Borneo

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja isomittari, 17.06.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. isomittari

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2005
  Viestejä:
  65
  Elikkäs Borneolle olis tarkoitus lähtee vaimon kans kiertämään yhteensä 7:ksi viikoksi. Onko täällä ketään jotka on käyny ks. saarella ja olisiko tarjota mitään matkavinkkejä? Lennot on Hki-Singapore-Kota Kinabalu ja siitä sitten mahdollisesti Air Asialla jotain pistoiskuja Indonesiaan ja/tai Filippiineille. Lisäksi kiinnostais:

  - snorklaus ja ehkä laitesukellus
  - Kinabalu-vuoren valloitus
  - Sademetsävaellukset
  - Hakeutuminen jonnekin maaseudulle missä voi RENTOUTUA ja unohtaa kaiken muun maailman

  Kaikki vinkit ja vihjeet on tervetulleita.
   
 2. Greetie

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  3 973
 3. be aggressive

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2006
  Viestejä:
  981
  Borneo on kyllä ehdottomasti Kaakkois-Aasian unohdettu helmi. Turisteja ihan murto-osa siitä, mitä juuri missään muualla K-A:n alueella. Ja vaikka siellä on tullut muutama viikko notkuttuakin, niin helposti menisi vielä tollaiset seitsemän viikkoakin.

  Dyykkaukseen aika ehdoton taitaa olla Sipadan, joka lienee yksi maailman parhaista spoteista. Sademetsää löytyy liki joka puolelta ja samoin sitä maaseutua ja suhteellisen isojakin kaupunkeja jossa voi unohtaa koko muun ulkopuolisen maailman. Ja jos esim. uhanalaistakin uhanalaisemmat nenäapinat kiinnostaa, niin Bakon kansallispuistoa ei missään nimessä kannata skipata. Niin ja esim. Sepilokista löytyy orangi "sanctuary" (miten nyt lieneekään suomenkielinen vastine, "hoitola"?) jne...

  On tullut suhteellisen paljon reissattua, mutta Borneo menee ehdottomasti sinne top5-listalle henkilökohtaisesti rakkaimmista paikoista. Mutta koska Borneosta voisi kirjoittaa loputtomiin, niin suosittelen, että käyt poistamassa kirjakaupasta vaikka LP Borneon, niin siinä on enemmän kuin tarpeeksi perustietoa ja loppu selviää paikanpäällä seikkailemalla.
   
 4. goldenscan

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2004
  Viestejä:
  250
  Dyykkaukseen? Eikö dyykkaus ole sitä kun kaivetaan roskiksista tavaraa? :confused:
   
 5. Lukez

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2001
  Viestejä:
  38
  Kuka nyt ei lähtisi dyykkaamaan Borneon roskiksia?? Hmm.. ehkä se tarkoittaakin sukelllusta :smoke:
   
 6. Ogram

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2000
  Viestejä:
  957
  Miten helvetissä sukelluksen saa väännettyä dyykkaukseksi? Daivaus vois olla sellainen kansankielinen väännös englannista mutta dyykkaus? Ei vit...
   
 7. be aggressive

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2006
  Viestejä:
  981
  Tää nyt menee täydeksi off topiciksi, mutta jos sinäkin olisit tehnyt muuta, kuin syljeskellyt kattoon siellä ruotsintunneilla, niin tietäisit että dyka on ruotsia ja tarkoittaa sukeltamista.

  Minä en sitä ole keksinyt, vaan dyykkaus sukeltamisen synonyyminä on esiintynyt stadin slangissa ilmeisesti jo 100 vuotta.

  Englannin kielestä johdettu "daivauskin" on toki slangia, mutta huomattavasti myöhempää sellaista, ja on vakiintunut tarkoittamaan stage divingia.
   
 8. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 879
  Dyykkaus on sukeltamista, roskisdyykkaus on roskikseen sukeltamista.

  Daivaus, sellaista ei olekaan. Daiju on.
   
 9. Terranova

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2003
  Viestejä:
  192
 10. ProGamer

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2011
  Viestejä:
  20
  Joku jamppa dyykkaamassa Borneolla?
   
 11. talvikupu

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2010
  Viestejä:
  1
  On tullu käytyä Uncle Tanin viidakko retkellä. Eli pari yötä viidakossa ja jokipällistelyjä sekä päivä/yö kävelyjä paikallisessa viidakossa oppaan kanssa. Ihan hauskaa, mutta nykyinen mesta ei ole keskellä viidakkoa vaan aika laitamilla ja peltoja, kalastajia yms on aivan vieressä. Noh, näki siellä yhtä ja toista, kuten kobra, krokotiilejä, orankeja, nenäapinoita ja muitakin aivan vitusti, joku puukissa tms. ja vaiks mitä. Ihan ok, mutta jos on jotain viikon retkiä, missä mennään syvälle viidakkoon, niin mielummin menisin sellaisella. Esim pari opasta ja menoks. Tuolla oli sellainen pysyvä leiri...

  Sipadan on yksi parhaista kokemistani sukelluspaikoista. Bunaken ja Fiji ovat samassa porukassa. Erikoisimman elukan olen nähnyt niinkin turistirysässä kuin Koh Tao thaimaa (Sun fish.... vittu mikä otus!), mutta Sipadanilla on elämää vaan niin käsittämättömästi. On leopardihaita, tiesmitä turtlea, pikkuökkiäisiä ja kalaa niin perhanasti. Monia erilaisia putsirapuja yms. Ehdottomasti suositeltava sukelluskohde! Itse olimme billabong mestan kautta jossa majoitus ja ruoat kuuluivat hintaan. Todella basic, mutta itsellä ei valittamista vaikka näyttäisi internet olevan pullollaan ihmisten ongelmallisia kokemuksia. Kannattaa varata etukäteen niin on varmaa, että pääsee sukeltamaan. Muuten voi joutua odottamaan, koska sinne saa mennä vain n. 200 pludaajaa per päivä.
   
 12. T.J.L.

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2002
  Viestejä:
  458
  Ehdottomasti voi suositella Sipadania sukellukseen. Välillä tuntui kuin olisi uinut kalakeitossa kun pikkufisuja oli niin järjettömästi. Lisäksi Sipadanilla on suurempiakin vedeneläviä kuten riuttahaita, barracudia, kilppareita yms. Sipadanilla sukeltaminen ei vain ole ihan ilmaista eikä kannata olettaa että saat varattua reissua paikanpäältä vaan se kannattaa ehdottomasti varata etukäteen sillä sukeltajien määrää on rajoitettu, koska alue on luonnonsuojelualuetta. Sipadanin lähistöllä Mabulissa (josta Sipadanin reissut yleensä lähtee) voi myös sukeltaa mutta ni sukellukset eivät jääneet mieleen mitenkään loistavina.

  Snorklailin myös jonkin verran Kota Kinabalun edustalla olevilla saarilla. Onhan sielläkin jotain nähtävää ja saaret ovat ihan mukavia päiväreissukohteita Kota Kinabalusta. Joka päivä ei kuitenkaan ole varaa lähteä sukellusreissulle.

  Mount Kinabalulle kiipeäminen oli myös aika hieno kokemus kun sen suurempaa vuorikiipeilykokemusta ei ole. Toki sinne mentiin paikoitellen ihan pitkässä jonossa muiden turistien kanssa ja huipulla auringonnousua odottelemassa oli kymmeniä ihmisiä, mutta oli se silti aika hienoa. Reissuhan vaatii yhden yöpymisen ja sekin kannattaa/täytyy varata etukäteen. Kovin rankkaa kiipeäminen ei ole eli normikunnolla pärjää, tosin huipun lähettyvillä ohuemman ilman todellakin huomaa. Henkeä joutui jäädä vetämään vähän väliä. Joillekin korkeus aiheuttaa vuoristotautia, jolle ei kai oikein voi mitään muuta kuin käätyä takaisin eli siihen kannattaa varautua henkisesti. Se ei kai kovin yleistä ole, mutta kyllä siellä jokunen näkyi polun reunalla laattaamassa.

  Tuli käytyä myös tuolla Uncle Tanin viidakkoreissulla kun sitä oli kovasti kehuttu. Ihan oli käymisen arvoinen vaikkei nyt ehkä täysin tajunnanräjäyttävää.

  Lisäilen joskus jotain jos muistan...
   
 13. KoessiKenguru

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2008
  Viestejä:
  1 431
  Ihan ensimmäiseksi kannattaa opetella käyttämään termejä dyykkaus, blastaus, bäkbäkkeri, travellaus, että pärjää näissä eritoten Aasian matkakohteisiin keskittyvissä threadeissa.

  Bruneihan on tuossa ihan lähistöllä, voisi olla ihan omanlaisensa nähtävyys sekin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti