Chrome OS laitteet

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja Tapio Huuhaa, 19.07.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Tapio Huuhaa

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Viestejä:
  38
  Acer käyttää monissa läppäreissä Chrome OS käyttöjärjestelmää. Läppäreiden lisäksi sen saa myös yhteen tablet-tietokoneeseen, nimittäin Acer Chromebook Tab 10.

  Olen saanut käsityksen, että vielä ei ole muita Chrome OS:ää käyttäviä tablet-laitteita. Se ei kuitenkaan ole olennaista. Olennainen on se, että miten yleisellä tasolla ohjelmistopäivitys toimii. Windowsissa tulee usein päivitysilmoituksia ja päivitys on helppoa. Jos Chrome OS toimii Windowsin tapaan, se olisi hienoa.

  Koska käyttöjärjestelmä on suunniteltu ensisijaisesti läppäreille kaiketi Windows 10:n tilalle, olettaisi, että käyttöjärjestelmän päivitystuki olisi Androidia parempi ja käyttöjärjestelmä ei olisi aivan niin laiteriippunainen kuin Android. Mahtaisiko asia olla näin?

  Acerin ohella ainakin Asusin läppäreistä löytyy Chrome OS. Onko tietoa, mitkä muut kuin Acer ja Asus, jotka käyttävät Chrome OS läppäreissä? Yleisyydellä on merkitystä Googlen päivitystarjontaan.

  Olen saanut infoa, että Chrome OS:ää ei pysty muokkaamaan kuten Androidille on valmistajat iskemään skiniä päälle jne ja päivitykset tulee "suoraan" googlelta.

  Juuri tämä asia tuntuu hyvältä. Päivityksiä olisi siten mahdollista saada niin kauan kuin laite kestää. Tässä suhteessa se muistuttaisi iPad 9,7:n IOS:ää. Koska iPad ei meille käy, tämä tuntuu hyvältä vaihtoehdolta.

  Tämä olisi valtava etu Android-laitteisiin nähden. Keskusteluissa on käynyt ilmi, että Huawei ei anna Android-päivityksiä kuin vain n. 2 v., mikä tuntuu erityisen pahalta (olin aikeissa ostaa Huawein).

  Laite on myös suunniteltu opetuskäyttöön lähinnä iPad 9,7 suoraksi kilpailijaksi, mikä käy ilmi myös alla olevassa videossa - käyttötarkoituskin edellyttäisi päivitysten toimivan hyvin.

   
  Viimeksi muokattu: 21.07.2018
 2. etrade

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2012
  Viestejä:
  439
  Osta nyt vaan se Windows tabletti, niin ei tarvi miettiä turhia. Siinä toimii kaikki, kuten PC:llä, koska se on tietokone.
   
 3. Tapio Huuhaa

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Viestejä:
  38
  Windows-tablet ylittää asettamani hintakaton (n. 500 €, mieluummin alle 400 €).

  Esittämäni Acerin Chrome OS -laite on halvin Suomessa myytävä normaalihintainen laite, jossa on seuraavat ominaisuudet:
  * 4GB RAM
  * vähintään iPad 9,7 -tason näyttö
  * laitteen mukana tulee juuri kyseiselle laitteelle tehty kynä tai sille on ostettavissa varta vasten laitteelle suunniteltu kynä iPad 2018 & Apple Pencil -parin tapaan.

  Erikoistarjouksesta saattaa saada jonkun toisen laitteen/laiteparin hinta/laatusuhteeltaan parempaan hintaan. Kiinasta en uskalla tilata, koska niissä on esiintynyt huijaustapauksia. EU-maasta olisi suhteellisen turvallista ostaa, jos merkin huoltoa on Suomessa.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2018
 4. Stunned

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2011
  Viestejä:
  2 845
  Päivitykset tulee suoraan Googlelta, monta vuotta. Android-ohjelma tuen suhteen voi olla eroja kuinka vanhasta laitteesta on kyse. Ainakin Aser, Asus, Lenovo, Hp ja Samsung tekevät Chromebookeja.

  Tuolta voi seurata kaikkien chromebookkien päivitystilannetta https://cros-updates-serving.appspot.com/
   
 5. Tapio Huuhaa

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Viestejä:
  38
  Kiitos tiedosta. Tab 10:n tiedot löytyivät kohdasta "scarlet". En tosin täysin ymmärrä, miten taulukkoa tulisi lukea. Ymmärtääkseni käytössä on varsin tuore perusversio, mutta ei tuoretta kehitysversiota.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2018
 6. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 339
  Ei se voi olla niin vaikeaa, käy nyt vaan ostamassa se Chrome OS;ssä.
   
 7. Tapio Huuhaa

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Viestejä:
  38
  Ostan melko todennäköisesti seuraavaksi laitteeksi sen Acerin. Nykyistä laitetta täytyy ladata lähes päivittäin tai ainakin joka toinen päivä. Tiedä häntä miten kauan nykyisen laitteen akku on käyttökuntoinen.

  Päivitin eniten käyttämäni piirrosohjelman, jonka uusin versio tukee paineen tunnistusta Android-laitteissa. Ymmärtääkseni Android-ohjelmia voi Chrome OS asentaa, joten minulla ei ole enää mitään tarvetta iPad & Apple Pencil -parin hankkimiseen.

  Huomautan, että Acer Chromebook on riittävän hyvä joillekin. Kameroista ei ole kuin somekäyttöön, mutta ei tablet-laite muutenkaan ole valokuvien ottamisessa kovin näppärä laite. Kuvasuhde ei ole paras mahdollinen nettivideoiden katseluun.
   
  Viimeksi muokattu: 28.07.2018
 8. pazuzu

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2012
  Viestejä:
  361
  Chromebookeissa on kaksi erillistä boot osiota. Toinen on aktiivinen ja päivityksen tullessa se latautuu taustalla toiselle osiolle. Aina kun käynnistät laitteen, uudempi boot osio on se aktiivinen. Käytännössä päivityksiä ei edes huomaa, koska se tapahtuu automaattisesti taustalla.
   
 9. Tapio Huuhaa

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Viestejä:
  38
  Kuulostaa hyvältä - päivityksen suhteen kuulostaa paljon paremmalta kuin Huawei & Android -yhdistelmä.

  Huawei MediaPad M5 Pro on toki paljon muutakin kuin piirrostabletti. Näyttö soveltuu paremmin leffojen katseluun kuten myös kaiuttimet. Kameroista on johonkin muuhunkin kuin some-käyttöön. Minulle nuo ovat totaalisen sekundaarisia seikkoja. Kaiuttimina käytän leffoissa usein olohuoneen stereoita n. 3m pitkän välikaapelin kanssa, jos kaipaan kunnon ääntä. Valokuvia en tabletilla ota juuri muuhun kuin somekäyttöön, joten tablettiin en kunnon kameroita kaipaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti