Bitcoin - p2p digivaluutta, jota ei keskuspankit hallinnoi.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja topsi, 27.03.2011.

 1. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Kannattaa lähteä siitä liikkeelle että kaikki "bitcoin-vastaiset" ei ole edes crypto-vastaisia...
   
 2. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  527
  Juu tuota mun yleistystä ei pidä ottaa noin mustavalkoisesti, tottakai poikkeuksia löytyy.
   
 3. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Bitcoin vastustajat ?

  Jos vähän mietit kuviota, niin olisko niin että Ketjun Bitcoin intoilijat , jotkut uskovat johonkin mistä eivät ymmärrä, ja mistä hypetetään että nyt voi rikastua. Osa "intoilijoista" on ilmeisesti sitten sitä ryhmää jotka taasen ruokkivat moista intoilua , taustalla myös oman edun tavoittelu, aito usko voi olla heikempi. Vaikka joillekkin voi tulla mieleen OneCoin, niin Bitcoinia itsessään en siihen samaista
   
 4. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  527
  En nyt tiedä kehen viittaat tällä kuvauksella? Bitcoiniin positiivisesti suhtautuvat ketjuun jossain määrin kirjottavat ovat minä, Huvikumpu ja Sabbe. Ymmärryksen taso taitaa tuossa ryhmässä olla kuitenkin ihan kohtuullisen hyvä.

  Ja ketäs sitten tähän ryhmään kuuluu? Sabbe?

  No se on hyvä, jotain ymmärrystä siis löytyy. Aina kun verrataan OneCoiniin, Wincapitaan tai tulppaaneihin niin kerto heti millä tasolla ymmärrys on. Toki tietystä perspektiivistä yhtäläisyyksiä voi löytyä vaikka mihin, minkä tuossakin mainitsit.

  Ja tääkin sun vastaus lähti ihan sivuraiteelle jostain kumman syystä. Pohdin vain ääneen että onko Bitcoiniin negatiivisesti suhtautuvat ihmiset yleisesti teknologiavastaisia? Ja tähän annoin esimerkin tekoälyistä ja neuroverkoista, esimerkiksi autonomisen auton tapauksessa. Ei ollut mitään henkilökohtaista ketään kohtaan vaan sellainen yleinen ajatus.
  Dumb it down, niille jotka ei ymmärtänyt: Kannanotto mitä siis haetaan on vastaus yllä olevaan kysymykseen. En hae mitään ranttia siitä millanen tän ketjun luonne on, niinkuin ampula tässä alkoi jostain syystä meuhkaamaan.
   
 5. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 172
  Täällä ketjussa tuskin on yhtään yleisesti teknologiavastaista. Jos tarkoitit yleisesti, niin bitcoiniin negatiivisesti suhtautuvista yleisesti teknologiavastaisia on oma arvioni mukaan 2-10%.
   
 6. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  527
  Joo, kyllähän se sinänsä kävis järkeen tollaset luvut. Vois kuvitella että ylipäätään kiinnostus Bitcoinia kohtaan hyvässä tai pahassa kielii hiukan kiinnostuksesta uusia teknologioita kohtaan ja sitä kautta jopa positiivista suhtautumista uusiin teknologioihin. Jos suhtautuu Bitcoiniin negatiivisesti niin silloin vain näkee siinä valuvikoja.
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2019
 7. Postiz

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  15
  Toimiiko OP:ltä pankkisiirto Coinbaseen ja Coinmotioniin tällä hetkellä? Välillä törmännyt ettei Nordea esim anna sijoittaa kryptoihin.
   
 8. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  527
  OP:lla toimii
   
 9. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Kertoo, tosin taitaa olla niin että osa nimimerkeistä suorastaan loukkaantuu jos joku muistuttaa tulppaaneista, loukkaantuminen ehkä merkki siitä etteä muistuttaminen on tarpeen.

  Pohdintasi lähinnä vaikutti sellaiselta että nimimerkki lähinnä yritti luoda mielikuvaa että bitcoiniin asiapohjalla suhtautuvat ovat jotain taantumuksellisia, teknologiavastaisi. Tuo taasen mieleen nuo verkosto vedätys taktiikat.
   
 10. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  527
  Jos muistuttaminen on sun mielestä tarpeen niin se taas kertoo ymmärryksen tasosta.. pudottiin takas sinne pohjalle.. valitettavasti.

  Jos tuollasen biaksen siitä pohdinnasta otit ja sait jotain verkosto vedätys flashbackeja niin kuulostaa enneminkin siltä että sulla on perse kipeä jostain aikaisemmista kokemuksista. Voimia.
   
 11. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Sori, ei ollut tarkoitus kalikalla satuttaa.

  Ketju on ollut aika hiljainen, mitä nyt välillä jotain kurssipumppausta, yksittäisiä 50k€ -> 100k€ odotuksia.

  Viimevuoden sipulit petti, mutta tämän vuoden odotukset on korkealla. Tosin nyt on niin erinomainen sipuli laji että ei väliä mikä kurssi on, rahaa voi tehdä laskussakin (no se oli viimevuonna muodissa, tänävuonna vähemmän hehkutettu) .

  Tegnologiasta ei juuri puhuta, ja siitä ketjussa ei tunnu olevan tietoa tai jos joillain on niin se pidetään salassa. Keskitytään lähinnä epämääräisyyksiin ja vihjailuihin että tulossa on. Jos on seurannut pyramidi vedätyksiä, niin näyttää että ihan copy paste juttua niistä.
   
  NinjaOJ tykkää tästä.
 12. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  527
  Koko tämä sun viesti kumpuaa sitä miksi täällä ei aiheesta juuri keskustella, ja jää taas uudelleen multakin tauolle. Jos joku jotain tietoa tänne kirjottaa niin tarkoitus on vain ampua se alas kaikin mahdollisin tavoin, faktoista viis. Miten ihmeessä voit edes odottaa järkevää keskustelua täällä? Te ketkä tiedätte kuinka Bitcoin ei voi toimia ja on vain tulppaanimania niin keskustelkaa ihmeessä aiheesta. Ei kukaan teitä estä. Yhtä trollaamista vaan koko ketju. Teknologiaa ei ymmärretä, muutosta vastustetaan, "ajetaan tällä hevosella kun on aina ennenkin ajettu".
   
 13. Johan_V

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  4 102
  Jos nyt listaisit aluksi muutamia asioita mihin bitcoinia voi tällä hetkellä käyttää ja missä se on parempi kuin "fiat" , jos suljetaan pois huumekauppa darkwebissä ja nykyinen pump&dump käyttö?
   
  ampula, jyzzzy ja NinjaOJ tykkäävät tästä.
 14. jyzzzy

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2009
  Viestejä:
  1 090
  ^ Mietin juuri samaa.
  Miten saadaan uusia käyttäjiä jos kaikki "tieto" tuntuu olevan jotain mystistä ja outoa jota varten pitää lukea erilaisia gurujen julkaisuja jotta saavuttaa riittävän korkean tason että voi nauttia vapaan valuutan nirvanasta.

  Eli sama kysymys kuin yllä- "Jos nyt listaisit aluksi muutamia asioita mihin bitcoinia voi tällä hetkellä käyttää"
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2019
 15. jyzzzy

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2009
  Viestejä:
  1 090
  Tupla.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2019
 16. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  527
  Tieto ei ole mystistä, netti on nykyään tietoa pullollaan.

  Jos joku listaa tähän ketjuun mitä tahansa infoa se otetaan automaattisesti tietyllä asenteella vastaan ja alkaa täysin turha kädenvääntö. Tämän ketjun aidon informaatiohyödyn on tappanut tietyn tyyppiset ihmiset jotka janoaa väittelyä ja vääntämistä aiheesta jota vastaan on helppo vääntää. Jos uusi asia on vähänkään teknisesti vaikeasti ymmärrettävä ja tekee asiat eri tavalla kuin on totuttu sitä vastaan on helppo lobata. Nämä ihmiset on syy miksi en ala täällä tarkemmin keskustelemaan aiheesta, valitettavasti. Lähestulkoon kaikki jotka asiasta voisi jotain järkevää infoa antaa on siirtynyt muulle, enkä ihmettele miksi.

  Tästä syystä suosittelen jokaisen oikeasti aiheesta kiinnostuneen ottamaan itse selvää siten, ettei ole ketään kenen kanssa vääntää kättä. Jos jotakuta aihe OIKEASTI kiinnostaa enemmän kuin asiasta vääntäminen niin hän kyllä löytää sen infon. Pari linkkiä joista voi lähteä liikkeelle:
  https://bitcoin.org/en/ <- englanniksi, löytyy myös whitepaper joka kannattaa lukea (muistaakseni vain 7 sivua).
  https://bittiraha.fi/ <- paljon infoa suomeksi.
  https://www.konsensusry.fi/ <- infoa suomeksi.

  Jos taas haluatte vain vääntää kättä aiheesta jonkun kanssa niin näitäkin paikkoja varmasti löytyy helposti. Itse en siihen enää jaksa lähteä. Pyrin vain jakamaan silloin tällöin infoa tai ajatuksia täällä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2019
 17. Johan_V

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  4 102
  En edelleenkään löydä mitään infoa noista linkeistä minkä vuoksi minun pitäisi ottaa Bitcoin käyttöön, ainoastaan hehkutusta miten arvo kasvaa. Mitä etua siitä on? Voitko ihan omin sanoin kertoa mihin SINÄ käytät bitcoinia?
   
 18. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  527
  En käytä. Varastoin tulevaisuuden käyttöä varten.
   
 19. Scholl

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2017
  Viestejä:
  103
  Juu, monet eivät myöskään aikanaan meinanneet sipuleista edes kukkia kasvattaa. Ostivat ihan toisista syistä. :D

  Edelleen, mihin bitcoinia tarvitaan? Mitkä ovat sen tuomat edut nykyjärjestelmään verrattuna? Muumimukeista voi sentään juoda kahvia sen lisäksi, että spekuloi niiden arvon kehityksellä.

  Joku mainitsi aikaisemmin itävaltalaisen taloustieteen. Ei kauheasti yllätä, että tämä Hayekin ja Misesin "teoria" uppoaa myös teihin. He nimittäin asettavat rahan aivan kummalliseen asemaan verrattuna mihinkään valtavirran talousteoriaan. Jopa Krugman (Keynesiläinen) ja Friedman (Monetaristi/uusliberalisti) olivat tästä asiasta samaa mieltä.

  Itse olen edelleen sitä mieltä, että 99 % ns. fiat-rahan kriitikoista ei edes alkeellisella tasolla ymmärrä miten se toimii. On vaan katottu pari youtube-videota ja luettu foliohattusivustoja ja sitten ollaan olevinaan asiantuntijoita.
   
 20. Jakuza

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2005
  Viestejä:
  168
  Ei sinun pitäisikään ottaa bitcoinia käyttöön. Et tarvitse sitä mihinkään. Suurin osa suomalaisista ei tarvitse bitcoinia tällä hetkellä yhtään mihinkään. Tosin sillä että tarvitseeko yksikään suomalainen tällä hetkellä bitcoinia ei ole mitään merkitystä bitcoinin tulevaisuuden kannalta.

  Samat asia on selitetty tässä ketjussa lukemattomat kerrat, ei niitä kukaan jaksa toistella jatkuvasti henkilöille joilla on kyvyttämyys ymmärtää selvää suomen kieltä. Kokeile aloittaa vaikka lukemalla ketju läpi yhden kerran, jos ei vielä mene kaaliin niin sitten luet ketjun läpi uudelleen niin monta kertaa että alat ymmärtää.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2019
 21. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Hyvin kuvaavaa, uteliaat, oppimisen haluiset, kyseliät tukehdutetaan linkeillä, joista ei vastaustauksi tynnu löytyvän.

  Aihe on vaikea, ketjussa on aika yksittäisiä postaajia ja postauksia jotka ovat yrittäneet avata asioita ja joiden kirjoittajilla on ehkä itselläkin halu ymmärtää ja jakaa sitä.

  Mutta "vihaiset" hehkuttajat toistelee arvon nousua, rahanteko mahdollisuutta jne. Idea pohjautuu pitkälti tienata oma siivunsa huume, kiritys sunmuusta pimeän netin busineksesta.

  Ajatus maksuvaluutuusta joka on epävakaampi kuin kehitysmaan keskuspankki valuutta, ei oikein natsaa.
  Ajatus anonyymistä valuutasta, on toki asia mille on kysyntää ja jonka käytöstä ollaan valmiita maksamaan, myös valuuttariskin muodossa, otsikon kryptolla on anonyymiongelmia, mutta ketjusta jäänyt käsitys että uusilla kuorrutuoksilla parempaa anonymiteettiä tarjolla.

  Otsikon kryptolla ei ole takana takaajia, ne jotka pelaa sen arvon kanssa, laskevat sen varaan että kysyntää on silloin kun myyvät. Jos vuotuinen tuotto-odotus joillain tälle vuodelle on jopa 1000%-2000% (arvonnousu), niin hyvin todennäköisenä pidetään romahdusta.
  Vaihtoehtoisesti eivät siihen itse usko, vaan lupailevat huikeita tuottoja tienatakseen itse.
   
 22. embedded

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  868
  Thaimaassa pari miljardööriä joutui oikeuden eteen kun he manipuloivat pörssiosakkeiden arvoa.
  Tuossa tapauksessa he olivat ns. "valaita" jotka käyttivät omaa enemmistöomistustaan hyödyksi.

  Mutta mikäs maa se haastaa oikeuteen nämä anonyymit bitcoin-valaat jotka ovat nyt kuukausitolkulla hakeneet parempaa ja parempaa keinoa saada kurssia pumpattua ylöspäin ?
  Ei se sinänsä paheksuttavaa ole, että on suuri joukko ihmisiä jotka odottavat kurssin nousevan että saavat viime vuoden tappionsa pois, mutta laitontahan tuo pitäisi kaiken järjen mukaan olla.
   
 23. Scholl

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2017
  Viestejä:
  103
  Juu, en aio lukea 500 sivua sekavaa tekstiä. On se kumma kun mitään muuta käyttötarkoitusta tälle ihmevaluutalle ei löydy kuin arvolla manipulointi ja käyttö rikollisten maksuvälineenä.

  Toinen kumma juttu on se, että minulla ei ole ollut mitään vaikeuksia opiskella talousteoriaa ja sen eri koulukuntia, mutta jotenkin tämä kryptojen nerokkuus ei vaan aukea. Veikkaisin, että syy ei ole se, että olisin "kyvytön ymmärtämään suomen kieltä".
   
 24. Scholl

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2017
  Viestejä:
  103
  Viimeksi muokattu: 16.05.2019
  SundeR tykkää tästä.
 25. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Veit sanat suustani.
   
  Scholl tykkää tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti