Bitcoin - p2p digivaluutta, jota ei keskuspankit hallinnoi.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja topsi, 27.03.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. salmon

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2002
  Viestejä:
  1 042
  Localbitcoins on tuollainen sivu. Käsittääkseni myyjät vain pyytävät törkeää preemiota pörsseihin verrattuna.
   
 2. ARE5

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  1 482
  Testasin nettipokeria Bitcoineilla ja täytyy sanoa että onpas helppoa ja nopeaa. Luin jostain että iPoker on myös ilmottanut kiinnostuksensa käyttää Bitcoineja maksuvälineenä. Enkä tästä uutisesta ole yhtään yllättynyt. Kuten sanoin kilpailu asiakkaista on todella kovaa ja iPoker on yksi suurista joilla on valtavia ongelmia pitää asiakkaitaan ja saada uusia. Pokerstars, FullTilt ja PartyPoker syö niin ison siivun markkinoista.
   
 3. living_death

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  4 104
  Vieläkin odottaa vahvistusta noin vuorokauden päästä eikä mitään sähköpostia ole tullut :confused:
   
 4. erkki_erkki

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2013
  Viestejä:
  240
  Missä pelasit? Onko pehmeät pelit? :D
   
 5. ARE5

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  1 482
  Täällä pelasin: Seals With Clubs
  Toistaiseksi pelaajia ei ole paljon mutta kasvaa koko ajan. Tässä on hyvä esimerkki miten amerikkalaiset voi pelata nettipokeria vaikka laki sen kieltää. Toki rikkovat varmaan lakejansa mutta kukaan ei voi sitä tietää. Jos Bitcoin jatkaa yleistymistään on takuu varma asia että amerikkalaiset ryntäävät pelaamaan näille saiteille missä Bitcoinit hyväksytään mikä taas kasvattaa Bitcoinin suosiota ja arvoa valuuttana.
   
 6. mackster

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2004
  Viestejä:
  103
  Samalla tavalla voivat tietää kuin vaikkapa warettamisen. Toki jollain proxy-kikkailuilla voi onnistua, mutta siihen ei kukaan perustallaaja kykene.
   
 7. ARE5

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  1 482
  Tarkoitatko IP tracea? Jos pokerisaitti tarjoaa funmoney pelejä voi amerikkalaiset niitä pelata. Eli pelkkä internetkäytön vakoilu ei kerro mitä pelaaja tekee vaikka tietävät missä sen tekee. Ainoa tapa saada riittävät todisteet on jos nettipokerisaitti tekee yhteistyötä ja luovuttaa tietoja mitä kukin pelaaja tekee saitilla.
   
 8. mackster

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2004
  Viestejä:
  103
  Jos kyseessä on joku pieni saitti kuten tuo mainitsemasi Seals with cubs, niin ei tarvitse olla mikään meedio päätelläkseen ettei millään leikkirahalla olla pelaamassa. Ainakain mainostetaan pelkkää bitcoinia. Isommat saitit taas antavat varmasti tiedot viranomaisille, jos pyyntö tulee.
   
 9. ARE5

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  1 482
  Ja kyllähän noita proxy-kikkailuja tehdään jo jonkun verran. VPN palvelut on niin simppeleitä nykyään ja ohjeita on netti pulollaan ettei tarvii olla mikään nörtti laittaakseen tuollaisen pystyyn.
   
 10. aop

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2001
  Viestejä:
  6 374
  Eikö Bitcoin kuitenkin ole jenkkien lain silmissä leikkirahaa?
   
 11. Informer

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2001
  Viestejä:
  221
  Nyt "in your face" artikkeli bittihipeille


  Loppuu se keinottelu!
   
 12. Pikitsu

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2011
  Viestejä:
  188
  Aika leväperäinen juttu.
  "Bittihipit" ja "rahanörtit" kruunasivat kaiken.

  No, itsekin ajattelen BTC:n olevan korkeintaan rinnakkaisrahana tulevaisuudessa.

  Ja jutussa oli taas unohdettu meidät mainarit, jotka vain istumme persiillämme ja tienaamme ilmaista rahaa itsellemme ja Suomen valtiolle.
   
 13. Stringer

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  2 772
  Verottaja oli ihan turha veto. Tuskin se kovin ilahtunu on täällä mistään muista kuin euroista. Ei se tee esim. dollareita arvottomiksi.
   
 14. erkki_erkki

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2013
  Viestejä:
  240
  Mites muuten verottajan kanta oli tähän mainaukseen? Sähköjä ei vissi saanu vähnetää verotuksessa? Mut oliks sulla virossa jossain masiinat mylläämäs tai jotain?
   
 15. Schyss_Dr

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2008
  Viestejä:
  55
  "Nyt keskuspankit ja rahapolitiikka ovat kuitenkin niin tärkeä osa julkisen talouden ja poliittisen vallan koneistoa, että talous- ja rahaviranomaiset sallivat Bitcoinin ja vastaavien vaihtoehtovaluuttojen "vapautta" vain niin kauan kuin niillä ei ole väliä.
  Tahtoo sanoa, että jos "bittihippien" haaveet alkavat toteutua ja Bitcoin tai mikä vain vastaava "vapaa" vaihtoehtovaluutta alkaa vakavasti uhata virallisten valuuttojen asemaa, päättyy vapaus joko kieltoihin tai keskuspankkiohjaukseen. "

  Ehkäpä kaikki tiivistyy tuohon lainaukseen kaiken kaikkiaan. Mielestäni bitcoin ei edes tarvitse mitään asemaa tai hyväksyntää virallisesti, se toimii siitä huolimatta. Teknologiana mukavan "disruptiivinen", joka saattaa pakottaa virallisia tahoja kuten jo nyt on nähty erilaisiin "pakkoliikkeisiin" ja lausuntoihin. Hyväksyttävät vaihdantavälineet käytännössä ovat aina täysin sovittavissa vaihdannan eli kaupankäynnin osapuolten kesken olipa se sitten risukarhi tai kupariplootu.
   
 16. Stringer

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  2 772
  Kyllä valtiot kollektiivisesti voivat tappaa bitcoinit jos niin haluavat. Yksi Suomi nyt ei siihen vielä pysty, mutta kaikki yhdessä onnistuu ainakin kahdella tavalla. Ensimmäinen on tietysti laittaa viralliset organisaatiot estämään kaikki oikean rahan liikkuminen liittyen coineihin. Sen lisäksi voidaan tehdä coineista laittomia ja tuomita yksityisiä ihmisiä, joiden pankkitilien siirroista löytyy transaktioita noihin liittyen. Se ei tee coineista täysin arvottomia vaihdon välineenä eikä lopeta niiden toimintaa, mutta sijoitusmielessä mukana olevat varmaan häipyvät rikollisia lukuunottamatta ja arvo tipahtaa.

  Sitten se toinen tapa, eli isketään operaattoreiden voimin verkkoliikenteeseen. On sitä p2p liikennettä vainottu ennenkin ja voidaan tehdä niin nytkin. Jälleen kerran, kokonaan sitä ei varmaan voida tappaa, mutta osa porukasta saadaan kaikkoamaan ja arvo tipahtamaan.
   
 17. Pikitsu

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2011
  Viestejä:
  188
  Tallinnassa ovat. Viron verottajan suhtautuminen oikeastaan vielä epäselvä, vaikka tällä hetkellä siellä VOI vähentää yritysverotuksessa kulut ja muut kun käyttää yrityksen nimissä "mainaustoimintaa". Vero on 20 prosenttia kun nostat yrityksen tililtä "osinkoja" itselleni.
  Virallinen vastaus on piakkoin tulossa Viron verottajalta.

  Mainitsin Suomen verottajan siksi, että myydessäni/saadessani rahat suomalaiselle tilille, maksan verot Suomeen.

  Verohallinto > Virtuaalivaluuttojen tuloverotus

  Voihan noita käteiskaupallakin tehdä sovitun porukan kesken:)
   
 18. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  993
  Hieman kummastelen verottajan mainauksen tulkintaa palkkatuloksi,

  1) Louhiminen vaatii pääomaa ja tulevaisuudessa vieläkin enemmän sijoitettua pääomaa (yleensä jo kertaalleen verotettua pääomaa(säästöjä, perintöä, lottovoittoa..!) laitteisiin jotta louhiminen olisi missään mittakaavassa kannattavaa. Koska verottaja tulkitsee mainauksen palkkatuloksi niin en voi vähentää laitteistoihin sijoitettuja euroja mistään, laitteita joilla ei voi tehdä yhtään mitään muuta kuin louhia virtuaalivaluuttoja. Miksi vit**sa näin? Voinhan normaalistikkin vähentää palkkatuloista kirjat, työvaatteet, kurssit, työvälineet (tietokoneet) ammateissa joissa näitä tarvitaan...

  2) Arvonmääritys, nythän tuloveron alaiseksi tuloksi tulkitaan hetki jolloin pooli tm. maksaa sinulle osuuden suoritetusta louhinnasta. Mitä jos louhin tänään 1000 kolikkoa joiden arvo on nyt 1000€ ja huomenna arvo romahtaa kymmenysosaan tästä eli on 100 euroa, millä ihmeellä maksan verot 1000 eurosta kun kolikoista saatava pääoma on vain 100 euroa? Kyllä louhiminen kaiken järjen mukaan pitäisi laskea pääomatuloksi jotta tappion ja sijoitetun pääoman voi realisoita ennen lopullista veroa tai sitten arvonmääritys pitäisi tehdä hetkellä jolloin virtuaalivaluutta vaihdetaan lailliseen hyväksyttyyn valuuttaan eli tässä tapauksessa maksaisin verot 100 euron mukaan.
   
 19. Pikitsu

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2011
  Viestejä:
  188
  Mielipide: Jos nyt kuvittelisin käyvän niin että pankit kieltävät "Bitcoin-liikenteen", olisi se mielestäni syy BTC:n erittäin kovalle arvonnousulle. Leikitään että 1 BTC nousisi silloin 5000 euroon välittömästi.
  Tapahtuisi sama kuin kieltolain aikana.
  Mikään ei estäisi mainausta, koska operaattorit eivät pystyisi/haluaisi sensoreiksi.
  PaperiBitcoinit liikkuisivat matkustajien lompakossa paperivaluuttana.
   
 20. Pikitsu

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2011
  Viestejä:
  188

  Onhan sekin pointti, että kuka tahansa voi luoda virtuaalirahaa, koska source on OpenSourcea.
  Verottaja on kait kaukaa viisas ja on laskenut sen varaan ettei 500.000 suomalaista perustaisi omaa virtuaalivaluttaansa ja näin romahduttaisi maamme verotuloja:)
   
 21. odin56

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  690
  Vähän sama kun tpb "estettiin" valtiontoimesta eli käytännössä rahaa paloi perkeleesti hyöty tästä oli nolla.
   
 22. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  993
  Ja solomainausta voi tehdä vaikka liikenne esteittäisiin. Siirrot paperivaluuttana tai muistitikulla.

  Sveitsin parlamentin äänestää BTC hyväksymisesta viralliseksi vaihdannan välineeksi.

  https://bitcointalk.org/index.php?topic=364555.0
   
 23. Qtba

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2007
  Viestejä:
  632
  Perustele? Jos pankit kiltäisivät btc-liikenteen, niin harva ammatinharjoittaja haluaisi tehdä niillä enää liiketoimintaa. Mielestäni tuo meinaisi vain arvonlaskua, koska niiden käyttökohteet rajoittuisivat. Kieltolaissa oli kyse tuotteesta, jolla on itsessään arvoa.

  e. Helpointa valtion taholta olisi kieltää juuri btc<->fiat -liikenne ja estää virallisia ammatinharjoittajia käyttämästä bitcoinia liiketoiminnassaan (talousalueella n). Itse p2p-tekniikkaan puuttuminen olisi typerää, niinkuin tekijänoikeustaisteluista muistetaan.
   
 24. Stringer

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  2 772
  Johan se Kiinan epämääräinen ilmoitus riitti kurssinotkahdukseen. Eikä se edes ollut kuoliniskuksi tarkoitettu.
   
 25. Crasso

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  1 919
  Ahaa, eli kultaakin siis pystyi lähettämään pallon toiselle puolelle välittömästi. Siirron ja kullan laadun pystyi toteamaan myöskin välittömästi ja tästä ei muodostunut juurikaan kuluja. Kultaa ilmeisesti pystyi myös lohkomaan haluttuun kokoon välittömästi että pystyi maksamaan tuotteen X tasasummalla? Jne jne jne. Nämä yleistykset menee yleensä aika puskiin kun lähdetään tälle tielle. Bitcoinilla ja kullalla on yhteisiä piirteitä, mutta tällaiset karikatyyrit yhteisistä ominaisuuksista on aika turhia ja ennen kaikkea vääriä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti