Babylon 5 (noin niin kuin kokemuksena..)

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja strummer, 22.11.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. strummer

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2002
  Viestejä:
  2 952

  Puuh. Sain juuri valmiiksi suururakan, eli olen katsonut Babylon 5:n. Tietenkin heti ensimmäisenä koitoksen jälkeen tuli mieleen kirjoittaa threadi muroon ;) No, oikeastaan oli pakko kirjoittaa vähän "B5-historiastani".

  Tässähän pitää mennä melkein (tasan?) kymmenen vuotta menneisyyteen. Noina aikoina tuli saatua kunnon tietokone (PC) ja netti alkoi yleistyä. Tuli roikuttua muinaisessa Mbnetissä (purkissa) ja irkissä, ja yleensä lauantaisin hehkutettiin kovasti tätä mystistä scifisarjaa. Nyt olisi tietty mukava muistaa tarkemmin, kun tajuaisin mistä olisi kyse ;) Ainoa asia mikä tulee mieleen kuinka joku kehui jotain tiettyjä aluksia ja niiden aseistusta.. Luulen että kyseessä oli Varjojen hävittäjät. Katsoin kai sivusilmällä sarjaakin, mutta muistan vain pari juttua: eka oli Delennin muodonmuutos ja toinen viimeisen jakson viimeiset hetket. Eli sarjaa katsellessa tiesin miten lopulta tulisi käymään.. Londo jäi myös jotenkin mieleen.

  Vaikka pitkään olin lukenut hehkutuksia sarjasta, niin kesti siinä kauan ennen kuin tohdin sarjaan tarttua. Ehkäpä yksi syy oli että se viimeistään varmistaisi että olen hc-nörtti. En kyllä ollut ennen sarjaa juuri scifiä katsonut, Star Trekin originaalisarjaakin vain yhden jakson (TNG:tä joskus kersana kyllä). Mutta kyllähän yhden tuollaisen sarjan katsominen varmistaisi että olen tosinörtti, olenhan nyttemmin nähnyt LOTR-leffatkin ;) Toinen syy välttelyyn oli varmaan se, että onhan se aika iso paketti, ja kuulin huhupuheita kuinka se olisi alussa ihan tylsä.

  No, itse katsomisprosessista sen verran että sarjassahan oli varsinkin alussa paljon ns. normi-scifijaksoja. Joilla ei tuntunut olevan paljoa yhteyttä alkamaisillaan oleviin "suuriin tarinoihin", mutta oli kuitenkin. Vaikka monet hehkuttavat että kakkoskausi on parasta, niin mielestäni kyllä ehdottomasti neljäs kausi on sarjan huippu. Varsinkin sen alku ja loppu. Välissä on suvantovaihe. Välillä katselu tuntui pakkopullalta, mutta kyllä sen kesti kun tiesi jotain mahtavaa olevan tulossa ;)

  TL;DR: B5 on pirun hyvä sarja. Varjot ovat ehkä parhaimpia pahiksia ikinä. Londo, Vir, Bester ja muut ovat mahtavia. Suosittelen tsekkaamaan, mutta eivätköhän monet ole jo sarjan nähneet. Olen itse tsekannut vain tämän "perussarjan" (pilottielokuva ja nämä 1-5 kaudet), kannattaako muihin leffoihin tutustua? Kuulin että eivät ole ihan parasta.. Toki jäi auki useita kysymyksiä, mutta jos niihin ei originaalisarjassa ollut tarjoitus saada vastausta niin pakkoko niitä on tietää?-) Kerrottakoon, että tämän viimeisen jakson näkemisen jälkeen uskallan jopa lukea kaikenmaailman Wikejä ja Lurker's Guideja sarjasta, ei niin pelota spoilerit näistä tv-elokuvista jne..

  Seurasiko moni alunperin tuota juurikin TV2:n esityksistä? Melkein toivon, että olisin itse seurannut, silloin oli asialle omistettu suomalainen uutisryhmä ja moderoitu irc-kanava.. Olisihan se ollut ihan erilaista katsoa jakso per viikko..

  [​IMG]

  [signature]P4 530J, Arch Linux
  CAPS LOCK IS CRUISE CONTROL FOR COOL
  Opeth - Blackwater Park \o/
  Kotisivut Last.fm [/signature]
   
 2. markolaak

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2007
  Viestejä:
  18
  Itse katsoin kaikki jaksot ihan suoraan telkusta. Harmitti niin pirusti, kun olin nukahtanu ennen yhden jakson alkua sänkyyn. Kaikki muut jaksot tuli katottua sillon. Oli aikas pitkäkestonen urakka. Nyt jälkeenpäin katsonu kaksi kertaa dvd:ltä kaikki jaksot :). Siihen vain jää aina koukkuun


  [signature]AMD Athlon 64 3400+
  1024Mt RAM
  Sapphire radeon X800 pro 256Mt[/signature]
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Satai Vesa

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  9 303
  Olihan täällä MuroBBS:ssäkin muutama vilkas threadi sarjan tiimoilta silloin aikoinaan, mutta kaikki on pyyhkiytynyt sittemmin pois. Tärkeintä kumminkin on, että sarja löytää silti jatkuvasti uusia ystäviä, kuten sinut.

  Itsehän olen katsonut sarjan jokaisen jakson pitkälti toistakymmentä kertaa läpi, joten sikäli annan nykyään enemmän aikaa muille sarjoille, mutta silti tämä on edelleen se numero uno. Toivoisin kyllä, että joku muu sarja veisi valtikan, mutta eipä vain semmoista ihmettä ole vastaan vielä tullut.
  [signature]Nervus rerum[/signature]
   
 5. JROC

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  60
  Ei se kyllä juniorina ollut niin kova elämys kuin nyt vanhempana. Ehkä johtui myös siitä, että jakso per viikko on vähän liian hidas tahti katsoa sarjoja, varsinkin tuollaisia jatkuvajuonisia.
   
 6. Satai Vesa

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  9 303
  Jakso per viikko oli tosin sikäli hyvä juttu, että se antoi aina aikaa hypen ja spekulaatioiden kehittelylle, mikä vain entisestään lisäsi sarjan koukuttavuutta. Eipä ne kuuluisat kesätauot muuten olisikaan olleet niin hermoja raastavia...
  [signature]Nervus rerum[/signature]
   
 7. KasperiJalli

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2007
  Viestejä:
  923
  Kyllähän tuota tuli sillon kakkoselta seurattua =) Ah niitä aikoja.

  Nyyssiryhmääkin luin sillon ahkeraan. Intissä olin ja sitten kun joskus meinasi jäädä jakso näkemättä gineksen takia niin maksoin etukäteen hiukan vaivanpalkkaa, postikulut ja sitten nauhan hinnan jollekkin toiselle fanille sieltä nyyssiryhmästä ja sitten tämä toinen fani sitten nauhotti jakson minulle ja postitti. Sitten vkl:lle kun pääsin niin katsoin jakson ennen lauantaina tulevaa seuraavaa jaksoa. Ei ollu kunnolla toimivaa ajastusta mun videoissa sillon =)
   
 8. Verity

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2002
  Viestejä:
  198
  Jostain kolmoskauden tienoilta tuli katsottua televisiosta ja myöhemmin dvdltä kaikki jaksot. Silloin olin vielä melko paljon nuorempi, joten ei sitä kaikkea ymmärtänyt täysin (varsinkin kun osa aiemmissa jaksoissa tulleista asioista ei ollut selvillä), mutta sarja iski silti erittäin kovaa. Näin yleisesti ottaen sarjassa on melko paljonkin puutteita, mutta silti se on edelleen ja tulee varmasti aina olemaan hyvin korkealla suosikkisarjojeni listalla. Paljolti nuoruudesta johtuen itseltänikin jäi kokematta kaikki nettikeskustelut yms, mutta ei voi mitään. Aina silloin tällöin haluttaa kovasti katsoa varsinkin niitä tiettyjä jaksoja, ja pakkohan se on kaivaa levyt esille. Siinä nyt vaan on sitä jotakin.
   
 9. anuspumper

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  244
  Sen huomaa.


  Sama kuin X-filujen kanssa, erilliset jaksot parhaita.
  Mitään järkeä ole mihinkään elämää suurenpaan tarinaan alkaa tunkemaan viikon taukoja.
  [signature]Prolapsed rosebud[/signature]
   
 10. Reliance

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2001
  Viestejä:
  361
  Kappas, sain itse neloskauden katsottua loppuun tänään (oisko kolmas kerta pitkässä juoksussa?). Pitkällisen harkinnan jälkeen tilasin amazon.uk:sta tuon complete collectionin ja sain rekrytoitua avokin mukaan katsomaan scifiä. Mietin pitkään viitsiikö tuota settiä tilata koska olin ihan varma etten pysty kontroilloimaan katsomista. Tänäänkin meni jo neljä jaksoa... Minkäs teet, paras sarja ikinä. Ja tosiaan, TV-aikana kävi pari kertaa niin että nukahdin ennen sarjan alkua ja kyllähän se sapetti!
  [signature]but if I go to hell then I hope I burn well[/signature]
   
 11. FAthlon

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  1 389
  TV2:lta tuli katsottua silloin muinoin ja voi sitä itkua ja hammasten kiristystä kun juoni jäi johonkin cliffhangeriin ja viikko piti odotella :)

  Seuraavan kerran B5:n katsoin alusta loppuun kun se tuolta Maikkarin Scifi-kanavalta putkahti aivan älyttömään tahtiin, 2 jaksoa putkeen per arkipäivä. Se tuntui jo melkein työltä vaikka mainio sarja onkin kyseessä...
   
 12. Jupetus

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  695
  Kyllä se oli jännää pienenä naperona odottaa myöhään yöhön että Babylon 5 alkaisi. Eihän silloin tajuttu netistä imutuksesta tai dvd:stä mitään. Sitten kun illan jakso oli ohi niin seuraava viikko menikin kavereiden kanssa jutellessa ja spekuloidessa mitä tulee ensi jaksossa käymään. Muistan vielä sen harmistuksen kun tajusin viimeisen jakson jälkeen että se olisi pitänyt nauhoittaa, sillä nyt se on ohi eikä enää ikinä tule takaisin. Onneksi nykyään on dvd:t :) Kolmanneksi paras sarja heti Buffyn ja Angelin jälkeen.
   
 13. Tenitsi

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2001
  Viestejä:
  1 225
  Joo tuli katottua sillon kun töllöstä tuli. Uusintoja ei jaksanu. Ehkä joskus vielä katson uudestaan koko roskan. Muistan, että silloin joskus tuo ainakin oli kova.
   
 14. Mason

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2000
  Viestejä:
  1 265
  Kyllähän tämä pirun hyvä sarja oli aikoinaan, ja on vieläkin. Taisin 3-4 vuotta sitten katsoa viimeksi läpi. Silti, kyllä uusi BSG vaan vei valtikan ilmestyessään.
  [signature]Perseestä.[/signature]
   
 15. Fitzgerald

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2003
  Viestejä:
  190
  TV-elokuvista kannattaa katsoa "In the Beginning" - se valottaa tarkemmin taustoja ennen ja jälkeen TV-sarjan tapahtumien.
   
 16. Kongo-Müller

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  269
  Vieläkin ottaa pattiin kun nukahdin ennen yhden jakson alkamista, heräsin tosin mutta missasin 20min yhden jakson alusta. Eli samperin hyvä sarja kun muistaa tuollaisenkin asian vielä.

  Ja DVD:t löytyy eli perusnörde.

  [signature]Jedem das seine.[/signature]
   
 17. Minä pidän BDSM-pornografiasta

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2007
  Viestejä:
  740
  Oli kyllä masentava tulevaisuudenkuva. Ihmisten kulttuuri näyttäisi jämähtäneen johonkin 2000-luvun alkuun eikä edes uskonnoista ole päästy eroon. Pahikset oli sitten jotain miljardeja vuosia nukkuneita rapuja.
  [signature]Muroere necesse est, vivere non est necesse.[/signature]
   
 18. rallivaihde

  Rekisteröitynyt:
  02.05.2008
  Viestejä:
  1 248
  Katsoin kaikki jaksoit silloin '90-luvulla suoraan tv:stä, en missannut yhtäkään. Ja kyllä oli into piukassa kun odotteli seuraavaa jaksoa.
  Tylsiä jaksoja ei kovin montaa ollut. Ensimmäisessä kaudessa ehkä eniten.
   
 19. Mullog

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2008
  Viestejä:
  442
  Joskus 1996-99 kävin Turun Tutkan videoilloissa väijymässä koko sarjan läpi, 4-6 jaksoa per kerta. Onhan se hieno sarja. DVD:nä ei ole vielä, mutta vaikka olisikin, jotenkin sen aloittaminen vaan tökkisi, koska ei ole sitä tiettyä aikaa, jolloin se pitäisi katsoa, ja yli sata jaksoa on kohtalainen urakka.
   
 20. Moukula

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  1 615
  Nääh, yhdessä kaudessa on noin 15h matskua. Sen katsoo mukavasti vuorokaudessa ja jää vielä 9h aikaa nukkua seuraavaa kautta odotellessa.
  [signature]"So many strange things have chanced that to learn the praise of a fair lady under the loving strokes of a Dwarf's axe will seem no great wonder." -Eómer[/signature]
   
 21. tsimp

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2002
  Viestejä:
  437
  Tosi Fanithan(TM) katselivat kaikki B5 jaksot hyvissä ajoin ennen Suomen telkkujakelua Kannelmäen kurimuksessa melkein heti kun ne oltiin näytetty jenkkilässä. B5 tarjoillaan parhaiten isolta kankaalta samanhenkisten seurassa :|
  [signature]i deal with people[/signature]
   
 22. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 154
  Itsekin katsoin sarjan muutama vuosi sitten lapi. Aikoinaan tuli tosiaan kakkoselta katsottu suurin osa jaksoista, mutta johan niista oli aikaa. Ei siina mitenkaan alyttoman pitkaan mennyt kun tuli yleensa katsottua pari jaksoa iltaan ja "jos nyt yhden viela". Valilla venahti katselutuokio vahan pitkaksi ;)
  [signature]A dirty mind is a joy forever.[/signature]
   
 23. Gortef

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2001
  Viestejä:
  246
  Tottakai sarja katsottiin aikanaan TV2:lta, olihan se jännää aina odotella seuraavaa ja spekuloida/spoilata itteä netistä mitä tulee tapahtumaan. Muistaakseni tämä oli mahtavaa aikaa. Kun sarja oli ohi, oli elämässä tyhjiö. Onneksi tätä tyhjiötä on välillä täyttänyt tv-leffat sekä harmittavan lyhyeksi jääneet jatko-osat.

  Joten vastauksena treadin aloittajan kysymykseen, suosittelen katsomaan myös jatkot jne. Jos pidät B5 maailmasta, etkä ole liian nokkaa nyrpistävä niin uskoisin että viihdyt ja nautit niiden katsomisesta. Kuten itse olen tehnyt.
  [signature]Jatkuva teen juominen aiheuttaa valtavat paineet[/signature]
   
 24. zetera

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2003
  Viestejä:
  755
  Ennen Babylon vitosta ei tullut scifiä katsottua ollenkaan ja pari päivää ennenkuin sarja alkoi TV2:sella niin onneksi näin Hesarissa tai jossain muussa lehdessä jonkun toimittajan arvion sarjasta jossa sanottiin suurinpiirtein tiivistettynä "Amerikassa suosittu mutta tuskin uppoaa Suomalaisiin"

  Noh päätin antaa tälle mahdollisuuden vaikka en ollut sarjasta kuullutkaan aikaisemmin mitään. Nettikin oli käytössä mutta minuutti-taksat olivat 56 modeemilla niin kalliita ettei jaksanut ottaa selvää sarjasta enempää. Eka jakson nähtyäni se oli menoa. Scifi genrenä alkoi kiinnostaa enemmän ja enemmän. Kaikki jaksot nauhoitin vhs:lle ja kasetit ovat edelleen kaapissa laatikossa vaikka videonauhuria ei ole. DVD-boksit löytyy kylläkin nykyään hyllystä + elokuvat ja Crusade.

  Karmeimmat hetken tuli koettua kun sarja meni tauolle välillä ja Mika Metsäpelto laittoin aina tekstityksien lopuksi viestiä että koittakaa kestää... Bruce Boxleitnerin hahmon kuoleminen ja aseman räjäyttäminen toivat kyyneleet silmiin ja oli muuten ensimmäiset kyyneleet minkä olen tirauttanut tv-sarjan takia. Ja armeijakin piti käydä siinä välissä mutta onneksi videoissa toimi ajastukset. Nykypäivän sarjoista ei ole vielä B5 voittajaa tullut vastaan. BSG pääsi lähelle mutta sehän ei riitä.

  Olen sarjan katsonut varmaan muutaman kymmenen kertaa läpi ja nyt oli noin vuoden tauko ja rupesin seuraamaan sitten uudestaan kun alkoi näkymään MTV3 Scifiltä toki ei niin tarkasti kuin ennen kuin kaikki tapahtumat on edelleen tuoreessa muistissa.

  Uutta Babylonia on toivottu siitä asti kun tämä loppui mutta alkaa vaikuttamaan siltä että B5 taru on finaalissa lopullisesti. Mutta silti toivon salaa että jospa se sieltä joskus taas alkaisi jossain muodossa.
  [signature]Babylon 5 franchise is dead.
  Stargate Atlantis franchise is dead.[/signature]
   
 25. NPD

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2002
  Viestejä:
  1 561
  ......
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2013
 26. Kirottu

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2003
  Viestejä:
  18 597
  B5 on rautaa edelleen. On yksi parhaimmista scifisarjoista ikinä.

  Sarjan finaalijakso eli "Sleeping in Light" oli kyllä koskettava.
  [signature]Koneen speksit | SiK | Uusi Muron haku | Damn! | Työpöytä.
  "Damn it. Tell me what I want or I'll blast your virtual ass into actual dust!" - Eräs krogan virtuaaliälylle.[/signature]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti