Bloodborne, The Old Hunters (2015, PS4)

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja Luostarine, 06.05.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Rokkijani

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2016
  Viestejä:
  334
  Siitäpä se alkaa kokoajan paremmin kulkemaan. :)

  Minä olen pelannut Bloodbornea noin 600 tuntia niin siinä määrässä jo oppi aika hyväksi.

  Oletko pelannut luolastoja ollenkaan eli Chalice Dungeoneja?
   
 2. JayHouHou

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2016
  Viestejä:
  217
  No joo, tuo 600h saattaa vaikuttaa hitusen tilanteeseen :). Joo, kävin yhdessä tai kahdessa luolastossa, kun pelasin pelin läpi ensimmäisen kerran. Mutta aika vähiin jäi muuten. Yhden bossen taisin jossain luolassa joskus listiä. Onkohan noilla luolastoilla sitten joku tarkoitus ja löytääköhän sieltä mitään?
   
 3. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Löytää pelin parhaita gemejä, ihan loppupaikoissa pystyy farmaamaan (käsittääkseni) ihan "ok" noita +9->+10 aseen uppaus Blood Rockeja ja ensimmäinen dungeon setti on eräänlainen "tarina dungeon", jossa ilmeisesti esim. loppubossi on eräällä tavalla tarinaan liittyvä ja siitä saa myös trophyn. Ja pääsee muutenkin listimään paljon dungeonien loppubosseja. Joten onhan niissä sinäänsä pointtia, etenkin jos haluaa PvP:ttää tosissaan (vaikka on tainnut DS3:n julkaisun jälkeen Bloodbornen PvP olla aika kuollutta etenkin viimeistään nyt).

  Tosin itse en ole tosin jaksanut noita dungeoneja vetää paria ensimmäistä lukuunottamatta, koska henk. koht. koin ne pelin tylsimmäksi anniksi, melkolaista itseään toistavaa grindausta kun ovat... Juokset etsimään jonkun mahdollisen arkun, avaat jollain vivulla portin -> pääset välibossiin -> saat jonkun palkinnon -> pääset seuraavalle tasolle kyseisessä dungeonissa -> toistat aiemmat -> pääset kolmannelle -> toistat ja viimeistelet loppuvihun -> saat palkinnoksi avainitemin seuraavaan dungeoniin jossa sama toisto jatkuu. Näin ainakin muistelisin noiden menneen, vannoin itselleni suorittavani nuo ensimmäiset tarina-dungeonit PS-trophyn takia mutten vain ole jaksanut. Pilaavat tietyllä tavalla myös PvP:n, kun jokaista PvP buildia varten "pitää" luoda uusi stat-perfect hahmo ja sitten jokaisella näistä hahmoista pitäisi jaksaa käyttää kymmeniä (riittääkö?) tunteja dungeonien koluumiseen, että saa noita pelin parhaita ase-gemejä, jotka ovat huomattavasti parempia kuin varsinaisen tarinapuolen aikana matkan varrella tulevat/vihuilta droppaavat gemit.

  Anteeksi jos annan noista kovin huonon kuvan. Kyllähän niitä kannattaa siis kokeilla ja jos vaan jaksaa niin vedä ne ensimmäiset, olivatkos nyt Pthumeru Chaliceja vai mitä (avausitemi blood starvin beastiltä). Kyllähän noista osa on pitänyt mutta väittäisin rehellisesti valtaosan kokeneen nuo liian itseään toistaviksi. Lisäksi nuo ensimmäiset luolastot ovat aivan liian helppoja, mikä tylsistyttää niitä entisestään kun ei ole mitään haasteita. Riippuu toki omasta levelistä mutta väittäisin, että suurin osa on myös todennut tämän sillä harva uusi pelaaja noita pelailee heti niiden avautuessa. Ja niin, nuo Chalicet eivät muistaakseni skaalaannu ollenkaan pelikertojen mukaan joten kirjaimellisesti ensimmäisiin Chaliceihin hypätessäsi koet miltä pelin ensimmäisen neljänneksen vihut tuntuisivat nykyisellä hahmollasi.
   
 4. JayHouHou

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2016
  Viestejä:
  217
  Kiitos todella kattavasta vastauksesta. Kyllä noissa tulee varmasti pyörittyä kuitenkin, ihan vaan sen uteliaisuuden takia. Just tuossa katselin vähän bloodbornen bosseja, niin itseltä on jäänyt näköjään joitakin bossea näkemättä, kun ensimmäisen kerran pelin läpäisin. Mutta en spoilannut itseäni sen enempää, missä ne on. Hienoa ja tuo lisää makua tähän NG+ pelaamiseen. Muutenkin olen nyt mennyt ja edennyt todella rauhassa. Tai sitten muistan väärin. Kyllä tämä 5kk tauko teki ihan hyvää ja taas nauttii tästä pelistä.

  edit. Joo ainakin 2 bossea pääpelistä on näkemättä + nuo chalice dungeon bosset, joten riittää pelattavaa taas.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2016
 5. YGrizzly_

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2015
  Viestejä:
  124
  Ajattelin pitkästä aikaa kokeilla pelata hiukan bloodbornea, mutta heti kun peli oli ladannut maailmaan niin totuus iski erittäin pahasti vasten kasvoja ja etenkin korvia. Pleikkari rupesi huutamaan kuin mikäkin hävittäjä (tahnat pitäs vaihtaa kuhan selviäisin) ja peli tuntui todella tökkivältä. Tiedä sitten onko omat silmät jo niin hyvin tottuneet pc puolen 60fps peleihin että tuo jälkimmäinen ongelma olisi vain uudelleen totuttelu kysymys, mutta nyt iski kyllä todella pahasti silmille ja pelihalut meni samantien... Harmi sinällään kun alkaa olemaan viimeisiä ps4 pelejä mitkä on enää omistuksessa ja pelistä kyllä tykkäsin kun sen julkkarin aikaan läpipelasin
   
 6. Rokkijani

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2016
  Viestejä:
  334
  Minullakin on pelistä nyt taukoa pari kuukautta ja pelkään, että tietokoneen pehmeään rullaamiseen nyt tottuneena, olen tavallaan pilannut Bloodbornen itseltäni. Dark Souls 1:stä kokeilin tuossa taannoin ja en kerta kaikkiin kyennyt pelaamaan, kun otti silmiin niin paljon. Vuosi sitten pelasin ihan innoissani sitä. No, ainakin hienoja muistoja molemmista ja satoja tunteja.
   
 7. Karhuherra

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2013
  Viestejä:
  1 348
  Itse kun pelasin Bloodbornea ekaa kertaa, niin sain siitä päänsäryn, kun se rasitti niin paljon silmiä. Syynä luultavasti sahalaidat, hidas ruudunpäivitysnopeus ja chromatic aberration. Seuraavana päivänä silmät olivat jo tottuneet ja peliä pystyi pelaamaan normaalisti.

  Etenkin tuo chromatic aberration on aikamoista myrkkyä siihen tottumattomalle, vaikka oikeastaan efektista pidänkin.
   
 8. X-Man

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2004
  Viestejä:
  1 225
  Voi saatana mitä kakkaa, ajoittain sekoileva kamera ja jumalkonsolin täysin onneton fps. Jäi kyllä pelaamatta.:(
   
 9. TonyTwist18

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  131
  En ole ikinä pelannut Dark Souls sarjaa, joten Bloodbornen vaikeus ottaa välillä pannuun tälläistä casuaalipelaajaa. Pidin muutaman kk breikin tästä pelistä ja nyt palasin taas kokeilemaan. Pyöriskelen nyt siellä metsässä, en ole tosin bossia löytänyt. Oisinkohan huimat 3 bossia sitä ennen lahdannut? Kannattaako vain grindata ja parantaa hahmoa ja katsella mitä tulee vastaan vai miten tässä kannattaa edetä? Se saatanan iso sika aina tappaa mut. Niin ja siellä tornissa kyyköttävä ampuja (ennen metsää) oli kyllä hemmetin vaikea päihittää, en muista monta kertaa piti yrittää, huh huh tämä peli kyllä nostaa verenpaineen ylös.
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2016
 10. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  8 444
  Grindaamalla ainakin helpotat pelissä pärjäämistä. Itse nostelin leveliä reippaasti siinä metsäosiossa. Peliä helpottaa huomattavasti kun opettelee tuliaseen oikeaoppisen käytön. Sillä saa näppärästi monet viholliset ja bossit lamautettua jotta voi antaa kunnolla damagea.

  Bossi on sen vedessä kulkevan sian lähellä. Yksin erittäin vaikea vastus joten kannattaa kilistellä apuri mukaan mikäli sattuu joku olemaan lähistöllä.

  ps. Ei kannata antaa periksi pelin vaikeudelle. Kyseessä yksi pelimaailman parhaista teoksista joka paranee vain edetessään. :kahvi:
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2016
 11. TonyTwist18

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  131
  Kiitti vinkeistä ja tällä toisella kerralla on kyllä aseen käyttö jäänyt minimiin, joten täytyy alkaa taas painelemaan liipaisinta.
   
 12. Roth

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2016
  Viestejä:
  128
  Edellisen lisäksi, olethan muistanut päivittää oikean käden asetta(ei pistoolia) aina kun mahdollista? Bloodbornessa tuolla on todella iso vaikutus.

  Siinä grindatessa voi olla myös se etu, että väistötaidot kehittyvät. Bloodbornessa on muita osia tärkeämpää, että löytyy se oikea taistelutempo (väistöjen ja iskujen ajoitus), jonka jälkeen peli helpottuu merkittävästi.
   
 13. Simeon

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2013
  Viestejä:
  94
  Tuli aiemmin omistettua ps4 ja sillon pelattua bloodborne läpi, nyt piti taas ostaa ps4 kun sai jo hyvään hintaan niin tänään oli pakko ostaa bloodborne goty :D
  Eipä ole ole yhtä paljon mitkään muut pelit niin kiinnostavia ollu vuosikausiin kuin soulssit että tekee mieli alottaa aina alusta.
   
 14. TonyTwist18

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  131
  Ei bosseista ehkä vittumaisin vihollinen on se pitkä säkkiä kantava paskiainen. Tänään otin ihan kympillä niiltä dunkkuun, kun taktiikat oli taas vähän hakusessa muutaman kk breikin jäljiltä. Lopulta huomasin, että "venytetty" kirves puri niihin parhaiten omalla tyylilläni ja tietenkin ajoitettua dodgea. Lisäksi tässä on kyllä peli jossa joskus ihan joku helppo vastus (esim koira) pääsee sut tappamaan silloin tällöin, kun ote vähän herpaantuu.
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2016
 15. Karhuherra

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2013
  Viestejä:
  1 348
  Minusta taas Bloodborne ei ollut väistöjen suhteen ihan yhtä tarkka kuin muut Souls-pelit. Enemmän i-frameja väistössä siinä taitaa ainakin olla, sekä regain-mekaniikan avulla pikkumokat on nopeasti paikattu. Sen sijaan muihin Souls-peleihin verrattuna BB:ssä joutui olemaan tosi aggressiivinen ja jatkuvasti vastustajan iholla. Silloin kun tunnet olosi metsästäjäksi ja vastustajat tuntuvat saaliilta, niin aletaan pelityylin osalta olemaan luultavasti oikeilla jäljillä. :D

  Mutta tasoja grindaamalla voi toki peliä tehdä hieman helpommaksi, vaikkei se ole millään tapaa välttämättömyys. Nuo siat oli muistaakseni melko helppoja kuin kiersi niitten selän taakse ja hakkasi vaan. Oisko ollut riittävästi aikaa jopa tehoiskun tekemiseen joillain aseilla, jonka jälkeen pääsikin tunkemaan nyrkkiä mutanttipossun ahteriin. Kovin tarkat muistikuvat ei itsellä kyllä enää ole kun läpäisystä on jo niin kauan aikaa. Aseiden movesetit kannattaa myös opetella hyödyntämään koko laajudessaan. Vaikka se R1-späm toimii useimmissa tilanteissa, niin esimerkiksi hyppy- ja juoksuiskut ovat monessa tilanteessa tosi hyödyllisiä (hieman asekohtaista toki).

  Ja tietysti se auttaa kun katsoo muiden kokeneenpien pelaajien pelaavan. Mitään haittaahan tuosta ei ole jos katsoo videoita vain niiltä osin kuin on itse pelissä edennyt. Speedrunien vetäjät ovat yleensä melko taitavaa sakkia. Samoin monet aktiiviset PvP-pelaajat:  Toki läheskään kaikkea ei tuosta sellaisenaan pysty Bloodborneen tai PvE:hen soveltamaan, mutta on noita välillä melko viihdyttävää katsoa. Ja kylläpä sieltä toisinaan jotain omaan pelityyliinkin tarttuu.
   
 16. Roth

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2016
  Viestejä:
  128
  Tästä olen toki samaa mieltä. En oikein osaa sanoa, että mikä olisi se oikea termi, jota tarkoitin tuolla aiemmassa viestissäni. BB oli minullekin ensimmäinen From Softwaren peli, ja jossain kohtaa taistelusysteemin rytmi vaan naksahti kohdilleen. Jotenkin alkoi hahmotaa sen, kuinka kauan on aikaa tehdä väistöt, ja onko aikaa iskeä, jne. Siitä eteenpäin loppupeli tuntui todella paljon helpommalta. Joka tapauksessa se tulee vain harjoittelemalla.

  Uskoisin, että tuollaisen parin kuukauden tauonkin jälkeen on aivan hukassa se tatsi.
   
 17. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  8 444
  Voi tätä riemua kun löytää uusia paikkoja joita ei ensimmäisellä läpipeluulla nähnyt :) Luultavasti osa kuuluu tuon The Old Hunterin juttuihin koska hankin sen vasta läpipeluun jälkeen.

  Yksi kysymys olisi eli pääseekö kirkkolassa ovesta joka sijaitsee paikassa lähellä isoa vihollista jolla kettingin päässä kuula? Vaikka mitä tekisi niin "ovi visusti kiinni" teksti tulee.
   
 18. H3dg3h0g

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2012
  Viestejä:
  116
  Se on se ovi joka vie sille sillalle jossa cleric beast bossitaistelu oli. Tuota ovea ei pelissä saa jostain syystä koskaan auki.
   
 19. superapina

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  299
  Lisään vielä että jossain betaversiossa ovi on ollut auki. Tiedä sitten miksi se on varsinaisessa pelissä suljettuna.
  Voit testata että se on se sama ovi jättämällä niitä kimaltavia kiviä oven viereen ja juoksemalla sinne toiselle puolelle katsomaan, niin kimallus näkyy oven läpi.
   
 20. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  8 444
  Hyvä tietää ettei se ovi aukea ja yritä löytää turhaan keinoa. Tuossa pelissä tuntuu olevan todella paljon piilotettuja paikkoja. Nyt toisella pelikerralla kokoajan löytyy uutta kun hyppii oikeisiin paikkoihin. Omituisesti joissakin kentissä viholliset voimistuu rajusti vaikka levelit on tuplaantuneet edelliskerrasta. Pahin esimerkki on kielletty metsä jossa käärmepäät tuntuvat saaneen kestävyyttä moninkertaisesti.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2017
 21. AILD

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2010
  Viestejä:
  986
  Jumalauta, se päivä oikeasti koitti kun lopputeksit lävähti ruutuun. Pelin alotin 2016 alkupuolella, välissä tuli pleikkarikin myytyä pois, ostettua uudelleen ja tottakai bloodborne siihen kylkeen ja peli jatku siitä mihin edelliskerralla jäin. Kahden vuoden aikana välissä tuli useita kuukausien kestäviä pausseja, pää ei vaan kestänyt kun eteenpäin ei päässyt ja kuolema vaan korjasi jatkuvasti.

  Pelin lopussa valitsin refuse endin ja aikasemmin olin jo ostanut old hunters lisäosan, vasta lopputekstin jälkeen tajusin että peli alkoi uudelleen alusta enkä pystynyt suoraan enää aloittamaan dlc pelaamista, järkytys oli suuri kun kahden vuoden pelaamisen jälkeen peliä pitäisi heti pelata uudestaan ties kuinka monta kymmentä tuntia uudestaan että saisin dlc:n aktivoitua, HELL NO, luojan kiitos, sain edellisen vanhemman seivin palautettua cloudista ja pääsin aloittamaan uudelleen palavasta talosta, gehrmannin odotellessa puutarhassa! Seuraavaksi sitten old hunters työn alle ja ihan lopuksi vasta gehrmannin juttusille.

  Fiilis oli kyl hieno kahden vuoden pelaamisen jälkeen kun lopputekstit rullasi ruudulla. :o
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2017
 22. Jipsi

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2008
  Viestejä:
  964
  Onnittelut! Onnea matkaan DLC:ssä, on nimittäin hitusen haastavampi kuin pääpeli :kippis:

  Hyvä että sait palautettua talletukset, todella ikävä tässä tuo tosiaan että viimeisen pomon jälkeen ei voi jatkaa. DS2 ja DS3 voi peliä jatkaa normaalisti.

  Tosiaan jos olet saanut 3 umbrical cordia niin ghermanin jälkeen tulee vielä 1 bossi
   
 23. Rokkijani

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2016
  Viestejä:
  334
  Onnea vaan! :)

  Old Hunters on kyllä mahtava DLC, että nautihan. Tuskaa sekin tarjoaa vielä. :D
   
 24. AILD

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2010
  Viestejä:
  986
  Kiitos! :kippis: on tämä kyllä ollut huikee peli kaikkinensa, ensimmäinen peli joka on aiheuttanut viha-rakkaussuhteen.:D
   
 25. AILD

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2010
  Viestejä:
  986
  Kiitos! :kippis:
  Uskon sen! :D
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti