Bitcoin - p2p digivaluutta, jota ei keskuspankit hallinnoi.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja topsi, 27.03.2011.

 1. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  527
  "voitot on jo kerätty tyhmiltä"
  "laskua vain luvassa"
  "bitcoin on kuollut"
  ja mitä näitä kaikkia nyt on...
   
 2. slv

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2000
  Viestejä:
  770
  Olisikohan nyt hyvä aika ostaa vai myydä?
   
 3. slöttenpakutti

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2016
  Viestejä:
  255
  Ennen suo kirjoittaneet kaksi tyhmää holdaa nyt ja ostaa tonnissa lisää kun halvalla saa. Tää kerta on nääs samanlainen kun ne muutkin kerrat.
   
 4. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  527
  En oo sijotusneuvoja mutta odotan tän nousurallin korjausliikettä hyvin pian. Uskon siis että tän kesän aikana lasketellaan reilusti alas vielä.
   
 5. 98765

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2010
  Viestejä:
  134
  Ja aina muistaa käyttää jotain muuta kaupoissa kuin kotimainen välittäjä.
   
 6. Scholl

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2017
  Viestejä:
  103
  Mitä veikkaat, rikkooko ATH:n vielä joskus? Ja jos rikkoo, mitä merkitystä sillä on? Tarkoitan tällä sitä, että koska nykyisellään kryptoilla ei tee mitään, koska tekniikalle ei ole keksitty käyttötarkoitusta, miten Bitcoinin arvon nousu edes auttaa näiden hypoteettisten innovaatioiden kehitystä? Onko Esim. olemassa firmaa, joka kehittäisi näitä kryptoihin ja lohkoketjuihin perustuvia tulevaisuuden innovaatioita ja olisi julkisesti treidattavissa? Toisin sanoen: Jos joku keksii huippusovelluksen ja tuotteen krypto/lohkoketju-tekniikan hyödyntämiseksi, mitä se lämmittää vaikka omistaisikin x määrän Bitcoineja?

  Aikaisemman keskustelun pohjalta tuntuu nimittäin siltä, että Bitcoin on vähän turhake tekniikan kehistystä laajemmin ajatellen (paitsi jos siinä on omat rahat kiinni).
   
 7. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  527
  Kyllä.

  Kaikki muu mistä puhuit on vatvottu läpi tuhanteen kertaan. Sulla on sun oma mielipide jo aiheesta. Tähän turhaan vääntöön en jaksa jälleen kerran lähteä.
   
  asentaja tykkää tästä.
 8. Router

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  886
  https://mayermultiple.info/ Mayer multiple ylitti 2.4.

  "every time the Mayer Multiple has gone above the 2.4X line, it has returned below 1.5X"
  https://www.theinvestorspodcast.com/bitcoin-mayer-multiple/

  Jotta Mayer Multiple putoaa alle 1.5 pitää bitcoinin 12k hinnasta leikkautua ainakin noin kolmannes pois eli pudota 8k tuntumaan?

  Eli tuo on aina toteutunut joten kurssi pudonnee vielä tänä vuonna 8k tuntumaan mikä on todennäköisesti viimeinen kerta kun bitcoinia 8k hintaan saa. Ellen olisi jo sijoituksia tehnyt pistäisin limit buy 8k vetämään. Todennäköisesti natsaa muutaman kuukauden sisällä?

  Tai sitten seuraisin milloin Mayer Multiple alittaa 1.5 ja ostaisin vasta sitten.
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2019
 9. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Mayer multiplen lisäksi kannattaa muistaakseen Ericson 4. principle. Jos arvo putoaa liian nopeasti 1.5 voi toteutua 6kk allekin 8k. Tai sitten vain hieman yli 8k.
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2019
 10. BountyHu

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2012
  Viestejä:
  38
  Hienoa nousua ollut viime aikoina, meneeköhän 20kiloa rikki vielä tänä vuonna?
   
 11. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  527
  Jos ei tän vuoden puolella niin ensi vuoden alkupuoliskolla.
   
 12. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Taas on valaiden "tyhmiltä holdaajilta rahat pois" -kurssimanipulaatio ohi ja palaillaan alle 10k. Tämä(kään) juna ei mennyt yli 20k mutta varmaan bitcoin uskovaisten mukaan tässä on vaan "korrektio härkämarkkinassa". Ei no tällaiseen manipulaatioonhan tämä "valuutta" on kuin tehty. Muuta käyttöä tai arvoa sillä ei olekaan. Mutta valaat pumppaavat lisää ilmaa ja homma toimii niin kauan kuin joka syklissä tulee uusia höynäytettäviä tilalle. Jossain vaiheessa vaan enää ei tule ja sitten tämä putoaa kuin kivi. Ai niin mutta jossainhan bittirahassa perusteltiin että se tulee nousemaan koska tarjonta on rajattu. Eli sama kuin minä perustan shitcoinin jota on vain 10 kpl niin tuolla logiikallahan sen arvo on miljardi.
   
  Viimeksi muokattu: 15.08.2019
 13. AimBot

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  145
  Ei ne holdaajat mitään ole menettänyt, jos kerran holdaavat btc. En itse ainakaan odottanut että vielä mentäisiin yli 20k. Ja kurssi on jälleen yli 10k.
   
 14. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  527
  Ei kannata trolleille vastailla. Athos on tunnettu trolli murossa.
   
 15. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Ei toki teoriassa holdaajat menettäneet vielä mutta uusia "sijoittajia" tarvitaan uuteen hypesykliin jolla kurssi manipuloidaan ylös ja sitten isot pelurit on myyntilaidalla. Näinhän todistetusti kävi sen ATH-nousun aikaan ja sama tuntuu pienemmässä mittakaavassa käyvän tässä uudessa kymppitonniin nousussakin.

  Onneksi nuorille suunnatuissa talousoppaissa kerrotaan että "bitcoin on kupla" ja verrataan sitä tulppaanimaniaan. Toki siinä ollaan aikaa edellä koska arvo ei ole (vielä) nollaantunut kuten tulppaaneille kävi.

  Koko homman mahdottomuus luulisi selviävän siitä että vaikka uskoisikin lohkoketju/virtuaalivaluutta tulevaisuuteen niin siellähän on isot pelurit kuten Facebook ja valtiot käynnistämässä omia virtual coinejaan. Niillä on semmoset resurssit takana ettei harrastelijoiden bitcoineilla ole mitään mahdollisuuksia pärjätä niitä vastaan. Niinhän kävi teknokuplankin aikaan että isot mm. Amazon, Apple ym. pitkällä tähtäimellä menestyivät ja pienemmän nakkikioskit kuolivat pois.
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2019
 16. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  527
  Korjataan vähän väärää infoa, harhaanjohtavaa ajatusmallia ja muutaa pakanamaisuutta :D:

  Bitcoin ei ole kupla, Bitcoinin hinta kehittyy kuplamaisesti hypestä romahdukseen edeten pitkässä juoksussa kuitenkin koko ajan ylöspäin.

  Mahtiyritykset ja valtiot voivat aivan hyvin tuoda markkinoille omat kryptonsa ja ne voivat jopa menestyäkkin, mutta tälläiset keskitetyt arvo/raha-järjestelmät eivät tule koskaan kilpailemaan Bitcoinin kanssa, ne tulevat vain Bitcoinin rinnalle. Bitcoinille tulee aina olemaan kysyntää ja se tulee olemaan arvokas koska se on hajautettu, globaali ja niukka. Se arvokas asia mitä monet eivät näytä ymmärtävän on juurikin tuo "hajautettu". Automaattisesti ajatellaan että jokin suuri valta joka hallitsee ja valvoo koko järjestelmää on hyvä asia, koska tälläiseen on totuttu ja se on syötetty äidinmaidossa. Nyt ensimmäisen kerran kun on pystytty luomaan hajautettu malli mikä on turvallinen eikä vallan kahvassa olevat ihmiset/järjestöt/yritykset/valtiot sitä pysty hallitsemaan tai tappamaan tullaan näkemään millainen voima tälläisellä hajautetulla järjestelmällä voi olla. Pikku hiljaa tämä ymmärrys alkaa valumaan jokaisen ihmisen päähän, se ottaa aikansa, mutta se tapahtuu. Toiset on liikkeessä ajoissa ja toiset ihmettelee sitten siellä loppupäässä että mitä helvettiä tapahtu. Kukin tyylillään.
   
 17. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Jos haluat kumota jotain ajatusmalleja, niin miksi Bitcoinin hinta nousisi kokoajan ylöspäin ?

  Ei kilpaile, mutta kuitenkin rinnastat ne vähän niinkuin kilpailijoiksi ?
  Mutta miksi se olisi arvokas ? Niukkuus, sitä tulee kokoajan lisää, toki jonkin ajan jälkeen lisääntyminen kääntyy vähenemiseen, mutta mikä tekee siitä arvokkaan, siis jos arvokkaalla tarkoitat sitä että joku on siitä halukas maksamaan, antamaan jotain arvokasta vaihdossa siihen. Lokiikka tuossa on lähinnä se että joku olettaa että joskus myöhemmin joku on siitä valmis maksamaan vielä enemmän (jos oletus että arvo nousee).

  Hyvä olisi myös pohtia onko bitcoinilla ns todellista käyttöä sillä sellainen voi luoda todellista arvoa, sen perään miettiä millaisia ovat sellaiset käyttäjät ja siitä pääsetkin siihen että bitcoin ei ole nykyisellään saati tulevaisuudessa ainoa saati välttämättä voittaja vaihtoehto. Mitä jälkimmäinen tarkoittaisi bitcoinin arvolle saati sille ettei olisi minkään tahon vaikutukselle immuuni.

  Et esittänyt mitään kongreetista kumotaksesi "väärää infoa", kumonnut väitteitä miten bitcoinin kurssi heiluminen ei olisi johtunut kurssiin vaikuttamisesta.

  No yllättäen et edes pohtinut arvoriskejä ja mitän riskejä niiden toteutuminen toisi koko bitcoin järjestelmälle jne.

  Jos tämän ottaa irti muustatekstistä niin toki jotain järkeä, tosin aivan päinvaston kuin kirjoittaja on tarkoittanut.

  Kirjoittajan ajatus ilmeisesti houkutella sijoittaan bitcoiniin, jo sijoittajien houkkuttelulla tarkoitus nostattaa kysyntää ja sitä kautta bitcoinin arvoa. Pumpata ilmaa kuplaan, lopullinen tarkoitus ajoissa olemisessa on myydä ajoissa.


  Jos verrataan joihinkin muonaisiin kolikoikoihin, joilla voi olla tänäpäivänäkin jokin arvo, bitcoinilla on se ero että jokin >satojavuosia vanha kolikko säilyy aika uskottavasti, ja jos sillä uskottava tarina niin joku voi olla kiinnostunut ja joku valmis siitä jotain maksamaan, yksittäisessä bitcoinin osasessa voi joskus olla historiallista mielenkiintoa, mutta maksaako siitä kukaan jos taustajärjestelmä on rommuttunut aikoja sitten ja viimeiset historia bitit on kaikken nähtävissä aikansa "wikipediassa"
   
  Viimeksi muokattu: 19.08.2019
 18. joo22

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  776
  Nättäisi kehitys olevan juurikin niin kuten aikaisemmin kirjoittelinkin. Holdaajat holdaa sentakia, että ne omat kryptot muuttuvat jossainkohtaa arvokkaiksi vaihdon välineiksi.

  Totuus sitten iskee nyt kuin märkä rätti kasvoille. Kaikki ne instanssit jotka haluavat implementoida kryptovaluuttamaksamisen omiin järjestelmiinsä kehittävät tyhjästä oman sellaisen.

  Eihän se nyt Facebookille ja kumppaneille tulisi mieleenkään ottaa käyttöön valuutta jota se ei itse voi kontrolloida ja laskea liikenteeseen. Olisihan ko. firma aika dorka jos ottaisi käyttöön valuutan jota omistaa jo joku muu.

  Disclaimerina tein itse hyvän tilin aikoinaan kryptoilla ja en puolusta enkä kiistä mitään vaan yritän katsoa asioita objektiivisesti ilman kiihkoa. Onko/oliko BTC kupla? Aivan sama mulle oliko vai eikö. Tein sillä rahaa ja muu ei kinosta.
   
 19. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Niukka? Louhiminen palkitaan luomalla lisää ja näin inflatoimalla valuuttaa.
   
 20. PVJ80

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2009
  Viestejä:
  2
  [​IMG]
   
 21. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 173
  No onhan se nyt aika niukkaa, jos kaikista ikuisuudessa louhittavista kolikoista yli 85% on jo louhittu. Jos tuolla perusteella jotain ei voi kutsua niukaksi niin eipä taida mitään alkuainetta, valuuttaa tms. myöskään voi kutsua sellaiseksi.
   
 22. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Niukka ?
  Sitä riittää kaikille halukkaille, yhden bitcoinin voi jakaa osiin, ja ketjussa annettu ymmärtää että tulevaisuudessa satoshia pienempiinkin, eli siinämielessä riittää kaikille.

  Nimimerkki joka otti asia esille taisi ajatelle sitä että bitcoinin määrä ei pahemmin seuraa kysyntää, lisää louhitaan ja se vähän elää elämäänsä, katoamisetkin voivat elää omaansa, hän ilmeisesti rakenteli siitä sellaista ajatusta että bitcoinin kysyntä lisääntyy enemmän kuin määrä ja että sitä kautta bitcoinin arvo nousisi, tosin tuo ei kai ole kovin kummoinen erottava tekiä. Se mitä hän kutsui niukkuudeksi on myös ongelma, ja voi johtaa arvoa alentavaksi.
   
 23. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Taas romahdus $8500:iin. Bittiraha ehti jo julkaista oman lööperinsä "kurssin heilahtelut eivät vaikuta adaptaatioon" tai ensi vuoden potentiaaliin ja pitkässä juoksussa arvo on toki vain kasvanut. Todennäköisesti kuulemma jo tänä vuonna lähdetään uuteen nousuun ja nyt on "tarjoushaukalle tarjolla halpoja kolikoita". :D

  No, heillähän ei tunnetusti ole minkäänlaista vastuuta jos joku näihin menettää rahansa.
   
 24. gbporkpie

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  44
  Myin kryptoja 2017 ja 2018 ja ilmoitin tapahtumat verottajalle. Nyt 2018 veropäätöksessä oli sovellettu hankintameno-olettamaa joka tietysti laski verotettavaa summaa, 2017 ei oltu vaan koko myyntihinta verotettiin. Löysin myös tällaisen https://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1553685714978.html eli ilmeisesti asiat ovat nyt muuttuneet?

  Onko kukaan hakenut takautuvasti vähennystä edellisistä vuosista tämän hankintameno-olettaman perusteella?
   
 25. embedded

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  868
  Bitcoinissa taitaa olla aika iso välityspalkkio jos maksu on alle 5eur.
  Mikä coini olisi hyvä vaihtoehto, laittaa nettisivuille vähän kuin bitcoin-osoite mihin käyttäjät voisivat lahjoittaa rahaa, sellainen missä välityspalkkio olisi todelle pieni ?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti