Bose QuietComfort 25-vastamelukuulokkeet

Viestiketju alueella 'Käyttäjien tuotetestit' , aloittaja LendZi, 28.02.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. LendZi

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2012
  Viestejä:
  335
  Yhteenveto lopussa mikäli lukeminen teettää tuskaa. Bose QC15-kuulokkeiden seuraajat päivitetyillaä ominaisuuksilla.

  Ostin nappikuulokkeiden pariksi Bosen kehuja saaneet vastamelukuulokkeet. Lähinnä matkustelukäyttöön, mutta tulee näitä kotisohvallakin käytettyä. Kuulokkeet saa Suomesta itselleen tällä hetkellä hintaan 240€, Ruotsista 290€, Amazon.uk:sta 370€ ja Singaporesta 350€.

  Speksit:
  Paino: 195g (ilman johtoa)
  Akkukesto: 35h
  Johdon pituus: 1,42m


  Rakenne:
  Kuulokkeet istuvat mukavasti päässä, eivätkä hiosta. Metallista valmistetut kupit keinonahkaisine pehmusteineen ja kankainen sanka eivät paina tuntienkaan käytön jälkeen. Kupit pyörivät 90-astetta sankaan nähden, mikä mahdollistaa kuppien asettelun pöytää vasten. Kupit myös taittuvat tästä vaakatasosta toiset 90-astetta vaakatasossa, jotta kuulokkeet mahtuvat koteloonsa (anteeksi huono selitys, saa oikaista jos haluaa). Kuulokkeet heiluvat ja notkuvat miltei kaikkiin suuntiin, mikä on varsin oleellista mukavan istuvuuden kannalta. Varsinaisen heikolta ei mikään osa vaikuta, mutta osa pitää jämäkämmistä kuulokkeista. Itse en sellaisia kaipaa, vaan mukavuus on oleellista. Johdon saa kuulokkeistakin irti. Johdon kaukosäädin toimii ainakin Applen tuotteiden kanssa (ipad ja imac kokeiltu), Lumian kanssa napeista ei tapahtunut mitään.

  Äänenlaatu ja vastamelutoiminto
  Äänenlaatua en voi valitettavasti verrata suoraan mihinkään kuulokkeisiin kovinkaan hyvin, sillä en omista parempia kuulokkeita. Hetken olen kaverin Audio-Technica ATH-M50x -kuulokkeita käyttänyt, ja niille nämä Boset häviävät äänenlaadussa selvästi. Vastamelukuulokkeissa loistava äänentoisto ei kuitenkaan ole se oleellisin asia, ja paremmat kuulokkeet musiikin kuunteluun saa huomattavasti halvemmalla. Vastamelutoiminto vaatii toimiakseen AAA-patterin, musiikki kuuluu ilmankin. Vastamelutoiminto laitetaan päälle oikeassa kupissa olevasta "liukukytkimestä". Samalla aktivoituu kuulokkeiden taajuuskorjain, mitä ei valitettavasti ja ymmärtääkseni saa pois. Taajuuskorjain laskee keskialuetta hieman ja nostaa alataajuuksia. Hiljaisessa tilassa kuuntelen mielummin ilman taajuskorjaimen mukanaoloa. Vastamelu on teholtaan loistava, markkinoiden parhaimmistoa. Lentokoneessa se poistaa huminasta suurimman osan (loppuja ei kuule kun laittaa musiikkia päälle) ja autossa rengasmelut vielä paremmin, lähes kaiken. Vastamelu poistaa huomattavasti enemmän melua kuin AKG K490- tai Beats Studio 2.0 -kuulokkeissa. Valmista lupaa patterin kestävän noin 35h. Yli 30h olen itse pitänyt vastamelua päällä, eikä patteri ole vielä loppunut, joten Bose ei ole ainakaan kauheasti lukemia kaunistellut.


  Kotelo ja johto
  kuulokkeiden mukana tuli kuulokkeiden väristä riippuva kotelo, valkoisilla kuulokkeilla valkoinen ja mustilla/harmailla musta kotelo. Kuulokkeet taittuvat yllämainitulla tavalla mahdollisimman pieneen tilaan. Nurkkaan jää tilaa vielä varaparistolle ja lentokoneadapterille. Tarvittaessa kotelon saa jonnekkin roikkumaan lenkistä ja ulkopuolella olevaan taskuun tungettua vaikka johdon mikäli sitä ei halua sisäpuolella säilyttää.

  Kuvia:
  Myyntipakkaus:
  [​IMG]


  Kuulokkeet:
  [​IMG]

  Kuulokkeet kotelossa:
  [​IMG]

  Yhteenveto:
  Kuulokkeet ovat mukavat päässä ja äänenlaatu hyvä. Vastamelutoiminto erinomainen ja kotelo ajaa asiansa. Mikäli olet ostamssa vastamelukuulokkeita, ovat nämä erinomainen valinta.

  Linkki Bosen sivuille: https://www.bose.fi/FI/fi/home-and-...elling-headphones/quietcomfort-25-headphones/
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2015
 2. Wabis

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2012
  Viestejä:
  138
  Itsekkin nämä kuulokkeet omistan, äänenlaatu ei tosiaankaan vedä vertoja ainakaan hd598 kuulokkeille. Ulkoisen melun vaimennus toimii loistavasti, kuten kerroitkin.

  Olen myös huomannut,että kuulokkeet hyötyvät huomattavasti dacista sekä johdonvaihdosta. Itse kokeilin fii e17 -dacin kanssa, ääni muuttui huomattavsti paremmaksi.
   
 3. Sampsoni

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2015
  Viestejä:
  8
  Ollut kyllä hintansa väärti (240euroa verkkokaupan tarjouksessa maaliskuussa) jos julkisissa kulkuneuvoissa viettää useamman minuutin päivästään. Sulkee mukavasti kaiken muun ympäriltään. Liikkuessa näitä ei kumminkaan pysty käyttämään ainakaan vastameluominaisuus päälle kytkettynä kun kuulokkeet ottavat häiriön tärinästä.
   
 4. Zankor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2011
  Viestejä:
  214
  Miten tämä vastamelutoiminto näin teoriassa toimii? Itse en ole koskaan kuullutkaan :D
   
 5. LendZi

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2012
  Viestejä:
  335
  Kuulokkeissa on mikrofonit joilla se kuuntelee ympäristön hälinöitä. Toistaa sinulle poistettavan melun käänteistä siniaaltoa, jolloin ne kumoavat toisensa etkä kuule kumpaakaan.
   
 6. Zankor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2011
  Viestejä:
  214
  ai.. jopas sitä on nykyään. kiitoksia LendZi!

  töissä olin ja puhelimella googlailu ois vienyt oman aikansa :)
   
 7. marakattimax

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2015
  Viestejä:
  25
  Itse useita vastamelukuulokkeita kokeilleenna päädyin boseen. Ehdottomasti paras vastamelu toiminto. Hommasin Bose QF20 sillä nappikuulokkeilla mukavempi esim. nukkua lentokoneessa/kevyempi kantaa mukana. QC 20 häviää vastameluominaisuuksissa QC25 mutta silti huomattavasti parempi kuin yhdelläkään kilpailialla. Toimiii
   
 8. Käääpä

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2010
  Viestejä:
  491
  Tuli ostettua kyseiset QC25 luurit myös (ja palautettua). Omia hajatelmia kuulokkeista:

  +Mainio äänenlaatu (ei kuitenkaan vastaavan hintaisten hifiluurien tasolla)
  +Omasta mielestä mukavampi ääni vastamelutoiminto ja eq päällä
  +Pelkän vastamelutoiminnon käyttö ilman musiikkia hyvä lisä
  +Vastamelutekniikan toimivuus aika huikea. Lentokoneessa istuessa hävisi kaikki matala jyrinä. Musiikkia kuunnellessa ei huomannut mitään hälyääniä.
  +Erittäin mukavat päässä
  +Kokoontaitettuna kotelossa varsin pienikokoiset

  -Vastamelutoiminto aiheutti ikävää paineentunnetta korviin
  -Runsaan käytön jälkeen ilmeni huimausta tms. Tästä syystä palautin kuulokkeet liikkeeseen
  -varsin hintavat

  Tykkäsin kuuulokkeista kovasti, mutta ilmeisesti sisäkorvani ei tykännyt ja vastamelutoiminnon käyttö teki hallaa tasapainoaistille. Lueskelin netistä, että muillekin on vastamelukuulokkeista aiheutunut ongelmia, juurikin huimausta sekä mm päänsärkyä. Suosittelenkin ostamaan kuulokkeet liikkeestä, jossa on tyytyväisyystakuu tms.
   
 9. LendZi

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2012
  Viestejä:
  335
  Tilannepäivitystä: Yhteinen matkamme on vaarassa loppua, sillä tänään oikea kuppi esitti toimintahäiriötä. Aina välillä ääntä kuuluu, sekunnista pidemmäksikin aikaa, mutta useammin se on hiljaisena kuin toiminnassa. Ilmeisesti jonkinlainen kosketushäiriö kuulokkeissa.
   
 10. Zomeone

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2006
  Viestejä:
  432
  Oletko kokeillut vaihtaa kuulokekaapelia?
  Hullujen päivien tarjouslehdessä näytti olevan 199€ hintaan kuulokkeet. :)
   
 11. LendZi

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2012
  Viestejä:
  335
  Vaihdoin kaapelia, ongelma jatkui. Kävin viemässä takuuseen, josta kuulokkeet lähtivät huoltoon.

  Verkkokauppa.com pyytää kuulokkeista nyt 350€. Hieman toisenlaista hinnankehitystä havaittavissa :think:
   
 12. mrkukov

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  2 378
  Hommasin kuulokkeet hullutteluilta ja sain ne perjantaina.

  Plussaa
  -Vastamelu toimii todella hienosti. Tuntuu melkein siltä kuin siirtyisi toiseen maailmaan (ainakin kun ottaa kuulokkeet pois korvilta).
  -Rakenne tuntuu kestävältä
  -Äänenlaatu ihan ok tasolla. Odotin oikeastaan huonompaa. Häviää toki paremmille hiljaisessa tilassa mutta heti jos on melua ympärillä niin näissä hiljaisuus on hiljaista myös pienellä volalla. Ei tarvitse huudattaa ja kuulee joitakin ääniä mitkä jäisi esim avoimilla kuulematta. Äänikuva myös yllättävän avara suljetuiksi (silti kaukana avoimien avaruudesta).

  Miinusta
  -Sanka. Kuulokkeet eivät sovi teräväpäiselle kaverille. RS180 ja Siberia v2 kuulokkeet istuvat paljon paremmin (ensimmäisessä keskellä kolo ja pehmusteet sivuilla, toisessa sanka on "nauhamainen"). Ainoa miten voin kuulokkeita käyttää yli 30min on sellainen että laitan sangan melkein takaraviolle missä pääni ei ole enää niin terävä. Tuntuu kuitenkin hieman hassulta pitää kuulokkeita vinossa. :/

  Edit: mutta kyllä tuohon tottuu. ;)
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2015
 13. Helsinki33

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2012
  Viestejä:
  35
  Tuli itsellekin hommattua nämä vaimennus on hämmentävän hyvä. Aivan mahtavat esim lentokoneessa. Kokeilin myös autossa ja oli hämmentävä "auto hajoaa" tunne, kun ajattelematta otti luurit pois korvilta.

  Mutta mutta, nyt olen alkanut huomaamaan oikealla puolella napsumista. Vähän kuin olisi korva lukossa tai kaiuttimesta "kartio rutussa". Jos tuosta nyt saa kuvaa fiiliksestä. Esiintyy vain toisella puolella. Huomasin tuon ekan kerran hiukan tukkoisena lentäessä, mutta nyt sama tulee junassakin. Onkohan kyseessä vika (takuu) vai ominaisuus eli yhteensopivuusongelma korvan ja Bosen välillä? Onko muilla vastaavia kokemuksia?
   
 14. mrkukov

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  2 378
  Testaa kuulokkeita väärinpäin ja katso siirtyykö häiriö puolelta toiselle. Jos siirtyy niin eiköhän ongelma ole kuulokkeissa (takuu).
   
 15. Helsinki33

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2012
  Viestejä:
  35
  Kiitos mrkukov!
  Joskus näköjään onnistun hämmästyttämään itsenikin typeryydelläni. :facepalm: Mutta onneksi joku jaksaa opastaa. Todentotta, nyt luurit toisinpäin päässä ja napsuu toisella puolen. Eli rajallista ajattelukykyäni lukuunottamatta vika ei ole päässäni vaan kuulokkeissa. Nyt pitää vaan raaskia luopua näistä takuukäsittelyn ajaksi.
   
 16. LendZi

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2012
  Viestejä:
  335
  Omani hain tässä takuusta, uusiin vaihtuivat. No, eipä niitä olisikaan voinut korjata mitenkään.
   
 17. Zomeone

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2006
  Viestejä:
  432
  Eilen pimeni itsellä oikea kuuloke QC25 kuulokkeista.
  Tänään lähti UPSilla Belgiaan.

  Ääntä ei kuulunut, eikä vastamelu myöskään toiminut oikeassa kuulokkeessa.
   
 18. Kuningashillo^2

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  2 235
  Nämä kuulokkeet tosiaan hajoaa kohtuullisen suurella todennäköisyydellä vuoden sisällä käyttöönotosta juuri tuolla edellisessä postauksessa kuvaillulla tavalla eli oikeanpuoleinen kuuloke-elementti lakkaa toimimasta. Melkoista "laatua" siis sadoilla euroilla. Omista oli kuitti kateissa joten jouduin hankkimaan Ebaysta uuden kuuloke-elementin ja juottamaan vanhan tilalle. Toimii kuten ennenkin vastamelu mukaan lukien...
   
 19. juha_mies

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  45
  Jeps itsellä lähti myös ekat kuulokkeet huoltoon n 3 viikon käytön jälkeen, kun esim. autossa kuunnellessa välillä kun osui töyssyyn tai muuten tärähti niin samalla hetkellä kuului kuulokkeista ontto kolahdus. Takaisin tuli uudet ja nyt toimineet vuoden päivät moitteettomasti, tosin vähemmän ollut (fyysisesti) 'rankkaa' käyttöä.

  Hyvät kuulokkeet. Hyvä ääni, istuvuus ja erinomainen vastameluominaisuus.
   
 20. Nushi

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2011
  Viestejä:
  576
  Onkos muuten lentokonekäyttäjillä esiintynyt sitä kun taustamelun poisto on päällä ja käännätte päätä 90 astetta niin johan taas lentokoneen kohina kuuluukin. En tiedä missä kuuntelevat mikit on, mutta kävisikö niin että jos on istuimeen päin toinen (ei kiinni istuimessa!) niin se ei kuulekaan kohinaa eikä osaa poistaa sitä? Tai jotain muuta akustiikan ihmeitä... Kohina ei poistu edes odottamalla vaan pitää istua lentokoneessa silmät tiukasti eteenpäin :D Silloin toimii kyllä erinomaisesti.

  QC25:t joissa on hands-free (vai onko niissä kaikissa?) toimii muuten myös Xbox Onen headsettinä ihan mukavasti jos ohjaimessa on 3,5mm reikä. Myös mikki toimii.
   
 21. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 031
  Mulla on QC35:t ja huomasin tuon saman viime lennolla. Tulkitsin tosin asian itse niin, että korvapehmusteen ja ihon välille aukeaa pieni rako ja melu tulee sitä kautta läpi.
   
 22. Zomeone

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2006
  Viestejä:
  432
  Eilen saapuivat kuulokkeet Belgiasta. Eivät vaikuta samoilta kuulokkeilta, jotka sinne lähetin.
  Ohjeistuksessa oli, että lähetetään pelkkä runko huollolle, eli irroitetaan pehmusteetkin kuulokkeista.

  Nyt kuulokkeiden mukana tuli uudet pehmusteet ja uusi kuulokejohto. Ompahan varalla :)

  e. Ei muuten ole samat kuulokkeet. Tarkistin tuon sarjanumeron.
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2017
 23. Peniscola

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2017
  Viestejä:
  3
  Mulla on nyt kaksi ja puoli vuotta vanhat bose qc25 johdolliset kuulokkeet, joista oikeanpuoleinen kuuloke-elementti ilmeisesti hajosi. Alkuun ääni hieman pätki, nyt ei kuulu enää mitään. Muutaman kerran kun oikelle puolelle koputtelee niin kuuluu rahinaa ja äänen saa aika ajoin kuulumaan hetkeksi. Hifistudiolta kerrottin, että ongelma esiintyy 1-2% heidän myymistä bosen vastamelukuulokkeissa. Ja nyt kun takuu mennyt umpeen niin ei ehkä kannata enää korjata. Korjauksen hintaa tosin eivät tulleet kertoneeksi, mutta eiköhän siihen äkkiä parisataa uppoa. Kuulokkeet ovat maksaneet yli 300 euroa ja tuon hintaiselta tuotteelta odotan parempaa laatua. Mutta mehän elämme kertakäyttömarkkinataloutta, jossa printterit, pesukoneet ym tuotteet ovat ohjelmoituja hajoamaan sopivan ajan kuluttua. Maapallosta viis kunhan tehdään lisää kauppaa. En halua itse tukea yhtään enempää tuota mallia kuin on pakko, joten olisin kiinnostunut itse korjaamaan/korjauttamaan kuulokkeet sopivaa vaivaa vastaan.
  Voisitko Kuningashillo laittaa mulle linkin millaisen kuuloke-elementin tilasit ja miten tuollaisen vaihdon voisi itse suorittaa? En ole alan ihmisiä eikä se edes kuulu harrastuksiini tai kiinnostuksen piiriini, joten tarvitsisin aika yksityiskohtaiset ohjeet. Jos menee hankalaksi, niin pelkkä linkki oikeanmalliseen kuuloke-elementtiinkin olisi avuksi. Uskon, että jos mulla on oikea osa kädessä, niin jostain löydän ihmisen, joka sen paikoilleen osaa juottaa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017
 24. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 031
  Kannattaisi ehkä ensin selvittää, että onko vika elektroniikassa, kuuloke-elementissä vai vain johdoissa. Tuollainen rahina ja ajoittainen toiminta viittaisi vähän siihen suuntaan, että johto voi olla irrallaan kolvauksen petettyä.
   
 25. Peniscola

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2017
  Viestejä:
  3
  Kiitos vinkistä! Mitenkäs tuon helpoiten selvitän ja mistä suunnasta kuulokkeet on tarkoitus avata? Pehmusteissa näytti olevan sisäpuolella jonkinlainen pidikerengas, lähteekö pehmusteet tuon irroittamalla irti ja sitä kautta mahdollista päästä kuulokkeen sisälle?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti