolellisesti koitti saumoja saada "piiloon" ja tela oli niin hyvä kuin vaan kaupoista löytyi. Lisäksi pinta jäi aika epätasaiseksi, on nimittäin melkoista räkää tuo hopea, efektimaalina varmasti hyvä jos ei tasaista tarvii tulla. Sekoitussuhteena oli Hopea 2:Harmaa 1. Kyllä tuo toki valoisassa tietyllä tavalla kivemmin toimii, valkoinen näyttää aika tunkkaiselta ainakin alkuun mutta säätämällä voi parantua.

  Pitää nyt yrittää tällä tai tuolla vanhalla rullakankaalla pärjätä tovi ja miettiä mitä seuraavaksi. Yrittääkö ruiskumaalausta seuraavaksi vai tyytyykö vaaleampaan yhden maalin maalaukseen. Ja vinkkejä sekä neuvoja otetaan vastaan jos tässä nyt jotain tein väärin.

  Yhteenveto:
  -105" kapalevy (2cm reunoilla ylimääräistä)
  -Maalit: Harmony Harmaa 1949 ja Taika Helmiäismaali Hopea
  -Pohjakerros pelkää harmaata, pinnassa kaksi kerrosta hopean ja harmaan sekoitusta 2:1

  Tuolta näkee pari kännykuvaa: https://goo.gl/photos/jFW1y5ThtZ42m53z7
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti