Bitcoin - p2p digivaluutta, jota ei keskuspankit hallinnoi.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja topsi, 27.03.2011.

 1. Sabbe

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  650
  BTC:n käyttö maksutapana ei ole erityisesti yleistynyt viime aikoina, se on rullannut paikallaan. Jos siis nyt viitataan "tavalliseen maksamiseen" vaikkapa Suomessa. Kyllähän sitä käytetään maksutapoina ihan kiitettävästi monissa asioissa kansainvälisesti, mutta mitään erityistä yleistymistä ruohonjuuritasolla ei voi sanoa tapahtuneen. Dark marketeissa vahvana yhä, matkojen ostamiseen käytetään, rahapeleihin, jalometallien ostamiseen ja esimerkiksi lahjakorteissa aika vahva. Kun bitcoin-holderi ei voi niitä suoraan kovin hyvin käyttää, yksi tapa on ostaa lahjakortti johonkin palveluun. Bitcoineilla pystyy ostamaan lahjakortin abouttiarallaa melkein mihin tahansa kansainväliseen merkittävään palveluun.

  Joitain maita ja kaupunkeja toki on poikkeuksina, Venezuelassa bitcoineja on käytetty suhteessa enemmän kuin useimmissa muissa paikoissa. Euroopassa on joitakin pikkukaupunkeja joissa on paljon BTC-hyväksyviä kauppoja.

  Yleisesti tilanne omasta mielestäni on se, että maksukäytön isompi kehitys odottaa tällä hetkellä teknologian kehitystä, ja siellä päässä tilanne onkin sitten kehittynyt todella paljon viimeisen vuoden aikana. Bitcoinin päälle rakennettu salamaverkko kehittyy käsittämättömän kovaa tahtia, ja sillä on jo nyt tuhansia käyttäjiä, ja sillä tehdään jo merkittävä määrä maksuja vaikka koko tekniikka tuli käyttöön oikeilla bitcoineilla vasta maaliskuussa. Sille löytyy desktop-lompakoita, mobiililompakoita, nyt jopa selainlompakoita. Ja tuo on siis tapa siirtää bitcoineja, mikä skaalautuu monituhatkertaisesti tavallisiin Bitcoinin lohkoketjusiirtoihin verrattuna.

  Toisin sanoen, tilanne nyt on se, että bitcoinin kasvu ja yleistyminen tapahtuu konkreettisesti sijoituskohteena, ja se näkyy taustalla tapahtuvien sijoitustuoteprojektien valtavasta kehityksestä. Se on tulossa normaaliksi sijoituskohteeksi käytännössä kaikkialle pikkuhiljaa eli kaikenlaisten sijoittajien saataville, kaikenlaisissa sijoituspalveluissa. Maksamisen isot kehitysaskeleet voivat nähdäkseni tulla sitten, kun salamaverkkoteknologiaa ja -sovelluksia on saatu kehitettyä riittävän pitkälle. Tätä tahtia tässä ei puhuta kovin pitkästä ajanjaksosta, muutama vuosi.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2018
 2. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 090
  Mites se lupailemasi 50000$? Jokunen päivä enää jäljellä.

  Henry Brade:
  "Jos vastaava sykli toistuu, saatamme nähdä bitcoinin arvon huitelevan yli $50000 lukemissa myöhemmin tänä vuonna. Miksi uskon, että tällainen skenaario on todennäköisempi kuin pitkittynyt karhumarkkina?"


  https://bittiraha.fi/content/10-hyvaa-syyta-ostaa-bitcoineja-nyt-2018-paivitys
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2018
 3. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 655
  Jaa a. Kukahan tätä kritisoivista on ostanut tai ollut ostamassa edes? Heitä ihmeessä nimimerkkejä ilmoille, niin voivat kertoa miten asia on.

  Tämä edellisen sivun huutelijalle. Ei tullut lainaus mukaan..
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2018
 4. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 848
  Oliko tällä @Sabbe:lla jotain tekemistä tuon huuhaa-sivuston bittiraha.fi -kanssa?
   
 5. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  333
  Jos.. saatamme.. = lupaus?
  Nyt ei taida se hissi kulkea ihan ylös asti.
   
  Sabbe tykkää tästä.
 6. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 848
  No on noissa horinoissa paljon vikaa silti. Jotenkin pelkkää hehkutusta, ja jokaiselle pitäisi olla selvää että mennyt historia ei ole tae tulevasta. Sen varmaan tietää "Henry Brade" myös mutta "Jos vastaava sykli toistuu".

  Tyypin tehtävä on selvästi hehkuttaa ja "nyt kannattaa sijoittaa", eikä lähestyä aihetta ollenkaan objektiivisesti.
   
 7. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  333
  "Tehtävä hehkuttaa"? Miksi?
  Ehkä Henry kuitenkin tietää ja ymmärtää kyseisen teknologian päälle ja mitä se pitkässä kehityksessä tarkoittaa (tai voi tarkoittaa)? Se että asiat ei etene juuri tuossa aikataulussa on toinen juttu. Jos tuota Henryn arvioita osaa tulkita ilman että tarttuu yksityiskohtiin, ja ymmärtää sen arvion taustat (ei aikataulua), niin on helppo yhtyä siihen. Pitkässä juoksussa kehitys menee kuitenkin positiiviseen suuntaan, joka jossain määrin aika varmasti tulee korreloimaan kurssiinkin. Itse olen toitottanut jatkuvasti, kun kurssi on alle 10k on hyvä paikka ostaa. Mitä alemmas mennään sen parempi paikka ostaa. Voi hilata sitä dollar cost averagea alas. Uudet ATH:t tullaan tekemään ajassa X. X voi olla kuukausia tai vuosia. Sillä ei paljoakaan ole merkitystä onko se 3 kuukautta, 3 vuotta vai 10 vuotta.
   
  Viimeksi muokattu: 06.12.2018
  Sabbe tykkää tästä.
 8. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 655
  Dollar cost average. Tekee jotenkin asiantuntijan fiiliksen, kun kirjoitat noin jatkuvasti?
  Miten olisi keskihinta esimerkiksi. Sitä me osakkeissakin käytetään.

  Jos arviosi on, että alle kympillä oston paikka, niin miksi markkina näin väärässä? Kai miljoonat ihmiset sentään edes sinnepäin asettaa markkinahinnan.
   
 9. Matso167

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2018
  Viestejä:
  59
  Markkinat ei katso tarpeeksi pitkälle tulevaisuuteen ja/tai ei ymmärrä teknologian mahdollisuuksia. Bitcoin on teknologisesti ja ideologisesti myös hyvin poikkeuksellinen, joten siihen liittyy enemmän tai vähemmän hallittuja riskejä. Bitcoinin teknologinen ymmärtäminen vaatii huomattavan teknistä osaamista, mutta tällä teknisellä osaaimisella voi saavuttaa varmuutta sen teknologisesta vahvuudesta, jota jokainen sijoittaja ei välttämättä ymmärrä. Tavis-sijoittaja saattaa esimerkiksi epäröidä teknistä sijoittajaa enemmän voiko bitcoinin kenties hakkeroida. Toinen seikka mitä teknistä osaamista omaava sijoittaja kenties ymmärtää paremmin, on esimerkiksi skaalausproblematiikka ja tulevaisuuden ratkaisut siinä. Muut epävarmuudet liittyy adaptaatioon - erityisesti massapsykologiaan ja lainsäädännölliseen asemaan.

  Lyhyesti siis bitcoiniin liittyy erinäisiä epävarmuuksia, joiden suuruusaste vaikuttaa sijoittajien käyttäytymiseen:
  - Teknologiset piirteet, kuten turvallisuus ja skaalautuvuus
  - Adaptaatioon liittyvä kehitys, kuten massapsykologia ja lainsäädäntö

  Edit: Lisäksi sitten on esimerkiksi louhintaan liittyvä energiakeskustelu ja erilaiset näkemykset siitä. Varmasti painaa bitcoinin hintaa alas kun ilmastonmuutosasiat on pinnalla. Louhinnan kuluttama energia on kuitenkin vaadittava hinta globaalin valuuttajärjestelmän turvaamiseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 06.12.2018
  mies-oletettu, aeinola ja Sabbe tykkäävät tästä.
 10. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 655
  Yleensä ne riskit ja mahdollisuudet osaa myös rahamiehet selvittää. Miksi kukaan ei osta kaikkea mitä saa, kerran hinta olisi noin halpa nyt? Tästähän seuraisi hintojen nousu, mutta tällä hetkellä saat halvemmalla kuin edellisellä viikolla. Kurssikehitys ei vastaa puheita.
   
 11. Matso167

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2018
  Viestejä:
  59
  Vuos sitten ei ainakaan osannu rahamiehet riskejä ja mahdollisuuksia selvittää kun ensin ostetaan hullunlailla ja sitten myydään hullunlailla. :D
   
 12. Matso167

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2018
  Viestejä:
  59
  Mun näkemyksen mukaan vuos sitten nopea romahdus lähti liikkeelle teknologian yliarvioinnista. Sijoittajat luuli että tästä saadaan nyt maailmanlaajuinen valuutta, mutta eipä tienny sijoittajat, että bitcoiniin on koodattu blokkikoko, jonka takia siirtomaksut räjähtää käsiin jos niitä sijoittajia tunkee niin paljon siisään. Teknologia on nyt jo paljon pidemmällä skaalautuvuuden osalta kuin vuosi sitten. Toisaalta vuosi sitten olin minäkin jo hypettämässä lightning networkkia, mutta sen käyttöönotto onkin kestänyt odotettua pitempään.
   
  aeinola ja Sabbe tykkäävät tästä.
 13. asentaja

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2001
  Viestejä:
  380
  Nyt varmaankin hyvä hetki tulla mukaan kryptoihin jos missasi viime vuoden nousut. Tuskin ihan niin kovaa nousua luvassa mutta positiivista uutista tulee kokoajan.
   
  aeinola ja Sabbe tykkäävät tästä.
 14. Johan_V

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  4 087
  Joo, juuri tuli yksi uutinen:
  https://breakermag.com/51-attack-vertcoins-strength-fatal-flaw/
   
 15. Sabbe

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  650
  Tästä on tärkeää ymmärtää se, että tämä kyseinen ongelma koskee ensisijaisesti kryptovaluuttoja jotka ovat a) pieniä ja b) on olemassa sitä selvästi isompi kryptovaluutta, jota louhitaan samalla algoritmilla, tai samanlaiset louhintalaitteet on hyviä molemmissa. Näitä 51%-hyökkäyksiä on esimerkiksi nähty Bitcoinin forkeissa useita kertoja jo, koska murto-osa Bitcoinin louhintatehosta riittää jyräämään ne ketjut maantasalle.

  Tämä on jälleen yksi todiste siitä miksi nimenomaan Bitcoin on niin merkittävä kryptovaluutoissa. Sen turvallisuus on vahva, koska sen verkolle ei yksinkertaisesti ole mitään isoveljeä joka sen voisi jyrätä. Se on se isoveli. Proof of Work turvallisuusmalli ei siis yksinkertaisesti toimi turvallisesti kuin merkittävimmissä kryptovaluutoissa, ja selvästi parhaimmalla tasolla se on Bitcoinissa.

  Ja markkinatkin tämän asian jossain määrin ymmärtää. Bitcoinin markkina-arvopohjainen osuus kaikista kryptovaluutoista on ollut nousussa viime aikoina, nyt se on noin 55 % koko kryptomarkkinasta.
   
  aeinola tykkää tästä.
 16. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 848
  Käsittääkseni hän on noissa pisneksissä mukana joten eiköhän siinä ole ihan hyvä motiivi.

  Hehkutus ei ole mitään ymmärtämistä tai tietoa. Henry ei kamalasti mainitse mistään riskeistä tai vaaroista. Ei mitenkään objektiivista settiä.

  Ihan kuin puhuisit faktoista, etkä varoita mahdollisia sijoittajia siitä että uutta ATH:ta ei välttämättä nähdä koskaan ja kurssi saattaa vain jatkaa painumista. Vaikka uskoisitkin Bitcoiniin, kai nyt sentään jotain realismia omaat?
   
 17. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 848
  Tämähän on kiva fakta. Fakta on myös se että Bitcoinin kurssi on tippunut pitkään niinkuin lehmän häntä.
   
 18. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 655
  Eikös toi nyt ollut hyvä liike myydä vuosi sitten siellä 15-20k tasolla? Vai mitähän en nyt tajua. Ilmeisesti kannatti ostaa, mutta parempi olla nyt omistajana 3k tasolla, koska mahdollisuuksia ja potentiaalia...
   
 19. Matso167

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2018
  Viestejä:
  59
  Joo toki. Huippu on kapee piste, ei kovin moni sovi sielä myymään ja vielä harvempi niitä myyntejä sinne ajottaa analyyseillään. Pointti oli kuitenki varmaa se sijoituskäyttäytyminen joka pohjautu johonkin ihan muuhun kun sijoituskohteen syvälliseen analyysiin.

  Tässä analyysi bitcoinmarkkinoiden käyttäytymisestä:

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 06.12.2018
 20. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 655
  Niin ja edelleen näyttää olevan iso kasa porukkaa, joka valmiita luopumaan "hinnalla millä hyvänsä". Missä on se porukka, joka on valmis ostamaan 2x,3x,5x tai 10x hinnoilla. Näitä voi pohtia ymmärtämättä yhtään mitään itse tuotteesta. Jos joku osake näyttää "liian halvalta", niin luultavasti et ymmärrä jotain vain. Markkina pitää huolen, että hinnoittelu on onnistunut sillä hetkellä.
  Bitcoinin markkina-arvo on sitä luokkaa, että jonkinlaisen markkinahinnan on ollut lähes pakko muodostua ja nyt se näyttää lehmän hännältä, joka ui kohta omassa paskassa.
   
 21. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  333
  "Dollar cost average" on englanninkielinen termi mitä monessa paikassa käytetään. Siksi käytin sitä itsekon, olen tottunut siihen. Se ei kerro asiantuntemuksestani vaan keskustelutottumuksistani. Nämä suomennokset kuulostaa omaan korvaan niin junteilta takapajulan termeiltä etten yleensä käytä niitä. Ehkä allergiani suomenkielisiin termeihin juontaa juurensa ohjelmoinnista. Ikäloput opettajat kirjoittelevat opetusmateriaalia suomeksi kääntäen kaikki termit kömpelösti suomeksi. Jotkut älykääpiöt sitten kirjoittavat esimerkkikoodia siten, että siellä on suomenkielisiä muuttujanimiä koodin seassa.. ei luoja mitä juntteja.

  Ei markkina ole väärässä, kyse on perspektiivistä. Mille aikavälille tarkastelusi perustat. Kuka vain voi kaivaa kurssikäppyröistä asioita jotka tukee omia argumentteja kunhan sen kaivaa juuri oikeasta perspektiivistä, eli ajanjaksolta, aikaskaalaltaj a projisoi sen sopivan lyhyelle/pitkälle. Tähänkin keskusteluun voidaan ottaa historiasta useita esimerkkejä jossa ollaan samankaltaisessa tilanteessa ja me voitaisiin keskustella tismalleen samaan tyyliin. Hinta kuitenkin kasvanut monin verroin suuremmaksi noiden tilanteiden jälkeen. Tätä esimerkkiä en ottanut esille sen vuoksi että historia jotenkin aina toistaisi itseään. Esimerkki oli sitä varten jotta voit nähdä miten perspektiivi vaikuttaa asiaan.

  Voidaan katsoa vaikka 5 vuoden päästä miten tässä kävi. Vaikka uskonkin että siinä vaiheessa olet varmasti hyvin hiljaa. On tavanomaista että kun jotain negatiivista sanottavaa Bitcoinista (tai kryptoista) uutisoidaan, tai kurssit syöksyy on kaikki Bitcoiniin/kryptovaluuttoihin jollain tapaa negatiivisesti suhtautuvat äänessä, paukuttelevat rintaa ja tivaavat miksi kaikki ei olekkaan ruusuisasti. Täsmälleen samanlaista porukkaa löytyy toisestakin leiristä jotka ilmestyvät foorumien palstoille paukuttelemaan henkseleitä kun asiat menevät toiseen suuntaan. Harvassa ovat ne jotka katsovat asiaa laajemmalla perspektiivillä, ymmärtävät vähän paremmin kokonaisuuden ja keskustelevat asioista sekä karhumarkkinoilla että härkämarkkinoilla.

  Mutta Matso167 taisikin sanoa kaiken oleellisen.
   
  mies-oletettu tykkää tästä.
 22. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  333
  "pisneksissä mukana"? Mitähän tämä mahtaa tarkoittaa?
  Esimerkiksi, hehkuttaako kolarikorjaaja autojen turvallisuuden puolesta koska on autoalan pisneksissä mukana? Onko tämä sinun yksinkertaistuksesi asiasta? (paska esimerkki, mutta kuitenkin).
  Mikä on sun tietämyksen taso Henryn pisneksistä ja miten Bitcoinin kurssi siihen vaikuttaa?

  Jaa, itse olen kuullut hänelta useinkin riskeistä ja vaaroista. Mutta ymmärrän hyvin että hänen asiantuntemuksellaan ulosannin painopiste on toisessa suunnassa. Ja lähes poikkeuksetta Henry esittää asiansa omana mielipiteenä, ei faktana. Ellei kyse ole teknologiaan liittyvästä faktasta.

  Kyse ei olekkaan faktasta vaan mielipiteestä. Taustalla on kuitenkin tavallaan faktaan rinnastettavia asioita. On päivänselvää että Bitcoinin kaltaiselle hajautetulle, turvalliselle ja globaalille digitaaliselle valuutalle on kysyntää paljon. Tähän rooliin Bitcoin on ylivoimaisesti vahvin kandidaatti. Nykyisellä toteutuksella se ei kuitenkaan hoida hommaansa kovinkaan hyvin. Teknologinen kehitys kuitenkin etenee jatkuvasti ja koko ajan otetaan askeleita siihen suuntaan että Bitcoin tuon homman kykenisi hoitamaan. JOS jostain syystä Bitcoin epöonnistuu ja kuolee pois, on tilalle noussut jokin parempi vaihtoehto joka tarjoaa vastauksen tuolle kysynnälle. Oman panostuksensa voi siirtää sitten siihen ratkaisuun. Tämä on kuitenkin kohtuullisen epätodennäköistä, Bitcoinilla on niin valtava etumatka. Joka tapauksessa, sitten KUN ongelmat joihin vuosi sitten törmättiin ovat korjattu, on Bitcoin teknisesti valmis seuraavaan bullmarkettiin. Ja se vie massapsykologian voimin kurssiin uuteen huippuun. Tämä on mun näkemys asiasta, faktaahan se ei ole.
   
  mies-oletettu tykkää tästä.
 23. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 848
  Jep. Jos joku ohjeisti että alle 10 000$ hinnoilla on kannattanut kokoajan tankata lisää niin melko kuumottavaa on varmaan ollut touhu :D

  Samoin kuin jos nyt miettii että Bitcoin on halpa, niin kannattaa käyttää muutama minuutti aikaa perehdyttääkseen itsensä riskeistä mitä putoavan veitsen nappaamiseen liittyy.

  "Brandes' adherence to Graham and Dodd principles has extended to investment research. He commissioned a study to investigate the "Falling Knives" strategy, the investment axiom that catching falling knives (a stock whose price has been dropping precipetously) is like catching falling money (likely to lead to losses). Researching 1,000 companies between 1986 and 2002 whose price had fallen 60% over a twelve-month period, the study found that within three years of the decline 13% of the companies went bankrupt, but despite this that the portfolio as a whole gained in value by 18% over three years. Announced departure from the firm effect February 26, 2018."

  https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Brandes
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2018
 24. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 655
  Sekoitat hieman asioita. En minä lopeta bitcoinin kritisoimista, vaikka hinta nousisi 100 000 euroon kappaleelta. Luultavasti vain kritisoisin entistä enemmän ellei sille nousulle ala löytyä muutakin perustetta, kuin tulppaani-ilmiö.
  Koko nykyinen arvonnousu on perustunut puhtaasti spekulaatioihin ja tulevaisuuden odotuksiin. Jotta se voisi tästä jatkaa nousua (noh, onko jatkumoa kun tuli 80% alas tms), niin pitää tapahtua jotain konkretiaa. Jotain sellaista, mihin en usko hetkeäkään tältä projektilta.

  A) Hinnat nousee pilviin samalla spekuloinnilla a.k.a tulppaanit = Varmasti louskutan leukojani
  B) Hinnat nousevat, koska bitcoin vihdoin alkaa saada toteutumaan puheita käyttökelpoisesta valuutasta ja törmään siihen arkielämässä = Onnittelen hyvin menneestä projektista, joka otti vain aikansa.
  C) Hinnat romahtaa perkeleesti seuraavan vuoden aikana = Tukehdun nauruun luultavasti ja kerrankin hyvällä omallatunnolla olen vahingoniloinen.
   
 25. zergbur

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  295
  Tiedoksenne, että Bank Norwegian on alkanut aggressiivisemmin blockaamaan luottokortilla tehtyjä krypto-ostoksia mm. Coinbasen suuntaan. Kortin kanssa ei ole ollut omalla kohdallani minkäänlaisia ongelmia näihin ostoihin liittyen n. 2 vuoteen, mutta ongelmat alkoivat 2 päivää sitten täysin yllättäen ilman minkäänlaista ilmoitusta Norwegianin suunnasta. Koitin kysyä Norwegianin aspatädiltä puhelimessa tarkempia syitä tähän, mutta muuta tarkempaa syytä aspatäti ei osannut sanoa kuin sen, että asiasta pitäisi löytyä kohta luottokorttisopimuksesta ja että myös uhkapeleihin liittyviä maksuja estetään sopimusehtojen mukaisesti. Nämä krypto-ostosten estot ovat olleet voimassa aspatädin mukaan jo pidempään, eikä osannut minkäänlaista syytä siihen miten ostot ovat sitten onnistuneet minun kohdallani noin 2 vuoden ajan täysin ongelmitta. Aspatäti arveli, että jos ostospaikka on kovin uusi, niin se ei olisi vielä estettävien listalla, mutta tämä taitaa olla ns. paskapuhetta kun kyseessä on kuitenkin Coinbase.

  Kaivoin luottokorttisopimuksen esille ja sieltä ei löytynyt minkäänlaista mainintaa virtuaalivaluuttoihin liittyen, ainoastaan kohta 3, jossa kerrotaan:
  "3. Pelaaminen, vedonlyönti ym.: Luottokorttia (kortin numero mukaan lukien) ei saa käyttää pelien, vedonlyöntien tai muiden uhkapelien (verkkopelaaminen mukaan lukien) maksamiseen, vaikka myyntipaikka tai maksuautomaatti hyväksyisi luottokortin maksuvälineeksi. Luottokortin käyttäminen näiden rajoitusten vastaisesti katsotaan törkeäksi sopimusrikkomukseksi, jonka myötä pankilla on oikeus irtisanoa tai purkaa luottokorttisopimus."

  Norwegian näyttää tulkitsevan omia sääntöjään aika löyhästi. Taidan äänestää jaloillani ja lompakollani tässä vaiheessa.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2018
  mies-oletettu tykkää tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti