Cellmapper - Cellular Tower Map

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja olkitu, 07.08.2015.

 1. angle

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2010
  Viestejä:
  163
  Itse en saanut sillä ohjeella erikseen vaihdettua simmien lukitusta, vaan molemmille meni sama asetus. Löysin toisen ohjeen jolla onnistui simmien erillinen lukitus. Tuolta kohdasta Solution 1 for Qualcomm Chipset alkaen.
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2017
 2. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 440
  Huomasin, että jotain outoa kahden simmin käytössä oli, jos tuolla OnePlus 3T:llä kävi *#*#4636*#*# muuttamassa eri verkkoihin kytkeytymistä. En sitten tiedä, aiheuttaako tässä oman ongelman DNA Prepaidin saldon puute ongelmia. Jollain tavalla aiheuttaisi asetus ei edes vaikuttaisi ja ainakin huomasin, että piti toinen kortti aktivoida pois päältä, että tuolla valikossa meinasi saada joko Telia/DNA nimeä näkyviin. Asetuksista piti ennen kortin pois aktivointia vaihtaa toiseen simmiin data.

  Mutta taas Sim-kortti & verkko vaikuttaa automaattisesti kummallakin kortilla eri verkkoihin pysymistä. Toinen kortti pystyi olemaan esim. 2G/3G/4G (automaattinen) asetuksella ja toiselle kortille pystyi valitsemaan vaikka pelkästään 2G. Tai molemmille simmeille 2G. Tulipa testattua Cellmapperiin nauhoitusta, että molemmissa oli päällä 2G/3G (automaattinen). Kumpikin näytti pysyvän hyvin 3G-verkossa kiinni. Sekä nauhoittelin myös pelkkää 2G-verkkoa, niin nätisti DNA ja Telia tuli pelkkää GSM-verkkoa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017
 3. Age of Computers

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2010
  Viestejä:
  1 057
  Ainakaan DNA Super Prepaid ei pääse 4G -verkkoon ilman 17€ ladattavaa datapakettia. Sen sijaan Rajaton Prepaid pääsee.
   
 4. angle

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2010
  Viestejä:
  163
  No minä en sitten osaa valita verkkoja erikseen kummallekin simmille tällä oneplus3t luurilla, ainakaan yhtä aikaa molemmille simmeille.

  Mutta miksi ei enää kartta näkymässä näy, mihin tukariin on yhteydessä? Joskus aiemmin näkyi.
   
 5. timbba80

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  477
  Tarvitsen hieman apua koska pöljäyttäni en osaa cellmapperia tulkita oikein..

  https://goo.gl/mYHPtx linkissä näkyvä 2989 maston cell 1 ja cell 4 kuuluvat molemmat tuon kartan mukaan omalle kämpälle (masto on käytännössä näköetäisyydellä). Koska Cell 1 on 800 ja cell 4 on 1800, onko tuossa LTE-A tuki? Kännykän (oneplus 3) ikoni on Elisan liittymällä 4g+, mutta kännykän cellmapperista en saa mitään tolkkua tuon suhteen (omaa tyhmyyttä). Mulla on katolla 1800mhz paneeliantenni, mutta jos antennin vaihtaa 800-1800 antenniksi, niin saanko tuosta mastosta LTE-A:n käyttöön Elisalta?


  https://goo.gl/A6M5BQ tässä taas DNA:n samassa mastossa oleva 3358. Kännykässä näkyy myös DNA:n liittymän kanssa 4g+, ja sama pohdinta eli cell 1 ja cell 10 on oman kuuluvuusalueen sisällä (ok cell 1 aivan rajalla tuon cellmapperin mukaan). Eli sama kysymys, jos antennin vaihtaa, niin saankohan tuosta mastosta LTE-A:n käyttöön DNA:lta.

  Ei jaksaisi turhaan lähteä säätämään. Perusnopeuden nyt saa helposti katsottua ostamalla prepaid sim -kortit Saunalahdelta ja DNA:lta, mutta jos katolla on 1800mhz paneeli, joutunen luultavasti hommaamaan väliaikaisesti toisen antennin jossa on myös 800mhz taajuus?

  Modeemina on Huawei E5186.
   
 6. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 440
  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718296121/

  Tuossa on se syy, miksi Oneplus 3T ei tallenna Cellmapperiin molempia taajuuksia LTE-A eli 4G+ verkossa. Ja jos puhelimen näytössä lukee 4G+, niin se käyttää kahta tai useampaa eri taajuutta yhtä aikaa sekä nopeudet pitäisi kasvaa.
  Periaatteessa yksikin antenni pitäisi toimia, mutta 4G:ssä saadaan kahden antennin käytöllä muita hyötyjä. En ole varma, onnistuuko kahden eri taajuusalueen antennin sekakäyttö eli modeemi ei pakolla toimi oikein. Eli hommaa vain
  suoraan kaksi (700)800-2600MHz antennit.

  Tuollaisella monitaajuusantennilla saat käyttöön sen LTE-A verkon tuolla reitittimellä ja todennäköisesti mukavat nopeudet.
   
 7. H3n4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2016
  Viestejä:
  115
  Tuokaan nykyinen LTE-A merkinnän näkyviin saaminen Cellmapperissa Android 7.x käyttöjärjestelmää käytävillä puhelimilla ei toimi Elisan/Saunalahden liittymillä, mutta toimii DNA:n ja Telian liittymillä. Tästä ollut keskustelua eräällä toisella forumilla.

  Tuossa nimimerkin timbba80 tapauksessa kummatkin tukiasemat ovat LTE-A tukiasemia ja DNA:lla tuo näkyykin LTE-A:na Cellmapperissa.
   
 8. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Näin juuri se on ettei valitettavasti toimi. Kukaan ei osaa selitätä miksi ei toimi mutta vastaavaa on tuola TIM Italiassa havaittu. Yleisesti ottaen kahdella taajuudella tai useammalla ovat LTE-A tukiasemia suurinosa mutta emme voi tietenkään merkitä tätä karttaan sillä tämäkään ei ole täysin varmaa. Kysymyksenä voi heittää että miksi puhelin näyttää 4G+ kuitenkin, juu se näyttää mutta kun ei meistä kukaan tiedä miksi sitä LTE-A merkintää ei tuu API:ssa joka muutenkin ei dokumentoitua.

  DC-HSPA+ sama juttu, se ei näy suurimmalla osalla puhelimissa mutta tässä saatiin näkyviin Sony:llä ainakin sattumalta päivityksen yhteydessä. Emme toisin tiedä toimiiko muilla laitteilla mutta ei ainakaan tietääksemme. Sony laitteita jos on niin kiva kuulla näkyykö DC-HSPA+ ja onko se oikein edes. Sony XZ on varmistettu että se toimii siinä.

  Kaksi antennia tulisi käyttää että hyötyy MIMO:sta. Tukiasemat meillä pääsääntöisesti MIMO:a tukevia. Toki yhdessä antennissa voi olla sisällä kaksi antennia.

  Kyllähän se pitäisi näkyä mutta ei oo paras kartta ja välillä se ei aina näy tosiaan. Tai on hidas...
   
 9. Jabo

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2017
  Viestejä:
  21

  Sijainti on maastokartan ja muiden karttaohjelmien mukaan oikea. GPS myös toimii testiohjelman mukaan OK niin POP 4 kun Sony XA:ssa. Puhelin GPS menee siis jumiin vain ja ainoastaan kun Cellmapper on päällä ja se tapahtuu tyypillisesti 0.5 – 2 tunnin sisällä. Kun Cellmapperin GPS täppä on muuttunut avoimella paikalla punaiseksi ei GPS toimi myöskään testiohjelmassa. Pelkkä Cellmapperin sammuttaminen saa GPS toimimaan myös testiohjelmassa ja kun Cellmapperin käynnistää uudestaan GPS toimii myös siinä. Ikävä bugi johon olisi kiva saada korjaus. Ei oikein huvittaisi alkaa moottoripyörällä tai autolla liikkuessa tunnin välein pysähtelemään ja katsomaan onko kaikki 6 puhelinta edelleen nauhoittamassa. Vaimoltakin tulee kuittailua jos ehdottaa että ajetaanpa tunti takaisin päin kun datat jäi keräämättä… :)
   
 10. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Cellmapper ei tosin tee mitään GPS:llesi koska se vaan lukee sitä eli taitaapi olla joku puhelimen vika? Ei minulla ole käynyt tätä, tossa vaan olin liikkeellä eilen 9h CellMapperillä eikä 5:llä puhelimella tota vikaa ole tapahtunut. Ootko mitäs muuta sovellusta kokeillut ajaa 2km päällä mikä käyttää GPS:ää kokoajan, että jos sillä seuraa sama niin on puhelimessa. Kuitenkin Cellmapper tosiaan käyttää puhelimen sijaintitietoja eikä sinänsä muokkaa API:a.

  Laitteina itselläni Sony XZ, 2x Nexus 5X, HTC One M8 ja Motorola G4 eikä tota vikaa kyllä mulla toistunut.

  Jos muilla vastaavaa vikaa niin kertoo tänne vaan mutta erikoista että GPS häviää kahdella eri mallilla jotka täysin erilaisia. GPS toimivuus on aika puhelinkohtaista mutta edelleen toistan ettei Cellmapper vaikut GPS:n toimivuuten että sielä joku muu outous.

  Mutta laitathan vikaraporttia https://cellmapper.freshdesk.com/ kautta englanniksi niin menee kehittäjälle.
   
 11. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 440
  Eikun lähinnä meinasin sitä, miten reititin mahtaa sopeutua/pitää jos sinne mennään kaveriksi lisäämään yhden taajuusalueen (1800MHz) rinnalle toinen eri taajuusalueen antenni (800MHz)? Osaako se oikein sitten lukea LTE-A signaalia 800+1800MHz kahden eri taajuusalueen antennin käytöllä?
   
 12. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Ei CA vaadi erillisiä antenneja tietääkseni mutta tämä riippuu paljon laitteesta kylläkin miten se käsittelee. 1800Mhz ja 800MHz voi hyvinkin olla samassa mutta 700Mhz ja 2600Mhz ei välttämättä kun ovat sen verran kaukana toisistaan jo.

  Toisaalta jos laitat kaksi eri taajuuksista antennia niin se ei voi käyttää MIMO:a joka minusta sitten huono juttu.
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2017
 13. timbba80

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  477
  Eli jotta saan hyödyn irti tuosta LTE-A:sta tuosta mainitusta mastosta, ilmeisesti kannattanee joko lähteä vaihtamaan tuota antennia 700-2600 antenniksi, tai sitten vaihtaa suoraan päätelaite esim. tuohon Zyxelin mastoon kiinnitettävään laitteeseen?
   
 14. Jabo

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2017
  Viestejä:
  21
  CA toimii yhdestä ja samasta antennista kunhan se tukee ko. taajuuksia. MIMO voisi ajatella periaatteessa 2 rinnakkaiseksi erilliseksi siirtotieksi eli se käytännössä (lähes) tuplaa nopeuden.

  Kaikki 3 isoa operaattoria käyttää MIMOa. Pari vuotta sitten kuulin että UKKO käyttäisi 450 sen verran vanhaa tekniikkaa ettei tue MIMO mutta silloin heillä ainakin oli suunnitelmia uusia laitteistoa, en tiedä onko sitä tehty ja jos niin missä määrin.

  Mastoon tulevasta modeemista ei ole kokemusta mutta sillä luulisi pääsevän eroon kaapelihäviöistä. Toisaalta hyvä erillinen suunta-antenni pari tarjoaa enemmän dBi ja laadukkaalla low-loss kaapelilla ei koko signaali huku matkalle.
   
 15. Jabo

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2017
  Viestejä:
  21
  Tiketin toki olen tehnyt jo viime viikolla. Sellainen havainto oli että kun 1 sekuntia tallennusvälillä kaikki 3 POP jumiutuu 30 min välein tai viimeistään tunnissa aina ja toistuvaksi niin nyt kun muutin väliksi 2 sekuntia kaksi puhelinta jumiutui 4 tunnin kohdalla ja kolmannessa pysyi GPS hengissä koko 5 tunnin ajorupeaman.

  En tiedä onko vika puhelimessa, käyttöjärjestelmässä vai sovelluksessa mutta ilman CellMapperia GPS ei tuntuisi menevän jumiin.

  Jos muilla on samanlaista ongelmaa tuolla testatut puhelimet sivulla voisi ehkä muuttaa Pop 4 tekstin "Best Buy for mapping" -> "Don't Buy for mapping"
   
 16. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Juu 2x2 MIMO on pääasiassa käytössä kaikissa tukiasemissa, poikkeuksia on sisätukiasemat joissa ei MIMO:a välttämättä ole. DNA siirtänyt suoraan 3G antennit 4G:lle eli 2100Mhz taajuus jossa ei myöskään ole MIMO:a. Osassa toki on.

  Itsellä ei mitään ideaa ton kanssa mutta minun puhelimilla toiminut useita tunteja putkeen enkä ole saanut yhtään muuta ilmoitusta vastaavanlaisesta viasta.
   
 17. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 440
  Aika veikee laite tää Oneplus 3T API 4.2:sen kanssa. Oon noussut 11 sijaa vain ylöspäin muutamassa päivässä :D Saapa nopeammin nauhoitettua noita eri tukareiden keiloja.
   
 18. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  2G:llä tämä onnistuu.
   
 19. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 440
  Onko tuo joku rajoitus, ettei se toimi kuin 2G-verkon kanssa?
   
 20. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Ei vaan 2G:ssä voi tallentaa kaikki naapurisolut.
   
 21. fraatti

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2011
  Viestejä:
  294
  Tuota cellmapperin karttaa tuossa kun katselin niin mietin että voisiko tuo softa jotenkin rajoittaa sitä miten paljon saman tukiaseman soluja piirretään kartalle päällekkäin?

  Tarkoitan sitä että pisteet suunnassa 1-120 astetta olisi solu 1, 120-240 astetta solu 2, 240 - 360 solu kolme jne. Antennikulmat olisivat tällöin 60, 180 ja 300 astetta. Tällöin kartasta piirrettävästä osuudesta rajattaisiin pois ne osuudet missä solut menevät päällekkäin.

  Voi olla todella hankala toteuttaa ja ei ole mitään havaintoa kuinka asia on nyt toteutettu mutta ajatuksena siis se että antennien todellinen suunta tulisi mahdollisimman hyvin selville eikä keilat menisi päällekkäin.

  Voi olla että on hankala toteuttaa mutta mielestäni tuo on perseestä että sektorit piirtyvät päällekkäin.
  Tämässäkin sektori olivat vielä hetkisitten todella siistissä nipussa mutta nyt jostain syystä tuokin muuttui tuollaiseksi.

  [​IMG]
   
 22. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Ja taas sitten toisesta suunnasta mietittynä voi sektorit olla päälekkäin ihan hyvin. Sektorit piiretään mittauspisteiden välille ja jos sieltä sitten laskelmista tulee tollainen niin sitten tulee. Ei tolle oikein voi mitään ja koska tollainen on oikeasti mahdollista että menee päälekkäin ja varmasti meneekin jonkin verran.
   
 23. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 440
  Mulla tekee OnePlus 3T:llä sitä jos Cellmapperilla (uusin betaversio), että jos nauhoittaa ja pistää, että sammuta näyttö ja nauhoittelee esim. 15000-20000 pistettä, niin ohjelma on saattanut sammua itsestään.
   
 24. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Tai puhelimesi sen tekee. OnePlus oma virransäästöhallintaohjelma sulkee CellMapper sovelluksen.
   
 25. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 440
  Itsellä kävi tuo kyllä mielessä. Kun se on aikaisemmin tehny tuota ja oon saanu sillä pidettyä sitä kauemmin päällä, kun on välillä avannut näytön ja katsonut ohjelmaa. No täytyy käydä ottamassa se virransäästöstä pois.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti