AY-liikkeen lakkauttaminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja TheThh, 11.06.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  Mikä tämän esimerkkisi pointti oikein oli kun ei liity liittoihin mitenkään?

  Mainittiinko tämän tuotantopäällikön perseilyistä esim. firman muille johtajille?
   
 2. 4kex

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2012
  Viestejä:
  1 770
  Ainakin meillä tuosta kikystä tulee suurella todennäköisyydellä aika farssi, koska tuotanto AKT:n alla ei osallistu. Toimihenkilöt tulevat pyörittelemään peukaloita esim. helatorstaina. No ehkä pidetään joku siivouspäivä tai diipadaapa-koulutus. Johtohan jo ilmoittanut, että mitään 6min pidennyksiä/pvä ei tulla hyväksymään.

  Tuosta keskitetystä sopimisesta olen @Paapaa n kanssa samaa mieltä. Liittoihin kuulumattomana en haluaisi osallistua kikyyn, mutta nyt keskitetysti pakotettiin.
   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2016
 3. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 761
  Jokainen joskus töissä ollut varmasti tietää ettei firmojen päälliköt puutu mitenkään toistensa perseilyihin.
  Liittoa ne jonkun verran pelkäävät kun se voi olla edes jotenkin työntekijän puolella. Siksi monet haluaisivat pelkän viranomaisvalvonnan työsuhde asioihin kun tietävät ettei työntekijöille olisi sieltä mitään apua resurssi pulasta ja muusta johtuen ja saisivat sitten perällä vapaasti. Tietävät että viranomaiset olisivat yhtä kiinnostuneita yksittäisen työntekijän ongelmista kuin poliisi autovarkauksista.
   
 4. tuppe

  Rekisteröitynyt:
  26.05.2000
  Viestejä:
  61

  menisit ensin työelämään mukaan ennenkuin rupeat vetämään mutulla, ja varsinkin sinne neuvottelupöytän missä näistä asioista keskustellaan.
  eräillä ei vain näytä olevan mitään hajua miten nämä asiat todellisuudessa on menneet.
  TA taholla on mahdollsiuus tehdä paljon isompia ohareita ja näillä ei ole mitään sanktioita, etsi esm mikä sanktio tulee alipalkkauksesta, laittomasta irtisanomisesta, työntekijän tappamisesta työtapaturmassa jne jne
   
 5. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  Bullshittiä oleva väite.

  Töissä on tullut oltua n. 16 vuotta, tästä tosin pari vuotta osa-aikaisena opikelun aikana.

  Firmalle ei ole eduksi, että johtajat sekoilevat kännissä, olisi muiden omistajien ja johtajien edun mukaista laittaa tuollaiset ruotuun.


  Tässä vaan taitaa siis tilanne olla se, että vasemmistolaiset työntekijät elävät niin pihalla ja jumissa omassa "me vastaan ne"-ajattelumallissaan jossa johtajat ovat vain pahan kapitalistin kätyreitä, että eivät ole edes tajunneet sitä, että muille johtajille voisi raportoida sen yhden johtajan perseilystä?
   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2016
 6. 10900

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2010
  Viestejä:
  725
  Tietenkin löytyy tilanteita joissa on tehty pahoja ylilyöntejä, mutta se ei tarkoita että Ay-liike olisi äärimmäinen paha joka olisi tuhottava. Ymmärtääkseni näissä "korpilakoissa" ei ole pääsääntööisesti ole kyse siitä, että työntekijät haluaisivat tuhota työnantajaa, vaan siitä "neuvottelukulttuurin" puutteista. Jos en ole aivan väärässä, on suomessa paikallisessa sopimisessa TES:n viimeinen tulkinta opikeus työnantaja puolella, ja jos työnantajan tulkintaan halutaan muuton on nopein keino painostuslakko, ulosmarssi miksi sitä halutaan kutsua. Muutoin on neuvotteluihin saatava keskusjärjestöjen osallistujat ja sitä kautta saatava neuvoteltua oliko työnantajan alkuperäinen päätön TES:n mukainen vai ei. Tämä tietenkin, jos työnantaja on liittonsa jäsen.  Onhan noita kulttuurieroja, suomessa työnantajat ovat halunneet poimia rusinat ruotsin mallista, mutta ei antaa ruotsinmallin mukaisia etuja työntekijä puolelle. Ruotsissa työntekijöillä on enemmän valtaa neuvotteluissa ja pääsee paremmin mukaan yrityksen päätöksen tekoon, mutta suomessa nämä torpattiin heti, kun niitä ehdotettiin. Lakon uhka on aina merkki siitä että neuvottelut ovat epäonnistuneet syystä tai toisesta, ei merkki valllankäytöstä. Olikos tämä kiky sopimus vasta kolmas sopimus, jolla tätä suomen talouden sakkaamista on yritetty korjata, mutta ne on ilmeisesti tehty kokonaan ilman AY-leirin osallistumista, vai miten on. On hieman liikaa väitetty, ettei AY-liikettä kiinnosta myös työttömät jäsenensä ja heidän työllistyminen.

  http://www.hs.fi/kotimaa/a1453874803271
   
 7. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 593
  Olis kiva nähdä mitä tapahtus kun nää lopetettas sekä työntekijä että työnantaja järjestöt. Lähtiskö Suomi nousuun vai ei.
   
 8. hakkis79

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2003
  Viestejä:
  135
  No siinä mielessä liittyy että jos se joidenkin ihannoima vapaa viidakon meininki saisi vallan niin jotain tällaista voisi olla luvassa. Koko firma tiesi kyllä kupletin juonen, mutta pelko pitää hiljaisena. Ja eipä tuon tyypin yläpuolella ollut kuin yksi.
   
 9. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Mikä ihmeen "vapaan viidakon meininki"? Oletko kuullu sellaisesta asiasta kuin "lainsäädäntö"? Miksi ihmeessä ammattiliittojen vallan väheneminen tarkoittaisi, että lakia ei noudatettaisi? Tälläkin hetkellä on paljon työhön liittyvää lainsäädäntöä, jonka rikkomisesta myös rankaistaan ihan normaalissa menettelyssä esim. työtuomioistuimessa. AY-liikken mielivalta ei ole mikään edellytys lain noudattamiselle - päinvastoin: laittomat lakot vähenisivät kun AY-liikekin saisi tuntuvia rangaistuksia laittomuuksista.
   
 10. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Joudun toteamaan, että puhut ihan täyttä paskaa.

  http://www.kaleva.fi/uutiset/kotima...lan-pitajille-tuomio-alipalkkauksesta/558970/
  http://www.ilkka.fi/uutiset/kotimaa...auksiin-laittomasta-irtisanomisesta-1.1970440
  http://www.kp24.fi/uutiset/lehtiteema/1480/361688/5/Työnantaja-tuomittiin-työtapaturmasta

  Jos osaisit laskea, voisit huviksesi vertailla sanktion suuruutta per pääluku noissa, ja verrata vaikka tähän:

  http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/359609/Ammattijarjestoille+sakkoja+Finnairin+lakosta

  AY-mafia sai sakkoa noin 20 euroa/työntekijä. :facepalm:

  http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-2000000849587.html

  AY-mafia sai sakkoa noin 9 euroa 35 senttiä per työntekijä :facepalm:
   
 11. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 687
  Mitä sanktioita kaipaat, valtiolle maksettavan jonkun sakon ? Noissa kuvio menee niin että maksetaan sille (ex)työntekijälle.

  Laiton irtisanominen ei olle sillä tavalla laitonta kuin osa mieltää, melkein kenenkä tahansa voi irtisano, kyse on lähinnä hinnasta. Melkein sana tulee , arvaat varmaan mistä.

  Työturvallisuus jutuissa voi niitä muitakin sanktioita tulla ja olla "oikeasti" laitonta.
   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2016
 12. Karampa

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  543
  Työturvallisuusasioissa liitolla ole edes mitään todellisia vaikutusmahdollisuuksia. Viranomaiset sinne pitää kutsua ja AVI tulee sitten poliisin tukemana tilannetta ihmettelemään. Jos työntekijät eivät itse kykene edes poliisia soittamaan paikalle niin miten se liitto voisi asiaan vaikuttaa?
   
 13. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  Jopa suomalainen proletaari omistaa sen verran aivoja, että yleensä (ei aina!) tajuaa, että jos työnantaja tuhotaan täysin niin hän joutuu työttömäksi, mikä on hänelle huono asia.

  Joten ei kukaan ole täällä väittänytkään, että laittomat lakkoilijat yrittävät kokonaan TUHOTA työntekijöitänsä. Vaan he käyttävät laittomia keinoja saadakseen muut, lakia noudattavat muuttamaan toimintatapojaan. Tämä on väärää ja laitonta vallankäyttöä.

  Ja joskus laittomat lakkoilijat lakkoilevat ihan muuten vaan vaikkei sillä laittomalla lakollla voida varmasti muuttaa yhtään mitään, silloin se on puhdasta sabotaasia/vandalismia.

  Se, mihin suomalaisen proletariaatin aivokapasiteetti sen sijaan ei riitä on sen tajuaminen, että firman toimintaa sabotoimalla ja firman kannattavuutta huonontamalla myös he työntekijät kärsivät, kun firma saattaa esim. menettää asiakkaita => vähentää tuotantoa, tai kyllästyneenä työntekijöiden temppuiluun päättääkin siirtää tuotannon ulkomaille.
  Tai kun firmalla menee huonommin, on vähemmän rahaa järjestää työntekijöille virkistystoimintaa yms.

  Niin, suomalainen AY-liike todellakin kärsii neuvottelukulttuurin puutteesta. Se ei tajua, että on paljon asioita, mitkä ei sille kuulu, joihin sillä ei pitäisi olla mitään valtaa, mutta joihin näillä AY-jäärillä on kuitenkin mielipide. Ja sitten kun muut ei ala "neuvottelemaan" näistä asioista vaan tekee näiden AY-jäärien tahdon vastaisesti, yllytetään ihmisiä laittomiin lakkoihin.

  Delfiinigate oli tästä ilmiöstä hyvä esimerkki, vaikkakin ei AY-liikkeen taholta. Suuri määrä ihmisiä, joilla ei ole mitään tekemistä delfiinien kanssa tai joiden elämään delfiinit eivät liity millään tavalla nostivat äläkän ja alkoivat boikotoida särkänniemeä siitä, että HEILLE EI KERROTTU siitä koska delfiinit lähtee.
   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2016
 14. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 593
  http://www.verkkouutiset.fi/talous/rakennusliitto_tyokokeilu-54920

  "Ainoa rajaus kokeilijoille on, että aiemmin rakennustöitä tehneet eivät voi kokeiluun osallistua. Nämä pitää palkata työmaille normaalisti työehtosopimusten mukaisesti"

  Täähän vois olla hyvä kokeilu jokaiseen vapaaseen työpaikkaan. Otetaan sellanen henkilö joka ei koskaan ole sitä hommaa tehnyt ja pienellä palkalla.
   
 15. 10900

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2010
  Viestejä:
  725
  On pakko myöntää, että sanomalla "tuhota" oli vähintäänkin väärä sanavalinta, olisi pitänyt käyttää jotakin paremmin asiayhteyteen sopivaa sanaa. Yritän seuraavalla kerralla ilmaista asia paremmin.

  Tänä päivänä lakkoilu on hankala toimenpiden, koska suurin osa niistä tuomitaan laittomiksi, vaikka niillä yritetään esim. saamaan työnantaja muuttamaan toiminta sopimusten mukaiseksi. Sinällään laillinen lakko muuttuu laittomaksi jos työrauhavelvoitteen voimassa, eli käytännössä alan TES on voimassa ollessa lakkoillaan työsuhteisiin liittyvistä asioista. Pitää vain muistaa, että ei työpaikoilla mennä lakkoon vain lakkoilemisen illsta, vaan niiden takana on yleensä pidempi aikaisia erimielisyyksiä ja ongelmia työpaikalla, johon työntekijäpuoli reagoi lakolla. Työnantaja voi "painostaa" työntekijöitä monella eri tavalla, ilman että niistä tulee isoa otsikkoa lehdistössä, mutta yhdenkin päivän lakko on heti iso uutinen riippumatta mistä syystä lakkoillaan. Lakkohan on aina merkki siitä, että neuvottelut ovat syystä tai toisesta epäonnistuneet, ja siitä ei missään nimessä voi syyttä vain toista osapuolta, vaikka julkisuudessa niin mielellään tehdäänkin.


  Muistetaan nyt, että riitaa tarvitaa aina vähintään kaksi osapuolta. On väärin sanoa, että vain Ay-liike olisi syyllinen neuvottelukulttuuriin mikä suomessa tänä päivänä on. Mitä oman työpaikan luottamusmieheltä olen neuvotteluista kuullut, niin ei sielläkään työnantajapuolellakaan mitään viattomia olla. Jos tänään on sovittu jotakin niin seuraavana päivänä saattaa TA:n edustajan mielestä sovittu aivan toisella tavalla.

  Miksi AY-liike ei saisi toimia yhteiskunnallisissa asiossa aktiivisesti, työnantajapuoli tekee ihan samoin, ei välttämättä vain yhtä avoimesti ja julkisesti. Kummankin osapuolen vaikuttamisessa on suomessa pitkä historia, ja yhdessä sopimalla on saatu edistettyä asioita jotka ovat olleet suurimman osan etujen mukaista.
   
 16. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Taitaa olla niin, että on aloja, joissa aiempi työkokemus ja koulutus on kriittisiä ja sitten on hommia, joissa kouluttamaton ja kokematon voi silti olla suureksi hyödyksi. Miksi siis yleistämään? En tunne rakennusalaa, joten enpä osaa tarkemmin sanoa sen erityispiirteistä. Mutta jos kerran tuollaisille työntekijöille on tarvetta, kuten näyttää olevan, niin mitäpä sitä kiistämään. Rakennusalalla on tällä hetkellä työvoimapula, joten en ihmettelisi jos on hommia myös "yleismiehille", jotka eivät suurempaa koulutusta tarvitse ja jotka opetetaan käytännön kautta. Tämä siis kommenttina tuohon pseudoehdotukseesi/olkiukkoosi. (Väsynyt tapa keskustella, BTW).

  Itse en lämpene tällaisille kikkailumalleille, jossa yhä entisestään luodaan uusia järjestelmiä vanhojen päälle. Palkkatuki ei myöskään ole ratkaisu Suomen talouden ongelmiin. Jos byrokratia työllistämisessä on liian suurta, vähentäkää byrokratiaa. Jos työllistäminen ei kannata ilman palkkatukea, niin AY-liike on hyvä ja joustaa palkoissa, jos työllisyys sille merkitsee. Tai sitten jätetään työt tekemättä ja ihmetellään työttömyyttä.
   
 17. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  Yhteiskunnallinen vaikuttaminen pitää tehdä lain puitteissa.
  (Ja lain pitäisi olla sellainen, että millään yksityisellä taholla, joka ei ole osa valtionhallintoa, ei ole monopolia mihinkään, nyky-suomessa tämä ei toteudu)

  Vasemmisto tuntuu omaavan käsittämättömän käsityksen että HEILLÄ tulee olla oikeus olla piittaamatta laista aina kun se ei HEITÄ miellytä, mutta sitten ollaan kyllä hyvin tarkkoja siitä kuinka muut lakia noudattavat.


  Liiton johtaja saa sanoa, että "olen sitä mieltä, että X", valtionhallinnon päättäjät voivat sitten piitata tästä tai olla piittaamatta tästä.

  Liiton johtaja saa sanoa, että "kun seuraavan kerran neuvotellaan TESiä, vaadimme enemmän jos ei X", tämä on laillinen uhkaus.

  Sen sijaan se, että liiton johtaja sanoo, "jos ette tee X, menemme lakkoon" vaikka TES on voimassa, on laiton uhkaus.  Firman johtajakin saa sanoa, että "olen sitä mieltä, että X", valtionhallinnon päättäjät voivat sitten piitata tästä tai olla piittaamatta tästä.

  Firman johtaja voi myös sanoa, että "jo ei X, niin firma ei investoi enää suomeen vaan ulkomaille", tämä on laillinen eikä laiton uhkaus.

  Firman johtaja voi myös maksella tiskin alta valtionhallinnon päättäjille rahaa ja lahjoittaa näille omaisuutta, jotta nämä tekisivät hänen tahtonsa mukaan, tämä on lahjontaa ja laitonta.
   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2016
 18. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Paskapuhetta, kuten on niin monta kertaa nähny. Lakkoon mennään, koska AY-pomo antaa lakkokäskyn. Syy voi olla ihan toisen alan ja toisen työnantajan perseily ja lakkoasetta käytetään, koska käytännössä sanktioita ei tule. Suomessa lakkoillaan koska venäläisellä aluksella oli vääränlaiset oltavat, vaikka aluksen työntekijöiden mukaan ei ollut. Ei muuta kuin lakkoa kehiin koko maailman vääryyksien takia.

  Lakko ei siis ole lainkaan aina merkki siitä, että neuvottelut olisi omalla työpaikalla epäonnistuneet, tai että kukaan olisi siellä tehnyt mitään väärää.

  Suomen AY-mafian takia kaipaan välillä omaa valuuttaa, jolloin se palkkataso saatiin joustavaksi ilman että noilta rikollisilta tarvitsee kysyä yhtään mitään. Nykyään ei valuuttaa voida samalla tavalla devalvoida.

  Itse syyllistän päättäjiä siitä, että on antanyt AY-mafialle rajattoman vallan pysäyttää maa aina kun siltä tuntuu. Syytän päättäjiä siitä, että AY-mafia saa kohtuuttomia veroetuja, vaikka on täysin muuta kuin "yleishyödyllinen yhteisö". AY-mafiaa syytä puolestaan oksettavasta retoriikasta: keväällä syytetään osingonsaajia, syksyllä vedetään miljoonaosingot suoraan yhteiskunnan tuista ja verottoman. Alinta paskasakkia mitä voi olla.

  Tietenkin saa toimia. Ongelma on mielivalta, jota AY-mafia harjoittaa ja jota eduskunta ei rajoita. (Eikä voi rajoittaa, koska AKT lakkoilisi.)

  Ja tietenkin samat säännöt perseilystä työnantajille. Jos sopimuksia rikotaan, niin sanktiota. Silti tällä hetkellä näen AY-mafian paljon suurempana ongelmana maan talouden parantumiselle kuin työnantajapuolen.
   
 19. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 593
  Kyllä tuo käy mille tahansa alalle jos kerran rakennusalallekkin. Ja tällä saadaan juuri niitä palkkoja alas kun avoimiin työpaikkoihin otetaan alemmalla palkalla töihin. Kyllä se työ opettaa. Ja onhan siinä koeaika. Ja uutta yrittäjää yrittämään.
  Ja olen edelleen sitä mieltä että nämä työnantajan ja työntekijäjärjestöt voi lakkauttaa kerran niistä on niin suurta haittaa.
  Jos palkalla ei sen jälkeen tule toimeen niin sitten ne nousee. Olen huono kirjoittamaan pitkiä sepustuksia kun saman asian saa mitä ajattelee pienemmälläkin.
   
 20. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Aloja voi ollakin, mutta sinä kirjoitit "jokaiseen vapaaseen työpaikkaan", mikä on tietenkin täyttä paskapuhetta. On lukuisa joukko työpaikkoja, joihin ei SAA palkata kouluttamatonta henkilöä, eikä kukaan älyllinen olento siihen suostuisi esim. turvallisuuden ja vastuukysymysten takia. Valot päälle. Rakennusalalla kuitenkin selvästi on hanttihommia, joissa koulutusta ei tarvita, vaan ahkeria käsiä ja jalkoja, sekä riittävän matalat kulut. Tällainen voidaan perehdyttää helposti työpaikalla, eikä tarvita pitkää koulutusjaksoa. Ja ilmeisesti on myös halukkaita työntekijöitä joille kelpaisi matalampi palkka.
   
 21. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  759
  SIlti kieltäisin tuollaisen tominnan kokoaan ja säätäisin 10€/h minimituntipalkaksi.
   
 22. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  Miksi juuri 10e, ja kenelle kuuluisi valta tuosta summasta päättämiseen? Inflaation myötä sitä myöhemmin ehkä haluttaisiin nostaa, kuka päättäisi koska se nostetaan?


  Periaatteellisesti vastustin pitkään perustuloa, koska se "antaa sosiaalipummeille oikeuden olla sosiaalipummeja", mutta se vaan käytännössä toimisi aika hyvin, ratkaisisi hyvin tämänkin ongelman, kun mitään minimipalkkaa ei tarvisi, kun jos pieni palkka ei kelpaa, sitten elää vaan sillä perustulolla, mutta jos toimettomana makaaminen ei kiinnosta, niin pienikin palkka voi silti motivoida työntekoon.

  Ja jos ei kukaan halua pienellä palkalla tehdä töitä, sitten markkinatalouden mukaan siitä hommasta tarjotaan suurempaa palkkaa, että joku siihen suostuu ja tulee töihin.
   
 23. Hemek

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2008
  Viestejä:
  1 480
  Kuka hullu menee ihka oikeasti rakennustyömaalle puoleksi vuotta vääntämään 6€ tuntipalkalla ja verot vielä päältä? Jokainen raksatöitä tehnyt varmaan nauraa partaansa samaa.

  "Kokeilu kestää tasan puoli vuotta, ja sinä aikana sopimus voidaan purkaa puolin ja toisin, niin kuin koeaikainen työsopimus"

  Tässä nyt ei mainittu sitä että jos kokeilija sopimuksen purkaa niin karenssi paukkuu työkkäristä sillä työsopimus se on missä muukin pienemmällä palkalla vaan.
   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2016
 24. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 593
  No sitten muutetaan lakia että saa. Tässähän on tarkotus palkkakuluja pienentää. Joten tuo 6 euroa tunnissa joka paikkaan kuulostaa siinä mielessä järkevältä.
   
 25. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  8h päivässä 5pv viikossa tekisi 960 euroa kuukaudessa bruttona. Mä tienaan karkeasti 150 euroa enemmän nettona mahaani kotona rapsuttelemalla.

  Samaan aikaan toisaalla kerrotaan, että keskiansio on 3800 euroa kuussa ja mediaanikin jotain melkein kolmen tonnin pintaan. Mulla on sellainen tunne että joku jossakin puhuu joko tukevaa paskaa tai vetää kunnolla välistä..?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti