Bitcoin - p2p digivaluutta, jota ei keskuspankit hallinnoi.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja topsi, 27.03.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. alliröltteri

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2015
  Viestejä:
  312
  Ne EI sitten "hurise", vaan huutavat kuin teollisuuspölynimuri. Eli mieti kaksi kertaa haluatko sellaisia mölytoosia kotiisi ja miten käsittelet näiden tuottaman huiman lämmön. Jo normaalissa kerrostalobunkkerissa parin laitteen kanssa saa kämpän ihan helvetin kuumaksi jos ei ilmanvaihtoa ole ratkaistu oikein. Ja tosiaan äänieristykseen saat sitten myös sijoittaa aikaa ja rahaa jos meinaat elää edes siedettävää elämää louhintakoneiden keskellä ja säilyttää vielä naapurisovunkin.
   
 2. Santa

  Rekisteröitynyt:
  01.05.2000
  Viestejä:
  1 926
  Iotaa ei ole tarkoitettu ihmisten väliseen kaupankäyntiin.
   
 3. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  527
  No totta tuokin, mutta se taipuu siihen paremmin kuin Bitcoin.
   
 4. Tubaduuri

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2012
  Viestejä:
  221
  En näe mahdottomuutena, että esimerkiksi Bitcoin Cash tai Litecoin saattaisi syrjäyttää Bitcoinin pitkällä aikatähtäimellä. Vertcoinissa on myös potentiaalia liittyä isojen poikien joukkoon. Syynä tähän skeptisyyteeni on tietenkin Bitcoinin räjähdysmäisesti nousevat transaktiokulut. Toisaalta mitenköhän paljon paremmin esimerkiksi Litecoin selviytyisi, mikäli siihen asettuisi saman verran painetta kuin Bitcoiniin? Voiko Lightning Network pelastaa tilanteen?
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2017
 5. trotor

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  881
  Ompas mielenkiintoinen toi whattomine, kiitos! Tämä ei VOI olla järkevällä tasolla jos 4 vuotta vanhalla näytönohjaimella louhii tällä hetkellä 3$ edestä jotain coinia päivässä... Taitaa valua noi "tuulipukusijoittajien" rahat nyt vaan osaajien käsiin. Pitäispäs siis katsoa onko mun vanhat 280x:t vielä hengissä! Talvellahan mä lämmittelen kämppääni muutenkin sähköllä joten sähkö ei maksa mitään.

  https://www.unilad.co.uk/news/co-founder-of-bitcoin-com-sells-all-his-bitcoins/
   
 6. GasGrenade

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  8
  Asiasta tangenttiin: olen yrittänyt noin viikon ajan päästä myymään kryptojani, mutta minulla ei ole entuudestaan mihinkään treidaussivustoon validoituja tunnuksia. Noin viikon olen odotellut muutaman saitin validointia, mutta mitään ei ole tapahtunut. Jotkut perustelevat hitautta ruuhkalla, jotkut DDoSilla. Mikä eteen?

  Huomasin, että Bitfinexiin pystyy rekisteröitymään tällä hetkellä invitellä. Voisiko täältä joku Arvon Murottaja laittaa minulle inviten sinne esim YV:n kautta? :)
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2017
 7. aeinola

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2015
  Viestejä:
  527
  Ihan mahdollisia skenaarioita.. ehkä. Siirtokulujen lisäksi huolestuttaa tuo verkon sähkönkulutus. Lightning Network saattaa korjata suurissa määrin siirtokulu-ongelmaa mutta tuo mainaaminen pitäs saada hoidettua eritavalla. En usko että mikään krypto joka on tekniikaltaan hyvin lähellä Bitcoinia tulee koskaan Bitcoinia syrjäyttämään. Jos syrjäyttää niin uusi kuningas tulee sellaisesta tekniikasta joka taklaa kaikki aikaisemmat ongelmat.
   
 8. Zone

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2004
  Viestejä:
  245
  Bitfinexin validointi on roikkunut itsellä ainakin reilu viikon jo, eli ei kovin nopeaa ja määrä minkä he halusivat dokumentteja oli monumentaalinen. Sivustolla lupaavat 6-8 viikon viivettä hyväksymisessä.

  Binance - GDAX - Coinbase ainakin itsellä validoi tunnukset nopeasti. Näiden väliset siirrot ovat myös toimineet nopeasti (ainakin ETH itsellä). Binanceen ei taida edes tarvita verifikointia, vaikka siihenkään ei tainnut itsellä kuin päivä mennä. Sieltä ei tosin suoraan taida rahoja ulos saada. GDAX verifikointi taasen hoitui nopeasti Coinbasen kautta (saman firman platformeja - siirrot välittömiä ja ilmaisia).

  Älä kuitenkaan sokeesti luota näihin suosituksiin vaan tee oma taustatyö palveluiden luotettavuudesta. Itse ollut turhan leväperäinen tämän suhteen :D. Coinbase - GDAX on tosiaan viime päivät ollut hitaalla/ylikuormittunut ja taitaa BCH siirrot ollut holdissa ainakin päivän. Redditissä taisi olla keskustelua myös markkinoiden manipuloinnista kun Coinbase - GDAX olivat "yllättäen" ottaneet BCH:n vaihtoon eivätkä olleet ilmoittaneet tarkkaa päivämäärää etukäteen. Kannattaa ilmeisesti myös välttää BTC-siirtoja tällä hetkellä, siirtokulut taitaa olla aika korkealla juuri nyt.

  E: Jos ei tiliä Coinbasessa vielä ole niin referral linkin kautta kun rekisteröityy ja ostaa/myy vähintää 100€ niin saa lisäksi n. 8€ edestä bitcoineja. Alla minun linkkini. 8€ tulee siis niin ostajalle/myyjälle kuin myös suosituslinkin antajalle.

  EE: Poistetaanpa linkki, taitaa olla muron sääntöjen vastaista. YV:llä saa jos tarvetta.
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2017
 9. GasGrenade

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  8
  Kiitoksia vinkeistä! GDAX/coinbase validointi on myös ollut roikkumassa kohta viikon. Kokeilen nyt vielä pommittaa sitä uudestaan. Hieman kismittää jos arvo rommaa ennen kun ehdin myymään yhtään :|

  Binance näemmä ei vaihda kuin kryptovaluuttojen välillä. Ajattelin kuitenkin vaihtaa euroiksi, odottaa romahdusta, ja ostaa sitten halvalla takaisin :)

  E: kas kun laittoi kuvan pasista, validointi tapahtui minuuteissa. Ajokortti ei kelvannut useista yrityksistä huolimatta.
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2017
 10. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 173
  No ajokortillahan ei muutenkaan voi todistaa henkilöllisyyttä (Suomessakaan). Sillä voi osoittaa ajo-oikeuden.
   
 11. Zone

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2004
  Viestejä:
  245
  Muutamalla kaverilla taisi kans jäädä limboon samalla tavalla. Itse tosiaan passilla tein niin meni miltei välittömästi. Maata vaan ei suostu vaihtamaan suomeen kun tuli tehtyä eka kirjautuminen ruotsin ip:llä :D No, ehkä tuon saa jossain vaiheessa korjattua.

  Jos on paljonkin kotiutettavaa niin itse jättäisin pienen pesämunan altcoineihin sijoitettavaksi. Siellä on aika paljon potentiaalisia nousijoita :)
   
 12. RavenWolf

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2007
  Viestejä:
  1 201
  Minulla ainakin vielä kesällä ajokortti on mennyt iloisesti läpi useassakin vaihtopaikassa.
   
 13. Jakuza

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2005
  Viestejä:
  168
  Jahas, kolme kuukautta sitten tuli hyödynnettyä -30% pudotus 2600€ hintaan, kukaan hyödyntänyt tämän päivän -30% alennushintaa 12,6k? :)
   
 14. Hifilux

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2012
  Viestejä:
  39
  Jälkeenpäin on hyvä harmitella, mutta jos tuossa ~19k kohdalla olisi vaihtanut kaiken Rippleen, niin nyt näyttäisi hyvältä :) No tämä on ihan normaalia, että heiluntaa tapahtuu. Joskus hirviteltiin, kun meni tonni rikki ja siitä droppasi 700 dollariin. Nyt sahataan samassa suhteessa, mutta dollarimäärä on hieman eri.
   
 15. trotor

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  881
  Minulla ei ole enää mitään altcoin buumin jälkeisiä rahoja jäljellä joten katselen näitä vain omaksi ilokseni. Backlog kasvanut 10k päivässä ilmeisesti jo vajaan kuukauden? 280k unconfirmed ja eiliseen verrattuna silmämääräisesti suuria rahasiirtoja. Nyt tänään tuossa minuutin katselussa näkyi varmaan kymmeniä kymmenien bitcoinien siirtoja ja muutamia satojen bitcoinien siirtoja. Onkohan noi ihan vaan pörssien siirtoja vai mistä on kyse?


  Olen koodien ja järjestelmien kanssa tekemisissä, mutta en ole viitsinyt ajoissa selvittää miten tuo siirtojen hallinta menee:
  Lasketaan hash + salt kunnes ennakkoon sovittu vaikeustaso ylittyy. Mut miten nuo ketjuun lisättävät siirrot valitaan? Sinne pakettiin tulee tietysti ne joista on eniten hyötyä eli maksavat eniten ja louhija saa päättää mitä sinne otetaan. Mutta niiden hash vaihtuu jos sisältö vaihtuu, eli tavallaan salt:n laskenta täytyy aloittaa "alusta"?

  Yksinkertaistettuna näin?
  hash(Ketjun edellinen hash + siirtoblokin hash + salt).difficulty > ketjunvaadittuvaikeustaso -> Rahaa tulee.

  Vai onko edellinen siirtoblokki staattinen ja tämä löytävä maineri saa valita seuraavaan ketjun lenkkiin sisdottavan sisällön? Vai meneekö se vaan niin että koska on kyse niin vaikeista laskuista ja satunnaisuudesta että sillä ei ole väliä vaikka siirtoblokin hash vaihtuisi koko ajan kunnes sopiva yhteishash löytyy?  Olenko väärässä kun epäilen että yksi romahdusta kiihdyttävä ongelma voisi mielestäni olla se että jos hinta putoaa vaikka 50% ja louhijoita lähtisi pois vaikkapa niin että katoaa yhtäkkiä 30% Hashratesta -> Blokkien löytäminen hidastuu ja backlog kasvaa entisestään. Tuo aiheuttaisi hitautta myynnissä ja porukka dumppaa yhä kiihtyvällä tahdilla rahaa myyntilaitaan?
   
 16. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Yksinkertaistettunna näin: Header koostuu edellisen blokin hashista, blokin sisältämien transaktioiden merkle treen hashista ja erilaisista metatiedoista, joista yksi on 'nonce'. Noncen arvoa vaihtelemalla louhija bruteforcettaa etsimälleen blokille sellaista hashia, joka on riittävän pieni luku. Todennäköisyysmatematiikan luonteesta johtuen jokaisella arvauksella on yhtä suuri todennäköisyys täyttää difficulty-ehto. Tästä johtuen ei ole väliä, vaikka louhija muuttaisi tarvittaessa vaikka jokaiseen arvaukseen noncen lisäksi muitakin tietoja (siis esim. transaktioiden merkle treetä).

  Veikkaan, että nyt nähty transaktiotulva liittyy jonkunlaiseen psykologiseen peliin.

  Bitcoinin hinta toki vaikuttaa louhintatehon määrään, mutta hitaalla reaktioajalla. Esimerkiksi menneinä kuukausina tapahtunut raju hinnannousu on lähinnä kasvattanut mainaajien katteita. Nyt hinnan lasku syö katteita pienemmäksi.

  Lisäksi, jos blokkeihin on ruuhkaa, niin silloin käyttäjät joutuvat maksamaan transaktioistaan enemmän, mikä kasvattaa louhijoiden insentiiviä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2017
 17. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 173
  Joo, louhintaprosessi on sellainen, että louhijan (tai mainauspoolin) ohjelma valitsee lohkoon sisällytettävät tapahtumat ja laskee näiden perusteella tiivisteen nonceen asti. Sitten louhijat koittavat löytää sellaisen noncen, joka tuottaisi riittävän monta alkunollaa sisältävän tiivisteen.

  Tuota lohkon alkuosaa voidaan päivitellä aina silloin tällöin. Sehän on pakkokin päivittää siinä vaiheessa kun itse tai joku muu löytää uuden lohkon ja aletaan laskea seuraavaa.

  Lohkon louhinut siis päättää mitä tapahtumia siihen sisällytetään ja sitten seuraavat lohkot tietenkin vahvistavat niitä koska seuraavassa lohkossa on aina viittaus edelliseen.
   
 18. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Osaatko sinä, tai miksei joku muukin, kertoa minkä verran noista alttien louhintaan tehdyistä esim. kuuden näytönohjaimen mainereista lähtee ääntä? Itse olen jo vuosikausia sitten hypännyt pois pc-kelkasta ja vedellyt passiivijäähdytteisillä, niin ei oikein ole kosketuspintaa tuollaisiin n. 150€/kpl Radeoneihin. Lämpöä tuottaa varmaan aivan riittävästi, mutta enemmän tuo ääni noissa mietityttää.
  Varmasti tuollaisen jumppakuution saa kivasti koteloitua, mutta äänieristys onkin sitten oma juttunsa. Etenkin niin, että siellä vielä kiertäisi ilmakin sisällä. Parastahan olisi, jos olisi joku ylimääräinen vaatehuone, jonne sen voisi työntää möykkäämään. Joku vanhan kerrostalon hillokellari voisi olla kova. :think:
   
 19. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 173
  Vanhan kerrostalon hillokellari ei todellakaan toimisi edes tuollaisen kuuden näytönohjaimen "rigille" ihan sen takia, että se on lämpöeristetty ja jäähdytyskoneen kapasiteetti ei lähellekään riittäisi sen tuottaman lämmön poistamiseen. Eli hillokellari kuumenisi niin kauan kunnes louhinta loppuisi koneen ylikuumenemiseen.
   
 20. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Joo, ei kiitos. Ihan mahdoton meteli. 84 desibeliä per laite on ihan out of question missään ihmisasumuksen lähelläkään.
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2017
 21. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Varovaisen optimistinen fiilis, kun ”kolmen isoimman” (bitcoin, ethereum, litecoin) kurssit kääntyivät hiljalleen takaisin nousuun kohtalaisen voimakkaan kyykkäyksen jälkeen. Tankkasin vähän varastoon, kun hinnat putosivat, vaikka tarkoitus oli pitää omistusosuus ennallaan, mutta oma järki sanoi ettei huippuja ole vielä nähty ja toisaalta juuri silloin ”alennusmyynnit” pitää hyödyntää. Omat on jo turvassa, mutta jos tässä saisi kivasti kesälomarahat vielä lähiaikoina kasaan.
   
 22. IDKF

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2010
  Viestejä:
  494
  Millä järki perusteli mielipiteensä?
   
 23. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Vahvalla mutulla. Ehkä lähinnä ajatusleikillä, että miksi huippu olisi jo nähty. Voi olla että onkin, siinä tapauksessa jäi vain isoimmat voitot keräämättä.
   
 24. Jakuza

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2005
  Viestejä:
  168
  Buy low sell high? 9v trackrecordilla ja tuhansien dippien perusteella ei ole koskaan osoittautunut huonoksi päätökseksi. Moni tuulipuku toki tekee päinvastoin, mitä en itse ymmärrä. Toki joka ikisessä dipissä moni kuuluttaa kuinka kyseinen 1584. dippi on juurikin varmasti se viimeinen ja bitcoin arvo putoaa nollaan pysyvästi.
   
  Viimeksi muokattu: 23.12.2017
 25. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Joo. Market cap oli vasta 300 miljardia ja se on saavutettu niin nopeasti että vuoden loppuun mennessä 20k revivaali on ihan realistista ja tammikuussa en olisi yllättynyt jos näytöllä keimailisi 40 tonnia. Kurssi voi vetää aikamoista kamikazea, mutta hei, miten ois huipulla myynti ja kuopissa tankkaaminen, niin pääoman momentti saattaisi vielä arvonnousun lisäksi kasvaakin matkalla?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti