Bitcoin - p2p digivaluutta, jota ei keskuspankit hallinnoi.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja topsi, 27.03.2011.

 1. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Puuh... Vastauksesi jälleen kerran osoittaa ettet ymmärrä kuinka lohkoketju toimii.

  Jankuttaja sanoi "Tarkoitin nimenomaan vaikeusasteen helpottamista/vaikeuttamista". Louhinnan "vaikeuttaminen" ei tietenkään toimi ja syy on sama kuin kuvaamassani louhinnan "helpottamisessa". Luulin että tämä on itsestään selvää, mutta näköjään ei.

  Kuten olen nyt ties kuinka monta kertaa sanonut, käyttäjät rahallaan antavat louhijoille syyn louhia. Seuraavat kolme tekijää määrittävät, paljonko sähköä kannattaa louhintaan käyttää:
  1. Bitcoinin markkinahinta
  2. Blokkipalkkio
  3. Transaktiopalkkiot
  Blokkipalkkio puolittuu 210000 blokin välein, Bitcoinin markkinahinta ja transaktiopalkkiot kelluvat vapaasti markkinoilla.

  Edit: Neljäs tekijä, kuten aiemmin mainitsin, on luonnollisesti sähkön hinta. Sekin kelluu vapaasti markkinoilla. Markkinat määrittävät, paljonko Bitcoinin louhintaan kannattaa käyttää sähköä. Jouleakaan sähköä ei kulu hukkaan. Itse asiassa louhintaan käytetään sähköä vähemmän kuin markkinat haluaisivat. Louhijoiden tekemä voitto kertoo, kuinka paljon enemmän sähköä olisi voitu käyttää ilman, että sitä olisi kulunut hukkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 02.07.2017
 2. Adreno

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2000
  Viestejä:
  157
  Olisi mukava jos lopettaisit misinformaation levittämisen täällä. Se ei myöskään tee sinusta yhtään asiantuntevampaa, että aloitat jokaisen viestin "et vain ymmärrä miten lohkoketju toimii". Koitan avata nyt ihan rautalangasta, miksi olet väärässä.

  Kysymys oli, miksi Bitcoinin sähkönkulutusta ei voi pienentää vaikeuttamalla louhintaa. Tässä tuo aiemmin esittämäsi vastaus, johon viittasit:

  Esität, että olisi jokin mystinen tekninen syy sille, miksi vaikeusastetta ei voi muuttaa. Kuten sanoin aiemmassa viestissäni, myös blokkien tavoiteaikaa voi muokata. Se on vain parametri ohjelmakoodissa, joka on avoimesti kaikkien saatavilla. Myös block reward ja vaadittu etunollien määrä hashissa ovat parametrejä, joita kuka tahansa voi muokata. Ei ole mitään teknistä estettä sille, ettenkö voisi ajaa omalla laitteistollani sellaista versiota Bitcoinista, jossa blokin löytämisestä saa vaivaisen 2BTC palkkion ja tavoiteaika blokeille on vaikkapa 60min. Jos kaikki siirtyisivät käyttämään tällaista versiota Bitcoinista, louhiminen muuttuisi välittömästi kannattamattomaksi, sillä sähkökulut yksinään olisivat lähes kaikkialla enemmän kuin louhinnasta saatavat palkkiot. Louhijat pikkuhiljaa sulkisivat operaatioitaan, kunnes kilpailua olisi jäljellä niin vähän, että louhiminen olisi jälleen kannattavaa niille, jotka pysyivät markkinoilla. Verkon sähkönkulutus pienenisi massiivisesti. On siis teknisesti mahdollista pienentää sähkönkulutusta vaikeuttamalla louhintaa. Relevantti vastaus siihen, miksi näin ei tehdä, on verkon turvallisuustason laskeminen (sekä ne poliittiset ongelmat muutosten ajamiseen, transaktiomaksujen nouseminen, jne.)

  Toinen asia:

  Niin kauan kuin joku voi tehdä voittoa louhimalla, sähköä ei ole mennyt hukkaan? Hieno määritelmä tuhlaamiselle... Kun muut ihmiset puhuvat Bitcoinin "tuhlaamasta" sähköstä, he eivät tarkoita tuhlaamisella samaa asiaa. Relevantti kysymys on, voisiko vastaavan palvelun tuottaa huomattavasti pienemmällä sähkönkulutuksella. Helppo tapa osoittaa miten älytön käyttämäsi määritelmä on, on sijoittaa vain "Bitcoinin" paikalle jokin scamcoin. Jos teet voittoa louhimalla jotain scamcoinia, jota ei ole edes olemassa 5 vuoden päästä, voitko edelleen sanoa ettei sähköä mennyt hukkaan? Selvästi asiasta "joku tekee voittoa louhimalla" ei automaattisesti seuraa, että sähköä ei olisi tuhlattu hukkaan.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Blockchain vaatii toimiakseen sisäänrakennetut pelimerkit. Satoshin valinta oli laskea pelimerkit liikkeelle laskentatehoa vastaan geometrisena sarjana. Ehkä sinulla on parempi idea. Onnea uuden blockchainin käynnistämiseen. Kuten kuitenkin jo aiemmin sanoin, tämä jankkaus on pelkkää ajan haaskausta. Over and out.
   
 5. JimProfit

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2003
  Viestejä:
  962
  Niin mitä nyt tulee tapahtumaan Bitcoinin suhteen elokuun 1. päivä? Tai pikemminkin,miten käy "vanhan" btc:n arvolle jos tulee hard-fork?
   
 6. joo22

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  776
  Täällä keskustelu on kuin jostain Star Wars käsikirjoituksesta. Mutta kysyn kuitenkin. Onko Coinmotion ryöstöhintainen muihin verrattuna? Mulla on siellä muutamia colikoita ja muutama asia jos joku vois selventää (vaikka varmasti kysytty monta kertaa). Vaikea löytää koko ketjua lukematta.

  1. Kannattaako nuo siirtää tuolta johonkin lompakkoon? Jos niin, maksaako se? Tuolla sivustolla hinnat on merkitty hyvin epämääräisesti.
  2. Mistä ihmeestä näen Bitcoinin reaaliarvon luotettavasti? Riippuu mistä katsoo niin arvo heittelee satasilla. Onko ne blokit siis eri kauppapaikkoja ja Bitcoineja on useilla kauppapaikoilla eri hinnoilla?
  3. Minkä Bitcoinin arvoa tämä näyttää? https://bitcoinwisdom.com/markets/btce/btceur Se poikkeaa huomattavasti Coinmotionin "kurssista".

  Anteeksi tyhmät kysymykset, mutta ei olisi hirveästi aikaa lukea tuhatta sivua materiaalia josta suurin osa täysin skifiä hard-forkkeineen yms.

  Edit. melko raskasta luettavaa tämäkin ketju, mutta päädyin tuohon JAXX lompakkoon johon ajattelin tuolta Coinmotionista siirtää ne kolikot. https://jaxx.io/index.html Onko tämä ns. virallinen sivu? Mistä voin tietää random googlelinkin perusteella löydetystä saitista onko se jonkun ryssän ohjelmakopio jolloin siirrän Igorille kaiken?

  Ja sitten toinen kysymys liittyen JAXX. Latasin Linuxille tuon softan ja tietty haluaisin sen saman Androidiin. Sama salasana molempiin ja toimii sitten saumattomasti yhdessä?

  Ja vielä yksi. Verottaja ilmeisesti ryöstää transaktioista luonnollisesti. Mites siirrot lompakkoon tai toiseen säilytyspaikkaan? Tulkitaanko nekin verotettaviksi "ansioiksi"?
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2017
 7. alliröltteri

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2015
  Viestejä:
  312
  Taitaa Coinmotion näyttää sen kurssin oman ostokurssinsa mukaan, eli jonkin pörssin kurssi miinus Coinmotionin veloittamat kulut. En nyt just muista siirtokuluja sieltä, muttei ne mitään hirveitä ole. Tosin manuaalisesti taitavat hyväksyä lähetyksen, eli siinä on jonkin verran viivettä ennenkuin näkyy saajan lompsassa.

  Tuo Bitcoinwisdom on ihan ok kartta katsella markkinahintoja ja kurssikehitystä.

  Jos haluat siirtää coinisi turvalliseen paikkaan niin mene https://www.bitaddress.org/ ja tallenna sivu koneellesi. Katkaise nettiyhteys ja luo lompakko mihin lähetät rahasi. Sulje selain ja tyhjennä välimuisti tämän jälkeen ennen nettiyhteyden uudelleen avaamista. Private keyn toki pistät varmaan talteen johonkin sukan varteen, jotta voit käyttää kolikot tarvittaessa. Jos sen hukkaat, kolikot ovat iäksi menneet. Lompakkoja voit luoda niin monta kuin tarvis on.

  Paperilompakon importtaushan käyttövaiheessa pitäisi onnistua lähes kaikilla yleisimmillä netti/mobiililompakon tarjoajilla. Esim. Myceliumin mobiililompsa on nopea ja helppokäyttöinen paperilompakon importtaamiseen ja käyttämiseen.

  Testaa vaikka pienillä summilla paperilompakkoon tallettamista ja sen jälleenkäyttämistä, jos olet epävarma ennenkuin koko omaisuutesi siirrät sinne.
   
  Viimeksi muokattu: 21.07.2017
 8. Sabbe

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  660
  Mitään erikoista ei tule nyt tapahtumaan. Louhijat ovat kaikki aloittaneet SegWit-päivityksen puolesta signaloinnin, joten tilanne on varsin hyvä. Bitcoin päivittyy tällä aikataululla elokuun loppupuolella. SegWit on merkittävä skaalauspäivitys ja parannus Bitcoiniin.
   
 9. Sabbe

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  660
  Coinmotion on hieman kalliimpi kuin kansainväliset pörssit, mutta käytön nopeudessa se voittaa kyllä ne, suomalaisen käyttäjän näkökulmasta.


  Coinmotionin hinta perustuu tällä hetkellä Bitstamp-pörssin USD-hintaan. Se konvertoidaan euroiksi pankkien antaman päivän kurssin pohjalta. Olemme lisäämässä Coinmotionin sivustolle lähitulevaisuudessa kurssikäyriä ja parempaa kurssitietoa yleisesti. Sivusto ollaan yleisestikin uusimassa nyt huomattavasti modernimmaksi.
   
 10. Sabbe

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  660
  Coinmotionin kurssi ei sisällä komissioita, siinä on tällä hetkellä sellainen 0,1% luokkaa oleva turvapuskuri vain. Hinta tulee Bitstamp-pörssin USD-kurssista konvertoituna euroiksi.

  Tehdyt Bitcoin-siirrot hyväksytään Coinmotionissa manuaalisesti vain uusilla käyttäjillä. Se on käyttäjien verifiointiin liittyvä vaihe. Kun on käyttänyt palvelua pidempään (useita viikkoja ja tehnyt siellä jotain sinä aikana), useimmat käyttäjät nostetaan tilaan jossa siirrot menee läpi automaattisesti. Tämä status ei asiakkaalle valitettavasti näy tällä hetkellä, mutta ne tulee selkeämmin näkyville käynnissä olevan saittiuudistuksen jälkeen.
   
 11. joo22

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  776
  Kiitos kaikille vastanneille. Päädyin kuitenkin tuohon JAXX lompakkoon. Kai tuo siirto nyt meni oikein kun laitoin Conmotionista lähetä ja sinne JAXX näkyvän osoitteen? (Your Current Bitcoin Address).
   
 12. pähk1nä

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2011
  Viestejä:
  879
  Meni oikein. Kyseisen lompakon työpöytäversio ilmeisesti tallentaa "seedin" salaamattomana koneelle, jolloin se on helposti luettavissa hakkeroijan toimesta. Eli jos joku pääsee tunkeutumaan koneellesi, niin voit sanoa kolikoille hyvästit. Toisaalta jos joku pääsee koneellesi, niin kusessa olet silti, oli se seed sitten salattuna tai ei. Electrumia suosittelisin itse työpöydälle ja jos on enemmän kolikoita, niin sitten ihan hardware lompsaa tilaukseen, tai siirrät suurimmat säästöt paperilompakkoon.
   
 13. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Mitä siis tapahtuu 1.8? Pitäisikö siihen päivään varautua jotenkin ja onko kurssinheilahteluiden vaaraa/mahdollisuutta olemassa?
   
 14. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 573
  Yllä se jo sanottiin. Mitään erikoista ei tule tapahtumaan koska louhijat pääsivät yhteisymmärrykseen päivityksestä (soft-fork). Eli homma hoituu louhijoiden software updatella. Kurssi saattaa nousta koska varmuus saatiin (mutta mistä sitä koskaan varmasti tietää).
   
 15. joo22

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  776
  Jep. Kyllähän ne nyt näkyy tuolla. En tiedä pysyinkö kärryillä, mutta auttaako jos poistan tuon softan ja kaiken koko touhuun viittaavan koneelta? Eihän tuota tarvi kun siirrossa takaisin lunastushetkellä. Silloinhan sen softan voi asentaa uudelleen.

  Nuo turvasanat tms. on paperilla tallessa ja lisäksi käytössä tuo PIN-koodi.

  Olen kaikenkaikkiaan hämmentynyt miten monimutkaista tästä hommasta on saatu. Tuokin oli täysin uutta, että Bitcoineja on "erilaisia" ja Bitcoinista puhuttaessa pitäisi puhua tietystä pörssistä vai mitä ne nyt onkaan. Täysin hämärän peitossa on sekin, että voinko hävitä ajan kanssa tuottoja (tai tappioita) jos ostan ns. väärästä pörssistä jotain Bitcoinia jonka kurssi menee ihan eri suuntaan vs. joku toinen?

  Ehkä on parempi kun en edes yritä ymmärtää ja pysyn oikean pörssin turvallisessa ympäristössä. Bitcoinit kuitenkin nyt hommattu riittävän isolla painolla ja ne saa olla ihan rauhassa muhimassa.
   
 16. pähk1nä

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2011
  Viestejä:
  879
  Eri pörssit ovat vain eri rahanvaihtopalveluita (vrt. FOREX ym.) joissa nyt sattuu olemaan (hieman) eri kurssit ja palvelumaksut. Eurosi ja bitcoinisi kyllä käy niihin kaikkiin, paitsi jos palvelu on suunnattu vain tietyn maalaisille.

  Ja periaatteessa riittää, kun poistat Jaxxin ja sen rippeet koneelta. Kännykkäversiossa ei samaa haavoittuvuutta ole, joten sen voi jättää puhelimeen. Ja koska toiminnallisuus on mobiili -ja työpöytäversiossa jokseenkin sama, niin ei sitä työpöytäversiota välttämättä edes tarvitse mihinkään.

  Edit: Ja pidä ne turvasanat (seed) hyvässä tallessa. Se kuka saa sen haltuunsa ei tarvitse mitään muuta lompakkosi tyhjentämiseen. PIN-koodia ei kysellä kun seed syötetään uuteen lompakkoon, minkä toki huomasit jos asensit Jaxxin koneelle ja kännykkään.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2017
 17. rapepp

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2013
  Viestejä:
  133
  https://www.bitcoincash.org/

  Tuo syntyy 1.8. Pitää splitata coinit ja sitten treidata noita siihen suuntaan kun haluu. Futuurit myy tällä hetkellä $500 btc-cashille mut ei liene kovin luotettavia lukuja, aika näyttää. Luultavasti paljon vähemmän saa.
   
 18. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
 19. joo22

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  776
  Ok, kiitos.
   
 20. akir0

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2000
  Viestejä:
  1 172
  Argh, tää on just niitä juttuja joiden takia en oo Bitcoinin yleistymiseen hirveästi uskonu. Mulla on coinit edelleen Krakenissa ja ilmeisesti ne kannattaa ottaa sieltä omiin nimiin, jotta ei vaan satu mitään tän muutoksen yhteydessä.

  Sitkun kattelin noita Wallet-sovelluksia niin yllättävän monimutkaisilta vaiķuttavat. Ja useampi suosittelee paperiversiota tms.
   
 21. Radikus

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  258
  Kännykkälompakot on helppoja ja nopeita. Kokeile vaikka Myceliumia.
   
 22. rapepp

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2013
  Viestejä:
  133
  Tekijän huhutaan pyörittäneen myös btc-e.com joka on vuodesta 2011 toiminut legendaarinen hämäräpörssi.
   
  Viimeksi muokattu: 26.07.2017
 23. Sabbe

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  660
  Aika paljon nyt turhaa höpöhöpöä liikenteessä. Ensinnäkin 1.8. ei nyt ole tapahtumassa mitään, mistä kannattaisi olla huolissaan. Viabtc on julkaisemassa oman kopionsa Bitcoinista nimellä Bitcoin Cash, mutta se ei vaikuta mitään Bitcoinin toimintaan. Mikäli erityisesti haluaa alkaa käyttämään tuon uuden Bitcoin Cashin tokeneita, sitten kannattaa toki olla ne coinit omassa hallussa. Ei ole mitään takeita että pörssit tarjoavat tukea Bitcoin Cashin tokeneille.

  Turvallisen säilytyksen osalta paperilompakot on aika old schoolia. Nykyään on rautalompakoita, jotka ovat huomattavasti parempi ratkaisu. Niistä parhaat on Ledger ja Trezor, ja niitä voi tilata kyseisten valmistajien nettisivuilta. Tarjoavat käytännössä vielä paremman turvallisuuden kuin paperilompakot (koska paperilompakkokin täytyy joskus käyttää online-koneen kautta, jos niitä haluaa siirtää), ja huomattavasti paremmalla käytettävyydellä. Ledgerin ja Trezorin kaltainen rautalompakko on helppo setupata, ja sillä bitcoineja voi siirrellä turvallisesti vaikka se tietokone jonka kautta sitä käytetään, olisi täysin saastunut.
   
  Viimeksi muokattu: 26.07.2017
 24. akir0

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2000
  Viestejä:
  1 172
  Thanks, näillä puheilla taidan jättää counit edelleen Krakenille ja toivoa, että ne ei sieltä katoa tai menetä arvoaan.

  Mycelium lompakkona vaikutti kyllä hyvältä, mutta mulla ei oo mitään intressiä ottaa noita omalle kontolleni kun en niihin ole moneen vuoteen koskenut muutenkaan.
   
 25. Radikus

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  258
  No ei niitä kyllä kannata pitää missään pörssissä, ties kuinka moni pörssi on jo kaatunut syystä tai toisesta ja kolikot jääneet sille tielleen.

  Juuri nyt meni BTC-e, joka on ollut käytännössä alusta asti.

  Otat sinne kännylompakkoon nyt vaan.
   
 26. Ormu

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  5 215
  Itse en kyllä säilyttäisi paria euroa enempää bitcoineja missään muualla kuin omalla koneella/puhelimella/tikkulompakossa. Paperilla säilyttäminen vaatii liikaa sähläämistä. Mitä monimutkaista lompakkosovelluksissa on?

  Tuolla on listattu softia joista voi valita:
  https://bitcoin.org/en/choose-your-wallet

  Itse käytän ainoastaan sellaisia lompakoita, jotka säilyttävät rahat omalla koneella ja käyttävät pelkästään P2P-verkkoa eivätkä keskitettyjä palvelimia (SPV-lompakot ovat OK kunhan tämä ehto täyttyy).
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti