Disney osti Lucasfilmin. Kolme uutta Star Wars-elokuvaa tulossa

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja 8088, 30.10.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tsn81

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2003
  Viestejä:
  1 748
  Tuohan se juuri erotti tämän elokuvan ns. normaaleista elokuvista. Mielestäni hyvä ratkaisu. Hienoa oli kun kuuli ensimmäiset ns. tutut sävelet elokuvassa.


  Tuosta CGI-toteutuksestakin voi olla montaa eri mieltä. Olin katsomassa leffaa sellaisen henkilön kanssa, kuka ei vanhoja elokuvia ole kovin tarkasti koskaan katsellut. Kun kysyin jälkeenpäin niin ei huomannut muita potentiaalisia CGI-ihmishahmoja kuin Leian. Tai sitäkin ajatteli hyväksi maskeeraukseksi.

  Eli jos tiedät, että Cushing on kuollut niin katsot tarkemmin Tarkinin toteutusta ja huomaat pienetkin virheet. Jos taas joku muu sivuhahmo olisi ollut CGI-toteutus niin et olisi välttämättä edes huomannut siinä mitään outoa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2016
 2. mooglez

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2002
  Viestejä:
  1 000
  Itse en huomannut että Tarkin on cgi hahmo, mutta en myöskään ollut tietonen näyttelijän kuolemasta
   
 3. Tribuuni

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2009
  Viestejä:
  738
  Näinköhän varmasti saman elokuvan kuin kriitikot ja leffan kehujat. Minusta tämä oli äärimmäisen ennalta-arvattava putkijuoksu, jossa dialogi oli todella kömpelöä ja hahmot täyttä paperia. Siis ihan oikeasti, Jyn on varmaan yksi leffahistorian anonyymeimmistä sankareista ja pahis samaa luokkaa: kummassakaan ei ollut minkäänlaista terää. Suurimman osan sivuhahmoista, Vader mukaan lukien, olisi ihan hyvin voinut poistaa leffasta, eikä mitään olisi menetetty. Juonenkäänteetkin lähinnä naurattivat onttoudellaan. Jossain tusinaräiskinnässä voisi helposti olla vipu rannalla, jota täytyy käydä kääntämässä koska X, mutta elokuvassa tuollainen on todella väsynyt plot mechanic.

  2/5, koska lopputaistelussa oli sentään muutamia vaikuttavia kohtauksia.
   
 4. Boulas

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  11
  Allaoleva voi olla todella sekavaa, oksennan ajatukseni elokuvasta tähän:

  Eilen tuli käytyä ensi-illassa tiiraamassa koska olenhan kovan luokan Star Wars fani. Ehkä eniten ennen elokuvaa odotin Darth Vaderia ja miten on saatu lotua tuo ikonin hahmo jälleen kerran. Omaksi yllätyksekseni olin enemmän täpinöissäni komentaja Tarkinin aika isostakin roolista kun Vaderista. Toki Tarkinin ja Leian naamoista näki, että on CGI-kasvot, mutta daymn silti. Pistin myös merkille, että Darth Vader näytti jotenkin "Out of place". Ääni ei ollut ihan sama, mikä ihan ymmärrettävää koska Earl Jones jo aika vanha mies, mutta kuitenkin. Itselleni kuitenkin totaalisen fanihetken kruunasi viimeinen kohtaus, jossa vanhojen kauhuelokuvien tapaan pimeällä käytävällä Vader lahtaa aivan kaikki. Kuitenkin vaikutti mielestäni liian ketterältä, Vader ei ollut ketterä vaan kankea ja luotti enemmän iskun voimaan kuin liikkuvuuteen.

  Mitä ylempänä mainittiin että hahmot ovat paperia ja juoni ennalta-arvattava. Mitä sä odotit elokuvalta, joka sijoittuu aikaan tyyliin kuukausi ennen uutta toivoa? Ei siinä kauheasti ole varaa juonenkäänteitä lisäillä. Enkä kyllä näe että olisi hahmoillekkaan tarvinnut enemmän ulottuvuutta, sillä lopputulos on kuitenkin sama. Hahmoja ei tulla koskaan enää näkemään.

  Loppunoottina, vasta leffasta ulos tullessa tajusin, kuinka huono The Force Awakens olikaan ja kuinka superpaskoja prequelitkin olivat.
   
 5. Sadness

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  9 707
  Kyllä ne CGI toteutukset paistoi sen kenraalin(Vihreä puku kuka kävi valtataistelua Krennigin kanssa) ja leian kohdalla, en sitten tiedä oliko muilla kasvomaskeja päällä mutta nämä ainakin tuli huomattua.
   
 6. Tribuuni

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2009
  Viestejä:
  738
  Tarkoitin tietenkin sitä, että Rogue Onessa olisi voitu ottaa vähän riskejä ja tehdä jännittävä heist-leffa scifi-tyyliin. Sen sijaan saatiin taas yksi mielikuvitukseton kopio samasta kaavasta, jolla Star Warseja on aina tehty (paikasta A paikkaan B, paikasta B paikkaan C, jossa iso lopputaistelu). Hahmoihin taas olisi pitänyt saada lihaa luiden ympärille ihan sen vuoksi, että leffan käänteet ja vaarat olisivat tuntuneet joltain. Itse en ainakaan näistä paperinukeista välittänyt juurikaan.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2016
 7. ARE5

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  1 482
  Star Wars on fantasiaa, ei sci-fiä. Tai ehkä fantasiaa sci-fi elementeillä.
  Kuvailet yllä asioita jotka kuuluu Star Warsiin ja mariset että elokuva oli niiden vuoksi huono? Ehkä Star Warsit ei ole sua varten?

  Itse pidin leffasta kovastikin. Elokuvan loppu oli vaikuttava. Vaderin suorittama teurastuskohtaus etenkin. Ei mielestäni ollut liian ketterä, pelkäsin että olisivat tehneet jotain prequel skeidaa siihen "taisteluun" mutta onneksi ei, lähes täydellistä. Paras Star Wars leffa 30. vuoteen.

  Ihmisille jotka eivät fanita Star Warsia, elokuva sopii hyvin aivot narikkaan toimintaseikkailuna.. kerta-annoksena.
   
 8. Marauderi

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2012
  Viestejä:
  146
  Sillon joku vuosi sitten kun Rogue Onenin juonikuvaus paljastettiin olin aika "meh, miksi juuri tästä aiheesta pitää tehdä, varmasti löytyy tuosta universumista mielenkiintoisempiakin aiheita". Ja kyllä se sama fiilis leffan nähtyään oli tallella. Tykkäsin kyllä leffasta, mutta niinkuin ylempänä on jo sanottu ei elokuvassa tapahdu sinällään mitään isompaa juonenkäännettä. Toki tuo Death Starin heikkouden selitys oli ihan siisti juttu, mutta tarviko se oman elokuvan?

  Alkuperäiset leffat rajoitti tätä pahasti. esim. valkopukuinen pahis aikoi laittaa koko hiekka-planeetan paskaksi, mutta Tarkin sanoo että "kaupungin tuhoaminen vain riittää (koska Death Star tuhoaa ensimmäisen planeetan vasta episode IV:ssa)"

  Näyttelijät kaikki hoitavat työnsä hyvin, mutta mihinkään hahmoon ei kiinni ja nuo lopun kuolemat oli semmosia "Jaa... se tyyppi kuoli sitten tuohon ja tuo tuohon". Valkopukuinen pahis on vain pahis tähän elokuvaan keksitty, koska joku pitää tappaa, eikä isot jehut Tarkin tai Vader voi tietenkään tässä kuolla. Se droidi oli kiva kevennys suhteellisen synkkään leffaan, vaikka vähän Jar Jar rajoilla siinä jo liikuttiin.

  Alkupuoli leffaa ei tuntunut Star Warsilta, en sinällään jäänyt kaipaamaan alkutekstejä, mutta joku siinä mättäsi ettei alusta asti ollut sitä tiettyä fiilistä mikä viime vuonna heti alusta oli Episode VII katsoessa. Stormtrooperit toki pyöri ruudussa kokoajan, tutut blaster-äänet pauhuivat ja jopa äijä jota vaimo oli kaulimella nenään lyönyt vilahti ohi oranssihaalarisen kamunsa kanssa. Mutta vasta loppupuolisko onnistui luomaan tutun ympäristön.

  Lopun maa ja avaruustaistelu olivat kyllä näyttäviä. CGI-Tarkin ja Leia eivät itseä haitannut, päivastoin olin todella innoissani kun näki tutut kasvot. Mutta eniten ilahduin noista kapinallis-piloteista, jotka siis ovat myös tuttuja alkuperäisen leffan avaruustaistelusta. CGI ja varmaan vanhan leffan materiaalilla oltiin tehty, mutta oli kyllä hetki kun Red Leader pamahti ruutuun aloittamaan hyökkäyksen, Biggs (Luken kaveri) ja Y-wing poppoon olin myös bongaavinani.
  Vaderin käytävä-lahtaus laittoi myöskin hymyn suulle tai pikemminkin virnistyksen. Vader tuntui myös minusta siltä karulta ja pysäyttämättömältä puoli-koneen muodossa astelevasta imperiumin aseesta.

  Päällisin puolin nautin kyllä elokuvasta kovasti, mutta aihe ei Star Wars maailmasta mielenkiintoisin ollut. Han Solo leffa ei myöskään hirveästi kiinnosta, hahmo jota nähty jo neljässä leffassa. Totta kai se tulee käytyä katsomassa, mutta toivottavasti jatkossa olisi jotain vähän omaperäisempääkin tuloillaan.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2016
 9. Caracen

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2005
  Viestejä:
  480
  Itse pidin tätä Roque 1:stä parempana kuin Force Awakensia. Jotenkin tuo tarina soljui paremmin eivätkä kohtaukset olleet niin irrallisia kuin FW:ssä paikoin. Lopun Darth Vader -kauhukohtaus pimeässä käytävässä kun lasermiekka pärähti päälle oli mielestäni erinomainen. Myös koko lopun pitkää taistelua olisi katsonut vielä pitempäänkin. Lopun CGI-Carrie tosin nauratti...
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2016
 10. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  957
  Alkuperäinen trilogiahan jätti kaiken auki historian osalta. Ainoastaan Anakin Skywalkerin legendaa pohjustettiin hieman. Rogue Onea en ole vielä nähnyt enkä tiedä juonestakaan tarkemmin, mutta käsittääkseni ainoat relevantit pre-IV-rajoitteet ovat Death Starin rakentaminen ja Darth Vaderin läsnäolo muodossa tai toisessa. Vaikka sen prequel-roskan haluaisi säilyttää osana kaanonia (mielestäni ei kannattaisi), niin Episode III:n ja IV:n välissähän on noin 20 vuoden pituinen pimeä jakso, johon olisi voinut kehitellä aivan millaisen tarinan tahansa.

  Red Letter Median tekemien prequel-revikoiden jälkeen en oikeastaan halua edes nähdä niitä enää koskaan. Tästä syystä kirjoitin jo aiemmin, että Episode VII:n ja Rogue Onen sijaan olisin halunnut nähdä sen rohkean vedon, että prequelit heitetään roskakoriin ja rebootataan. Anakinin tarinan ei tarvitsisi edes olla pääosassa ainakaan kaikissa kolmessa elokuvassa. Vertailun vuoksi: alkuperäinen The Matrix kertoi Chosen Onin nousun ja tuhon yhden elokuvan mittaisessa tarinassa. Kolme alkuperäistä Star Warsia ovat "kaanonia" ja niihin ei voi koskea, mutta 2000-luvun alussa tehdyt elokuvat tehtiin käytännössä Obi-Wan Kenobin ja Anakin Skywalkerin varaan eivätkä ne tuoneet universumiin mitään lisää. Juonensa puolesta The Force Awakens oli aavistuksen liian varovainen ja feminatsismi oli The Forceakin vahvemmin läsnä, mutta muilta osin leffa oli vähintään vahva hyvä.

  Saturaation välttämiseksi Disney haluaa totta kai tehdä nyt sellaisia Star Warseja, jotka eivät sisällä jedejä eivätkä valosapeleita. Tästä syystä Rogue One on mitä on sen sijaan, että oltaisiin hypätty suoraan jedisotiin tai siihen tarinaan, miten Darth Vader tuhosi jedien rippeet Episode III:n jälkeisessä ajassa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2016
 11. ARE5

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  1 482
  Tuon boldatun osan tahdon nähdä vielä joskus. Olisko Disney niin kiltti että tekis?
   
 12. pcbuilder

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2014
  Viestejä:
  1 020
  Käväisin ensi-illassa ja täytyy todeta, että paras sw elokuva sitten jedin paluun. Tarkin oli mielestäni hyvin toteutettu, vaikkakin huomasin, hänen ensimmäisessä kohtauksessa, että nyt on CGI, muttei se haittaa hyvä vaan ettei tullu joku random tarkinia näyttelemään. Darth Vader oli kyllä huikee, tietysti porukka valittaa, Vaderin vähäisestä ruutuajasta, itse pidän tätä hyvänä, testterissa oli mukava jännittää, milloin Vader sieltä tuleekaan, tosin eihän new hopessakaam Vaderilla ollut kuin 12min ruutuaikaa. Hyvä että elokuva selvensi, miksi Death starissa on noinkin epäilyttävä 'heikkous'.
   
 13. RaivokasMagma

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2011
  Viestejä:
  910
  Kävin eilen Torniossa kattomassa 3D:nä puolen päivän aikaan. Olinpa ainoa katsoja siinä näytöksessä :/

  Enpä ole koskaan Star Wars fani ollu, ku ei universumi ja "piu piu" laasorit oikein kiinnosta. Sinänsä tykkäsin elokuvassa siitä, että soli enempi "maanläheisempi". Hieman etäiseksi jäi hahmot, kait se hieman pointti olikin. Olihan se viihdyttävä pari tuntinen, mutta en kyllä ryntäis uudestaan katsomaan.

  3D oli kyllä aika turhake, joko en näe niitä efektejä tai sitten ne oli laimeita.
   
 14. ZeiTsei

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2005
  Viestejä:
  722
  Eikö se nykyinen Rebels-animaatio pyöri tämän teeman ympärillä?

  TUntuu, että uudet Star Wars -elokuvat välttelevät prequel-trilogiaa. En kyllä tiedä, miksi. Olisin iloinen, jos jokin elokuva sijoittuisi osittain Coruscant-planeetalle.
   
 15. tsn81

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2003
  Viestejä:
  1 748
  No olihan tässä uusimmassa yksi muistelukohtaus Coruscant-planeetalla :)
   
 16. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Hyvin sanottu. Pidin silti vähän enemmän kuin sinä, eli 3/5. Tässä mielessä tulikin vähän mieleen Gareth Edwardsin edellinen leffa eli Godzilla. Teknisesti hyvä ellei välittä jopa vaikuttava, mutta siinä se ja lopulta millään ei ole mitään väliä. Ainakin vuosi sitten pidin vähemmän Force Awakensistä.

  Joko näistä nyt standardinomaisista Stormtrooperit ja blasterit -taisteluista meni jo uutuudenviehätys (vai vanhuudenviehätys?) Force Awakensin jälkeen, tai sitten ne eivät vaan varsinkaan tuossa videopelimäisessä ympäristössä voineet tuntua oikein miltään, koska näin juuri viikko sitten Hacksaw Ridgen.
   
 17. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Minkäläinen sun odotusarvo sitten on yleensä parin tunnin saman genren leffalle? Sellaisiakin leffoja on, jotka ei perustu mihinkään olemassa olevaan tarinaan ja silti niissä ehditään saada henkilöistä enemmän irti ja kerronnallista koukkua on muutakin kuin "vipu, jota pitää kääntää". Tässä voitiin vielä aika paljon oikoa ja mennä suoraan asiaan, koska taustakonteksti on jo valmiiksi.

  Etenkin kun kaikki hyvikset kuoli, niin olisi ollut ihan kiva, että niiden kuolemasta olisi välittänyt. Lopputulos voi olla sama, mutta minä kun luulin, että elokuvassa iso pointti on elokuvan katsomisen aikainen tunne/tuntemus.
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2016
 18. jonesky12345

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  1 056
  Kävin kattomassa finkinon scape salissa ja värit oli päin vittua. Tuntui punasta ja vihreää (esim vaderin paneelin valot, tai jotkut komentajien rintamerkit) nähdessä sellasta polarisoitunutta efektiä tai pahaa ylisaturoitumista, hankala selittää..

  Leffa itsessään oli ihan hyvä, hahmoilta puuttui huumoria ja vähän tollaset ohuet tarinat hahmoilla, mutta hauska pohjustustarina muuten orkkis trilogialle.
   
 19. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Hyvä arvostelu. On tosiaan käsittämätöntä, miten nämä keräävät niin kehuja.
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2016
 20. NyNNyXX

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2005
  Viestejä:
  782
  Star Wars -elokuvista puhuttaessa pitää muistaa että yleensä niitä verrataan toisiinsa ja kaikkiin StaWa-universumin tarinoihin joita ei vielä ole filmatisoitu.
  ST-leffat ovat jo muutenkin poikkeuksellisia koska alkuperäis-trilogia on jo kuorrutettu sellaisella nostalgialla ja suosiolla jotta vertaaminen muihin genrensä elokuviin tuntuu turhalta.
  Puhumattakaan siitä että koko universumin omistaa Disney.
   
 21. Lifeless

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2000
  Viestejä:
  4 708
  Vihdoin ennatti kaymaan katsomassa ja olihan toi aika loistavaaa viihdetta.

  Menee kylla ihan orggis sarjan tasolle, mutta sopivasti erilaisena. Todellakin varsin tummaa tunnelmaa ja kaikki sankarit kuolee.

  Tehosteet oli hienot, menematta yli. Ja tietysti hieno nahda vanhat kunnon retro grafiikat ja sun muut jotka oli tuotu orggis trilogiasta ilman uudisteluja, vaikka hassuilta nayttaakin nyky hemmojen silmaan. Missaan vaiheessa ei tullut fiilista etteiko tuo olisi tapahtunut ihan samoihin aikoihin kuin IV.

  Leffan kuluessa toivoin nakevani vilauksen Leiasta jossakin taustalla siella rebel tukikohdassa, mutta petyin. Tosin pettymysta ei kestanyt kauan kun lopussa vihdoin ruutuun tuli. :)

  Kaikin puolin loistava leffa. Odotan innolla seuraavaa.
   
 22. nkossu

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2008
  Viestejä:
  2 800
  Oli kyllä loistava elokuva. Ainut joka jäi vähän tyhjäksi oli päänäyttelijän luonne. En oikeen tienny yhtään millainen henkilö hän oli vaikka elokuvan verran häntä seurattiin. Muissa leffoissa ollut kuitenkin tosi hyvä.
   
 23. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Mitä? :D Jos en nyt oikein muutenkaan tajua mitään mitä tuolla viestillä hait takaa.

  En ole ikinä tajunnut miksi edes pitkäaikaisia elokuvasarjoja pitäisi arvostella aina vaan vertaamalla sarjan aiempiin. Tietenkin niitä pitää verrata aiempiin, mutta ei vain niihin, koska se vääristää koko arvosteluskaalan. Ei toimi missään omassa tyhjiössään. Vähän samoin kuin monilla on tapana arvostella James Bond -leffat aina vaan "James Bond -leffoina".
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2016
 24. Apinamakina

  Rekisteröitynyt:
  17.04.2013
  Viestejä:
  486
  Ihan kelpo illanviihdettä oli, muttei nouse vanhan klassikkotrilogian rinnalle. Siinä missä Force Awakens onnistui päähahmoissa hyvin, Rogue One vetää siinä mahalleen. Suoraan sanottuna yksikään hahmo ei jäänyt meikäläiselle kovin hyvin mieleen.

  Lopussa kun kaikki Rogue Onen jäsenet kuolevat yksi kerrallaan, yhdenkään kuolinhetkellä ei ollut minkäänlaista tunnesidettä koska hahmoihin ei oltu tutustuttu riittävästi. Ainoastaan Jynin kohtalo tuntui hieman traagiselta kun oman isän työprojekti koitui kohtaloksi. Varsinkin Saw Gerrera hahmo tuntui kyllä aika turhalta kun eihän se varsinaisesti tehnyt elokuvassa mitään kun kuoli jo alkuvaiheessa, hahmo oli elokuvassa vaan yksi etappi kohti Kuolemantähden suunnitelmia. Eikä edes sitä käytetty elokuvassa hyväksi kun vihjattiin että Saw oli kasvattanut Jynin. Ainoa viittaus taisi olla se kun Saw joskus hylkäsi Jynin jonnekin? Kaiken kaikkiaan köyhäksi jäi koko hahmo ja hahmon tarkoitusperä elokuvassa. Jos joku viisaampi osaa valaista hahmon tarkoitusta paremmin, olkaa hyvä.

  Ja mikä helvetin tarkoitus sillä lonkerohirviöllä oli? Tuli mieleen ne samanlaiset hirviöt Force Awakensista, yhtä turha kohtaus.

  Darth Vaderin roolista olen kahta mieltä. Tuntui sopivalta ettei hahmoa yritetty ängetä joka kohtaukseen, ja että hahmo astui kuvioihin vasta lopussa kun Kapinalliset pääsevät tekemään kunnolla vahinkoa Imperiumille. Aika monet on myös sanoneet että Vaderin viimeinen teurastuskohtaus oli hyvä, mutta minusta se kohtaus näytti Battlefrontista otetulta videopelipaskalta.

  CGI-Tarkin yllätti hieman, ihan hyvän näköiseksi oli saatu Peter Cushingin turpavärkki vaikka kyllähän sen nyt selvästi erotti, hieman pisti korviin kun ääni ei kuitenkaan kuulostanut samalta. Prinsessa Leian CGI ja ääni oli hyvät.

  Ja harmi kun eivät käyttäneet John Williamsin musiikkeja, ei nimittäin jäänyt mitään mieleen nykyisestä soundtrackista.

  Lopun avaruustaistelu oli mahtavan näköinen.

  Arvosanaksi antaisin 3/5
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2016
 25. maarek

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  1 691
  Niin tämä! 2/5, annetaan yksi tähti 70-luvun viikseistä ja toinen x-wingeistä. Just semmonen leffa mitä fanipohja kehuu kilpaa (ui ui Vader ui ui, kuulittekste sen robotin ääntä se oli niiq se vanha robotti ölölölö) ja ensi vuonna kaikki pitää sitä huonona. Sotiminen tässä leffassa oli semmoista hauskaa leikkimistä missä "dramaattiset jutut" on sitä, että joku kävelee kuin patsas keskellä taistelua.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti