Bitcoin - p2p digivaluutta, jota ei keskuspankit hallinnoi.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja topsi, 27.03.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 156
  Jos valtiot päättävät esim pistää bitcoinit laittomiksi, niin bitcoinit voidaan takavarikoida ja ilmeisesti hävittää?? Tai pistää jumiin todistepankkiin, josta kukaan ei niitä saa.


  Ja jos yrittää kikkailla cryptauksen kanssa, eikä muista salasanaa, niin tietoväline voidaan takavarikoida lopullisesti ja sakottaa vielä kaupanpäälle.

  Ja siihen "ei valtio voi" voi todeta, että kyllävain voi ja ihan helposti, jos bitcoinista uhkaa tulla jonkinlaisia harmeja.
  ----------------------------------------------------------
  Bitcoinin arvoa jos ei mikään muu hallinnoi, niin ne, joilla niitä on paljon voivat aiheuttaa halutessaan kurssinvaihteluita ja haalia coineja lisää itselleen, jolloin hallinnointi onnistuu entistä paremmin.

  Bitconi romahtaa sillähetkellä, kun joku pistää ison mällin liikkeelle ja systeemillä ei olekaan antaa senjälkeen FIAT valuuttaa (tai muuta REAALISTA vaihdonvälinettä) halukkaille bitcoineja vastaan. JA jos arvo käy tipahtamaan ja mukana on enemmän ihmisiä, niin siitä seuraa hyvinkin helposti myyntipaniikki, jolloin tuollaisen vapaan heilurin arvo tipahtaa todella äkkiä, todella alas.
   
 2. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
 3. odin56

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  690
  Tuskimpa mitään coineja voi väittää laittomiksi tai kieltää lailla...
   
 4. Schyss_Dr

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2008
  Viestejä:
  55
  Jännää, kuinka on jo ehkä jotenkin havaittavissa jonkinlaista panikointia puolelta ja toiselta. Vaihdanta, arvonmäärittäytyminen, suhde realivaluuttoihin jne. on jo ehkä enemmänkin toissijaista verrattuna siihen jos valtio ja yhteiskunta alkaa näkemään pelkkiä uhkia.

  Onko se uhkaavaa, jos joku haluaa ja erityisesti pyrkii irrottautumaan jostain perinteisesti kontrolloidusta. Tuleeko asiasta mörkö, jota vastaan pitää virallisesti taistella kaikin voimin. Täytyykö bitcoin yrittää nimetä ja naamioida terrorismia vastaavaksi viralliseksi ja yhteiseksi uhaksi, jota se ironisesti omalta osaltaan mahdollistaakin. Vai onko tässä jonkinalan aktivisteille sopiva kansalaistottelemattomuuden aihe.

  Näytelmä jatkukoon :D
   
 5. djii

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  668
  Kenties olisi mahdollista tehdä laittomaksi bitcoin-pörssit, siis organisoitunut coinien ja fiat-rahan välinen kauppa. Jos pörssit katoaisivat, niin samalla katoaisivat kaikki pörssikurssin mukaiseen vaihtoon perustuvat Bitpay-palvelut, eli (uskoakseni) jokaikinen palvelu, jossa bitcoinia voi käyttää.

  Tällöin bitcoinista tai jostain muusta kryptocoinista voisi kehittyä jotain, mikä sen kenties oli tarkoitus alunperin olla: vaihtoehtoinen nettivaluutta, jolle voi kehittää käyttöä nettiyhteisöjen sisällä ja muusta taloudesta erillään. Sille saattaisi kehittyä myös uusia reaalitaloutta sivuavia piirteitä. Esimerkiksi mmorpg-pelitilien myynti ja osto voisi pikkuhiljaa osittain siirtyä fiat-rahoista bitcoiniin - tällöin tosin taas kehittyisi jonkinnäköinen vaihtosuhde bitcoinin ja dollarien välille.
   
 6. Pikitsu

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2011
  Viestejä:
  188
  Kyllä pystyy. Hankit vain sertifikaatteja ja kulta liikkuu salamana henkilöltä toiselle sähköisesti. Toki voit myös ostaa amerikkalaisia gold sertificate-seteleitä.
   
 7. Crasso

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  1 919
  Ei varsinaisesti vaan "paperi" liikkuu. Kulta- ja hopeamarkkinat on niin järjettömän vivutetut, että jos haluaa luotettavasti kultaa tai hopeaa on ostettava fyysistä tai sitten selkeästi vähempivaihtoista ja kalliimpaa auditoitua sertifikaattia, joka nimenomaan viittaa konkreettisesti tiettyyn halkoon tietyssä holvissa. Muuten kyse on vain paperista, joka oikeuttaa kultaan. Tällä hetkellä kauppaa käydään niin jäätävissä volymeissä, että jos joku haluaa kultansa tai hopeansa "nostaa" niin valtaosa markkinoista jää ilman, koska tavaraa ei yksinkertaisesti ole niin paljoa kuin on papereita. JPMorganillahan oli isot hopea-shortit ja näiden kanssa he olivat myös tovi sitten pulassa.

  Mistä päästäänkin siihen, että kultasertifikaatteja ei noin vain lähetellä lompakosta toiseen vaan niihin liittyy omat toimensa. Jos haluaa välttää riskit niin tulisi pelata fyysisellä. Tänne linkitellyissä Silvershield youtube klipeissä on näistä ihan hyvää asiaa kun unohtaa järjettömän hopea-propagandan ja muiden valuuttojen/metallien dissauksen.
   
 8. Pikitsu

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2011
  Viestejä:
  188
 9. BRRider

  Rekisteröitynyt:
  17.02.2012
  Viestejä:
  1 091
  Ihan samaan tapaan toimii tuo yritysverotus Suomessakin eli kaluston hinnat, sähköt, ylläpitokulut jne saa vähentää. Viivan alle jääneestä osuudesta sitten yhteisövero.
   
 10. Crasso

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  1 919
  Ei toimi. Virossa et maksa veroja kuin vasta nostaessa. Merkittävä etu kasvuyritykselle.  Tuohon Hurrin artikkeliin vielä. On eri asia puhua kullasta kuin serteistä tai kultakantaisesta valuutasta.
   
 11. ARE5

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  1 482
  Kellään tietoa/kokemusta tästä firmasta: Black Arrow Software
  Onko luotettava? Aika hyviä kaivureita näyttäs olevan.
   
 12. joohyva

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2012
  Viestejä:
  141
  Hei
  Itseä kiinostaa kyseinen aihe, olen maksellut ~kymmenisen kertaa coineilla, kun kurssi oli jotain ~30$/1BTC.
  Kuinka tuo louhinta tapahtuu, hyvä kone vissiin pitää olla vai onko se ja sama jos on läppäri? Onko porukat saanu louhittua coineja ja minkä arvosta?
  Btc ei taida olla kannattava sijoituskohde sen kurssin äkillisen muutoksen takia??
  Kertokaa joku louhija, onko se kannattavaa? Ja paljonko on louhinut? Jossain katoin että palkkion jonkun "koodin" löytämisestä on 50BTC, onko nykyään puolittunut palkkio tuohon 25BTC??

  Itellä vieläkin vähän hämärän peitossa tää BtC, mutta kyllä sitä mainostetaan jo bussien istumapaikoissa tarrasilla ja mainoksia tulee välillä vastaan.
   
 13. Crasso

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  1 919
  Kunpa ois joku paikka missä nuo ois selitetty... Niinkuin internet tai vaikka tämä ketju.
   
 14. joohyva

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2012
  Viestejä:
  141
  En ainakaa scrollannu puoltatuntii ettimässä tästä langasta, turha lukea kun mistää mitää ymmärrä niin siksi kysyin.

  Joo mä niin arvasin että sieltä tulee taas joku pätemään jotain tollasta...
  Unohetaa sit koko juttu ja ton viestin voi poistaa, nyt tyytyväinen CRASSO?
   
 15. coffee

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2005
  Viestejä:
  150
 16. salmon

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2002
  Viestejä:
  1 042
 17. rlame

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2003
  Viestejä:
  614
  Lyhyesti: On olemassa SHA-256 -pohjaisia kolikoita ja SCRYPT -pohjaisia kolikoita. SHA-256 kolikot louhitaan nykyisin ASIC-minereilla, eikä niiden louhiminen ole tietokoneella kannattavaa. SCRYPT kolikoita voi kotikoneella louhia ja vieläpä nykyisillä kursseilla sillä voi ansaita rahaa. Tässä linkki yleisimmän SCRYPT-kolikon mainaukseen:
  http://cryptocur.com/litecoin/litecoin-ltc-gpu-mining/
  Tässä lähes reaaliaikaista tietoa eri kolikoiden louhinnan kannattavuudesta:
  CoinWarz - Crypto Currency Mining Profitability - Bitcoin & Litecoin Mining Calculator
  Tässä tietoa eri näytönohjainten nopeudesta SCRYPT louhinnassa:
  https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison


  Lisää tietoa on netti pullollaan.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2013
 18. BRRider

  Rekisteröitynyt:
  17.02.2012
  Viestejä:
  1 091
  Tämä ketju nyt on aivan täynnä shittiä. Jokainen täällä on bitcoin-asiantuntija, veroasiantuntija, sijoittaja, miljonääri ja aina oikeassa.

  Louhimiseen tarvitsee nykyään täysin louhintaa varten valmistettua rautaa (ASIC), joka maksaa paljon. 12 000€ maksava laite tienaa sen 0,25 BTC päivässä. Tuolla laitteella ei voi tehdä mitään muuta kuin laskea tupla SHA256 tiivisteitä. Jos siis kryptovaluutat kuolee niin sulle jää lähes arvoton sähkölämmitin käteen.

  Kun löydät vaatimusten mukaisen tiivisteen, olet löytänyt blokin, joka lisätään bitcoinin julkiseeen kirjanpitoon eli blockchainiin. Palkkioksi saat 25 BTC. Tuo palkkio oli ennen 50 BTC, mutta se puolittuu ~4 vuoden välein. Arviolta vuoden 2016 puolessa välissä tuo palkkio tulee laskemaan 12,5 bitcoiniin.
   
 19. Pikitsu

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2011
  Viestejä:
  188

  Onneksi juuri Sinä palautit meidät tavalliset kuolevaiset asiantuntijallisuudellasi takaisin MaanPinnalle.
   
 20. BRRider

  Rekisteröitynyt:
  17.02.2012
  Viestejä:
  1 091
  Pakkohan se oli. Ketjun taso oli vajonnut jo niin alas (saavutus sekin, kun tää on muutenkin pelkkää trollfestiä). En nyt nimiä mainitse, mutta jollain bitcoin-omaisuudella ja omalla laskentateholla ihan tosissaan leveileminen on aika säälittävää.
   
 21. Pikitsu

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2011
  Viestejä:
  188
  Hienoa. Nyt tiedämme kaikki kuinka täällä voivat keskustella vain aloittelijat ja pienrahalliset henkilöt, ilman että joku ottaa herneitä.
  Omasta puolestani olen, mielestäni, tuonut vain toisenlaisen näkökulman esiin leveilemättä ja samalla kertoen kuinka BTC-louhinta on todellakin ollut kannattavaa ja on vieläkin.
  Nuo aikaisen vaiheen suomalaiset miljonäärit, heitä on, tuskin viitsivät tänne edes kommentoida.
   
 22. Masterplan

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2012
  Viestejä:
  2 449
  Toivottavasti Jan Hurrin analyysi palautti porukkaa maan pinnalle.

  Tässä ketjussa myös puretaan Bitcoinin olemusta:
  https://bitcointalk.org/index.php?topic=341594.0
  Mikä lienee Bitcoin-sijoittajien exit-strategia?

  Ja vaikka maksaisit siellä levykauppa-äxässä Bitcoinilla, niin kauppias joutuu vaihtamaan sen samantien euroiksi, koska ei voi maksaa omia verojaan ja muita kuluja Bitcoinilla. Tällöin vaikutus on sama kuin Bitcoinin vaihtaminen suoraan euroiksi, mikä painaa Bitcoinin arvoa alaspäin. Bitcoin voi toki olla levykauppiaalle hyvä markkinointiväline, jos asiakaskuntaan kuuluu jo valmiiksi sitä käyttäviä hipstereitä.
   
 23. Sabbe

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  660
  Ei Äxän, kuten minkään muunkaan kauppiaan, ole pakko bitcoinejaan välittömästi konvertoida euroiksi. Levykaupan käyttämä palvelu kyllä tarjoaa sen mahdollisuuden, mutta se ei missään tapauksessa ole välttämätöntä.

  Useimmat kauppiaat voivat aika huoletta pitää vaikka koko bitcoin-myyntinsä bitcoineissa, koska muiden maksutapojen myynti, joka on toistaiseksi huomattavasti suurempaa, riittää kattamaan bitcoin-myynnistä syntyvät kulut ja verot.

  Tuo on valintakysymys, ja Bitpay-maksupalvelu tarjoaa mahdollisuuden ottaa vaikka molempia, haluamassaan suhteessa. Kirjanpidollisesti yksinkertaisinta on toki ottaa kaikki euroissa, mutta jos uskoo bitcoineihin niin pidän itse erittäin järkevänä sijoittaa niihin suoraan.

  Kauppias käytännössä heittää rahaa kaivoon jos ei holdaile niitä bitcoineja. Tietysti riski täytyy pitää kohtuullisena, mutta kuten jo mainitsinkin, bitcoin-myynti on todennäköisesti korkeintaan muutamia prosentteja kokonaismyynnistä, eikä se ole mikään juttu vaikka holdata koko sitä myyntiä ainakin jonkin aikaa.
   
 24. Crasso

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  1 919
  Vau, jollekin on peruskäsitteet selvinneet. Nythän tässä alettiin jo melkein mennä likviditeetin puolelle - hurjaa. Otetaanpa tähän toinen esimerkki. Keijo perustaa Tviitter firman (ei pidä sekoittaa täysin samaa asiaa tekevään Twitteriin). Firma tekee tappiota.

  Tviitterin osakekanta on 100. Markkinat arvioi yrityksen arvoksi 1000€ eli yksittäisen osakkeen arvo on 10€. Nyt peliin tulee Seija, joka haluaa ostaa 10% Tviitteristä. Keijo tuumaa, että Seijalle on ihan turha myydä 100€ hintaan 10% kun tuotto on myöhemmin suurempi. Seija maksaakin 20€ 10:stä osakkeesta, eli firman arvo onkin nyt viimeisimmän kaupan perusteella 2000€. Keijolla on nyt 90 osaketta 20€ kappalehinnalla eli firman arvo on pörssikurssilla (edellisen kaupan hinnalla arvioituna) 1800€.

  Mikä siis firman arvo todellisuudessa on? No se on tasan tarkkaan sen pörssikurssi kertaa osakkeiden määrä. Tuo on se hinta, millä markkinat hinnoittelevat firman. Se, että Keijo alunperin omisti 10€ hintaisia osakkeita on täysin yhdentekevää kun arvo lasketaan sen hetkisellä kurssilla mikä sillä hetkellä näkyy pörssitaululla. Arviointiperusteita on useampia, mutta on täysin naurettavaa lähteä vääntämään, että firman arvo on 10€/osake jos siitä on tehty juuri kauppoja markkinoilla 20€ hintaan. Siinä voi itkua vääntää ja kirjoitella foorumille, mutta ei se arvostus siitä miksikään muutu.

  Mietin mikä oikein tuonkin lainauksen tarkoitus oli? Kertoa, että historiallinen kurssi on oikea arvo ja markkinoiden arvioima kurssi on "väärä". Vai se, että jos ei ole ostajia niin arvo tippuu? No näinhän se on **** joka jutussa. Miksi asuntojen hinnat tippuu? Hui kamala. Soittakaa kymppiuutisiin ja Hesariin. Painokoneet seis! Googlen kurssikin on nyt päälle 1000$ osake, mutta jos mentäis porukalla valistaan jengiä, että se oli ennen 85$ niin ehkä ne uskoo ja myy siihen hintaan osakkeensa? Ai eikö se noin toimi? Mut ku...

  Sekin on tasan tarkkaan varmaa, että jos joka ikinen jannu planeetalla pistää googlen osakkeen myyntiin niin hinta laskee valtavasti, koska ostajia ei riitä. Kurssi kyllä korjaa kysynnän tasolle, mutta tällaista se on kun kysyntä ja tarjonta päättää hinnan.
   
 25. Pikitsu

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2011
  Viestejä:
  188
  Niin? Mitä nyt neuvoisit?

  Lopetanko mainauksen välittömästi? Kannattaako muiden lopettaa mainaus välittömästi? Onko syytä myydä kaikki Bitcoinit välittömästi pois?
  Jos me kaikki nyt uskoisimme sinua ja että Bitcoin on saatanasta ja myisimme kaikki pois emmekä enää mainaisi, mutta 100 ihmistä mainaisi siitä huolimatta edelleenkin, niin mitä silloin tapahtuisi?

  Eikö ihan tavallinen pulliainen saisi mainata harrastusmielessä ihan vaikka 20 euron kuukausitienestillä? Eihän tuo ketään vahingoita?
  Mitä suosittelet "Bitcoin"-harrastuksen tilalle?

  Miksi Bitcoin on niin vaarallinen jos sitä joku omistaa vaikkapa 500 eurolla?

  Jos nyt virtuaalirahamarkkinat romahtaisivat, niin olisitko tyytyväinen? Menisitkö sen jälkeen valittamaan osakemarkkina-ketjuun eri linkkien välityksellä kuinka vaarallista sijoittaminen on?

  Milloin mörkö tulee ja sulattaa kaikki Bitcoinit?

  Meneekö levykauppa konkurssiin? Odottaako levykauppias BTC:n nousua 1000 euroon ja myy sitten BTC:t pois? Miksi levykauppiaalla ei ole fiat-rahaa, vaan reppana joutuu käymään kauppaa Bitcoineilla? Eikä levykauppias osaa laskea poloinen?

  Kaiken uhallakin sanon, että minä vaan istun tässä, eikä päässäni pyöri mikään. Ainoastaan sähkömittari pyörii ja rahaa tulee niin perkeleesti mitä enemmän se pyörii, persiillään tässä istuessa ja typeriä muroon kirjoittaessa.

  Kiitos BTC ja louhintalaitteet siitä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti