AY-liikkeen lakkauttaminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja TheThh, 11.06.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Siis ehdotat, että aivokirurgiksi, lentäjäksi, poliisiksi tai vaikka tuomariksi pääsee hommiin ilman koulutusta? Jos et tarkoita, niin miksi jauhat paskaa?
   
 2. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Heh :) Oikeasti jokainen joskus töissä ollut varmasti tietää, että firmoissa yleensä pyritään pitämään työntekijät tyytyväisinä ja perseilyihin puututaan juuri sen takia, ettei tuotanto (eli se rahan tulo) kärsi.

  Sitten taas jos oikeasti ei ole ollut töissä, niin vanhanaikainen vastakkainasettely, jossa työnantajat on sarvipäisiä perkeleitä, jotka taikoo hiilihangolla kilttien duunareiden päänmenoksi pahuuksia kai voi kuulostaa oikealta :D
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Mutta toisaalta se kotona mahan rapsuttaminen käy pitkän päälle raskaaksi. Kyllä moni haluaa takasin työelämään mukaan jo senkin takia, että siinä saa hiukan kiinni omasta elämästään. Kotona makaaminen, kun vaatii aika paljon elämänhallintakykyjä ettei sosiaaliset verkostot pienene ja elämän typisty mököttämiseen.

  Ja sitten siinä on se, että niitä kelan laadukkaampia tukia ei saa loputtomasti, vaan jossain vaiheessa sitä tippuu sitten toimeentulotuelle, jonka päävaatimus on totaalinen luovuttaminen. Saadakseen toimeentulotukea, pitää olla luovuttanut ainakin raha-asioiden osalta. Omistukset ja pienet sivutulot kun kiinnostaa sossua, toisin kuin Kelaa. Kelan tuillahan saa vaikka vaurastua jos haluaa, kun taas mitään ei saa säästää eikä sijoittaa jos on toimeentulotuella.

  Nyt en jummarra? Siis kuka vetää välistä?

  Se parempi palkka on juuri sen a) kokeneen tai b) koulutetun palkka, ei suinkaan niiden ihmisrobottien jotka ei tuota mitään muuta kuin lihasrobotin palveluita ja joihin tuo 6€/h osuisi.
   
 5. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 593
  Juu ehkä joihinkin ammatteihin on vaikeampi hyväksyä tuota. Mutta eihän tuokaan kokeilu ole sitä että ne tekevät ammattitaitoisen ihmisen töitä vaan opettelevat sitä. Niin miks ei voisi opetella vaikka lentäjäksi?
   
 6. Kisko ja sen Kaveri

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  2 619
  Pam saa taas 5 miljoonaa rahaa VEROVAPAASTI, jotta voi ostella LISÄÄ KYLPYLÖITÄ ja HOTELLEJA
  esim. Leviltä.
  Täytyyhän näin "pienipalkkaisten" (PAM = Selin, vuosipalkka 120 000) päästä vähän firman piikkiin laskettelmaan ja rentoutumaan kylpylään, kun on niin saatanan rankkaa duunia tämä yhteiskunnalta rahojen verovapaasti kusettaminen.

  Esalainen
  Ay-liike voisi käydä vuokrasotaan
  Asuntosijoittaja VVO ilmoitti viime viikolla aikovansa jakaa omistajilleen liki 67 miljoonaa euroa ylimääräisinä osinkoina. Potti oli peräisin kaupasta, jossa VVO myi 8 000 säädeltyä vuokra-asuntoa Y-säätiölle. Isoimmat yksittäiset osuudet miljoonaosingoista menevät eläkevakuuttajille, Ilmariselle ja Varmalle, mikä ei sinänsä olisi antanut aihetta kohuun. Kohu syntyi siitä, että suurin hyötyjä on ay-liike.

  Esimerkiksi Metalliliitto nappaa lisäosingoista 6,5 miljoonaa euroa, eivätkä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto, Rakennusliitto, Palvelualojen ammattiliitto, Ammattiliitto Pro ja opettajien OAJ jää siitä kauas. Ammattiliitot nostavat osinkonsa verotta, mikä kirvoitti sosiaalisen median ja politiikan oikean laidan irvileuat VVO:n omistajien kimppuun. Samalla huomio kääntyi jälleen kerran VVO:n toimitusjohtajan Jani Niemisen tuloihin, jotka ovat nousseet ripeästi - puoli miljoonaa euroa kolmessa vuodessa.

  Viime vuonna Nieminen sai palkkaa ja muita etuuksia yhteensä huikeat 745 000 euroa. Hallitus sai oppositiojohtaja Antti Rinteen (sd.) kimppuunsa jo Veikkauksen uuden toimitusjohtajan Olli Sarekosken puolta pienemmästä palkasta. Pron silloinen puheenjohtaja Rinne istui itse VVO:n hallituksessa 2011, kun Jani Nieminen palkattiin vuokrataloyhtiön johtoon.

  Vapailla markkinoilla toimivan vuokratalofirman ja valtion monopolin johtamista ei oikein voi verrata toisiinsa, mutta se on totta, että molemmilla on mennyt viime vuosina erinomaisesti. Viime vuonna VVO:n liikevaihto oli 370,9 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja peräti 224,8 miljoonaa. Tästä 70 miljoonaa tosin oli sijoituskiinteistöjen arvonnousua. Lopun tekevät asukkaat, joilta perittyjä vuokria yhtiö nosti noin 4,2 prosenttia vuodessa.

  Lopulta VVO:n voitot valuvat isolta osin yhteiskunnan maksettavaksi, sillä vuokralla asuvista jo yli 60 prosenttia saa jonkinlaista asumistukea. Isot institutionaaliset vuokranantajat paaluttavat vuokratasoa ja vuokratason noustessa nousevat myös asumistuet. Asumistuesta onkin tullut yksi niistä suurista työn vastaanottamista estävistä kannustinloukuista, joita taas tänä syksynä on käyty ratkaisemaan Juha Sipilän (kesk.) hallituksen johdolla. Y-säätiö päätyikin heti laskemaan monien VVO:lta ostamiensa asuntojen vuokria, jotka olivat päässeet nousemaan liian korkeiksi.

  Jos ay-liike olisi tosissaan mukana työllisyystalkoissa, se voisi tuoda syyskuun ajan työskentelevään kolmikantaiseen työryhmään aivan uuden avauksen: Me pidetään nämä miljoonaosingot lakkokassan pönkkänä, mutta keskitytään vastedes VVO:n vuokratason alentamiseen. Suomalaisen duunarin ja yhteisen hyvän puolesta.
   
 7. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  759
  Eikö nämä nyt ole työntekijätasollakin ihan normaalije etuja? Olen itsekkin käynyt laskettelemassa työnantajan piikkiin. Voisi sun firmassakin tehdä hyvää työteholle, jos viet porukan vapaa-aikana firman piikkiin laskettelemaan.
   
 8. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 090
  Vvo:lla on wikipedian mukaan reilu 32500 vuokra-asuntoa ympäri suomen. Jos ajatellaan että keskimääräinen vuokra on 700€/kk, niin asunnot tuottavat 22.750.000€/kk, eli 273 miljoonaa euroa vuodessa.

  Unohdetaan tuo 69 miljoonaa, sillä ne ovat asuntojen myynnistä. Vuonna 2013 tulos ennen veroja oli 75,9 miljoonaa, eli 27,8% vuokrista on pelkkää voittoa VVO:lle. Eli vaikka VVO tiputtaisi vuokria 20% niin silti jäisi suht hyvä tuotto (suunnilleen samaa luokkaa kuin yksityisille vuokranantajille)

  Hieno instanssi :kahvi:
   
 9. Kisko ja sen Kaveri

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  2 619
  Mutta kun ei sitten tule sitä BONUSTA toimarille, niinkuin toinen syöpäläinen, S-ryhmä, sanoo. :kahvi:
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2016
 10. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 609
  Olisko edes silloin jos talot on ilmaisia, eli jos wikipedian kirjoituksilla mennään, niin 2013 liikevaihto 346 miljoonaa euroa, tulos 75,9 miljoonaa, kohteiden käypäarvo 3351 miljoonaa euroa, tase 2,4 miljardia.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2016
 11. JaRoDD

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2008
  Viestejä:
  1 223
  Joudun toteamaan, että postaat täyttä paskaa.

  - Kalevan juttu. Yrittäjä tuomittiin maksamaan ansionmenetyksistä työntekijälle. Ei näissä ole mitään Amerikan mallia, että maksatetaan mitä sattuu vaan luvut perustuvat siihen palkkaan, mitä olisi pitänyt maksaa. Sakkoa/häkkiä/linnaa tulee verovilpistä, ei alipalkkauksesta.

  - Ilkan juttu. Korvaukset ansionmenetystä väärin perustein päätetystä työsuhteesta.

  - KP24 juttu. Työturvallisuusrikkomus. Eli avin keissi, ei ammattiyhdistysliikkeen. Rikotaan lakia, ei tessiä.

  Näillä eväillä ihan 0/5 ulinaa. Mutta älkää toki antako faktojen häiritä hyvää menoa :kippis:
   
 12. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Kyse oli siitä, saako työnantaja sanktioita kun perseilee. Saa. Kun työnantaja irtisanoo väärin perustein, ei työnantaja saa työpanosta, mutta maksaa silti karvaasti. Se on se sanktio. Kun taas työntekijä lakkoilee laittomasti, ei työntekijä maksa senttiäkään. Eikä kukaan maksa työnantajalle menetetystä työpanoksesta. Ammattiliitto maksoi antamissani esimerkeissä sakkoa huimat 1-2 euroa/tunti/työntekijä. Senttiäkään ei korvata rikoshyötynä tästä työpanoksen varastamisesta.

  Ei nuo sanktiot ihan linjassa ole, vaan työntekijäpuoli on saanut lobbattua itselleen melkoisen aseen jättää työt tekemättä kun siltä tuntuu. En ymmärrä, miten tällaista epäsuhtaa voi kukaan puolustaa. Ruotsin mallia kehiin - enkä pane pahakseni jos työntekijä saa voimakkaamman edustuksen kun työpaikoilla päätetään asioista. Itsehän toivoisin tulospalkkausta ja sitä, että työntekijät sitoutettaisiin myös esim. omistamisen kautta. Loppuisi tuo loputon vastakkainasettelun rakentaminen omistajan ja duunarin välillä.
   
 13. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 593
  Juu mutta täällä työnantajapuoli ei kovin innokas ole keskustelemaan tuollaisesta mallista jossa työntekijää kuunnellaan.
  Sanelu politiikkaa kyllä harjoitetaan.
   
 14. Vitsa

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2013
  Viestejä:
  467
  Miten ihmeessä laiton lakko ja laiton irtisanominen liittyvät toisiinsa? Aiheellisempaa olisi verrata laiton irtisanominen vs irtisanoutuminen ja laiton lakko vs laiton työnseisaus
   
 15. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Pitäisikö niiden liittyä??
   
 16. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Varmaan monella alalla on pattitilanne, jossa kumpikaan osapuoli ei halua tulla vastaan. Duunari lakkoilee vaikka lokaalia syytä ei ole (tukilakot) ja työnantaja tekee päätökset kuulematta työntekijää. Mutta on myös aloja/työpaikkoja, joissa vuoropuhelu toimii, vaikka TES tai laki ei sellaista vaadi. Tällaisen joustavuuden soisi yleistyvän.
   
 17. Vitsa

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2013
  Viestejä:
  467
  No miten muuten toi sun postus pitäis ymmärtää? Mitkä sanktiot eivät ole linjassa?
   
 18. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 593
  Työntekijällä on lakkoase olemassa juuri siksi koska työnantaja tekee yksipuolisia ratkaisuja.
  Juu kyllä osa ei edes kuulu työntekiälle mutta jos yhdessä kyettäisiin ratkaisemaan ongelmia ei lakkoja tarvittaisi.
   
 19. JaRoDD

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2008
  Viestejä:
  1 223
  Ei se ole sanktio. Se on korvaus. Työntekijä ei saa senttiäkään rikoshyötynä. Ainoastaan lain ja/tai vallitsevan sopimustilan mukaisen korvauksen ja päälle korkeintaan viivästyskoron. Mitä työnantajan pitäisi saada tuomitun korvauksen vastineeksi? Työpanos mistä juuri oikeudenkäynnin uhalla halusi eroon? Pitäisi liiton maksaa työnantajalle korvausta suorittamastaan laittomasta irtisanomisesta? Jos ei, niin kenen pitäisi korvata laittomuudet työnantajalle? Pitäisikö vakuutusyhtiöiden rakentaa uusi vakuutus sen varalle että yrittäjä/yritys rikkoo lakia/sopimusta?

  Lakon ajalta TA ei maksa senttiäkään palkkaa lakon/ulosmarssin ajalta. Jos ei tietty halua. Ei työpanosta = ei kulukorvausta. Jos työnantaja ajaa tilanteen lakkoon saakka, kenen sille pitäisi tilanteesta jotain korvata? Palkanmaksuvelvoitettahan ei ole. Mutta rahaa pitäisi saada? Eli jos bisnes kusee, ajetaan paska lakkoon ja raha juoksee?

  Ihan 0/5 tajunnanvirtaa edelleen :)

  P.S. EK ei halua myöntää yrityksiin vahvempaa työntekijäin edustusta ja tiedonsaantioikeutta. Eli se siitä Ruotsin mallista.
   
 20. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Esimerkit siis liittyivät yleisesti perseilyihin. Mutta sanktiot eivät ole siinä mielessä linjassa, että toinen puoli kärsii toista enemmän kun menettää resurssin (raha tai työpanos), jota työsuhteesta odotti. Eli kun työnantaja menettää työpanoksen, ei työntekijää rankaista ja AY-mafialla on matala limiitti sakoilla. Kun työntekijä menetti rahan/työpaikan, hän saa menetyksen täysimääräisenä. Boonuksena oikeudenkäyntikulut.

  Myönnän, että laiton työsulku (tarkoitit varmaan työsulkua, etkä työnseisausta, joka on siis lakko tai työsulku) olisi parempi verrokki. En löytänyt tietoa tuomituista laittomista työsuluista tai tietoa, millaisia sanktioita niistä voidaan määrätä.

  EDIT: Ja syy on se, että niitä käytetään aniharvoin. Toisin kuin laittomia lakkoja, jotka ovat jo maan tapa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2016
 21. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Työntekijä saa korvauksen työstä, jota ei tehnyt. Työnantaja maksaa korvauksen työstä, jota ei tehty. Kyllä tuo on sanktio, vaikka kuinka asiaa pyörittelet.
   
 22. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 593
  Riitaan tarvitaan aina kaksi osapuolta. Vaikka se työntekijäjärjestö vaikuttaakin helpommalta ratkaisulta moittia.
   
 23. JaRoDD

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2008
  Viestejä:
  1 223
  https://fi.m.wiktionary.org/wiki/sanktio

  Jos saa sakkoa tai vankilaa esim. verovilpistä, se on sanktio. Jos maksaa palkkaa jonka on velvoitettu maksamaan, se on korvaus.

  Jatketaan tästä kun saat ensin ihan perusasiat kuntoon.
   
 24. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  En ymmärrä, miten kukaan voi puolustella laittomia lakkoja, joissa rankaistaan työnantajaa tai työnantajia, jotka ovat hoitaneet tonttinsa mallikkaasti ja noudattavat sopimuksia. Kuljetusala voi heittää tukilakkoja milloin minkäkin maan ongelmien takia kun halutaan puolustaa milloin mitäkin vääryyttä. Ei ole mitään syytä, miksi yhteiskunnan pitäisi tuollainen sallia.

  Se on sitten eri asia kun on rikottu voimassa olevaa sopimusta. Valitettavasti Suomessa lakkoillaan harvoin tuon takia.

  Suomessa oli vuonna 2014 SATAVIISI (105) laitonta lakkoa ja NELJÄ (4) laillista. Vastaavana aikana ruotsissa oli NOLLA laitonta lakkoa ja 4 laillista. Ruotsissa lakot vähenivät kun työntekijä joutui itse mahdolliseen korvausvastuuseen laittomasta lakosta. Muitten rahoilla on niin paljon kivempi lakkoilla :think:
   
 25. JaRoDD

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2008
  Viestejä:
  1 223
  Edelleen jäi vähän epäselväksi, miksi työnantajan rikkoessaan lakia ja/tai sopimusta pitäisi selvitä korvausvastuusta. Ja jos ei työnantajalla, niin kenellä se korvausvastuu sitten on? Työntekijä tippuessaan kassan elätiksi elää käytännössä valtion rahalla. Niinkö sen pitäisi mennä?
   
 26. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  http://www.suomisanakirja.fi/sanktio

  Synonyymi: seuraamus

  Ei tuo jankkauksesi asiaan vaikuta mitenkään. Kun työnantaja ei saa työpanosta ja joutuu maksamaan siitä, on kyseessä sanktio. Saat toki kutsua sitä vaikka suklaavanukkaaksi, jos se helpottaa oloasi :think:
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti