Burnaa! Liekitin eli puhalluslamppu ruoanlaittoon

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Orkesteri, 22.02.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Orkesteri

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2011
  Viestejä:
  488
  Lempijälkkärini on varmaankin paahtovanukas eli crème brûlée, jossa sokeri karamellisoidaan puhalluslampulla hyydetyn kerman päälle. Parasta on, kun ripottelee päälle muutaman kiteen suolaa ja saa raksauttaa karamellikuoren lusikalla rikki. En ole kuitenkaan vakuuttunut, että viitsin ostaa liekitintä pelkästään yhtä ruokalajia varten. Mitä muuta liekittiimellä voi keittiössä tehdä kuin paahtovanukasta (ja lämmittää lautasia)? Minkälainen liekitin kannattaisi hankkia?
   
 2. Tuppu

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  1 574
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Orkesteri

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2011
  Viestejä:
  488
  Olen itse asiassa siinä käsityksessä, että noilla rautakaupan kaasupolttimilla on parempi hinta-laatusuhde kuin erityisesti keittiökäyttöön suunnitelluilla tuikuilla. Kaveri oli valitellut, että tällaisen täyttäminen sytkäributaanilla oli ärsyttävää, eikä tehoa irronnut tarpeeksi. Kyllä liekittimellä pitäisi ainakin joku paprikoiden paahtaminen onnistua, että sellainen kannattaa ostaa. Olisiko joku tällainen vähän kätevämpi kuin letkuversio?
   
 5. Yoshiki

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2010
  Viestejä:
  49
  Ostin pari vuotta sitten biltemasta polttimen. Siihen sitten sai kympillä 4 kpl kaasusäiliöitä joista vieläkin ensimmäinen käytössä, vaikka on tullut jo muutama kymmen creme brulee pyöräytettyä. Suosittelen.
   
 6. Ekaros

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  1 933
  Missähän noissa riittäisi teho ruuan ruskistamiseen. Nuo sytkäri-malliset tuntuvat hieman tehottomilta. Sous Vide valmistuksen yhteydessä tuollaiselle voisi olla käyttöä. Eli ruoka ei saisi kypsyä vaan tarkoitus on saada makua...
   
 7. PartII

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2013
  Viestejä:
  2 357
  No kyllähän tuolla bilteman vehkeellä pitäisi ruoka karrelle saada. Ja jos epäilyttää niin hommaa MAP-kaasulla :rolleyes:
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti