Bitcoin - p2p digivaluutta, jota ei keskuspankit hallinnoi.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja topsi, 27.03.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  524
  Niin kauan kun ei ole Bitcoinilla kilpailua tälläisessä hajautetussa arvonsiirtoverkossa, mitä kukaan kolmas taho ei hallinnoi, on Bitcoinilla kysyntää ja potentiaalia. Jos mistä tahansa kautta tulee parempi hajautettu järjestelmä, on Bitcoin vaarassa kuolla pois tai ainakin arvollisesti valua lähelle nollaa. Mikään keskupankkivetoinen kryptovaluutta ei pysty syrjäyttämään Bitcoinia, koska siitä puuttuu tuo ominaisuus. JOS joku Google tai Facebook hyvää hyvyyttään lanseeraa kryptovaluutan joka on yhtä lailla hajautettu, irrallaan kolmansien osapuolien vallasta ja vielä hoitaa homman paremmin kuin Bitcoin, voisin nähdä mahdollisuuden Bitcoinin hiipumiselle pois. En kuitenkan usko, että tälläistä on tulossa. Ja vaikka tulisi, ei ole kirkossa kuulutettu, että se olisi Bitcoinin kuolinisku.
   
 2. Jakuza

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2005
  Viestejä:
  167
  Jep, se on hyvä käydä kaikki oleelliset seikat läpi ettei jää epäselväksi kellekään. Mikäänhän näistä ei tietenkään poissulje toistaan.

  Edit. Tosin omasta mielestä bitcoinin tarjoama hajautettu kolmannesta osapuolesta riippumaton ja kaikille avoin tietokanta, jota voi hyödyntää paljon laajemmassa mittakaavassa kun vain vaihdon välineenä, on se tärkein ominaisuus. Vaihdon välineenä toimiminen taas on muodostunut enemmänkin sekundaariseksi käyttötarkoitukseksi johon tällä hetkellä (ja mahdollisesti tulevaisuudessa) löytyy parempiakin vaihtoehtoja.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2019
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 640
  Millaisia hyödyntämis juttuja tuossa mahdoit ajatella ?

  Paljonko niitä bitcoineja on liikenteessä, siis se joissa jotai elämää on ollut, edellinen kupla ilmeisesti kaivoi esiin vanhoja unohtuneita, eli 2017 jälkeen, 2016 jälkeen ? 2018 ?
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2019
 5. Scholl

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2017
  Viestejä:
  102
  Eli sun mielestä maailmasta ei ole idiootit loppuneet, vaan kannattaa edelleen sijoittaa Bitcoiniin? Arvo siis raketoi kohta puoliin. OK.

  Keksin tosin yhden sovelluksen, josta kryptoista tms. voisi olla hyötyä ja se on vaaleissa äänestäminen. Suomihan on siitä vanhanaikainen moneen muuhun maahan verrattuna, että täällä edelleen äänestetään paperilapuilla. Mielestäni se on erittäin hyvä asia niin kauan kun ns. digitaalista ääntä ei voida kunnolla todentaa. Eri asia olisi, jos yksi ääni olisi Bitcoinin tapainen yksilöllinen, mutta jäljittämätön yksikkö. Toisin sanoen, jokaisella äänestysikäiselle annettaisiin yksi "äänestys-coin", joita on mahdoton kopioida, mutta toisaalta myös mahdoton jäljittää, jolloin äänestyssalaisuus säilyisi.

  Tässä näkisin oikean markkinaraon kryptoille. Niitä on varmasti muitakin, mutta oikeaksi valuutatksi se ei toistaiseksi taivu, koska arvo heittelehtii liikaa ja arvon takaajana ei ole mitään.
   
 6. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  524
  Jokainen käyttää ihmisistä jotka Bitcoiniin rahaa laittaa sitä termiä minkä parhaakseen näkee. Itse en lausuisi "mun mielestä maailmasta ei ole idiootit loppuneet...". Sanotaanko nyt vain näin, että viime vuoden bearmarket ei ole istuttanut kaikkien maailman ihmisten päähän ajatusta, että Bitcoinissa häviää rahansa. Ei edes suurimman osan päähän. Ne jotka rahansa siinä rallissa hävisivät, kuuluvattuohon vähemmistöön.

  Ja kyllä, olen sitä mieltä, että arvo raketoi. "Kohta puolin" on suhteellinen käsite. Sanoisin, että aikaisintaan tämän vuoden lopulla. Todennäköisesti vasta vuonna 2020, tai jopa 2021.

  Jep. Tälläsiä lohkoketjulle hyvin sopivia sovelluksia on maailma pullollaan. Tuo äänestys on yksi. Siinä ei mitään rahallista arvoa tarvitse siirrellä.
   
 7. embedded

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  867
  Ero s&p 500 graafissa kupliin, erityisesti bitcoiniin, on siinä että bitcoinilla ei vieläkään ole mitään käyttöä pl. huumekauppiaat. Ja kun ottaa huomioon että se on useissa maissa tehty laittomaksi niin ei ole mitään käytännön syytä miksi sen arvo enää koskaan nousisi.
  Tämä on se ero miksei bitcoinin romahdusta voi verrata muihin käytössä oleviin sijoitusmahdollisuuksiin.
  Blockchain on kyllä hyvä teknologia, mutta ei sen käytöön bitcoinia tarvita.
   
 8. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  524
  Tämä on yksi näkökulma asiaan. Jokainen näkee asian omalla tavallaa, ja sitten muodostuu ryhmiä joiden mielipiteet ovat jokseenkin samat. Toiset ryhmät tekee toisin ja toiset toisin. Jännä maailma.
   
 9. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 640
  Kuullostaa kuihtuvista pyramidi virityksistä tutuilta puheilta. Jossain on >miljardi potenttiaalista ihmistä jotka eivät vielä kuuleet ja joiden rahat odottaa ottajaansa. Tulee mukaan ennenkuin liianmyöhäistä.
  Juu, tärkeää että aikaa on senverran että uskotaan kerittävän ennenmuita, mutta senverran vähän että ei jäädä odotteleen.
   
 10. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  524
  Kyllä, monen asian saa kuulostamaan omaan korvaan just sellaselta mitä haluaa. Ihmiset tekee sitä luonnostaan vahvistaakseen omaa mielikuvaansa. Tämä on jälleen yksi näkemys (sinun näkemyksesi) aiheesta. Ja vaikuttaa siltä, että aivan sama mitä Bitcoinin suhteen tulevaisuudessa tapahtuu. Jos tästä mennään nollaan olet ollut oikeassa, jos tästä mennää sataan tonniin, jost kupla puhkeaa ja pudotaan esim jonnekin 15-20k tienoille, olet jälleen oikeassa, niitä "idiootteja" taas löyty maksamaan. Ja tää ralli voi jatkua aika pitkään missä sä oot oman ajatukses kanssa aina oikeassa. Kukin elää elämänsä miten tahtoo.
   
 11. Matso167

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2018
  Viestejä:
  84
  Mietin tos et bitcoinista tullee jossain vaihees sellanen alternative digikäteisvaluutta sit ku toimivat lightning appit ja maksupaikat löytyy, mut toi suurten rahojen pitäminen coinissa on kyl liian hardcorea perus tyypeille viel pitkään. Toisaalt Androidille on ollu jo pitkään Eclair, onks ihmisil käyttökokemuksii? Varmaan toi kauppiaiden adoptio on täs kohtaa suurimpii hidasteita. BTCPay Server hyväksyis kyl LN maksut. Mietteitä mikä jummaa?
   
 12. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  524
  Mun mielestä se core teknologia ei oo vielä valmis massa-adaptaatioon. Sitten kun se on niin kolmannet osapuolet alkaa rakentaa aplikaatioita sen päälle. Sellasia millä naapurin mummokin osaa tehdä juttuja. Ja tietty kaikki kauppiaiden sovellukset. Tässä on sopivasti oletettavasti pitkä bear market edessä, massat vähän ehkä unohtelee Bitcoinin ja sitten parin vuoden päästä kattellaan uudestaan. Noin mä asian nään, enkä näe ihan heti lähitulevaisuudessa suuria muutoksia.
   
 13. Matso167

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2018
  Viestejä:
  84
  Miks core teknologia ei oo valmis massa-adaptaatioon? Ootko kokeillu vaikkapa Eclairia ja todennut ettei se toimi kunnolla? Osaatko täsmentää mitkä on ne asiat mitkä vaatii parantamista?
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2019
 14. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  524
  Skaalautuvuus ja siirtonopeudet noin niinkuin lyhyesti. Jos siirtomäärät kasvaa hulluna alkaa jonoa syntymään, mikä johtaa siirtomaksujen kasvuun ja/tai siirtonopeuteen.
   
 15. Sabbe

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  660
  Lightningin kanssa tuo ei ole niin merkittävä ongelma. Lightningissa ideana on, että maksukanavat on useimmissa tapauksissa jo olemassa kun siirto täytyy tehdä, ja siirto itsessään ei vaadi blockchain-transaktiota, jolloin se menee instana verkon ruuhkasta tai hinnoista riippumatta. Siihen on tulossa myös channel factories niminen ominaisuus jolla uusia kanavia voi luoda vanhoihin perustuen, jolloin tarve settlata blockchainissa yhä pienenee.

  Toki sitten kun blockchainissa tarvitsee settlata niin nuo asiat vaikuttavat, mutta maksamalla riittävästi pääsee aina läpi. Siinä on markkina joka on todistettu melko hyvin toimivaksi, ja hinnan voi valita kiireystason mukaan. Tällä hetkellä ei toki ongelma mutta sitä testattiin aika tehokkaasti vuoden 2017 loppupuolella. Suurin ongelma tulee silloin jos kulua ei voi päivittää jälkikäteen ja siirto jää jumiin, mutta nykyään kaikki hyvät walletit tukee RBF:ää joka sallii kulun päivityksen jälkikäteen kaikissa tilanteissa.
   
  aeinola tykkää tästä.
 16. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  524
  Jokseenkin tämän tiesin jo. Ymmärtääkseni LN ei ole vielä kovinkaan laajasti käytössä? Ja noita LN:ää tukevia lompakoitakaan ei vielä ihan hirveästi? Mitenkäs siirtokulut rakentuu LN:ssä? Katetaanko ne kanavaa avatessa tarvittavalla siirrolla vai kuinka se menee?
   
 17. Matso167

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2018
  Viestejä:
  84
  iOS:lle ei ole vielä kunnollista LN lompakkoa tehty, Androidille on Eclair, tietokoneelle on jotain enemmän tai vähemmän toimivia lompakoita. Ongelmana kuitenkin on selkeesti se, että mitä mä lompakolla kun ei sillä voi tehdä juuri muuta kun ostaa pikseleitä satoshis.place:en. LN nodet voi periä maksua suoraan lightning verkossa, mutta siirtomaksut on merkityksettömän pieniä.
   
 18. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  524
  En osaa sanoa onko kaikki tekninen puoli ihan vielä valmista, olen ollut (ja olen vieläkin) siinä ymmärryksessä ettei ole. JOS nyt kuitenkin oltaisiin teknisesti valmiita, tarvitaan sitten se sovelluspuoli kuntoon. Ja sittenkin kun se on kunnossa on adaptaatio varmasti todella hidasta, joka sitten ajan myötä saattaisi kasvaa vierivän lumipallon lailla. Mutta en ole asiaan mielettömän paljon perehtynyt koska uskon ainakin vuoden "hiljaiseloon". Eikä ole ns kiire. Toki jos jollain on näistä asioista tarkempaa tietoa niin kuulisin mielelläni.
   
 19. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 640
  Generoitu robotti postaus, vai itsenäistä pohdiskelua ?
  Jos jälkimmäinen, niin kerro lisää
  Mietit että Bitcoinista tulee vaihtoehto valuutta (tai siis vaihtoehtoinen sähköinen käteisvaluutta) ? JOS

  Jokin "salama" sovellus, ilmeisesti jokin suljettu/yskityinen jolla sitten jotain paikkoja jotka sitä tukee .

  Ajatko tuossa takaa että jos tulee jotain nopeita tapoja tehdä siirtoja ja nimenomaan sovellus pohjaisina, eli jotain matkapuhelin sovelluksia mietiskelit.

  Eli jos tulee tapa siirtä nopeasti ja päätelaitteisiin (puhelin jne) tulee sovellus sitä verten ja vielä laajasti paikkoja mistä nuo kaikki kelpaa ja toimii, ( niitä voi käyttää.)​

  Sitten pohdintaa siitä voisiko tallettaa bitcoiniin ja siinäjohto päätös ettei, eli käytännössä vaihdettaisiin käypää valuuttaa bitcoiniin jolla maksu, ja maksun saadessa taasen se vaihdettaisiin johonkin käypään valuuttaan.

  Oletko miettinyt että tuo vähän vie pohjaa siltä että sitä Bitcoinia voisi käyttää vaihtoehto valuuttana

  Tosin jos "alternative" ajatus onko jotkin hämärät markkinat missä halutaan välttää perinteisiä välineitä. Ehkä haet noilla "salama" jutuilla vähän heikennystä jäljitettävyyteen? Jolloin sidetään isommat kustannukset.​  "Androidiin ollut Eclair", tämä jotain, arvaus "Eclair Mobile", fr.acinq.eclair.wallet.mainnet , tuo ilmeisesti Bitcoin lompakko, pitäskö ymmärtää sellaisena että siinä ne Bitcoinin on bitteinä, eikä siis jokin pelkkä käyttöliittymä jonnekkin muualla. Tuo tukee "Lightning Network" , isoista kirjaimista päätellen jotain tiettyä lighning juttua

  Pohdit että hidaste on kauppiaiden adoptio ? Jos tuossa tarkoitat että hidastavaa Eclair tai Bitcoin käytössä on se että kaupat ei sitä tue. Onko noin, siis oletko pohtinut miksi kaupat ei tue ? Miksi esim useat perinteisetkään valutaat on harvoin tuettuja ja silloin kun ovat tuettuja, niin miksi ? Ja miksi tuki lopetetaan tai keskytetään ?

  Toinen pohdittava, miksi kaupat tukee niitä maksutapoja mitä nyt sattuvat tukemaan, juu yksi on että on pakko tukea jotain, toinen että käytetään paljon, tukematta oleminen vaikuttaisi myyntiin. Kolmas syys on raha , eli että on riittävän vahva taloudellinen kannustin, esim jopa suoraa rahaa. jne.

  No jos tarkoitit "kauppiaiden adoptiolla" jotain ihan muuta, niin sori harhailu.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2019
 20. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  524
  ampulan ulosanti on jotenkin todella vaikealukuista enkä nyt ole ihan varma onko artikulointi vain niin sekavaa vaiko ymmärrys vähän hukassa? Vaiko molempia? En kuitenkaan ota tähän kirjoitukseen kantaan kuin tältä yhdeltä osin jonka ymmärsin ja näen paljonkin järkeä:
  Tässä todella hyvä syy sille miksi näen massa-adaptaation tulevan todella hitaasti alkuun, kunnes sitten kiihtyy lumipallon lailla lopulta. Ei kauppiaita kiinnosta tukea Bitcoin maksuja niin kauan kuin sieltä ei oikeasti tule jotain merkittävää hyötyä. Alkuun jotkut kaupat tukevat, koska ne jotka Bitcoinia haluavat käyttää maksavat näissä muutamissa paikoissa ja hyöty on näille kaupoille selvä. Bitcoin käyttäjiä on kuitenkin niin vähän ettei laajaa yhteistyötä nähdä yhtäkkiä, se kasvaa pikkuhiljaa.

  Ligthning Networkkia jos yhtään ymmärrän niin maksukanavan aukaisemiseen tarvitaan yksi lohkoketjusiirto. Tämän jälkeen siirtoja voi tehdä salamannopeasti lähes ilman palkkioita (tai ehkä jopa ilman palkkioita?). Näkisin salamaverkon hyödyn tavan tallaajalle samaan tapaan kuin jokin kanta-asiakaskortti. Avaat maksukanavan kauppiaalle jota tulet käyttämään usein ja sen jälkeen homma pelittää mallikkaasti. Samoin kauppiaat keskenään voivat avata näitä kanavia koska on jatkuvaa kaupantekoa kuitenkin. Ja ilmeisesti näitä kanavia voi ketjuttaa? Eli jos sulla on kanava auki kauppiaaseen A ja sitten A:lla on kanava auki B:lle niin voit tehdä salamasiirron suoraan myös B:lle? Tuo salamaverkko teknologia taklaa kyllä tietyissä tilanteissa vuoden 2017 lopun skaalautuvuusongelmat erittäinkin hyvin. Ja jos noita kanavia auotaan tarpeeksi hyväksi verkostoksi on Bitcoinilla potentiaalia olla se perus maksuväline.

  Tähän vaaditaan kuitenkin se kaikki sovelluskehitys (infra) ja se hidas adaptaatio. Useampi vuosi menee, mutta näen kyllä potentiaalin.
   
 21. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 640
  Mitä kanta-asikaskortti etuja se tarjoaisi ? Noissa kanttikorteissa yleensä yritetetaan jotain etua tarjota, monesti toki hyvin vaikeaselkoisia ja näennnäisiä ja lisää vaivaa. Jälkimmäinen ehkä lähinnä mitä Bitcoin tarjoaisi + lisä kustannus.

  Mitä tuolla tavoittelet ? Jokin kauppa-paikka missä maksetaan tuoteen myyjälle suoraan, onko ajatus että se kauppa-paikan ylläpitäjä saa tarkat tiedot siitä välistä ?

  Vai tarkoititko että maksaminen ei edes onnistu ellei joku sitä kanavaa-aukaise, eli kaksi satunnaista ei voi keskenään siirtää bitcoineja ?

  Siinä olet oikeassa että tekniikka pitää olla, käyttöliittymät pitää olla, adaptaatio, mitä sitten tarkoitat, jos sitä että se olisi laajasti käytössä, niin no joo, mutta se vaatii kyllä paljon enemmän että toteutuu.
  Siis siihen että käyttössäoleva tekniikka voisi olla ?
   
 22. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  524
  Etu on se, että voit käyttää kaupassa Bitcoineja. Muihin konkreettisiin etuihin en osaa ottaa tässä vaiheessa kantaa, mutta siitä tuskin oli edes kyse tässä. Nyt puhutaan teknologian toimivuudesta. Jos maksukanavaa ei aukaista lohkoketjuun, on maksaminen hidasta, eikä oikeen toimi toivotulla tavalla. En minäkään ole hommannut plussakorttia, koska en juurikaan keskon kauppoja käytä (en siis ole "aukaissut kanavaa" keskon kauppoihin).

  Pointti oli vain tuoda esille se seikka, ettei sun välttämättä tarvitse avata sitä maksukanavaa joka paikkaan jos reitti jo löytyy. Tai näin olen salamaverkon ymmärtänyt. En ymmärrä mitä "tietoja" tässä tarkoitat. Kyse on vain transaktiosta, eli maksutapahtumasta verkossa.

  Kyllä, jos kaksi satunnaista tahoa haluavat siirron tehdä, eikä slamaverkon kautta yhteyttä löydy, on kanava aukaistava tekemällä siirto lohkoketjuun. Jos tarkoitus ei ole koskaan siirtää näiden kahden taholla Bitcoineja kovinkaan usein on tuo kanavan aukaisu turhaa ja voidaan siirto tehdä vain suoraan lohkoketjusiirtona (joka jouduttaisiin kuitenkin tekemään kanavan aukaisemiseksi).

  Tämä vain mun semi-mutu arvio siitä milloin jotain tämän kaltaista Bitcoinin ympärillä voitaisiin nähdä edes jokseenkin laajassa käytössä.
   
 23. Sabbe

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  660
  Lightning-verkon tekniset käyttötasot näkee täältä: https://1ml.com/statistics. Käytännössä käyttö on kasvanut paljon ja todella nopeasti, ottaen huomioon että koko verkon käyttö oikeilla bitcoineilla starttasi vajaa vuosi sitten. Toki tulee kestämään aikaa ennen kuin se käyttö on muuta kuin testaamista, eli infraa tarvitaan lisää. Kauppapaikkoja on vielä vähän, mutta ne lisääntyvät pikkuhiljaa. Seuraava askel on se, että erilaiset kauppiastyökalut alkavat tukemaan sitä. Nykyään yhä suositumpi BTCPay (itse hostattava open source Bitcoin-kauppiastyökalu) tukee sitä ja kauppiaspalveluista Gatecoin tukee. Isommat kuten Bitpay ja Coinbase ei vielä, mutta uskon että hekin jossain vaiheessa. Uskon että tänä vuonna Lightningissa tapahtuu todella paljon infrakehitystä.

  Lightning-lompakoita on jo toista kymmentä, osa jo pidempään kehitetty ja osa ihan uusia. Löytyy tietokoneelle ja mobiilille, ja selainlaajennuksenakin mahdollista saada toimimaan. Infoa täällä: https://lnroute.com/desktop-wallets/ ja https://lnroute.com/mobile-wallets/. Sitten on myös rautapohjaisia jos haluaa erillisen koneen Bitcoin- ja Lightning-noden pyörittämiseen kuten Casa Node (https://store.casa/lightning-node/). Ottaen huomioon miten vähän aikaa Lightning-infraa on vasta kehitetty, tilanne on mielestäni varsin lupaava.

  Siirtokulut Lightningissa syntyy siitä että kun teet muiden välillä olevien kanavien kautta omia transaktioitasi, veloittaa se välissä oleva käyttäjä normaalisti tästä "reitittämisestä" jonkinlaisen kulun. Se on kilpailtu markkina ja LN-lompakko valitsee nopean ja kustannustehokkaan reitin vastaanottajalle itsestään. Johtuen siitä miten tehokkaassa kilpailussa tuo markkina on, ei kovin suuria summia voi tästä reitittämisestä veloittaa. Jotain pikkuhiluja se kuitenkin maksaa, toisaalta itse voi myös tienata sillä että veloittaa oman kanaviensa kautta tehdyistä maksuista. Tiedän käyttäjiä jotka ovat tienanneet kanavillaan enemmän kuin mitä ovat itse maksaneet kanavien käytöstä.

  Kanavaa avatessa sinne kanavaan lähinnä vaan sidotaan tietty määrä bitcoineja, joita voi sitten hyödyntää omissa siirroissa tai muiden tekemien siirtojen reitityksissä. Ja siitä kanavan avaamisesta maksetaan Bitcoin-verkon siirtokulu. Lightningin kulut maksetaan niistä kanavaan sidotuista varoista sitä mukaa kun tekee siirtoja.
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2019
  ampula ja aeinola tykkäävät tästä.
 24. Sabbe

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  660
  Juuri näin. Käytännössä riittää että on kanava auki sellaiseen LN-nodeen, jolla on kohtalaisen hyvät yhteydet muualle verkkoon. Sitten voi käytännön varmasti tehdä reitittämällä maksuja kenelle tahansa Lightning-verkossa olevalle ongelmitta. Varmuuden vuoksi on hyvä olla useampi kuin yksi kanava itsellä auki, jotta saa aina luotettavasti maksuja tehtyä (on aina mahdollista että taho X menee offline jolloin siirto hänen kauttaan ei onnistu).

  Käytännössä suora kanava vastaanottavaan tahoon auttaa lähinnä luotettavuudessa hitusen, kustannuksessa hitusen ja nopeudessa hitusen. Mutta merkittävää eroa ei ole. Nopeudessa puhutaan millisekuntieroista, hinnassa senttieroista, ja luotettavuudessa pääsee pitkälle kun on pari kanavaa itsellä auki.
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2019
  aeinola tykkää tästä.
 25. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  524
  Kiitos Sabbe vastauksista. Olen siis ymmärtänyt salamaverkot aika pitkälti oikein. Mielenkiintoista nähdä kuinka paljon tuo taklaa skaalautuvuusongelmaa. Seuraavaa bullrunia odotellessa.
   
  Sabbe tykkää tästä.
 26. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 640
  Eli salamaverkossa ei voi siirtää bitcoineja toisen lompakkoon noin vain, vaan pitää kummankkin löytää joku jolla "kanava" ja sen lisäksi näillä kanavilla pitää olla jokin "kanava".

  Eli tavalaan myös kaupassa pitäisi olla kaupan että maksajan olla samassa kanavassa, jos ei suoraan, niin ainakin sellaisessa että jonkin välikäden kautta voisi niiden välille muodostaa yhteyden ?

  Et maininnut, mutta saiko näissä siirroissa siirtymään myös lisätietoja, olivatko nämä siirrot myös jäljitettäviä ? Miten luotettavuus ja yheys ?
  Arvelin että saisiko esim kauppapaikan pitäjä tiedot maksuliikenteestä, jolloin hän voisi kehittää palvelua ja parantaa asiakas kokemusta tarjota etuja jne.

  Mutta mikä olisi syy että se olisi laajassa käytössä ?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti