Bitcoin - p2p digivaluutta, jota ei keskuspankit hallinnoi.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja topsi, 27.03.2011.

 1. Pertti Perusmies

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2013
  Viestejä:
  18
  Täten kehotankin lukemaan aiheista raha ja sijoitustoiminta pari kirjaa ja tekemään sitten oma mielipide asiasta ennen rahojensa lykkäystä tuonne. Itseasiassa mihinkään ei kannattaisi rahojaan laittaa, jos ei asiasta ole mitään tietoa. Tämä on fakta.

  Olenkohan ihan väärässä jos väitän, että velka sitoo nämä nykyvaluutat konkreettiseen omaisuuteen ja täten vakauttaa sitä merkittävästi? Itseasiassa se on täysin välttämätöntä valuutan vakaudelle? Tällaista reaalimaailman kontaktia ei bitcoinilla ole(lain takia).

  Lisäksi myöskään ei mielestäni pidä ajatella, että bitcoinien määrä on vakio vaikka siltä saattaa näyttää, vaan lisääntyy kokoajan kiihtyvällä tahdilla johtuen juuri noista muista bittivaluutoista. Tämä siksi, koska käyttöarvo on täysin sama.

  No en rupea väittelemään aiheesta josta en juuri mitään tiedä, olin täällä kertomassa lähinnä tosiasioista joita parissa päivässä selvitin bittivaluutoista. Ei taida kovin monessa paikkaa olla potentiaalisille ostajille tarjolla näinkään paljon tietoa? Mistähän se johtuu?

  Kun on aikaa niin korjaathan kaikki virheelliset tiedot jotka postissani oli.

   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2013
 2. m1g3

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2009
  Viestejä:
  517
  Tällä lähti toimimaan! Kiitos! Tosin varsin verkkaisesti kun vaivaiset 300Khash/s radeon hd 6950 kortilla...
   
 3. Pikitsu

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2011
  Viestejä:
  188
  Kyllähän tuossa tekstissäsi oli vaikka kuinka paljon virheellisyyksiä, kuten tässä viimeisessäkin viestissäsi. Suuntasi oli oikea, mutta....
  Bittivaluutoista ja niiden "vaarallisuudesta" on hyvin laajoja ja päteviä tekstejä saatavana pilvin pimein.

  Aika hyvä selvitys bittivaluutoista löytyy Kenneth Falckin blogista:

  Näin Bitcoin-verkkoraha toimii - Kenneth Falck's Blog

  Janssonilla nyt jotain pientä:

  Markus Janssonin Blogi: Bitcoinista ja turvallisuudesta
   
 4. John Doe

  Rekisteröitynyt:
  09.07.1999
  Viestejä:
  596
 5. Santa

  Rekisteröitynyt:
  01.05.2000
  Viestejä:
  1 926
  Koita ilman --look-up-gap- ja --shaders-argumentteja ja laita tilalle --thread-concurrency XX.

  XX vaikka näytönohjaimesi shadereiden määrä x4 tai sitten testaa suoraan maksimiarvo, joka toimii.

  Intensityä voi myös koittaa nostaa, tosin taitaa 13 olla maksimi tuolla kortilla.
   
 6. Desgorr

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2010
  Viestejä:
  3 532
 7. djii

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  669
  Itse ihmettelin samaa jo satasen kohdalla. Tällä hetkellä louhittujen coinien laskennallinen arvo n. 12 miljardia. coineja tulee lisää kunhan vain joku jatkaa louhimista niin, että nykyhinnalla kaikkien coinien arvo olisi reilut 20 miljardia dollaria.

  Ei mitään hajua, kuinka korkealle hinta vielä nousee tai kuinka täydellisesti ja lopullisesti se ikinä romahtaa.

  Suurin osa bitcoineista taitaa olla aika harvoissa käsissä, joista suuri osa valmiiksi rikkailla pääomasijoittajilla. He ymmärtävät, että jos laskennallista arvoa yrittää realisoida nopeasti niin tuloksena on syöksykierre. Toisaalta bittipörssien pitäjillä on kaikki motivaatio ja paljon keinoja vedättää kursseja ylöspäin, esim. täysin tekaistuilla kauppatapahtumilla ja/tai siirtelemällä coineja suuromistajien tileiltä toisille ilman pörssimaksuja. Toimintaa ei kai valvota millään tapaa (bitcoin-yhteisö pystynee ehkä jossain määrin valvomaan, mutta siinä on paljon työtä, ja toisaalta vedätysten paljastaminen ei ole kenenkään bitcoin-omistajan etu).

  No mikäs tätä seuraillessa. Onnea niille, jotka ovat tällä saaneet tehtyä kunnon tilin.
   
 8. salmon

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2002
  Viestejä:
  1 042
  Vastaan nyt muutamaa kohtaan. Se on ihan hyvä pointti, että bitcoin ei ole mikään riskitön, varma rahantekokone.

  Ajattelet ilmeisesti, että rahaa ei tule sisään riittävää tahtia, että sitä voisi saada ulos. Kyse lienee siis siitä kuinka likvidi markkina bitcoin on. Pörssien vaihtoa seuraamalla selviää nopeasti, että useita miljoonia voisi kotiuttaa, tuskin kuitenkaan satoja miljoonia kovin nopeasti.

  Totta, että eurojen dollarien ym. siirtäminen on hidasta ja yllättävän hankalaa. Tämä on yksi ominaisuus missä bitcoin on täysin ylivoimainen.

  Käyttöarvoon vaikuttaa paljon virtuaalirahan levinneisyys. Jos sitä ei hyväksy kukaan, sillä ei ole arvoa. Virtuaalirahalla on myös oltava melko suuri markkina-arvo, jotta siitä voisi tulla mitenkään järkevä vaihdon väline laajassa mittakaavassa.

  Tavallisella rahalla ei ole mitään bufferia. Historiasta löytyy useita hyperinflatoitumisia ja esim. Argentiinassa bitcoin on saanut jalansijaa juuri siksi, että oma valuutta on roskaa.

  Jos markkinoilla on arbitraasi (tuoton saaminen nollariskillä), joku sen hyödyntää. Pörsseissä on tosiaan melko suuria eroja mutta niille on varmasti jokin syy, muuten joku sen ilmaisen rahan sieltä nostaisi. Bitcoin on niin uusi juttu, että toimijat eivät ole mitään luotettavimpia mahdollisia. Ongelmia voi tosiaan olla rahojen nostamisessa, kuten Mt.Goxin tapauksessa.

  100k ei ole mikään ongelma tällä hetkellä. Kurssi ei paljoa heilahda, jos tuon määrän vaihtaa.

  En tiedä mistä olet saanut käsityksen, että mistään pörssistä ei saisi rahoja ulos.

  Hinta on varsin spekulatiivinen. Palaat taas tuohon markkinoiden likvidiyteen. Ja ilmeisesti ymmärrät normaaliksi ihmiseksi suomalaisen kaduntallaajan. Maailmassa on muutama muukin ihminen. Bitcoinista on länsimaalaisessa hyvinvointivaltiossa asuvalle ihmiselle kaikista ihmisistä vähiten hyötyä tällä hetkellä.

  Sinänsä hauskaa, että mainitset etteivät viuluja maksa tavalliset ihmiset. Arvaa kuka maksaa tällä hetkellä pankkien hölmöilystä.

  Ja toisekseen katsantokantasi on aivän älyttömän kapea. Kuusi miljardia ihmistä maailmassa ei ole edes pankkipalvelujen piirissä. Miten käy kun haluat lähettää johonkin köyhään maahan rahaa siellä asuville sukulaisille? Siirrosta veloitetaan luokkaa 10%, bitcoinilla sama siirto ilmaiseksi. Tuo markkina on noin 500 miljardia vuodessa.

  Uudet mahdollisuudet vetävät varmasti myös huijareita puoleensa.
   
 9. djii

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  669
  Siis 6 miljardilla maailman reilusta 7 miljardista ei ole pankkitiliä vai mitä ihmettä?

  Ja joku jolla ei ole pankkitiliä hankkii bitcoin-tilin? Miten hän edes käyttää tiliä, jostain internet-kahvilasta vai miten? Sitä paitsi skrillin kautta voi lähettää prosentin kuluilla rahaa kelle tahansa kellä on sähköpostiosoite. Skrillistä rahojen siirto mahdolliselle pankkitilille valtavasti helpompaa ja turvallisempaa kuin bitcoinpörssien välityksellä, toisaalta skrill-rahat voi suoraan käyttää vaikka ebay:ssa.

  Paypalilla näköjään voi lähettää kännykkänumeroonkin rahaa 3,4% kuluilla.
   
 10. Markkanen

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2007
  Viestejä:
  2 945
  Mitä bitti valuuttaa kannattaa vielä louhia perus PC:llä? Litecoin, Namecoin, PPcoin jne?
   
 11. finlandery

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2010
  Viestejä:
  2 501
  Taas kadonnu 12h sisää 10% valuutan arvosta, lähentelee aika hyvin huippumaiden inflaatiota...
   
 12. JyKKe

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2000
  Viestejä:
  212
 13. salmon

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2002
  Viestejä:
  1 042
  Näytti olevan 1% siirtokulu ja 4,99% valuutanvaihtokulu mutta on se halvempi kuin moni muu. 40 valuuttaa maailman parista sadasta käytettävissä.

  Ei kukaan ole väittänyt, että bitcoin olisi jotenkin valmis massa-adoptointiin. Se elää vielä varhaisia päiviään ja siitä moni ongelma johtuu. Saa nähdä tuleeko siitä jotain vai ei. Jos näin käy, niin moni ongelma kuten turvallisuus vaihtaa rahaa pörssien välityksellä hoituu ihan itsestään markkinoiden kautta, kun vakavammin otettavia tekijöitä tulee mukaan.
   
 14. djii

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  669
  Jos tämä on jollakin tapaa oleellista, niin moneenko valuuttaan bitcoineja saa vaihdettua?

  Pörssipalveluista menee kuitenkin aina kuluja, jonka lisäksi bitcoin-verkkokin veloittaa jonkin pienen siirtomaksun, joten edullisuusargumentti on heikohko. Volyymin ja kilpailun kasvaessa nimittäin paypalin ja Skrillin kaltaisten palvelujen maksut pienenevät.

  Mielestäni bitcoinien tämän hetkinen yli 10 miljardin dollarin laskennallinen arvo (vielä louhimattomat coinit huomioiden 20 miljardin) on järjettömän korkea jos vertaa vaikka Ebay:n 65 miljardin arvoon. Ebay omistaa mm. Paypalin joka sekin jo yksistään on käyttövolyymiltään aivan eri luokkaa kuin bitcoin, luultavasti ainakin tuhatkertainen.
   
 15. salmon

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2002
  Viestejä:
  1 042
  Bitcoinin siirtomaksut ovat ihan marginaalisia. Esim. kiina on melko suuri maa valuuttasiirroissa ja siellä bitcoinin vaihto kiinan valuuttaan maksaa 0%. Yleensäkin pörssien vaihtokulut ovat siinä 0,2-0,5% (mutta kilpailuhan niitä pienentää :)). Edullisuusero on siis hyvin lähellä tuota 1%+4,99%. Spreadia voi pörssien välillä kyllä olla eikä bitcoinin arvo ole vakaa.

  Bitcoinilla ei ole riittävää infrastuktuuria monessakaan maassa, jotta se olisi vielä käypä väline rahan siirtämiseen. Vasta pari kuten kiina ja argentiina.

  Arvoa on tosiaan vaikea arvioida. Valuuttana se on ihan olemattoman pieni ja merkityksetön. Arvon viisikymmenkertaistuminen saisi sen ihan kohtalaiseksi.
   
 16. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  1 014
  Bitcoineja ei ole pakko muuttaa euroiksi hyötyäkseen arvonoususta, niillä voi ostaa hyödykkeitä yksityisiltä/yrityksiltä ilman että euro vaihtaa omistajaa. Tietokoneen, televisio, puhelimen. Ja ostetut tuotteet voi myydä palstalla euroja vastaan. Ja jos tilaa tavaraa vain Euroopasta ei tullikaan ala kyselemään kuittien perään. Näin saa kotiutettua voitot ilman veroja.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2013
 17. djii

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  669
  Mieltäisin bitcoinin enemmän tekniikaksi ja hajautetuksi palveluverkoksi kuin valuutaksi. Valuutoilla voi ostaa jotain ilman, että niitä vaihtaa toisiksi valuutoiksi. Norjan kruunuilla voi käydä Norjassa ostamassa kiinteistöjä, maata, autoja, vaatteita, ruokaa tai mitä vain, Thaimaan bahteja voi vastaavasti käyttää Thaimaassa.

  Kaikki bitcoin-kauppapaikat käsittääkseni perustuvat siihen, että coinit vaihdetaan sen hetkisen pörssikurssin perusteella euroiksi tai dollareiksi, sitä paitsi luulisin että useimmilla bitcoineja vastaanottavilla nettikaupoilla on taka-ajatuksena enemmän mainostaa coineja kuin todella käydä kauppaa. En ainakaan ymmärrä miten euroilla vaikka tietokonekomponentteja ostavat ja bitcoineilla niitä myyvät kaupat varautuvat isoilla myyntivolyymeillä vaihtokurssin kymmenien prosenttien heiluntaan - bitcoinkasinot ja vastaavat voivat olla poikkeus, sillä niiden pyörittäjien ei tarvitse ostaa tuotteitaan.

  Edit: bitcoineilla ostaessa esim. atk-tavaraa ei liene ongelmaa, jos kurssi jatkaa nousuaan (paitsi jos kauppa on tehty puhtaasti huijaukseksi). Kuitenkin jos tilaisin useamman tuhannen euron arvosta tavaraa coineilla ja bitcoinin arvo putoaisi samana iltana yli 50%, niin olisin erittäin epäileväinen sen suhteen että lähettääkö nettikauppa todella tilaamani tuotteet.
   
 18. Pikitsu

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2011
  Viestejä:
  188
  Olikos jossain listaa missä "kaupoissa" bitcoinit käyvät maksuksi?
   
 19. salmon

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2002
  Viestejä:
  1 042
  Varmaan aika harva kauppa haluaa ottaa kurssiriskiä ja vaihtaa saman tien toiseksi valuutaksi esim. bitpayn kautta.
   
 20. djii

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  669
  Ja tässä tapauksessahan bitcoin ei varsinaisesti ole valuutta vaan pikemminkin maksuväline. Oleellisempaa ostajan kannalta on se, että ilmeisesti bitcoin-hinnat heiluvat vaihtokurssin mukana. Joku linkitti pari sivua sitten iranilaisen kenkäkaupan, kävin ko. sivuilla ja hinnat olivat ainoastaan USD, bitcoin-hinnan olisi varmaan nähnyt ostoksen vahvistuksen yhteydessä tms.
   
 21. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  1 014
  Veikkaan että tässä trendissä aika moni on holdannut maksuista saamiaan coineja, helposti 4x hinta ostohetkeen nähden.
   
 22. djii

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  669
  Ja kaikki hyvin niin kauan kuin nousu jatkuu. Mutta jos kurssi laskee niin ollaan helposti vararikossa tai ainakin perutaan lähettämättömät tilaukset.

  Mitenkäs bitcoinkaupat hoitavat veroasiat? vai onko toiminta niin pientä ja epävirallista että veroista ei välitetä?
   
 23. mackster

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2004
  Viestejä:
  103
  Tai jos tuote palautetaankin kauppaan. Maksaako kauppa takaisin ostehetken määrän bitcoineja vai ostohetken $/€ hintaa vastaavan määrän bitcoineja. Jos mitään ei ole sovittu maksavat sen, mikä on heille kannattavampaa.
   
 24. Pertti Perusmies

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2013
  Viestejä:
  18
  Kiitti vastauksista. No hommani pointtihan oli kuitenkin se, että ihmisten pitää tietää mikä on pelin henki ja mitä markkinoilla tapahtuu ennen kuin sinne rahansa laittavat.

  Mielestäni tavallisen töppäilijän sijoituspäätöksen teossa noilla mun jutuilla on paljon parempi lähteä liikenteeseen kun sillä, että ottaa neuvoja tyypeiltä, jotka sanoo, että rahat on sijoitettuna ja sijoitussuunnitelma on se, että ne otetaan pois kun sijoituksen arvo ylittää 1400euroa. Millähän laskentatavalla tuohon on päästy?

  Jos tahtoo bitcoinin maailmanvaluutaksi ja sille on jotain oikeaa käyttöä niin eihän siinä ole mitään vikaa. Mutta se, että sijoittaa nimenomaan sen kurssinousun takia, se on se mitä tässä kritisoin. Tämä on siis tilanne, jossa ne eurot on tarkoitus ottaa sieltä systeemistä tuottojen kera ulos. Sehän tässä käytännössä Suomalaisilla on mielessä.. siis tämän foorumin lukijoilla.

  Kun lukee nuo kirjoittamani pointit, niin tajuaa, että kyseessä voi jopa olla täysi vedätys ja rahansa voi lähettää suoraan huijareille. Itselle nämä ovat riittäviä syitä olla laittamatta rahaa tuonne.

  Se, että jonkun pörssin sivulla näkyy, että voit näennäisesti rahasi pois lunastaa, ei tarkoita sitä että se olisi oikeasti tehtävissä ja millä aikataululla. Eihän tuollaisen pörssin rahaliikenteen toimivuuden arviointi onnistu ulkoa päin.

  No en rupea tähän kaikkia epäilyttävyyksiä teroittamaan uudestaan, ne on jo siellä edellisessä postissa.

  PS. Mt.Goxissa näköjään kesällä ollut jenkkien rahansiirrot(vain ulospäin) jäissä 2vk.

   
 25. salmon

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2002
  Viestejä:
  1 042
  Kun johonkin pörssiin siirtää rahaa tai coineja, ne muuttuvat sen pörssin sisäiseksi rahaksi. Ehkä niillä on se bitcoin mikä lukee tililläsi, ehkä ei. Tämä on täysin luottamuskysymys mutta sitä on mahdotonta millään varmistaa. Ei Mt.Gox:sta edelleenkään raha juuri ulos virtaa. Itse kotiutin joskus kesällä pienen summan ja kesti kaksi kuukautta. Bitstamp on kaiketi toiminut varsin hyvin.

  Ja tämä muuten yksi syy miksi bitcoinin vertaisverkkojärjestelmä on hieno. Ei tarvitse luottaa mihinkään keskitettyyn toimijaan, joka välittäisi maksut.

  Suomessa ongelma ei liene valtava. Yleensä raha siirtyy vaikkakin melko hitaasti. Yhdysvallat taas taitaa estää wikileaksille rahojen lähettämisen. Ja bitcoinin kanssa tekemisissä olevien rahoja ovat monet toimijat jäädyttäneet, tai kieltäytyneet lähettämästä niihin rahaa. Joka tapauksessa rahojen läpimeno riippuu jonkun muun päätöksistä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti