AY-liikkeen lakkauttaminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja TheThh, 11.06.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tom_gore

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2005
  Viestejä:
  8 099
  Millä perusteella? Eiköhän se olisi suora tulonsiirto ihan työnantajille. Miksi kuvittelet, että työnantajat maksaisivat sulle lisää palkkaa jos saisivat duunarit tekemään hommia puoli-ilmaiseksi? Hyvää hyvyyttään?
   
 2. jonkka3

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2013
  Viestejä:
  2 398
  Onpas harvinaisen hyvä ehdotuspaperi. Mitään konkretiaa ei ole, vain ehdotuksia aiheista joita komiteoissa tullaan selvittämään. Ja lähes kaikkien selvitysten takaraja on vuoden päässä, syyskuussa 2016. Summa summarum, viivytellään kunnes paskat on flektissä.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. pet84

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2005
  Viestejä:
  253
  http://www.mtv.fi/uutiset/talous/ar...ainvalinen-arvio-suomen-tilasta-julki/5311236
   
 5. Sam Pepys

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2012
  Viestejä:
  597
  Kokemuksesta tiedän että kun paskaa ja hiekkaa on flektissä ja leikkaa kiinni niin rääkäisee niin saatanasti ja lämpotilat nousee.
   
 6. voyles

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  68
  Olen liberaali (talous ja arvo).

  Vihaan yleissitovuutta ja oikeastaan vain sen seurauksena halveksun AY-liittoja nykymuodossaan. Olenkin tässä langassa aikaisemmin puhunut AY-liikkettä vastaan. Ja edelleenkään en voi sietää tuota kolmikanta-p♡♡♡♡♡. Ehkä jos yleissitovuus purettaisiin saattaisin liittyä oman alani liittoon takaisin... nuorena ja naiivina olin jäsen koska koulun pippalossa kännissä ollessani sain liiton kojusta liittymislapun käteen (onks toi muuten lainvastaista?).

  Ihan geneerisestikin minua yököttää kaikki pakottaminen. Siksi olenkin erittäin vihainen tällä kertaa hallituksen pakottavasta lainsäädännöstä. :mad:
  Sinänsä heidän toimien sisältö on ok. Kannatan!:kippis:

  ... mutta keinot ovat imho todella huonot. Voin vielä uskoa, että jossain p♡♡♡♡maassa kuten Venäjällä tai ♡-Koreassa ihmisiä pakotetaan tekemään työtä Valistuneen Johtajan asettamin ehdoin... Mutta Suomessa? WTF? Mielestäni yleissitovuus on kauheata kun en saa sopia heidän roskaetuuksiaan huonompia ehtoja... mutta nyt en sitten hallituksen mielestä saa sopia parempiakaan ehtoja kuin he asettavat? Huom _paino_ minä en saa vs Ay-mafia ei saa. WTF? WTF? WTF?

  Miettikää miten räikeästi joku tuleva vasurihallitus voi väärinkäyttää tätä uutta pakottavaa maan tapaa! :eek: Hirveetä kakkaa.

  Olisivat hallitusherrat vaan tyytyneet toteamaan, että teette yhteiskuntasopimuksen meidän tavoitteiden mukaan tai ei kirjata ainuttakaan tessiä yleissitovaksi. Piste. Yleislakkoilkaa ♡♡♡♡♡♡ jos haluutte, mutta sitten palkataan Syyrialaiset ja Irakilaiset tilalle. Niitä nyt piisaa ja enemmänkin saatais jos tarvitaan.

  EDIT:
  Korjatkaa joku jos olen ymmärtänyt pakottavan lainsäädännön väärin joiltain osin. Rajoittaahan se minuakin sopimasta esim. 5x sunnuntaikorvausta jos minä ja työnantajani halutaan? Vai koskeeks se vain mitä tessissä voidaan sopia seuraavalla kierroksella? Jos näin olisi, niin silloinhan olisikin kyse ihan toisen värisestä heposesta. ;)

  EDIT2:
  Noni siinähän tulikin vastaus. Unohtakaa mun vuodatus.
  Kaikki hyvin. :kippis: :kippis: :kippis:
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2015
 7. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 047
  Saat. Nyt pakotetaan vain se minimi alemmas. Jatkossa saat antaa työntekijälle vaikka +10000% sunnuntailisän, jos niin haluat. Tämä vain lisää valinnanvapautta ja paikallisen sopimisen mahdollisuuksia yksittäisen työntekijän ja työnantajan välillä.
   
 8. voyles

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  68
  Aah, veit kiven sydämmeltäni.

  EDIT:
  En btw. sitten ymmärrä miksi sitä kutsutaan pakottavaksi lainsäädännöksi. Sehän on silloin nimenomaan pakottamista rajoittava lainsäädäntö. hahah.
   
 9. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 047
  En voi sanoa, että olen 100% varmasti oikeassa, mutta tuollaisen tulkinnan olen kuullut ja se olisi ainoa looginen. Pakottava se on AY-mafian näkökulmasta kun ne eivät saa niitata TES:iin tiettyä rajaa korkeampaa minimiä. Mutta se on täysin vapauttava siitä näkökulmasta, mitkä vapaudet ovat työnantajan ja työntekijän sopimusneuvotteluissa.
   
 10. voyles

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  68
  Haha näen päiväunia!

  Olisivat muuten EU-maat ihan kekäleenä jos Suomi ilmoittais ulkoministerinsä äänin koko maailmalle, että älkää stressatko pakolaisista, me otetaankin kaikki 100k, paikkaamaan laiskoja lakkoilijoita. Kunhan saatte rahdattua tänne ennen perjantaita. Sitten lakon päätyttyä sijoitetaan heput halpatyövoimateollisuutta tekemään. Otetaan heidän avullaan Kiinalta ym. mailta teollisuus takaisin tuottamaan verotuloja Suomeen.
   
 11. iippoo

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2011
  Viestejä:
  453
  ei suomi halpatyö teollisuudella nouse. Tulevaisuus on roboteissa ja automaatiossa. Kone on halvempi ja laadukkaampi. Ei valita, lakkoile, hae lapsia tarhasta tai kärsi kulttuuriongelmista. Töitäkin tekee 24/7.

  Tehtaat ja teollisuus tehostuvat mutta tuovat entistä vähemmän työpaikkoja.

  Ammattiliikenne tullaan automatisoimaan parin kymmenen vuoden sisään aivan varmasti. Tulee logistiikkapuoleltakin vapautumaan tuota työvoimaa "riittävästi" tuolloin.
   
 12. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  Tässä nyt haisee yhteisöverokusetuksen uusinta pahasti. Ongelmana on se, että hallituksella ei ole mitään vastuuta. Aina sama homma oikeistolla, ei toiminut suunnitellusti, mutta jostain syystä lähipiirillä on taskut täydempänä. Eikö väki oikeasti näe, että pelkkää paskapuhetta ja ainoa tavoite on kähmiä rahat lähipiirille.
   
 13. Maxxi

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2001
  Viestejä:
  300
  Pitäisiköhän ottaa muuten yhteyttä työtuomioistuimeen ja kyseenalaistaa AKT:n päätösvalta yritysten työsopimuksien tekemisessä.

  Otan tähän oman esimerkkini, allekirjoitin toukokuussa 2014 tuntityösopimuksen (ns. nollasopimus) työnantajan kanssa joka jatkuu syyskuuhun 2015 asti. Sopimus tehtiin minun aloitteestani vaikka olisin voinut saada myös kuukausipalkkasopimuksen. Nyt sitten alkukesästä yrityksen pääluottamusmies ilmoitti että yrityksellä ei ole enää yhtään tuntisopimusta ja niitä ei saa enää jatkossakaan tehdä. Eli tämä nykyinen sopimukseni saa jatkua samankaltaisena syyskuun loppuun asti mutta ei enää siitä eteenpäin.

  Yritys olisi edelleen valmis tarjoamaan minulle uutta tuntisopimusta ja minä sen voisin myös ottaa vastaan mutta kiitos AKT:n, tulen jäämään tuolta työttömäksi kuun vaihteessa.

  AKT:n tessissä ei ole mitään mainintaa joka kieltäisi tuntisopimusten käytön, koko rumba lähti siitä liikkeelle kun kilpailevassa firmassa käytettiin vuokratyötä ja nyt he tekivät sopimuksen, tai AKT pakotti työnantajat hyväksymään sopimuksen että vuokratyövoiman käyttö on jatkossa kiellettyä. Ja tämä sitten samalla kieltää myös tuntityöntekijöiden käytön. Ja lisäksi yksi samassa firmassa oleva työntekijä valitti asiasta pääluottamusmiehelle että "syön heidän ylitöitään" joten tuntisopimukset pitää kieltää.

  Meillä oli aikanaan IAU:n kanssa sama vääntö mutta niin kauan kuin työntekijät omasta halustaan ottivat tuon sopimuksen niin sen kanssa ei ollut mitään ongelmaa.

  Että näin tämä meidän hieno AY-järjestö ajaa duunareiden asiaa.

  Ja syy minkä takia en aikaisemmin ottanut kuukausipalkkasopimusta on se että elämäntilanne ei mahdollista täysien tuntien tekemistä, eikä se mahdollistaisi sitä jatkossakaan.
   
 14. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 733
 15. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Olet AY-liikkeen pahin vihollinen numero 1, koska haluat tehdä töitä sen verran kuin sinulle henkilökohtaisesti sopii, eikä sen verran ja silloin kun AKT:n herroille sopii.

  Kirjoitappa tuo Hesariin nimimerkillä AKT:sta ja esitä kaino toive, että sen kaivatun sopimusvapauden nimissä liitolta pitäisi ottaa pois ylivalta sopia sun työehdoitsa.
  Kun kauppojen kassat, kuorkkikuskit ja rafladuunarit tekevät hommia aikaisempaa pienemmällä liksalla, kaupat voivat myydä halvemmalla kunhan kilpailu siihen vähitellen pakottaa. Samaten vuokranantajilla ei ole varaa korottaa vuokria kun jengillä ei ole varaa maksaa. Vuokrathan määräytyvät vapailla markkinoilla asiakkaiden maksuhalun ja kyvyn mukaan, eivät kustannusten mukaan. Jos kustannukset nousevat yli maksuhalujen, loppuu uusien asuntojen tuotanto.

  Kun normaalin elämän perustarpeiden hinnat eivät nouse, ei vientiteollisuuden palkkoja ei tarvitse nostaa kun inssien ja metallityöntekijöiden ostovoima kasvaa / säilyy ilman palkankorotuksiakin. Samalla laskevat lähihoitajien ja sairaanhoitajien liksat, joten julkisen puolen menot vähenevät.

  Riittävätkö pienimmät palkat sitten elämiseen? Jos vuokrat eivät nouse ja kulutustuotteiden hinnat pysyvät kurissa tai jopa laskevat, niin tuleehan sitä nyt toimeen aika vähällä. Tämä yhdistettynä siihen että bruttopalkan lasku näkyy nettotuloissa vähemmän kuin jengi ymmärtääkään, koska marginaaliverot ovat kaikilla aika korkeat.

  Ongelmia on silti: Asuntojen hinnat eivät nouse etenkään ns. "huonommilla alueilla". Tämä eriyttää yhteiskuntarakennetta.

  Mutta tuloserojen kasvattamisella täällä Saksassakin on menestytty. Ja kun mamut vielä tulevat kilpailemaan noista palvelualojen palkoista, niin kyllähän tämä yhteiskunta eriytyy.

  Mutta muuten julkinen talous ei pysy pystyssä.
   
 16. EnOsaa

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  1 082
  Olisikin hyvä veto jos eduskunta säätäisi ennen perjantaita poikkeuslain joka sallisi esim. matkustaja-ajon linja-autolla kunhan vaan löytyy jossain maassa myönnetty raskaan liikenteen kortti ja samalla poistaisi esteet oleskeluluvattomien työnteolta. Kenties joku tulija pääsisi heti työn makuun ja yo-kokelaat kouluilleen.

  Perjantai näyttää mulle etäpäivältä, kiitos lakkolaisten :mad:
   
 17. 4kex

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2012
  Viestejä:
  1 767
  Juu meillä näyttää AKT:läisetkin tulevan pe töihin. Työnantaja teki tarjouksen josta ei voi kieltäytyä. Kummasti se raha ratkaisi, tai tässä tapauksessa sen puute.
   
 18. voyles

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  68
  (heti alkuun disclamer: iippoo, tää kaikki ei ole vastausta sulle, ajauduin vahingossa valittamaan suuttumustani)

  Tuli tuosta mieleen jonkun aikaisemmin pastettama linkki:
  http://www.kansanuutiset.fi/uutiset...an-kalliita-vaateteollisuus-siirtyy-etiopiaan

  Voisin kyllä keksiä todella monta työtehtävää jonka 28 e/kk Etiopialainen teke paremmin kuin 28 e/kk lelurobotti, ja vielä mielellään. Ei ole tarkoitus mitenkään vähätellä robotisointia, tekoälyä, digitalisointia yms., uskon siinä olevan tulevaisuus. Kuitenkin jopa Etiopialaisen kasvatuksen saanut duunari pystyy aivottamaan ihan eri tasolla kuin teollisuusrobotti. Toisaalta biologinen olento on myös ihan eri lailla energiatehokas kuin robotit.

  Suomalaiset duunarit ovat ehkä parhaiten verrattavissa edellisen sukupolven robotteihin. Käyttökustannukset korkeita, samalla tuottavuus on 1% uudemmista malleista jotka ovat viittineet kouluttautua alalle jolla on jopa jotain väliä. He osaavat yhtä vanhaa duunia todella hyvin, esim. Saloran väritelevisioiden kokoamista... mutta sitten äly sammuu kun kerrotaan, että yt:t tulee ja vanhaa duunia ei enää ole koska nykyään pitäisi osata koodata Netflixiin integrointia omiin pilvipalveluihin eikä Saloran telkkarit kiinnosta enää kuin mummoja.

  Duunari yrittää siinä sitten aivottaa.... hmm... Uudelleenkouluttautuminen? Paskaduuniin tyytyminen? Yrityksen perustaminen? "Ei helvetissä! Valitan pettymystäni kaikille ja elän yhteiskunnan rahoilla pummiksi! Ja vaaleissa äänestän aina oikeudenmukaisuuden puolesta demareita jotta muut kuin minä maksaisi elämäni, onhan tämä sentään hyvinvointivaltio."

  [​IMG]

  Äsköinen artikkeli antanee jotain todellisuudentajua etuuksiaan itkeskeleville ay-pampuille. PAM:n duunari ansaitsee parin sunnuntaikeikan aikana saman verran kuin toiset ihmiset koko vuodessa. Mutku lakkoilu on Suomalaisten synnyinoikeus nyyh nyyh, buuhuuhuu! luokkasota! porvarinatsit kyykyttää! Mä hei luulen, että Etiopialainen osaa sitä kassakonetta ihan yhtä hyvin oppia käyttämään. Puhuminen ei ole pakollista. Voin jopa suosia kauppoja missä kassa ei puhu.

  Suomi tarvitsee halpatyövoimaa jotta ay-duunarit saisivat jotain mihin peilata itseään. Tehkää samaan hintaan kuin Etiopialaiset tai kehittykää ihmisinä. Mutta lopettakaa se saatanan itsesäälinen lakkoilu, se vain pahentaa asioita. Jos suomalainen duunari haluaa ansaita sitä oikeeta €€€, niin opi tekemään jotain niin hyödyllistä, että et tarvii AY-liittojen minimiehtoja.

  Ai niin ja ennen kuin kukaan ehtii kertoa miten elinkustannukset ovat Suomessa korkeampia kuin Etiopiassa, niin miettikää hetken voisko se johtua siitä, että jokaisesta turhasta palvelusta/asiasta on täällä maksettava ylihintaa. Kummasti tippuis ruuan, asuntojen ja palvelujen hinnat jos samat hyödykkeet tuotettais 28 e/kk palkalla. Suomi on kupla.

  Mielestäni verokortissa pitäisi olla ruksi missä saisi valita maksaako sossurahat Suomen vai Etiopian köyhille. Antaisin massit mielummin heille kuin valitteleville itsensä kehittämistä vihaaville Suomalaisille juopoille. Koittakaa ryyhtyä yrittäjäksi niin pääsette itsekin Shangri-Laan kuten pahat yrityspomot ja ahneet sijoittajat. Tai jos ette pääse, niin opitte ainakin vihaamaan itseänne eikä Suomen kaikkein ahkerimpia ihmisiä jotka sinunkin leivän pöydälle laittavat olit sitten duunissa tai et.

  EDIT:
  Asiaa
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2015
 19. jarhu

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2002
  Viestejä:
  1 911
  EDiT: Anteeksi, vastasin trolliin. Yllä oleva postaaja voi mennä vaikka sinne Etiopiaan. Hyvin teksti osoittaa ettet tunne länsimaista yhteiskuntaa omaksesi.
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2015
 20. voyles

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  68
  Yritätkö sanoa siis, että säkin haluaisit lopettaa sossun maksamisen Suomeen ja lähettää massit mielummin Etiopiaan?

  EDIT:
  Pointtini siis on, että mitä tekemistä elintasolla on työn arvon kanssa?
   
 21. jarhu

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2002
  Viestejä:
  1 911
  Paras kysymys varmaan olisi, mikä on työn arvo? Onko kaikki työ samanarvoista vai onko toiset työt arvokkaampia kuin toiset?

  Esimerkki. Sairaala ei pyöri ilman lääkäreitä, lähihoitajia ja sairaanhoitajia, mutta nykyaikainen sairaala ei pyöri ilman teknisia apuvälineitä, joita suunnitelevat elektroniikka- ja ohjelmistoinsinöörit. Niitä valmistaa elekroniikkatehtaissa kokoonpanijat ja testaajat. Laitteet kulkevat sairaalaan rahdilla, jota kuljettaa rekkakuskit. Sairaaloissa on tarve steriileille välineille. Sterilisaatio tehdään aineilla, joita saadaan viinatehtaista sivutuotteena. Tätä voidaan jatkaa loputtomiin ja sama myös ruuan tuotannossa. Näiden ympärillä pyörii yritykset ja yrittäjät, jotka organisoivat toimintaa.

  Onko näistä joku työ arvokkaampi kuin toinen?
   
 22. Noddy

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2002
  Viestejä:
  3 001
  Tuo ei vaan korjaannu koska vuokrat määräytyy valitettavasti tukien mukaan ei palkkatulojen. Vuokrathan on aivan vääristyneet monilla paikkakunnilla koska vuokranantajat voivat pyytää sen summan mistä maksimituet maksetaan.
   
 23. voyles

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  68
  Pyydän anteeksi, ei ollut tarkoitus trollata. Tunteita tämä kyllä herättää minussa, joka on toinen trollauksen tuntomerkeistä, myönnetään. Sen sijaan olenko yrittänyt kääntää puheenaihetta pois AY-liitoista? Jos olen, niin täytän trollauksen tuntomerkit.

  Koen kyllä Suomalaisen yhteiskuntamallin hyvin ahdistavaksi. Suomi on todella musta lammas länsimaiden joukossa... Onko yleissitovuutta missään muualla? Muutto oikeisiin länsimaihin on jopa ollut vähän ajatuksena, mutta projekti on tempisti hieman jäissä elämäntilanteen vuoksi. Toisaalta vaikka en yhtään hallituspuoluetta äänestänyt, niin trioässähallituksen meno viihdyttää niin suuresti, että olen hetkellisesti piristynyt Suomenkin menoon.

  Tietääks joku voiko jossain onlinevedonlyöntipaikoissa lyödä vetoa sen puolesta, että montako työpaikkaa perjantain lakko siirtää Suomesta muihin maihin ja siitä että mihin maihin? Voisin haluta myös lyödä vetoa sen puolesta, että sortuuko hallitus vai AY.

  OFFTOPIC:
  Ai niin ja vaalien jälkeen olisin halunnut kipeästi lyödä vetoa sen puolesta monessako uutisklipissä vielä nähdään Lauri Lyly lastaamassa kahvia ja pullaa lautaselle. Tuo ele näytettiin tosi usein ainakin kolmosella! Se ukkeli on kyllä sellainen EI-automaatti, että ei suostunut mihinkään muuhun kuin ilmaisiin kokousherkkuihin.
  :END OFFTOPIC

  Argh. Sori taas trollasin. Paha minä! Paha! Ja toi offtopic oli jopa ihan oikea keskustelun sivuraiteille vieminen! Paha minä! Tiedän! Pitäisi vaikeina aikoina edistää yhteiskuntarauhaa, eikä kerjätä riitaa.

  Kun en vaan oikein usko, että Suomi pelastuu ilman suuria tunteidenpurkauksia toreilla. :( Suomessa ei osata diskuteerata kuten esim. Ruotsissa. Täällä ei saa tuttujen kesken politiikkaa puhua, jottei vahingossa selviä, että ei ollakaan samaa mieltä. Sehän olisi niin yllättävää ottaen huomioon, että suomalaiset eivät äänestä samaa puoluettakaan, mut hei pitäähän niitä tabuja olla. Vasta sitten kun ollaan lakkoiltu tää maa vielä pahempaan kuntoon kuin Kreikka voidaan tehdä ne samat uudistukset mitkä oltaisiin voitu ihan hyvin tehdä 4v sitten edellisen hallituskauden alussa. Tai sitten jos halutaan hoitaa homma ilman tunteilua, joudutaan näivettymään vielä 10v lisää... Itse riitelisin mielummin nyt kuin odotan kohteliaasti 10v, että ollaan persauki.
   
 24. LopenUupunut

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2010
  Viestejä:
  790
  Tämä on minun mielestäni juuri näin kuten kirjoitat eikä niin kuten paapaa kirjoittaa.

  Kun kyseessä on pakottava säädös sitä ei voida paikallisesti sopimalla sopia paremmaksi ilman lain rikkomista. Tämä on täysin uusi tilanne työmarkkinoilla koska aikaisemmin pakottavaa säädöstä ei ole käytetty heikentämään työlakia. Pakottavalla sääntelyllä on aikaisemmin turvattu työlaissa heikomman (lue työntekijän) asemaa. Nyt tilanne on käännetty päinvastoin

  Tässä lainaus:

  "Pakottava sääntely merkitsee pääsääntöisesti sitä, että asiasta on säännelty lainsäädännössä siten, ettei osapuolten välisellä sopimuksellakaan ole mahdollista poiketa sääntelystä."
   
 25. voyles

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  68
  Joo ovat: ne työt mitä eivät osaa tehdä Etiopialaiset 28 e/kk palkalla ovat arvokkaampia kuin 28 e/kk. Veikkaanpa, että rekkojen ajelu ja jämäviinan keittely saattaapi jäädä alle rajan.

  Äläkä nyt ymmärrä väärin... en yritä kannustaa suomalaisia tuohon ansiotasoon. Yritän sanoa, että jos meinaa duunari vaatia isoa palkkaa kuin jotain luonnolista oikeuttaan, niin sais luvan tarjota vastavuoroisesti lisäarvoa Etiopialaisiin verrattuna. Pistäkööt itsensä likoon ja menkööt takaisin kouluun jos ei muu auta. On se opiskelu saamari sentään melkein ilmaista tässä maassa.

  Jos ei nykytasosta voida laskea palkkoja 5% solidaarisuudesta työttömiä kohtaan ilman yleislakkoa niin on kyllä tosi noloa. Ilmeisesti vain suurituloisien pitäisi olla solidaarisia, vaikka edustavat vain tosi pientä osaa bruttokansantuotteesta. Mikä siinä on niin vaikeata ymmärtää, että Suomessa työskennellessään pystyy saamaan palkkaa samassa suhteessa sen kanssa paljon suomalainen työ tuottaa. Jos tuottavuus laskee, niin palkat laskee. Se on ihan sama kenen syy se on, että tuottavuus on huonoa. Ei itkeminen auta. Perustakoon oman firman se joka tietää miten olla tuottavampi. Noin mahtavaan bisnekseen saa takuvarmasti rahoitustakin noilta pimeyden vartioilta, eli sijoittajilta (hui kamalaa!!! osinkoverot ylös!!)
   
 26. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 047
  Kyllä, ja tässä on siis osapuolina TES-osapuolet, ei yksittäinen työnantaja ja työntekijä. Kyse on TES-lainsäädännöstä. Työnantaja saa maksaa sunnuntaina +1000% jos haluaa. Ja saa kutsua sitä vaikka miksi kaljarahaksi.

  EDIT: Ja juuri tästä syystä lakkoillaan. AY-mafiaa vituttaa valtavasti se, että hallitus päättää, mitä se saa tai ei saa sopia työnantajien kesken TES:n minimivaatimuksiksi. Ei kenelläkään ole tarvetta rajoittaa työnantajan oikeutta maksaa vaikka kassa tyhjäksi kultaisen työntekijän takia.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti