Beltronics STi ja STi-r (tutkanpaljastin)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja papuwokki, 04.08.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. kiivi3

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2006
  Viestejä:
  375
  Ainakin ennen kun liikkuvat eivät pitäneet tutkaa kokoajanpäällä ja kun ajoivat takana ja laittoivat tutkan päälle, niin jos jarruvalot välähti niin se oli sit siinä..

  Eiköhän jotenkin näin oo juuri tuossakin keississä käynyt.

  Jos alkaa paljastin huutamaan, niin ottaa mieluummin sitten ne sakot kuin iskee jarrut kii ja ottaa sakot + paljastimen käytöstä sakot =)
   
 2. semolino

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  15
  Jeps, juuri näin. Paljastin alkoi varoittamatta ulvomaan täysillä, jolloin refleksi vei valitettavasti voiton ja painoin jarrua. Ajoin siis ohituskaistalla ilmeisesti tämän siviiliauton ohi kiinnittämättä siihen mitään huomiota, "liipaisivat" tutkalla joitain satoja metrejä myöhemmin ja hetken päästä näkyikin jo odotetusti vilkkuvalot takana.

  Salamana pysähtymisen jälkeen kaksi aggressiivisesti käyttäytynyttä tuulitakkikaveria veti etuovet auki ja käskyttivät luovuttamaan paljastimen, ilmoittaen käyttävänsä kaikki pakkokeinot mikäli en tottele. Yhteistyö tässä vaiheessa vähensi päiväsakkojen määrää, tai niin ainakin väittivät. Kortti lähti välittömästi ja ajokieltoa odotettavissa noin 8 viikkoa.

  Vituttaa.
   
 3. Imprisoned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2012
  Viestejä:
  218
  Pysähdyit sitten kiltisti

  :facepalm:
   
 4. semolino

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  15
  Ehh, jaa että olis ennemmin jättänyt pysäytysvalon ja pillit huomiotta ja yrittänyt karkuun?
   
 5. Kisko ja sen Kaveri

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  2 619
  Ja s
  Suomessahan pääsee lähes aina karkuun? :facepalm: Voi elämän kevät. Varsinkin kun kaikki on nauhalla rekkarin kanssa. :facepalm: Yritä nyt edes hiukan... :facepalm:
   
 6. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Se oli varmaan vitsi :)
   
 7. MkH

  Rekisteröitynyt:
  03.09.2001
  Viestejä:
  3 626
  Niin olisi TosiMuro toiminut. Heittää rahatupon ikkunasta hämäykseksi, lyö kaasun pohjaan ja '89 vuosimallin viissatanen painuu horisonttiin ennen kuin poliisi ehtii edes tajuta mitä tapahtui.
   
 8. jinx1980

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  1 629
  Mistä tuo vakava piittaamattomuus tuohon on vedetty, varsinkin kun jutusta saa sen käsityksen että ohituskaista oli "tyhjä" joten mitään sellaista perseilyä tuossa ei olisi tapahtunut jolla vakavaa piittaamattomuutta voisi perustella (tuo todennettu nopeus ei siihen riitä)? Ei tuollaisesta 30 ylityksestä sitä voi sen takia ajokieltoa antaa että sinulla oli tutkanpaljastin ja muutenhan sitten taas tuo 30 ylitys ei oikeuta kortin pois ottoon.

  Vaikuttaa ihan aavistuksen siltä että pikkuisen yritetään "kaksoisrangaistusta" kortin pois otolla, ylinopeudenhan saat nyt joka tapauksessa ikäänkuin "ilmaiseksi" kun se bundlataan tuon paljastinlaiterikkomuksen kanssa samaan nippuun...
   
 9. semolino

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  15
  Sitä minäkin olen tässä pohtinut. Ohituskaista oli tosiaan tyhjä, eikä alle 30 km/h ylinopeutta kummempaa perseilyä harrastettu. Hiljainen pääsiäisviikon ilta, keli hyvä ja valoisa.

  Konstaapelit olivat avoimen vittuuntuneita paljastimesta, joten lisänäpäytystä tuohon pitkälle toisen tonnin puolelle ulottuneeseen sakkoon sekä noin 700 euron laitteen menetykseen ilmeisesti haetaan. Oletuksenani on, että jos annan asian mennä läpi kirjallisen käsittelyn ilman omaa aktiivisuutta, niin kortti kyllä pysyy poissa pitkäänkin.

  Ei raaskisi kuitenkaan lakimiestä palkata tämän konkurssin päälle, joten toivottavasti Muro näyttää jälleen voimansa. :)
   
 10. jinx1980

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  1 629
  Tuo kortin poisottaminen on hallinnollinen toimenpide eikä siten suoraan liity sakkoon mitenkään. Kaksoisrangaistus tuo ei tuon hallinnollisuutensa takia suoraan ole kun taas veronkierrossa veromätkyt + sakko taas on kaksoisrangaistus.

  Periaatteessa kaiketi jos (huom. pieni mutu) jos poliisi tahallaan ottaa kortin virheellisesti pois niin hän syyllistynee virkavirheeseen, saako tuosta edes huomautusta? Jos vaikka 3 kuukauden päästä todetaan että korttisi pois otto oli täysin perusteeton niin se ei sinua auta mitenkään (paitsi ehkä jos nyt kantti kestää taksilla ajot, niin kulut voinee periä valtiolta takas), sillä kun päätös asiasta tulee niin kortti on jo sulla taskussa...

  Korttiasioita käsitellään kerran viikossa jossakin "palaverissa" laitoksella sisäisesti eli ottaisin kipin kapin yhteyttä ajokorttiasioista vastaavaan poliisin ja kysyisin että "mitä vittua", millä perusteella syyllistyin vakavaan piittaamattomuuteen... Tuolta voivat kortin palauttaa esim. käräjäkäsittelyn ajaksi jos tilanne näyttääkin jälkikäteen siltä että case ei ole mikään läpihuutojuttu.

  Myönsitkö sakon paikanpäällä, jos kyllä niin miksi myönsit vakavan piittaamattomuuden etkä jo silloin kysynyt perusteita siihen partiolta (olisi kannattanut vaatia kirjaamaan siihen sakkolappuun keli + liikennemäärä niin ei voi "muistella" jälkikäteen)?

  Mitä alennusta muuten sait sakosta, paljonko tuli päiväsakkoja?

  30km/h ylitys: liukuma 12-20 (paljastinta ei voi pitää koventamana perusteena), sivu 155, taulukko 4.
  https://poliisi.fi/instancedata/pri...kasikirja_SUOMI_20062012.pdf?8bdfb75e4d2ad288
  paljastinlaite: liukuma 16-24, sivu 97 (itemi 411)

  Jos kerran oli tyhjä tie kiva keli niin nopeudesta pitäisi tulla likemmäs 12 ja paljastimesta taitaa tulla aina 20 (tosin kun kerran kerroit auttaneesi ja saaneesi alennusta niin siitä pitäisi tulla tuo 16, vaikka laki ei kylläkään käytännössä mitään auttamista tunne).

  Miten tuo menee, ankarin +30% lievemmästä eli yhteensä ~25 päiväsakkoa?


  EDIT: sama linkki, sivu 40 (D kohta)
  Et siis voi saada liukuma tapissakaan tuosta 30 ylityksestä yli 20 päiväsakkoa joten ei sinua voida ajokieltoon määrätä.


  sama sivu 97 (itemi 411)
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2016
 11. semolino

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  15
  Myönsin (=en kiistänyt) paljastinlaiterikkomuksen ja liikenteen vaarantamisen. Vakava piittaamattomuus esiintyy ainoastaan väliaikaisen ajokiellon perusteluissa, johon kantani ei kiinnostanut poliisimiestä. Olosuhteet kirjattu sakkolappuun.

  En tiedä paljonko sain "alennusta", saattoi olla paskapuhetta, ei ole kirjattu asiasta mitään lappuihin. Yhteensä 27 päiväsakkoa. Ei ole eritelty paljonko mistäkin metkusta kertyi.

  Kaverit vaikuttivat siltä etteivät oikein hanskaa tuota paperipuolta. Kerran etupenkkiläinen mm. kommentoi toiselle, että "tästä jäi nyt yksi pykälä puuttumaan". En tiedä korjattiinko asiaa.
   
 12. rader

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2016
  Viestejä:
  15
  Varsinkin kaupunkialueella tuntuu olevan sääntö ennemmin kuin poikkeus että pollarit ajelee ilman tutkaa. Napsauttavat sitten päälle jos/kun näkevät jonkun ajavan kovaa. Tällaisissa tapauksissa jarrua vasta sitten kun tietää missä pollari on (eli näköyhteys). Silloin voi aina vedota siihen että näki pollarit ja huomasi pienen ylinopeuden.

  Kannattaa kuitenkin opetella se että kun laite parkaisee niin nostaa vain jalan kaasulta. Ei koske jarruun vaikka mieli tekisi. Itsellä tosin vauhti käytännössä max tikku+10km/h joten harvoinpa kauheasti tarttee hidastaa. Tuossa kerran motarin lopulla 100->80->60 hidastusalueella tuli kyllä hidastettua kässärillä kun vauhtia oli 90 ja 60-alue oli alkamassa. Hetken päästä näkyikin sinivilkut peilissä mutta kova kiire tuntui olevan johonkin. Eli toisinsanoen paljastimella oli turvallisuutta parantava vaikutus kun havaitsin poliisin ajoissa ja pääsin antamaan tietä reilun ajoissa. Muilla autoilla oli aikamoisia koukkauksia pois tieltä kun myöhemmin huomasivat ja yksi hurjastelija taisi hieman panikoidakkin kun lähtikin kiireesti seuraavasta risteyksestä eri suuntaan kuin millä kaistalla alkujaan oli. :D

  Paska tuuri kuitenkin semolinolla. Ohituskaistalla lähes tyhjällä tiellä ja hyvällä kelillä nopeusrajoitukset eivät kyllä ole nykyautoille juuri mitään. :(
   
 13. ageosi

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2005
  Viestejä:
  69
  Tarkoittanee sitä, että jos vaikka normi(nolla)puhallutuksen yhteydessä havaitaan paljastinlaite, siitä yksinään ei voi määrätä ajokieltoa. Tässä puolestaan oli kyseessä ylinopeus, jonka yhteydessä paljastin katsottaneen tekoa arvioitaessa koventavaksi perusteeksi?
   
 14. semolino

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  15
  Tämän olin jo oppinut aiemmalla manuaaliaskilla varustetulla autolla. Nyt ollut pari kuukautta alla automaatti, jonka kanssa joutuu jostain syystä opettelemaan uudestaan pois em. refleksistä.

  Luulen, että tuo noin 2000 euroa ja pari kuukautta julkisia nopeuttaa oppimista.
   
 15. ttppii

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  1 284
  Ihan mielenkiinnosta: nyt kun uusissa autoissa on tutkia adaptiiviseen cruiseen ja muihin turvalaitteisiin liityen, niin osaavatko paljastimet suodattaa nuo pois, etteivät koko aikaa hälyttele.?
   
 16. rader

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2016
  Viestejä:
  15
  Monet noista toimii K-bandilla ja jos se on aktivoituna niin kyllä ne piippailee. TSR toki suodattaa ainakin osan pois mutta kylläniitä silti piisaa. K-band häly on lähes poikkeuksetta false ellei edessä ole tienposkessa epäilyttävää pakua parkissa. Suurin osa taitaa pitää koko K:n pois päältä kun joka toinen marketti ja parkkihalli huudattaa. Toki jos on GPS:llä varustettu laite niin ne osaa poistaa hälyt sijainnin perusteella kun kerran opettaa.
   
 17. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Kyllä sen itekkin hoksaa aika nopeasti millon on kyseessä adaptiivinen cruise vastassa ja millon ei.

  ja noita väärien hälyjen suodatusta on uudessa (2015-2016) escort redline euromallissa paranneltu vielä lisää, eli tsr päälle vaan.

  eipä noi väärät hälyt haittaa jos mute nappi on mukavassa paikassa. ja jos ajelee järki päässä, niin k-bandia ei edes tarvitse pitää päällä. yleensähän pakut on jossain muualla kuin moottoritiellä.
   
 18. Mawerick

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  2 724
  Joo-o. Noi on sellaisia tilanteita missä pitäisi olla järki aina mukana. Jos paljastin alkaa yhtäkkiä huutamaan täysiä, on peli jo menetetty. Ei siinä jarruttelu enää auta, päinvastoin...
   
 19. Golfgerberos

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2007
  Viestejä:
  259
  Releyttää jarruvalot niin että kun paljastin on päällä niin eivät toimi. Saa polkea jarrua rauhassa. Menee tosin hieman vaaralliseksi perässäajavan kannalta.

  Onko kukaan tilannut aliexpressistä tutkanpaljastimia testikäyttöön, eivät ainakaan ole hinnankiroissa n.~20$.
  Vuotaa varmaan sen verran että polkupyörä on ainoa varteenotettava asennuskohde.:rolleyes:
   
 20. rader

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2016
  Viestejä:
  15
  Päivitin taas hieman tuota listaa. Multanova 6F käytössä ainakin osassa kamera-autoista.
  Eikös tämä ole juuri polarisoidulla signaalilla varustettu vehje jota vastaan auttaa paljastimen asentaminen pystysuuntaan?

  http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2...apsi-minka-ehti---satoja-ylinopeutta-ajaneita

  [​IMG]


  Golfgerberos: tuollaisen $20 vehkeen voisi ostaa pidettäväksi penkin alla. Jos käy kuten semolinolle niin voisi antaa vain roskavehkeen kalliin laitteen sijasta. :)
   
 21. semolino

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  15
  Olen epätoivoisesti kaivellut asiaa lisää, muttei tähän oikein riitä oma aika eikä osaaminen. Jos paljastimesta tulee yleensä 20 päiväsakkoa (liukuma 16-24) ja ylinopeudestani 14 (liukuma 10-18), niin näyttäisi siltä että saamani 27 päiväsakkoa on lähes minimi mitä tuosta voi sanktioida olettaen, että rötöksien sakot summataan suoraan toisiinsa. Ehkä tämä oli se "alennus", jota ei mihinkään kirjattu.

  Se mihin en vielä ole löytänyt selkeää vastausta on, että onko paljastinlaiterikkomus yksinään ja/vai/tai erikseen lievän ylinopeuden kanssa

  a) liikenneturvallisuuden vaarantamista
  b) vakavaa piittaamattomuutta
  c) molempia.

  Liikenneturvallisuuden vaarantamisessa pitäisi olla kyse vaaran aiheuttamisesta muille, muuten kyseessä tulisi olla pelkkä liikennerikkomus. En näe miten paljastinlaitteen käyttö aiheuttaa muille vaaraa. Ja jos se ei ole liikenneturvallisuuden vaarantamista, sitä ei pitäisi laskea mukaan ajokiellon perusteena olevaan päiväsakkomäärään. Jostain löysin tekstin, jossa todettiin että vakava piittaamattomuus puolestaan tulee kyseeseen silloin, kun ylinopeuden kaverina on esimerkiksi keulinta, kuminpoltto tai sladittelu - jotka ovat kaikki selkeästi lisävaaraa aiheuttavia tekoja.

  Aika jättää lausuma kirjalliseen käsittelyyn alkaa umpeutua, joten kohteliaat argumentit olisivat nyt tarpeen. :(

  Ainiin, ja piti vielä sanoa, etten löytänyt netistä googlettamalla yhtään ainoaa tapausta, jossa tutkanpaljastimen viemisen yhteydessä olisi lähtenyt kortti ilman törkeää perseilyä. Tämä jo itsessään pistää epäilemään, että meneekö tämä nyt ihan by the book.
   
 22. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474

  laitoin yv:tä.
   
 23. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Etkö sä sanonut että painoit jarrua 100 alueella kun vauhtia oli vielä reilusti enemmän? Olitko vielä silloin jopa ohituskaistalla?
   
 24. bloody hell Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.10.1999
  Viestejä:
  3 068
  Tapahtuiko tää Jyväskylän lähellä ja oliko poliisiautona punainen Passat?
   
 25. jinx1980

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  1 629
  Tällä ei ole mitään väliä, sakkolappuun oli merkitty 130 ja se on se lukema joka merkitsee, koska poliisit ovat asian itse suoraan sakkona käsitelleet eivätkö ole alkaneet väittämään mitään 150km/h vauhteja. (ja jarrua varmaan painettiin sen jälkeen kun tutka oli lukeman jo mitannut eli eiköhän tuo lukema ole kaiken lisäksi vielä se "korkein" lukema)...

  Eli tekona on 30km/h ylinopeus (yli 60km/h alueella) sekä paljastinlaiterikkomus.

  Semolino:
  Soititko sinne ajokorttiasioita käsittelevälle poliisille ja kysyit niitä perusteluita tuon kortin poisottoon?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti