CellMapper Windows-puhelimille [BETA]

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja jessenic, 28.12.2015.

 1. jessenic

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2014
  Viestejä:
  264
  CellMapper on sovellus, jolla voit helposti mitata ja tallentaa puhelimellasi tietoja mobiiliyhteyden signaalin laadusta ja lähettää nämä tiedot cellmapper.net:n kartalle. Kartta laskee mitattujen tietojen perusteella mm. tukiasemien sijainnit ja kuuluvuusalueet. Mitä enemmän mitattua dataa, sitä tarkempi kartta on. CellMapperin avulla voit esimerkiksi suunnata mokkulasi antennin optimaaliseen suuntaan mittaamalla käyttöpaikan lähiympäristön kartalle.

  Tämä viestiketju on tarkoitettu Windows 10 Mobile -version käyttökokemuksille, kehitysideoille ja palautteelle. Jos asia liittyy Android-versioon tai verkkosivuun, oikea osoite on http://murobbs.muropaketti.com/threads/cellmapper-cellular-tower-map.1237362/

  Kuvakaappaus:
  [​IMG]

  VAATIMUKSET:
  • Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin
  • Käyttö omalla vastuulla, minä tai Muropaketti tai kukaan muukaan ulkopuolinen ei olla vastuussa, jos sovelluksen käytöstä aiheutuu puhelimelle, käyttäjälle tai kellekään/millekään muulle mitään vahinkoja!

  LATAA:
  https://rink.hockeyapp.net/apps/aac98b8e16774d64aeb5cf0e8818620a

  ASENNUSOHJE:
  1. Lataa pakattu zip-tiedosto ylläolevasta linkistä
  2. Avaa ja asenna .cer-tiedoston sertifikaatti puhelimella (pienempi tiedosto)
  3. Avaa ja asenna kaikki Dependencies-kansiossa olevat appx-tiedostot yksi kerrallaan puhelimella
  4. Asenna sovellus avaamalla .appx tiedosto puhelimella (suurempi tiedosto)
  5. Avaa sovellus sovellusvalikosta ja mene sovelluksen asetuksiin. Valitse uusi CSV-tallennuskansio ja laita CSV-tallennus päälle.
  6. Ilmoita bugeista :) Varmasti niitä löytyy ja ne saadaan korjattua jos niistä ilmoitetaan.

  VAIHTOEHTOINEN ASENNUSOHJE: (jos ylläoleva ei toimi)
  1. Laita puhelimen kehittäjätila päälle asetuksista. Laita myös laiteportaali päälle samalta sivulta, jos laittaa myös autentikoinnin päälle tarvitsee myöhemmin PIN-koodin, jonka saa Muodosta Pari -napista. Jos puhelimessa ei ole tila vähissä, kannattaa sivun alareunasta suurentaa tallennettavien virheraporttien määrää, niin tarvittaessa minulle voi lähettää virheraporttitiedoston, jos sovellus kaatuu.
  2. Jos puhelin on yhdistettynä WLAN-verkkoon, siirry tietokoneen selaimella em. asetussivun alareunassa olevaan IP-osoitteeseen, esim. http://192.168.1.100/
   • Tämän voi myös tehdä puhelimen selaimella ilman tietokonetta, jos tiedostot lataa puhelimen muistiin tai muistikortille. Tällöin osoite on http://127.0.0.1/
  3. Jos sivu kysyy PIN-koodia, sen saa asetussivun Muodosta Pari -napista.
  4. Siirry Apps-sivulle oikealta, valitse Install Appx -kenttään CellMapper_versio_ARM.appx ja Dependencies-kenttiin kaikki Dependencies-kansiosta löytyvät tiedostot (3kpl). + napista saa uuden Dependency-kentän.
  5. Sovelluksen pitäisi asentua, jos ei, niin yritä uudelleen (ei aina toimi jostain syystä).
  6. Avaa sovellus sovellusvalikosta ja mene sovelluksen asetuksiin. Valitse uusi CSV-tallennuskansio ja laita CSV-tallennus päälle.
  7. Ilmoita bugeista :) Varmasti niitä löytyy ja ne saadaan korjattua jos niistä ilmoitetaan.

  Mielelläni otan vastaan bugiraportteja, kehitysideoita ja käyttökokemuksia. Valitettavasti sovellusta ei voi julkaista Windows Storessa, koska se vaatii pääsyn puhelimen modeemiin lukeakseen signaalitiedot, joka ei ole sallittua Kaupan sovelluksille. (Ellei joku vetele oikeista naruista ja Microsoft tekisi poikkeuksen, eli voi vinkata jos jonkun tietää)

  Päivitetty 22.11.2016
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 22.11.2016
 2. jessenic

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2014
  Viestejä:
  264
  Tällä hetkellä testausta vaatisi esim. Multi-SIM-puhelimet. Olen aika varma, ettei tällä hetkellä toimi. Mutta jos jollain sattuu olemaan tai hommaa tai sponsoroi sellaisen, niin eikun testaamaan.
   
 3. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  4. Kohtaan liittyen tässä Screenshot:

  [​IMG]
   
 4. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 440
  Luulisi, että tuokin hoituu kohtuullisen helposti tänä päivänä. Monella on nykyisin tabletissa/nettitikussa/puhelimessa omat liittymät ja eipä tarvitse monta eri kertaa ajella
   
 5. dap

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2009
  Viestejä:
  48
  Voin Lumia 640 dual sim puhelimella testata.

  Tosin, minulla ei ole natiivia Windows asennusta koneessa, vain Windows 10 virtualboxissa. Tarviko tuohon jotain Windows ohjelmaa tuon lataamisen ja mahtaako sillä olla ongelmia virtuaalikoneessa. Mutta voin testata anyway :)
   
 6. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Sovellus ei toimi työasemassa eli puhelimiin siis tarkoitettu. Asennus vaatii vain selaimen ja pystyy asentamaan suoraan puhelimenkin selaimella.

  @jessenic laittaa sulle privana linkin. Lumia 640 puhelimessasi WP 10 käyttöjärjestelmä? Sovellus ei toimi kuin WP 10:llä. Voit asentaa esimerkiksi Dev version Microsoftilta. Dev versio on aika vakaa kun itse testaillut ennen julkistusta.
   
 7. jessenic

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2014
  Viestejä:
  264
  Laitoin @dap YV:n. Tosiaan tarvitsee Windows 10:n puhelimeen. Sen saa asennettua Windows Insider -sovelluksella, tosin voi olla vielä buginen ennen virallista julkaisua eri puhelimille.

  Laita tosiaan screenshotteja jos saat asennettua ja kahden eri operaattorin SIM-kortit on puhelimessa. Jos jotain ongelmia niin kysy vaan, asennusohjeissakin varmaan aukkoja. ☺

  Sellanen bugi nyt ainakin tulee mieleen että tallentaa väärän subtypen naapurisoluille jos pääsolu on vaikka EDGE niin kaikki naapurisolutkin tallentuvat EDGE soluiksi. Pitää ensi vuonna korjata. Korjattu v1.0.8.0
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2016
 8. tilasto

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2011
  Viestejä:
  64
  Antaa usein virhettä could not register background task kun painaa start. Tiedä sitten johtuuko puhelimesta, käyttiksestä vai mistä. Kunhan kerron tämänkin havainnon :)
  edit: Oli näköjään jostain syystä päättänyt puhelin poistaa oikeuden toimia taustalla softalta..
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2016
 9. jessenic

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2014
  Viestejä:
  264
  Joo, tosiaan pitää olla tausta-ajo sallittu, esim. virransäästötilassa ei oletuksena toimi. Ja kun sovelluksen haluaa sulkea pois taustalta niin kannattaa käydä Stop painamassa ja sen jälkeen sulkea sovellus pitämällä takaisin-nappia pohjassa.
   
 10. dap

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2009
  Viestejä:
  48
  Nii joo unohdin yllättäen koko asian.

  Tajusin että joo on Windowsiin Phoneen, mutta en sitä että Windows Phone 10:n. Mietin että tarvitaanko niiden asentamiseen Windowsia tietokoneessa. Mutta havahduin tosiaan tähän aiheeseen taas kun luin juuri äsken että Puolassa rupesivat jakelemaan noita Windows 10 päivityksiä jo. Eli ehkä en taida tuota testiversiota asentaa enää jos se kerta lähiaikoina on tulossa tännekkin eli palaillaan asiaan taas myöhemmin.
   
 11. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Tarvitset siis puhelimen jossa Windows Phone 10 käyttöjärjestelmä. Tämä on Universal Windows sovellus joten se toimii vain Windows 10 käyttöjärjestelmässä, paitsi että rajoitamme sen ARM laitteisiin sillä PC:llä nyt ei ole Cell API:a eikä GPS joten ei toimisi oikein millään.
   
 12. dap

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2009
  Viestejä:
  48
  Vissiin hieman omassa ulosannissa parantamisen varaa.

  - Tajusin kyllä että ohjelma on Windows puhelimelle, mutta en aluksi hiffannut että se vaati nimenomaan Windows 10:n puhelimelta. Se kohta meni hieman ohi.
  - Mietin myös että tarviinko Windowsia tietokoneessa siihen että voin tuon Cellmapperin asentaa puhelimeeni vai onnistuuko se ihan vaan latamaalla se asennuspaketti puhelimeen. En siis ole koskaan asentanut mitään ohjelmaa tuohon puhelimeen Storen ulkopuolelta, niin hieman kuviot hakusessa. Ja jos se ohjelman asentaminen puhelimeen vaati Windowsin tietokoneelta, niin olisikohan se toiminut Virtualboxissa olevassa Windows 10:ssa vai ei.

  Pahoitteluni tästä sotkusta, mutta palaillaan hieman myöhemmin jos asia on vielä ajankohtainen kuhan saan tuon Windows 10:n asennettua tavalla tai toisella tuohon Lumiaan.
   
 13. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Kunhan aikana tulee Stable versio niin varmasti saadaan helpommaksi tuo asennus. Microsoft Storeen ei todennököisesti koskaan tule mutta lopullinen ohje tulee varmasti kuvallisena ja paranee aikanaan.

  Vaatimukset:

  * Puhelimessa tulee olla Windows Phone 10 käyttöjärjestelmä. Windows 8.X ei tueta ollenkaan eikä sovellus voi asentaa vanhemmille laitteille.
  * Voit asentaa sovelluksen suoraan puhelimen kautta, tietokonetta ei tarvitse ollenkaan. Tokihan se helpompi tietokoneen selaimella mutta pystyy suoraan ilman tietokonetta. Tietokoneella vaaditaan selain pelkästään.
  * Sovellus vaatii kehittäjätilan ottamisen käyttöön puhelimen asetuksista.

  Onhan tämän sovelluksen asennus itsestään vähän sotkuista mutta varmasti yritetään saada helpommaksi...
   
 14. Age of Computers

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2010
  Viestejä:
  1 057
  Edit väärä thread.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2016
 15. jessenic

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2014
  Viestejä:
  264
  Uusi versio saatavana (v1.0.9.0)! Korjattu GSM-signaaliarvojen näyttö/tallennus.
   
 16. dap

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2009
  Viestejä:
  48
  No nyt on Windows 10 (Insider beta) puhelimessa, jos on vielä tarvetta niin paiskatkaa YV.
   
 17. jessenic

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2014
  Viestejä:
  264
  Sinulla on jo latauslinkki, laitoin sen joskus aikaisemmin YV:llä. Ja kyllä tarvitaan lisää testaajia. Varsinkin Dual Sim testausta tarvitaan, jos sattuu löytymään Dual Sim -puhelin niin laittakaa YV:tä!
   
 18. dap

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2009
  Viestejä:
  48
  Nonii joo, hieman herjaa tuli asentaessa.

  Joko herjasi mitään, tuli
  Failure reason: Failed to start deployment. Failure text: Install failed. Please contact your software vendor. (0x80073cf9) tai No status information available.

  Mutta jostain syystä kun valitsin pelkän tuon cellmapperin ilman dependecynja, sehän uppos ja lähti käyntiin. En kyllä tiedä oikein miten tuo pitäisi toimia. Boottasin puhelimenkin välissä ja ties miten monta kertaa ihmettelin. Mutta noh ainakin se käyntiin lähti.

  Puhelimessa on Tele Finlandin kortti (Soneran 3G verkossa) ja Puolalaisen Orangen (Soneran 2G verkossa) kortti toisena, mutta pitää kävästä hakee DNAn 4G simmi tässä joku päivä tuon playn tilalle) eli varmaan hieman parempi testata sitten.

  Ohjelma muuttuu ihan hulluksi jos sen pistää taustalle. Aivan jatkuvasti tulee ilmoitus Waiting GPS ja piippailee puhelin.

  Jos on kakkos sim disabloitu, niin tuossa näytölla vilkkuu vuoronperään

  Error -2130706413 jatkuvasti
  Could not get cell data
  Is Airplane mode enabled?


  Ja joku toinen teksti, josta en saa selvää kun se menee niin nopeasti pois mutta näyttää jokseenkin samanlaiselta mitä toi cellmapper sanoo kun molemmat kortit ovat verkossa. Eli ohessa vielä screenshot, nuo kaksinäyttöä näkyy, ei yhtäaikaa mutta vilkkuu älyttömän nopeesti niin että tuosta jälkimmäisestä näytöstä oli pirun vaikeaa saada screenshot, ehkä joskus 10:lla kerralla onnistuin. Eli tuo missä lukee Primary scrambling code 274 jne.

  https://onedrive.live.com/redir?resid=5C860C8A66712F23!7663&authkey=!AAZbJ5Qi3e6h9b4&ithint=folder,


  Niin ja ei tuo tunnu mitää tiedostoa mihinkää kirjoittavan, yritin puhelimen omaan muistin ja muistikortille.
   
 19. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Mika puhelin malli sinulla on? Vaikuttaa oudolta ettei toimi sinulla. Itse kirjoitan Documents hakemistoon ja toimii hyvin Lumia 950. Hyvä että tulee vikoja niin saa @jessenic korjattua näitä.
   
 20. dap

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2009
  Viestejä:
  48
  Lumia 640 Dual SIM. Sanoopi manufacturer nimeksi RM-1075_1020 ja tuorein version insideristä ladattu, se "fast" versio.

  Version: 1511
  OS build: 10.0.10586.71
   
 21. jessenic

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2014
  Viestejä:
  264
  Hyvä, että sait asennettua. Taustalla ohjelma tosiaan ilmoittaa, jos solu vaihtuu, mutta nyt kun näen miten tuo multi-sim ehkä toimii niin ohjelmahan luulee solun vaihtuvan koko ajan kun tulee vuorotellen tieto molempien SIMejen soluista. Puhelimen asetuksista saat ilmoitukset pois sovelluskohtaisesti.

  Samasta syystä näkyy vain 2. SIMin solut näytöllä, kun se saa ne tiedot viimeiseksi.

  Tiedoston pitäisi kuitenkin toimia oikein, mutta vaatii GPS tarkkuuden olevan alle 50 metriä.
   
 22. dap

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2009
  Viestejä:
  48
  Pitää huomenna mennä ulos koittamaan josko se GPS tarkkuus oisi hieman parempi kuin täällä sisällä ja raportoida uusimmat käänteet ja ongelmat.
   
 23. jessenic

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2014
  Viestejä:
  264
  Jos viitsit niin laitatko minulle vaikka YV:nä CSV-tiedostot mitä olet sitten saanut mitattua, niin tarkistan ettei tule väärää dataa sinne. Ja jos pystyt lukitsemaan toisen SIMin toiselle operaattorille niin olisi hyvä myös.
   
 24. dap

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2009
  Viestejä:
  48
  Niin käsittääkseni tuo (ja liekö nuo ihan kaikki/mikään muukaan puhelin?) osata olla molemilla simmeillä yhtäaikaa 3G/4G verkossa. No tuo soneran/telefinlandin kortti ei ole edes ole 4G mutta kelailin että oiskohan tuohon softaan olla mahdollista tehdä ominaisuus että voisi halutessaan pitää sitä tilassa että se vaihtelisi tuota datasimmiä halutun väliajoin tai että sen voisi edes vaihtaa tuosta ohjelmasta nopeasti.

  Niin pystyisi paremmin kahta (jopa kahta 4G? vai onko tässä joku perustavalaatuinen ongelma mitä en ymmärrä) verkkoa tutkii yhtäaikaa tutkimaan. Siinähän menee muutama sec kun tuo vaihtaa simmiä että ei se noin varmaan puhelimen muuun käytön (netin, puheluiden yms) kanssa samaan aikaa kovin järkevää ole. En tosiaan tiedä tukeeko tuo Windows edes moista ominaisuutta että tuota datasimmiä voisi vaihdella tuolleen ulkopuolisella ohjelmalla.
   
 25. jessenic

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2014
  Viestejä:
  264
  Eipä taida olla mahdollista sellaista tehdä softaan. Itse olen ymmärtänyt, että ainakin Lumia 950 Dual Sim osaa olla kahdella SIMillä LTE-verkossa yhtäaikaa. Olisin ostanut DS version, jos se olisi tukenut Cat6 LTE:tä edes yhdellä SIMillä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti