Bitcoin - p2p digivaluutta, jota ei keskuspankit hallinnoi.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja topsi, 27.03.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  524
  Joo, oon joskus miettiny reaktiobottia etenkin altcoinien treidaukseen.
   
 2. slv

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2000
  Viestejä:
  770
  Aikamoisia treidaajaexperttejä täällä on liikkellä. Ja rahaa tulvii ovista ja ikkunoista vaikka pieleen menneen arvauksen tappioita ei voi edes vähentää verotuksessa voitoista kuten osakkeissa.
   
 3. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Kyllä kun katsoo tämänkin päivän heilahtelua, niin hauska olisi tietää kyllä millä keinoilla tuota kykenee kalsarit jalassa kotona "ennustamaan". Arvata toki voi ja hyvällä tuurilla sitä voi surfata odotusarvon yli vaikka vuosia. Voittaahan jotkut markkinankin pörssissä ihan aloittelijoina.

  100% teksteistä joita tämän ympärillä tänäänkin lukenut on jälkiviisautta. Tehdäänkö sopimus ja joku julkisesti kertoo omat treidit etukäteen viikon ajan edes?
   
 4. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Käytännössä rahat on tulvineet jo aiemmin ja verotkin maksettu senhetkisen verotuksen perusteella. Nykyisellään tilanne taitaa olla hieman kinkkisempi sen verotuksen suhteen.

  On itsellä tosin edelleenkin kassa pörssissä, vaikka suurin osa tullut kotiutettua. Niin houkuttelevia tilanteita edelleen tulee vastaan aika ajoin, että tyhmäähän se olisi sellaiset jättää käyttämättä. En myöskään itse usko alkuunkaan, että kryptojen taru olisi ollut tässä, vaan ainakin jollain tasolla mennään vielä ylöspäinkin tulevaisuudessa.

  Siinä kohtaa ollaan kyllä auttamattomasti myöhässä, jos alkaa lauseenkin verran tekstiä kirjoittamaan ennen sen oston sisään laittamista :)
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2019
 5. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  No tehdään kompromissi. Kirjoitat ensi viikon päätöksien ajankohdat, perusteet ja tuloksen meille edes kymmenen kaupan verran. Eniten tässä kiinnostaa siis nuo perusteet, ei niinkään tulos. Oletus kun on ettet nyt alentuisi valehtelemaan siitä.
   
 6. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  No en todellakaan ala kirjoittamaan tänne mitään treidejäni :p Jos sellaisia nyt leikisti edes ensi viikolla tapahtuisi. Toki ne on kaikki kätevästi pörsseistä importattavissa, mutta ne on käytännössä korkeintaan verottajan ja mun välinen asia.
   
 7. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  448
  Aina joku voittaa lotossakin>henkilö tekee oletuksen ole hyvä arvaamaan oikeita numeroita.

  Digitaalinen monopoliraha, joka häviää aikanaa oman mahdottomuutensa vuoksi. Treidasitteko muuten wincapitan pörssissä winlisensseillä?:D
   
 8. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  524
  Joku täällä sanoi kuinka tavikset nauraa treidaajille jos bitcoinia verrataan tulppaaneihin ja treidaaja siitä vähän ärähtää. Nyt voin treidaajana sanoa, että nauran partaani kun tavikset itkee kuinka voitollinen treidaaminen on mahdotonta, kirjoittaja joko valehtelee tai surffaa hirveellä tuurilla. Sitten tivataan todisteita aiheesta ikään kuin treidaajat olisi jotenkin velvollisia näin tekemään. Tai ihan kuin treidaajia edes kiinnostaisi uskooko joku random hessu muron foorumilla. :D

  Tavikset jatkaa itkuaan, toiset hyödyntää tilanteen.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
 9. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  524
  Johan mä tuossa ylempänä mun työkalut jo kerroinkin. Ei muuta kuin tutkimaan mitä ne on. Ainiin.. olen ignoressa. :D
   
 10. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 646
  Siihen tavisten hymyyn on syynsä.
  - Jos jättää mielikuvan ettei sitä sijoituskohdetta oikein tunne
  - sunnitelmat on "adoptoituva"
  - analyyseissä poistetaan ikäviä kohtia
  - johdannaisia
  ja kirsikkana TREIDARI

  Yksinimimerkki sai plussaa siitä että hänellä ehkä tieukka selkeä suunnitelma, päätelleen siite että kertoi että voi mennä kymmenenkin kuukautta ennen kuin sopiva paikka löytyy. Ja kertoi että rahat on tehty harrastus louhimalla ja myyty sattumalta korkealla.

  Tämä hyvä muistuss siitä miten ns ahkerasta voitollisestakin treidaamisesta tulee kallista huvia.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
 11. rton

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  50
  Jostakin kumman syystä en ole yhtään ainoaa kertaa elämässäni kuullut kenenkään treidauksella tehdyillä voitoilla kehuvia puhuvan asioista kuten varianssi , dry spell ja kassanhallinta ja äärimmäisen harvoin edes niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin bad beateista. Pokerinpelaajia on erittäin helppo uskoa olevan olemassa ihanvaan siksi että he puhuvat sellaisistakin asioista joihin jokainen pakosti törmää ennemmin tai myöhemmin ja jotka on äärimmäisen tärkeitä hallita.

  Jos joku täällä treidauksesta puhuva menisi jonnekkin pokerisaitille puhumaan pokerilla voittoa tekemisestä samallatavalla kuinka se on helppoa hänet naurettaisiin pihalle aloittelijana joka ei ole vielä törmännyt homman totuuteen tai ehkä ei ole edes kunnolla aloittanut. Tai sitten tätä puhujaa pidettäisiin epämoraalisena uusien aloittelijoitten huijaajana kun hän opastaa miten toiset pääsevät eroon talostaan ja perheestään kun ei puhuta noista tärkeistä asioista joilla sen talon tai perheen voi säilyttää.

  Mutta onneksi kyse ei ole tästä vaan ihanvaan siitä että epätoivoisesti ylläpidetään kuvitelmaa että bitcoinilla olisi jotakin käyttöä kun se viimeinen ainoa käyttötarkoitus joka on jäljellä on päiväkauppatreidaaminen laskevaan kurssitrendiin.
   
  slv ja beatme tykkäävät tästä.
 12. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Bitcoin-treidereille annan kuitenkin neuvon, ettei kannata ihan liikaa treidaamalla rikastua vaan tehdä kuten Jungner:

  Ylen tj Mikael Jungner: Voitin nettipokerissa niin paljon, että oli pakko lopettaa
  https://www.pokerisivut.com/news/yl...issa-niin-paljon-että-oli-pakko-lopettaa.html

  Jungner myös kehuskeli että on ennustanut kaikki pörssikäänteet, sitten jäi tosin kiinni housut kintuissa vanhan twiittinsä takia :(


  [​IMG]

  (Sori offtopic)
   
 13. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Voin ihan rehellisesti todeta, että pokerissa en pärjännyt koskaan. Se ei ollut helppoa. Kryptojen treidaaminen taas on ollut helppoa. On sitä monta kertaa tullut mietittyä, että mistä se kaikki raha markkinoille valuu, kun se on niin helposti poimittavissa.

  Tähän tosin todettakoon, että ei se varmasti ole helppoa kaikille. Itse olen aina tykännyt numeroista ja matematiikka on ollut selkeä vahvuus, joten siitä on varmasti apua paljonkin tässä. Kuten myös kärsivällisyydestä. Ennen kaikkea treidaaminen on kuitenkin hauska harrastus.
   
 14. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Ei tuota tarvitse ihmetellä jos jotain foorumeja on lukenut tai on ihan käytännön kokemusta kryptokuplan huipusta. Meillä töissä pari tyyppiä syyti rahaa just siinä pahimman kuplan aikaan

  Hurjaa touhuahan se oli kun ostit joulukuun alussa bitcoinin 10 000$ ja viikon päästä se oli melkein tuplaantunut 18 000$. Nyt äkkiä lisää rahaa kiinni jos se viikon päästä onkin 28 000$?

  Kaikki laittaa sopuleina rahaa sisään, sitten katsotuaan kuka tajuaa ottaa ajoissa pois ja kenelle jää mustapekka käteen. Tätähän ne kuplat on. Nämä aivottomina rahaa sisään pistävät saattoivat saada suuret voitot tai sitten menettää pirusti.

  Itse en osallistunut kun tiedän homman peliksi, onnistuu vastaava osakekaupoilla ja vaikkapa optioilla helposti jos tuollaiseen peliin haluaa lähteä. High risk, high reward.

  Olen sijoittanut ihan pörssiin yli 10 vuotta, tuotto on ollut ~S&P 500 indeksin mukaista, eli ihan hyvin. Itselle tämä on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin kryptot, kannabis-osakkeet, johdannaiset tms.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
 15. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  524
  Pokeria pelasin jotain 10-12 vuotta. 2000-luvun alussa oli todella helppo tehdä rahaa, ajan kuluessa homma meni paljon vaikeammaksi. Oma kärsivällisyyteni ei riittänyt siihen, että olisin itseni pokerilla elättänyt. Voitollista peli kuitenkin oli loppujen lopuksi, paljon swingejä kyllä. Treidaus kryptoilla taas tuntuu helpommalta kuin pokeri. Ehkä samaa luokkaa kuin pokeri 2000-luvun alussa. Selvänä erona se, ettei tarvitse istua ruudun ääressä tunti tolkulla keskittyen 110% koko ajan. Nyt voin rauhassa tehdä analyysit silloin kun mulle sopii, laittaa orderit sisään ja antaa olla, silloin tällöin tarkastaa tilanne tarviiko reagoida. Ehkä sopii mun luonteelle paremmin minkä vuoks tuntuu helpommalta. Noi sun mainitsemat asiat on aika itsestäänselvyyksiä joista puhutaan lähinnä treidailuun erikoistuneissa paikoissa, ei murossa.
   
 16. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Toi Bitcoinin loppurysäys on tietysti oma juttunsa eikä sitä tarvitse ihan niin paljoa ihmetellä, kun ns taviksiakin lähti mukaan ja hypeä oli jossain määrin ilmassa. Sen loppurysäyksen näki tietysti jo kaukaa senkin :) Mutta lähinnä ne omat ihmettelyt liittyi sinne krypto-krypto markkinoille. Esim siinä 2014-2016 välillä pystyi helposti tekemään selkeää voittoa ihan vain kasvattamalla Bitcoinien määrää, vaikka sen kurssi muuten tuli suht ryminällä alas. Eikä silloin ollut vielä mistään kuplasta puhettakaan.
  Etkö lähde edes toiselle kierrokselle? Nyt kun tarpeeksi aikaa kuluu ja kun kurssi tulee tarpeeksi alas alkaa se osto houkuttamaan yhä enemmän ja sitten kun lähdetään, on siellä se porkkana siellä edellisessä huipussa. Ja nyt kun kaikilla on muistissa se edellinen nousu, niin sitä suuremmalla innolla lähdetään mukaan jo hyvissä ajoin ja sitten mennään ;)
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
 17. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Oli varmaankin sarkasmia, kerran vinkkaat silmää?
   
 18. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Näki kaukaa että tulee loppurysäys, mutta ajoittaminen onkin sitten eri juttu, muutenhan olisit miljonääri.


  Varmasti sarkasmia, mutta juurihan sanoin että tämä ei ole minun peliäni. Eikä mitään seuraavaa Bitcoin-kuplaa tarvitse odottaa, kyllä noita kuplia (isompia ja pienempiä) löytyy muualtakin ja melkeinpä kokoajan. Mutta ajattelitko sitten itse seuraavalla kerralla ajoittaa ja veikata kuplan huipuin oikein niin että kenties pistäisit satoja tuhansia peliin, tai edes kymppitonneja, maksimi velkavivulla tietenkin? :P

  Ei tarvi tosiaan kummoinen sijoittaja olla että havaitsi Bitcoin-kuplan tai kannabis-kuplan, mutta tarkkaa ennustetta tulevasta me ei nähdä kukaan joten rikastuminen on silti aika hankalaa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
 19. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  524
  Ihan idioottimaista kuvitella nappaavansa huippuja ja pohjia kiinni. Ei se ole mikään treidaamisen perusta. Sitten kun ollaan menossa "liian ylös" voi ihan hyvin myydä, ei sitä huippua kannata kytätä. Sama juttu pohjissa, kun ollaan riittävän alhaalla voi ostaa, ei sitä tarvii absoluuttista pohjaa metsästää. Hyvin tekee rahaa.
   
 20. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
 21. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Siellä uskotaan Moneron nousuun tulevaisuudessa? Mutta miksi Monero eikä Dash?

  Tuosta ideoiden esim. Veikkaushan voisi alkaa tarjota voittoja vaihtoehtoisesti kryptoina. Itse ei tule pelattua Veikkauksen pelejä(tai ylipäätään mitään uhkapelejä), mutta olishan se ainakin ajatuksena selvästi houkuttelevampi vaihtoehto kotiuttaa voitot kryptoina kuin fiatina :)

  Samoin esim. pullonpalautusautomaatit voisi tarjota kryptoja vaihtoehtoisesti, niin voisi tulla ne pullot ja tölkitkin vietyä suuremmalla innolla palautukseen.
   
 22. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  448
  :D Hän on miljonääri:D
   
 23. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  No jokatapauksessa tuollainen kuplassa olevalla instrumentilla rahan tekeminen on tuuripeliä.
   
 24. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  524
  Ei ole, se on kaikkein helpointa.

  EDIT: Tai no, jos mietin asiaa siltä kantilta kuin sinä (oletettavasti?), että pitäs metsästää sitä huippua ennen romahdusta. Niin joo, se on arpapeliä, eikä sen vuoksi sitä pitäs koskaan tehdä. Treidejä pitäs asetella jatkuvasti tilanteen mukaan. Positiot elää sen markkinan mukana. Sormi liipasimella huippujen ja pohjien kyttääminen on täysin idioottimaista.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
  SundeR tykkää tästä.
 25. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Juu no miksei kun kupla on muodostumassa niin jos osaa arvioida että milloin ollaan niillä vesillä ettei se vielä ainakaan poksahda hetkeen. Tottakai silloin kun mennään kiikun kaakun ja kurssi lähtee raketoimaan taivaisiin niin sen jälkeen alkaa tuuripeli että miten kauan vielä antaa coinejen poltella taskussa. En mä epäile etteikö jotkut ihan kyvyilläänkin tuossa tehnyt rahaa kun lammaslauma rynnisti ostamaan kryptoja.
   
  aeinola tykkää tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti