Boombox/kannettava kaiutin

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Craides, 30.05.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Craides

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2003
  Viestejä:
  167
  Tarkotuksena ois hankkia tommonen siirreltävä akku/parikäyttöinen äänivehjes iPodia/iPhonea/kannettavaa soitinta varten. Mä en tiiä yhtää mitää et mikä ois hyvä ja mikä ei. Suosituksia otetaan vastaan, sekä kokemuksia yleensäkin.

  Mieluiten sellasta, josta irtoas ääntä sen verran ettei pieni taustahälinä haittaa, eli varmaanki jotkut 30 euron vehkeet on käytännössä poissuljettuja.
   
 2. Joulupuuro

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2001
  Viestejä:
  1 401
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Camel Carlino

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2010
  Viestejä:
  514
  Ensi kesää varten tarkoitus hankkia kannettava bluetooth kaiutin, kokosin vähän tarjontaa hintaskaalan ollessa 80-300€ välillä, mikähän olisi voittajan valinta? Plussaa akkukestosta, hyvästä äänenlaadusta ja hinta/laatu suhteesta.

  UE BOOM -kannettava Bluetooth-kaiutin
  [​IMG]
  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/48869/dxjxj/UE-BOOM-kannettava-Bluetooth-kaiutin-Blue-Steel

  UE MEGABOOM -kannettava Bluetooth-kaiutin
  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/55773/fhmvq/UE-MEGABOOM-kannettava-Bluetooth-kaiutin-sininen
  [​IMG]


  TDK Wireless Boombox A73 - Langaton bluetooth kaiutin
  [​IMG]
  http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/110328


  JBL Charge 2 lataava Bluetooth-matkakaiutin,
  [​IMG]
  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/48793/dxjmc/JBL-Charge-2-lataava-Bluetooth-matkakaiutin-musta

  JBL Pulse Bluetooth-matkakaiutin valotehostein, musta
  [​IMG]
  http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...se-Bluetooth-matkakaiutin-valotehostein-musta

  LOGITECH Ultimate Ears Boombox Bluetooth kaiutin (saako tätä vielä jostain?
  [​IMG]
  http://www.prisma.fi/fi/prisma/logitech-ultimate-ears-boombox-bluetooth-kaiutin
   
 5. InsaneFinn

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  3 151
  JBL Pulsen erehdyin ostamaan kun oli yks viikko Gigantissa tarjouksessa. Valot oli kyllä kieltämättä kivat, mutta äänenlaatu oli semmoinen että palautukseen meni. Akunkestoa en ole testannut, mutta ihan kohtuullinen sekin varmaan on ilman valoja, mutta valojen kanssa jää jonnekkin viiteen tuntiin.

  Tilalle hommasin sitten JBL Charge 2:n, joka olikin sitten huomattavasti miellyttävämpi kapistus ja akkukestokin vähintäänkin riittävä. Hieman kalliimmalla saisi Bose Soundlink minin, jossa on ilmeisesti kokoluokan paras äänenlaatu, mutta jonkun revikan perusteella hintatietoisen kuluttajan kannattasa hommata ennemmin JBL Charge 2. Näiden äänenlaadun ero ei ole niin merkittävä, että kannattaisi maksaa tuplahintaa Bosesta.

  Vinkkinä mainittakoon, että ainakin Gigantissa noita kaiuttimia on aika hyvin koekuunneltavana.
   
 6. Camel Carlino

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2010
  Viestejä:
  514
 7. Camel Carlino

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2010
  Viestejä:
  514
  Bluetooth-kaiutin Cube 66 BT
  http://www.clasohlson.com/fi/Bluetooth-kaiutin-Cube-66-BT/38-5370
  [​IMG]

  Onkos kellään tuosta kokemusta? Lähinnä äänenlaadusta ja akun kestosta, mihinkään reppuunhan tuota on turha koittaa survoa.

  Näitä kahta tai oikeastaan ensimmäistä olen myös miettinyt.

  Alesis Transactive Wireless
  http://www.thomann.de/fi/alesis_transactive_wireless.htm
  http://alesis.com/transactivewireless
  [​IMG]

  LD Systems Road Jack 10 (tai 8")
  http://www.thomann.de/fi/ld_systems_road_jack_10.htm
  http://www.ld-systems.com/en/series...ery-powered-bluetooth-loudspeaker-with-mixer/
  [​IMG]

  Alesissa on 7Ah 12v akku ja tuossa LD:ssä 5Ah:n ja valmistaja lupailee 20h soittoaikaa LD:lle ja Alesille 50h, joka nyt vähän taitaa olla yläkanttiin.


  Rupesin vielä näitä isompia virityksiä tutkimaan niin kaikkien tehot oli 25W rms niin etsin sitten vähän lisää ja löytyi hieman kalliimpi 100W vahvistimella oleva värkki:

  Samson XP106W
  http://www.thomann.de/fi/samson_xp106w.htm
  [​IMG]
  [​IMG]

  20h valmiusaikaa lupailee valmistaja, sekä 100W tehoja, mitenkähän nuo tehot korreloi tässä aiemmin mainittujen matalatehoisempien äänenvoimakkuuksiin? Eli onko huomattava ero 25W Alesis vs 100W Samson? Tosin elementtihän on pienempi Samsonissa (6") (Alesis 8") (LD 8" / 10") mutta se tuskin koko totuutta kertoo näillä wateilla.
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2015
 8. Habazon

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2013
  Viestejä:
  961
  Tuo JBL Charge 2 on kyllä vissiin nopealla googletuksella hyvä vehje ? Pitäis joku tommönen rantsu/puisto kaijutin täks kesäks kyllä hommata.... Näyttäs gigantista 98€ irtoovan
   
 9. Camel Carlino

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2010
  Viestejä:
  514
  Tuosta TDK Wireless Boombox A73 ja parista kymmenestä muusta kannettavasta värkistä löytyy Hifimaailma 2013/04 lehdestä kattavat arviot. Isoissa kaiuttimissa äänenlaadussa TDK sai 4.5 pojoa, UE Boombox 2.5 pojoa ja voiton vei 5.5 pojolla Harman/Kardon Go+Play Wireless Bluetooth-kaiutin. Akunkeston osalta taas TDK ja UE taisi saada 6 pistettä ja HK 9 pistettä, ainoa häiritsevä/ei häiritseväi seikka, että tuo H&K toimii pattereilla. Kätevä festareilla jos tarvii uusia pattereita mutta kotona taas vaatii sitten erillisen laturin ja paristorumban latauksen aikana.

  [​IMG]
  http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...rdon-Go-Play-Wireless-Bluetooth-kaiutin-musta
  http://fi.harmankardon.com/harman-kardon-product-detail_fi/hk-go-play-wireless-white.html

  Jos kellään kokemuksia tuosta H&K niin kertokaas. H&K "miinuksena", että erikseen tehty oma puhelinsovellus vain iphonelle mutta pelaa kyllä kaikilla bluetooth laitteilla.

  Ko testin bluetooh kaiuttimien taajusvasteet löytyy netistä: http://www.hifimaailma.fi/testit/nettijatko-bluetooth-kaiuttimet-42013/ Testissä oli siis mukana mm
  JBL Charge, Ultimate Ears Boom, Ultimate Ears Boombox,
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2015
 10. zombiemonkey

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2014
  Viestejä:
  81
  Fugoo lienee paras noin 200 usd hintaluokassa. Akku kestää 40 h soittoa, se on vedenpitävä ja sille saa erilaisia kuoria esim Fugoo tought kestää lähes mitä vain, voi ajaa yli autolla vaikka.



  [​IMG]
   
 11. Camel Carlino

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2010
  Viestejä:
  514
  Eipä ole tuosta kuullutkaan mutta selailun perusteelta jo tuo perusversio vaikutti ihan mukavalta vaikka jossain arvostelussa mainittiin basson puute (http://www.soundguys.com/fugoo-style-review-1526/) joissain taas ei ( http://www.tomsguide.com/us/fugoo-style-bluetooth-speaker,review-2141.html )

  Mutta tuohon ongelmaan auttaa varmaan, se että on tulossa tästä mallista XL-versio kesää kohti:


  [​IMG]
  http://www.tomsguide.com/us/fugoo-xl-wireless-speaker,news-20168.html
  http://www.fugoo.com/fugoo-tough-xl/

  Ainoa ongelma vain, että tuota alkuperäistäkään ei saa Suomesta niin XL:malli tuskin tekee poikkesta mutta menee kyllä harkintaan.
   
 12. Nummi

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  74
  Clasun laite näyttää samalta mitä kuulin viime kesänä. Ihan mukavasti se potki ulkonakin. Hinta ainakin kuulostaa aika sopivalta.Tuota varmaan pääsisi kauppaan kokeilemaankin, niin sillä se äänipuoli selviää. Akunkestosta en tiedä, mutta en haukkujakaan kuullut.

  Tehojen vertaileminen eri kaiuttimien kesken on kohtuullisen turhaa, pitäisi kuulla ero. Isompi kotelo ja elementti ovat kuitenkin parempi lähtökohta. Paljon vaikuttaa kuinka matalia bassoja laitteesta on päätetty puristaa ulos.
   
 13. Camel Carlino

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2010
  Viestejä:
  514
  Niinhän tuo on puolet halvempi nyt tarjouksessa kuin nuo kilpailijat, kiva olisi tuo patterin Ah määrä tietää, valmistaja vissiin joku kiinalainen. Miinuksena tuossa nyt on, että ei ole rullia niin ei voi vetää, vähän painava kanniskella pidempiä matkoja.
   
 14. Nummi

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  74
  Tuosta akun kapasiteetistakaan ei voi suoraa vertailua tehdä eri laitteiden välillä soittoajan suhteen.

  Nuo ilmoitetut akkukestot tarkoittavat vain muutamien wattien keskimääräistä kulutusta. Näinhän se hyvän hyötysuhteen vahvistimella onkin noilla tehoilla, koska keskimääräinen teho aina huomattavasti huippuja pienempi, vähän musiikista riippuen. Tämä tarkoittaa sitä, että vahvistimen hyötysuhteen lisäksi muun elektroniikan kulutus nousee merkittävään rooliin. Jos LD:n soittoaika perustuu 3 W:n keskimääräiseen kulutukseen ja kilpailevassa tuotteessa jos ei ole niin kiinnitetty huomiota virrankulutukseen joka kohdassa, sanotaan jatkuvan kulutuksen olevankin 0,5 W suurempi, tarkoittaa se jo monen tunnin heikompaa soittoaikaa samankokoisella akulla.
   
 15. Jashka

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  188
  Tuli ostettua tuo JBL Charge 2, Verkkiksestä 98,90€ ja Gigantissa vissiin samaa luokkaa. Nopealla testauksella en voi kun kehua. Laite on tosi jämäkän oloinen ja jämäkkyyttä löytyy myös äänessä. Voluumia löytyy sen verran, etten kerrostalokämpässä viitsinyt edes täysillä kokeilla. Bassoakin on ihan mukavasti. Tuohon pystyy yhdistämään usean laitteen kerrallaan (aktivoitava erikseen nappulasta), jolloin voi porukassa vaihdella dj-vuoroja ilman hankalaa piuhasäätöä. Nyt odotellaan enää sopivia pussikaljakelejä :cool:

  Edit: eihän tuo siis mikään ghettoblasteri ole, mutta kompaktia kokoa hakevalle oiva valinta
   
 16. Camel Carlino

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2010
  Viestejä:
  514
  Tässä juuri näiden välillä pähkäilen, isompi = enemmän bassoa, pienempi = kulkee mukana paremmin. :think:
   
 17. Camel Carlino

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2010
  Viestejä:
  514
  Kävin hypistelee tuota ja ihan tyytyväinen, ainoa mitä pisti mietityttämään niin suomalaisessa ohjevihkossa luki, että antoteho akun kanssa 10W ja verkkovirrassa 25W, meinaako tuo nyt sitä, että akun kanssa saa vain 10W RMS? Koitin kyllä vielä testailla niin että vetelin verkkovirtapiuhaa irti mutta ei ainakaan keskikovalla volalla huomannut juuri eroja. Täysiä ei hirveästi noilla viitsi kaupoissa luukuttaa... Akun teho oli 4Ah. Tuo tarjous on vielä vähän aikaa voimassa niin täytyy harkita kyllä tuota.

  Sitten Expertissä oli tällainen masiina:
  http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/kaiuttimet/URFIESTA/urban-revolt-fiesta-langaton-kaiutin
  Ulostuloteho RMS (W) 60
  Tuosta löyty diskantin ja basson säädöt, jotka oli plussaa ja valmistaja lupaa: 7.5 hours playtime at 100% volume; up to 60 hours depending on volume.
  http://www.trust.com/en/all-products/19737-fiësta-wireless-speaker?from={2D3F38AD-BD16-46ED-A065-64E297773CF9}#Device: from:{2D3F38AD-BD16-46ED-A065-64E297773CF9}^8

  Hyvin mielenkiintoisia molemmat, tuon jälkimmäisen hinta oli 199e expertissä. Eli kalliimpi mutta saattas sitten taas tarjota enemmän akkua ja ääntä ja paremmat säädöt.

  Ääni oli molemmissa ihan hyvä, pikkasen tuon fiestan basso meni puuros jos liikaa laitto bassoja mutta äänenpainetta lähti enemmän kuin tuosta cubesta.
   
 18. Camel Carlino

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2010
  Viestejä:
  514
  Jotta valinta ei olisi helppo, paikallisessa atk-puljussa oli pari näytekappaletta näitä 290e hintaan. Useamman vuoden vanha malli vissiin mutta kyllähän tuosta ääntä irtosi kiitettävästi ainakin verkkovirralla ja videon perusteella myös paristoilla.



  http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2403054,00.asp

  Äänenlaatu ja koko oli juuri mainio mutta tuo pahus toimii paristoilla. Ei se ehkä täysin turn-off ole mutta ei kyllä enää pitäisi tätä päivää olla paristot. Ainoa hyvä puoli, että jos on reissun päällä ilman sähköä niin kaupasta saa varavirtaa helposti.

  Vertailin tuota myös jo edellä mainittuu H&K paristoilla toimivaan ämyriin ja tää kyllä vei voiton. H&K oli muuten gigantissa 200e, verkiksessä 299€.
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2015
 19. Camel Carlino

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2010
  Viestejä:
  514
  Unohtunut kokonaan Bose Soundlink III
  [​IMG]
  http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/kaiuttimet/BOSESL3/bose-soundlink-bt-kaiutin-sl3#tab-specs



  Toinen mitä katselin niin Sony SRS-X5
  [​IMG]
  http://www.sony.fi/electronics/langattomat-kaiuttimet/srs-x5
  www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/kaiuttimet/SRSX5W/sony-bluetooth-kaiutin-srs-x5-valkoinen

  Vaikeata on valinta, optimitilanne olisi, että ostaisi tuollaisen raahattavan möhkäleen isompiin tapahtumiin ja jonkun alle 200€ kannettavan mötikän joka kulkee kätevästi repussa, huono puoli, että tulee puolet kalliimmaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2015
 20. Camel Carlino

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2010
  Viestejä:
  514
 21. camoon

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2005
  Viestejä:
  141
 22. PatrikSelin Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2011
  Viestejä:
  2 880
  Itselläni on Grain Audion PWS.01 - Arvostelu

  Eihän ne ole sieltä halvimmasta päästä, mutta jos tyylillä on väliä, jolloin valinnanvarat ovat vähissä.

   
 23. Tahvetti

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  135
  Tälle antaisin hinnan puolesta täyden kympin, mutta idiootit ovat ohjelmoineet sen niin, että volume putoaa puoleen, kun akusta XX% on käytetty. Edes tehokkaampi akku ei muuttanut asiaa. Äärettömän idiootti ominaisuus, joka pilaa koko laitteen. Toivottavasti tuo ei ole yleinen ominaisuus..
   
 24. Camel Carlino

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2010
  Viestejä:
  514
  Bassoahan tuosta taisi lähteä hyvin mutta äänenlaatu taisi olla vähän huonompi tuossa mallissa?


  Nyt on muuten Sonyn uusin vielä julkaisematon X55
  [​IMG]
  tarjouksessa markantalossa ainakin su asti. (Sama tarjous uusiutui kun viime viikolla oli sama ja mietin ostaako tuota) Arvostelu http://plug-in.bestbuy.ca/t5/Visit-...elivers-tons-of-power-in-a-little/ba-p/112261

  http://www.markantalo.fi/product/tv...-langaton-bluetooth-kaiutin-srs-x55-valkoinen

  179€ ja sunnnuntaihin asti saa -20% joten yllättävän halvalla lähtee kun ottaa huomioon, että vastaava on verkkokaupassa 190€.

  Vanhan mallin arvostelu:
  http://www.cnet.com/products/sony-srs-x5/
  http://www.trustedreviews.com/best-portable-speakers_round-up_Page-10

  Vanhaa mallia kävin kuuntelemassa ja ihan hyvältä vaikutti mutta jos kellään omakohtaisia kokemuksia niin kertokaas. Tuossa uudessa mallissa RMS on 30W vanhan 20W sijaan (verkkovirralla).
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2015
 25. pinkeliviinica

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2003
  Viestejä:
  2 630
  itselläni tuo sama kun silloin joskus tuota sai ~69egellä ostettua vaikka ilmeisesti ovh on joskus ollut 199e tms
  itselläni tuo volume ei suinkaan tipahda puoleen jos akku on vähissä vaan volume vaan pienenee sitä mukaa kun akkuteho vähenee eli käytännössä yleensä 10% kohdalla reagoi kuulo siihen että volume on jo tipahtanut pikkaisen (taitaa laskea noin 3-6db) mutta jos jatkaa soittamista niin volume tipahtaa vielä 5% kohdalla pikkaisen (-3db) kunnes 10-20min jälkeen soittaa sammutus melodian ja sammuu.
  loistava hinta-laatusuhde kyllä ko vehkeellä ja erinomaista on akkukesto (yhdellä orkkis akulla) soittaa noin 10h liki täysillä. kahden tehokkaamman akun virityksellä voisi soitella varmaankin jo useita päiviä :D
  (edit: siis ajatuskatkos.. kahdella akulla soittelee sen 20h ja kovalla volumella mutta ei siis täysillä...)

  (tuossa on vakio akkuna yksi lion 18650 kenno 2200mAh kapasiteetilla)

  miellyttävää ko ue boomboxissa on myös sen koko ja muoto eli tuo ei onneksi ole mikään painava eli jaksaa kyllä ottaa mukaan ja kokokin on todella sopiva. pieni miinus siitä että tuon ulkoisen metalliritilän alla ei ole mitään suojaa joten hiekkarannalla tms saattaa hiekat mennä sisuksiin pärisemään ?
  ja samasta syystä pientä tihkua laite kestää kyllä mutta ei kyllä sen suurempia sateita :)

  (jos jostain saisi goretex kangasta niin siitä kun ompelisi tuohon päälle "sukan" niin että kahva jäisi sukan ulkopuolelle niin silloin laite olisi paremmin pölyn ja veden kestävä sekä samalla sukka estäisi myös tehokkaasti pienet kolhut/naarmut jne. )

  ue boomboxeja voi myös ketjuuttaa useamman boomboxin järjestelmäksi jolloin mökää saa vieläkin enemmän (mutta kahta tai useampaa käytettäessä kaikkiin menee sama signaali joten paria ei voi käyttää sekaisin niin että toiseen menisi kaiutin lähdön vasen puoli ja toiseen oikea [paitsi oikeanlaisella rca piuhalla])

  ps. ko ue boomboxia saa edelleen useista prismoista 99e hinnalla....
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2015
 26. Camel Carlino

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2010
  Viestejä:
  514

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti