Bitcoin - p2p digivaluutta, jota ei keskuspankit hallinnoi.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja topsi, 27.03.2011.

 1. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  853
  Tässä on nyt taas vuosi vierähtänyt, kun viimeksi tätä seurannut. Mitä uutta vuoden aikana tapahtunut Bitcoinilla? Mitä tapahtumassa seuraavan 12 kuukauden aikana?
  Vuodet vierii, odotukset kasvaa. Aikaiset exitit nauraa partaansa muualla miljoonien kanssa.
   
 2. slöttenpakutti

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2016
  Viestejä:
  255
  Kysymys kuuluu kuinka hyvin toiminut ? Mieti nyt pikku järjellä miksi joku kauppa haluaisi käyttää LN. Kauppa myy vaikka isoja kahvikuppeja ja sen pitää sitouttaa omaa rahaa hakkerien käsille jotta voi myydä edes yhden kupposen. Eihän se voi toimia.. Jos haluat myydä 10000 arvosta tavaraa sinulla pitää olla vaikka 100 000 arvosta omaa rahaa lukittuna verkkoon. Älä nyt naurata että systeemi toimii

  Ps olen tehnyt vajaa 100 LN siirtoa. Kuinka monta itse olet tehnyt?
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2019
 3. slöttenpakutti

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2016
  Viestejä:
  255
  12 kk tulee toimivat whatch towerit ja kaikki mitä hämärä pankki toiminta tarvii eli logittomat siirrot ja anarkomarkojen taistelutanner jota ei yksikään valtio tule hyväksymään rinnakkais maksuvälineeksi.
   
 4. Sabbe

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  660
  Salamaverkko ei toimi noin. Selkeästikään tehtyjen siirtojen määrä ei korreloi ymmärryksen kanssa. Itse olen vasta muutaman LN-siirron tehnyt, ja pieni hubi kehissä, ja kohtalaisen hyvinhän se toimii.

  Vastaanottaaksesi rahaa salamaverkossa ei sen vastaanottajan tarvitse sitoa kanaviin pennin jeniä. Siis yhtään ainutta satoshia. Vastaanottaaksesi siirtoja muilta tarvitset sisääntulevia kanavia, joihin se toinen osapuoli on sitonut varoja kanavan omalle puolelleen. Ja intensiivit tähän ovat aika vahvat sillä nk. reitittäjien on nimenomaan järkevää sitoa varojaan kauppiaiden suuntaan, jotta he voivat toimia tehokkaina reitittäjinä.

  Lähettääksesi varoja salamaverkossa tarvitsee niitä sitoa johonkin kanavaan, näin toki on. Vastaanottaaksesi ei tarvitse, vaan muiden tarvitsee, ja siihen on hyvät insentiivit vaikkei itse tekisi siirtoja kyseisille kauppiaille. Omalla hubillani on kanavia ja varoja sidottuna nimenomaan moniin isoimpiin salamaverkkoa käyttäviin merchantteihin (erilaisten hubien lisäksi), mikä auttaa sekä kauppiaita että niille maksuja tekeviä käyttäjiä, ja mahdollisesti kerryttää itselleni jotain reitityspalkkioita.

  Joskus voi toki olla tilanteita, että hieman tuntemattomamman kauppiaan tai ylipäätään tahon joka haluaa vastaanottaa maksuja, voi olla hankala saada tarvittavaa likviditeettiä sisäänpäin. Mutta kas kummaa, tähänkin oli julkaistu äskettäin uusi mullistava ominaisuus: https://www.coindesk.com/lightning-labs-releases-loop-feature-for-bitcoin-payments-channels
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2019
  aeinola tykkää tästä.
 5. Sabbe

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  660
  Lyhyesti sanottuna nyt eletään jälleen erittäin aktiivista kehitysaikaa, kun liiallinen kurssihype tai asiakastulva ei ole tekijöitä häiritsemässä. Protokolla kehittyy, palvelut kehittyy ja skaalausteknologia (erityisesti salamaverkko) kehittyy vauhdikkaammin kuin koskaan aiemmin.

  Sijoituspuolella arvopaperi-instrumentteja (rahastoja yms) puskee eteenpäin lukemattomat tahot, ja suurimpana jarruna niiden kuluttajapuolen valloitukseen on tällä hetkellä lähinnä finanssivalvojat. Siellä kuitenkin asialle lämmetään pikkuhiljaa enemmän ja enemmän. Vuosi tai pari voi kuitenkin mennä ennen kuin ensimmäinen bitcoin-pörssirahasto tulee.

  Kurssikehityksen puolella nyt haetaan stabiliteettia ja ehkä hienoista nousua tämän vuoden aikana. Vuosilta 2020-2021 odotan itse eniten.

  Koko asian kannalta kaikista relevantein yksittäinen asia on bitcoinien luontitahdin pienentyminen, ja seuraava tapahtuu keväällä 2020. Aiemmat suuret nousut bitcoinissa ovat ajoittuneet juurikin jonkin verran luontitahdin puoliintumisen jälkeen, mikä tapahtuu neljän vuoden välein. Jos jotain taloustieteestä ymmärtää niin voi tajuta miten isosta asiasta on kyse.

  Tässä laskuri joka on erittäin hyvä pitää mielessä: https://www.bitcoinblockhalf.com
   
  aeinola tykkää tästä.
 6. slöttenpakutti

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2016
  Viestejä:
  255
  Mites L1 skaalaus, vieläkö blokki koon nosto on vaarallista tässä vaiheessa? Vai mennäänkö ihan lukena ja pienennetään? Entäs Toddin cappi puheet? Uskotko että splitti on tulossa? Vieläkö UASF lätsä kiristää kuuppaa vai joko mainaajat päättääkin kaiken lopuksi?

  Osa LN kehittäjistäkin on sitä mieltä ettei LN ole secure pienille siirroille. Eikö sen pitänyt olla juuri pienille siirroille ?
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2019
 7. Gazpacho

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2000
  Viestejä:
  196
  Sabbe tykkää tästä.
 8. Sabbe

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  660
  Yksittäisiltä ihmisiltä voi näkyä kaikenlaista puhetta, mutta ei sen enempää blokkikoon laskemiselle tai nostamiselle ole mitään erityisen merkittävää kannatusta. Tältä osin nykytilanne jatkuu. Splitti on hyvin epätodennäköistä, koska kaiken sen sekoilun jälkeen mitä on nähty aiempien splittien kanssa, on kiinnostus niihin yleisesti ottaen aika heikossa hapessa. Hyvin todennäköisesti siis blokkikoon osalta ei tapahdu pitkään aikaan yhtään mitään, eikä myöskään tule mitään splittiä.

  L1 skaalaus tapahtuu ensisijaisesti erilaisten tehokkuusparannusten avulla, joita on esimerkiksi:

  - SegWitin käytön lisääntyminen. Tällä hetkellä sen käyttötaso on noin 40 %, ja nostovaraa on paljon. Sinällään sen hyödyt tulee suoraan nimenomaan sitä käyttäville tahoille, eli se on lähinnä oma menetys jos ei käytä. Joutuu maksamaan enemmän siirtokuluja. Mikäli siirtokulut taas kasvaa niin uskon käyttöasteen nousevan nopeasti (viime aikoina ei ole ollut painetta näihin asioihin kun kulut ovat olleet niin pienet).

  - Batchauksen lisääntyminen. Tällä on kaikista isoin vaikutus skaalautuvuuteen, ja käsittääkseni on vieläkin joitakin isoja palveluita jotka eivät niputa siirtojaan yhteen, vaan lähettävät kaiken erikseen. Insentiivit tällekin luonnollisesti kasvaa mikäli kulut kasvavat taas.

  - Tulevaisuudessa on tulossa muun muassa Schnorr-allekirjoitukset, mikä on merkittävä tehokkuusparannus.

  - Bonus-mainintana voisin todeta, että Lightningiin on tulossa ominaisuus nimeltä Channel Factories, jonka avulla uusia kanavia voi luoda perustuen olemassa oleviin kanaviin. Eli ei tarvitse joka kerta tehdä blockchain-siirtoa, kun haluaa luoda uuden kanavan. Tämä lisää LN:n skaalautuvuutta merkittävästi eli rasitusta lohkoketjulle tulee vähemmän per kanava.

  Mitä tulee kysymykseen LN:n turvallisuudesta, niin kommenttisi sen osalta on aika erikoinen. Kyllähän LN on nimenomaan suunniteltu ja toimii hyvin pienille siirroille, mutta ei se tietenkään poista sitä faktaa että kyseessä on vielä toistaiseksi kokeellinen ja paljon riskejä sisältävä teknologia. Uskonkin että tätä on tarkoitettu mihin kommenttiin nyt viittaatkaan, eli kaikki LN:n käyttö on tässä vaiheessa riskikästä. Ja se nyt on mielestäni ihan ymmärrettävää.
   
  aeinola tykkää tästä.
 9. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Sama hidas lasku Bitcoinilla jatkuu ja sen arvo todennäköiseesti jatkaa kohti nollaa ja tilalle tulee uusi paljon parempi krypto. Kannattaa tutustua vaikkapa sellaiseen security tokeniin kuin DigiByte. Huomattavasti teknologialtaan Bitcoinia edellä. Bitcoin on vanhanaikainen ja turvaton ja siinä ei enää päivityksen auta. Digibyteen voisin tuhansia sijoittaa, Bitcoiniin en koskisi enää tikullakaan, se juna meni jo, exitin oikeaan aikaan tehneet rikastuivat. Jäljelle jäi savuavat rauniot.

  Huvittavia nämä Bitcoin-uskovaisten vertaukset kultaan ja "arvon säilyttäjään" kuten tämä Brade haastattelussa aina sanoo mutta hänellä nyt onkin oma lehmä ojassa ja samaa liturgiaa on toistettava vaikka tuskin uskoo itsekään siihen. Kutsuuko joku arvon säilyttäjäksi semmosta joka menettää hetkessä 80% arvostaan? Kullan arvo säilyy, Bitcoinin ei. Se on enemmän kupla. Meinaako joku että talouskriisin syttyessä ihmiset alkavat turvautua Bitcoiniin? Vähän luulen että se on viimeinen mihin kosketaan.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2019
 10. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Mitä isoa sinun käsityksen mukaan
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2019
 11. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Huvittavia nuo viittaukset johonkin luontitahdin vähenemiseen tai Braden hehkutukset kuin niitä on "rajattu määrä". Ikäänkuin se tekisi niistä automaattisesti arvokkaita ja haluttuja. Jos läjässä koiranpaskaa on tietty rajattu määrä kikkareita niin tuleeko niistä arvokkaita? Vaikka koirat vähentäisivätkin paskomistaan.

  Ns. virallisen käsityksen mukaan Bitcoin on kuitenkin edelleen kupla, näin opetetaan mm. nuorille suunnnatussa oppaassa oman talouden hoitoon:


   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2019
  ampula tykkää tästä.
 12. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
   
  ampula tykkää tästä.
 13. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  527
  Sääliksi käy niitä tietämättömiä jotka tältä foorumilta tietonsa tähän aiheeseen hakevat.
   
  Huvikumpu tykkää tästä.
 14. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Viimeksi muokattu: 31.03.2019
 15. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Ihan uteliaisuudesta: Kuka on se idiootti, joka on kuvakaappauksissa nähdyt aivopierut meidän riemuksemme tuottanut?

  Mikäänhän ei nimittäin piristä sunnuntaiaamua niin kuin katkeran nocoinerin vuodattamat kyyneleet.

  [​IMG]

  Edit: Tarkemmin ajateltuna ei ehkä kuitenkaan pitäisi nauraa, koska onhan tuo sinänsä traagista tekstiä. Monestakin syystä.
  • Joku onneton ehkä tulee sivuuttaneeksi Bitcoinin pelkkänä tulppaanimaniana tai pyramidipelinä.
  • Juuri tämmöisen sonnan vuoksi niin moni Suomessa on langennut OneCoiniin ja muihin pyramidihuijauksiin, kun ei ymmärretä eroa niiden ja Bitcoinin välillä.
  • Todennäköisestihän tuon on tuottanut joku nollataulu virkamies verorahoilla.
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2019
 16. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Nuoret ovat usein persaukisia, mutta halu rikastua on kova ja kärsivällisyys rajallinen, joten perinteiset pyramidit ovat varmin valinta.
   
 17. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  [​IMG]
   
 18. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Nämähän ovat ihan tavallisia toimittajia. Mitä ne puheet jostain "virallisesta käsityksestä" olivat?
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2019
  Sabbe tykkää tästä.
 19. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Nyt on Bitcoinin arvo kohonnut pystysuoraan ylöspäin. Tässä se nyt nähtiin! Olisiko kannattanut ostaa hetki sitten kun oli halpaa? Ennustan ATH rikkoutumista vielä kevään 2019 aikana. Nyt sioittamaan!
   
 20. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  No ÄLÄPÄ MUUTA VIRKA!

  Tähän väliin voisinkin muistuttaa sinua joulukuisesta keskustelustamme, kun oltiin kolmen tonnin paikkeilla.

  Mitenkäs sinulla meni? Noin omasta mielestä?
   
 21. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Niinkun sanoin tuolloinkin, Bitcoin voi vielä ihan hyvin käydä vaikka 10 000 dollarissa, tulla sieltä alas, kohota uudelleen taivaisiin.

  Jos sulla on kristallipallo niin bitcoinilla pystyy tekemään rahaa todella hyvin. Muuten se onkin sitten melkolailla arpa-paperi.

  Esim. osakesijoittamisessani en sijoita "riskitapauksiin", joissain oikealla ajoituksella voisi tehdä hyvätkin pikavoitot. Riskit tietenkin suuret.
   
 22. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Jos ei satu olemaan kristallipalloa, niin toinen vaihtoehto on perehtyä:
  • Itävaltalaiseen taloustieteeseen ja itävaltalaiseen suhdannevaihteluteoriaan
  • Julkisen avaimen salaukseen
  • Tiivistefunktioihin
  Huippuasiantuntijaksi ei tarvitse ryhtyä, mutta nuo ovat sellaisia konsepteja joihin harva tulee arkielämässään törmäämään, mutta joiden perusteet on syytä ymmärtää, jos aikoo ymmärtää, mikä tekee Bitcoinista niin mullistavan.
   
 23. Sabbe

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  660
  Mun nähdäkseni se on aika paha virhekuvitelma jos ajattelee, että bitcoin-sijoittaminen on jotenkin arpapeliä, ja että siinä joko voittaa tai häviää tuurilla. Tällä lähestymistavalla osoittaa että ei asiasta ihan hirveästi ymmärrä vielä. Ne jotka bitcoineja ostaa ja holdaa vuosia, ymmärtää yleensä niitä fundamentteja joiden pohjalta se voi nousta. Varmaa mikään nousu ei tietenkään ole, kuten ei missään muussakaan sijoituksessa, mutta se on fundamentteihin perustuva sijoitustapahtuma kuten sijoitukset yleensä ja riskiä on siinä missä muissakin sijoituksissa.

  Bitcoin sijoituksena ei nimenomaan ole mitään pikavoittopeliä, jossa joko käy tuuri tai sitten ei. Sitä se ei ole tähän mennessä ollut, vaan se on vaatinut vahvaa ymmärrystä, kärsivällisyyttä ja pitkäkestoista riskinottokykyä. Sillä on saanut hyviä tuloksia. Eikä tilanne nyt ole mihinkään muuttunut vaan varsin kelpo sijoituskohde edelleen kyseessä, kunhan löytyy pitkäjänteisyyttä. Tietyllä tapaa bitcoin on sijoituskohteena parantunut melko paljon, sillä se on selvästi vähempiriskinen ja luotettavampi sijoitus kuin takavuosina. Ihan samanlaisia voittokertoimia tosin ei välttämättä ole enää mahdollista saada, joskin kuitenkin potentiaalisesti melko paljon suurempia kuin perinteisissä sijoituksissa. Vastapainona riskit ovat pienempiä.

  Niille taas yleensä käy tässä pelissä huonosti jotka sijoittavat siitä huolimatta että eivät ymmärrä mistä kyse. Johtaa usein siihen että ostetaan korkealla hinnalla innostuksen ja hypen ollessa kova, ja sitten myydään paniikissa alempana kun usko / ymmärrys asiaan ei oikeasti riitä. Täten yleensä suosittelenkin olemaan sijoittamatta kokonaan jos ei asiasta tajua, mutta jos se kuitenkin kiinnostaa, kannattaa asiaan ensin perehtyä kunnolla.

  Lyhyen tähtäimen sijoituksena kryptovaluutat ovat kylläkin tuuria. Ihan hyvin se kurssi voi yhtälailla laskea tai nousta huomenna, kuka tietää. Se on kuitenkin aivan eri peli, ja sellaiset pelit on syytä jättää päiväkaupan ammattilaisille.
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2019
  aeinola tykkää tästä.
 24. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  448
  Tulee maailman ainoa valuutta, kunhan saadaan kaikkien kellariin valmiiksi oma ydinvoimala. Sitten voi vaan louhia ja louhia, eikä massit lopu koskaan. Prööt....
   
 25. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  853
  Sabbekin voi listata ne ehdot, joilla arvonnousu tulee tapahtumaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti