AY-liikkeen lakkauttaminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja TheThh, 11.06.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Proc

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  2 147
  Mielenosoituksen piti olla poliittisesti riippumaton, ei rasismia eikä muutakaan. Ylen toimittajan mukaan tapahtuma on erittäin punainen ja kaikki "väärällä" puolella olevien mielipiteet peittyivät buuausmyrskyn alle.

  Olisi kärkevämpääkin sanottavaa tuonne kokoontuneesta porukasta, mutta tuo modestatus rajoittaa. Onneksi ei näytä olevan mikään yleisömenestys tuo kokoontuminen.
   
 2. draco76

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2005
  Viestejä:
  461
  Parempaa se että olisivat saaneet tessin mukaisen palkan, oikeaa työtä ja ehdottomasti se että tuossa työttömällä mahdollisuus ottaa töitä vastaan. Nykyisessä kun työttömällä ei välttämättä ole mahdolliuutta täyttää aktiivisuusehtoa ja täten häntä rangaistaan siitä hyvästä.

  Rinne ei tuossa ottanut kantaa kuinka paljon kuukausittain työaika olisi, huonoimmillaan se olisi 6 tuntia kuussa joka olisi huono vaihtoehto.

  En tiedä kuinka Rinne olisi hoitanut että työtä (edit: rahaa, työtä löytyy. Rinne tarjosi vanhusten ulkoiluttamista yms. Olen itse ollut kesätöissä ilman koulutusta ulkoiluttamassa vanhuksia ja silloin kiiteltiin että hyvä, normaalisti vanhukset eivät pääse ulos. Tässä kyse oli dementikoista.) löytyisi joka kunnasta, mutta silloin vastuu olisi kunnalla/valtiolla, ei työttömällä joka nyt on todella huonossa välikädessä kun häneltä vaaditaan sellaista johon ei olisi mahdollisuuksia. Rinteellä kyseessä keskustelun aloitus, aktiivimalli on puutteineen voimassa oleva laki, sekin todella iso ero. Joten on ymmärrettävää että Rinne vastustaa aktiivimallia eikä kyse ole mielestäni takin käännöstä.

  Sanoit "kun mitään päätöksiä ei ole tehty", tiedäthän että laki työttömyysturvan aktiivimallista tuli voimaan 1.1.2018. Kyse on siis laista joka on ollut voimassa jo kuukauden ja sanot että mitään päätöstä ei ole tehty.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2018
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  8 269
  Itse olen tässä tapauksessa lakkoilevien ja mielenosoittajien puolella. Kun käytiin eduskuntavaalit 2015, ei ollut puhettakaan mistään aktiivimallista. Tässä hallituspuolueet ovat pettäneet äänestäjät. Homma olisi ok jos aktiivimalli olisi ensivuoden eduskuntavaalien puolueiden asialistalla, näin sitten voitaisiin mitata aktiivimallin kannatus kentällä.
  Ja en ole työtön, enkä kuulu edes ammattiliittoon.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2018
 5. jtuominen79

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2017
  Viestejä:
  556
  Ihan hyvin hankaloitettu normaalin ihmisen elämää tälläkin tempauksella.
   
 6. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Iikka Kiveä vapaasti lainaten: Työnseisausta, joka ei vaikuta kehenkään millään tavalla, kutsutaan kahvitauoksi.
   
 7. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 155
  Miksiköhän hallitus ei esitä rajattuja kokeiluja esimerkiksi aktiivimallista, jonka jälkeen voitaisiin päättää miten edetään? Jännä, että näitä kokeiluja järjestetään ainoastaan silloin kun ei ole oikeasti halua tehdä muutoksia: perustulo, pakkoruotsin poistaminen, ... mutta ei koskaan asioissa, jotka halutaan ideologisista syistä juntata läpi.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2018
 8. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Toimittaja lienee tarkoittanut riippumaton poliittisista puolueista. Poliittisesti riippumattomat poliittinen lakko sekä -mielenilmaus ei oikein käy järkeen missään tilanteessa. :D

  Ja kai siellä nyt saa buuausta niskaansa, jos koko mielenilmauksen syy on kritisoida aktiivimallilla leikattavaa työttömyysturvaa ja joku Juhana Vartiainen menee sinne lavalle valehtelemaan, että todellisuudessa työttömyysturva kasvaa aktiivimallilla. Pisteet Vartiaisellekin, kun meni vinkumaan lavalle.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2018
 9. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 500
  Ei kyllä siellä pitää olla hiljaa ja kuunnella mitä muut sanoo ettei tuu paha mieli. Tänään muutenkin yrittäjät ja muut kärsineet ihan älyttömästi ja ihan ovat joutuneet korostamaan etteivät he ole lakossa ettei kukaan vaan unohtaisi että he tekevät töitä ja panostavat yhteiskuntaan enemmän kuin ihmiset jotka ovat mukana tässä lakossa.

  Että kunnioitappa hippi nyt vaan yhteiskunnan pyhiä lehmiä, yrittäjiä ja työnantajia. Vastakkainasettelu ei ole nykypäivää.
   
 10. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Tuon saman mallin olisi saanut läpi paljon kivuttomamminkin. Otetaan käänteinen ajattelutapa:

  - kaikki saavat työttömyysetuutta kuten nytkin
  - jos olet aktiivinen, saat 5%:n korotuksen työttömyysetuuteen

  Veikkaan, että joku olisi hiukan älähtänyt, mutta ei mitään lakkoja tai miekkareita. Pelkkä porkkana aktiivisille, ja jotkut siihn porkkanaan tarttuat jotkut eivät. Eikä kukaan olisi ajatellut, että kenenkään elämää hankaloitetaan.

  Tuon lisäksi kun olisi työttömyysetuuksien tasoja juustohöylätty sieltä täältä budjettiriihen yhteydessä, niin kaikki olisi mennyt nätisti ja meillä olisi ihan sama malli. Psykologiaa näissä tarvitaan. Sitä hallitus ei oikein osaa.

  Malli, jota siis STTK:n ekonomisti ehdotti kun työryhmä asiaa mietti. Lol sillekin. AY-mafian oma lapsi tuokin oli.
   
 11. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Juuri näin. Keppi ei aktivoi. Itse en lakkoile ja haistatan pitkät ay-liikkeelle mutta nyt oltiin hyvän asian puolesta liikkeellä koska aktivointi-malli on susi. HALUUN LISÄÄ RAHAA KUNTOUTUKSEEN JA VÄHEMMÄN KELAN MIELIVALTAA.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2018
 12. Holmen

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  902
  Ihan vaan spekulatiivinen skenaario viihteen hengissä 100 vuotiaan sisällissodan hengissä:

  "Suurinosa suomalaisista miehistä on käynyt sotilaskoulutuksen, ja erittäin moni upseeritason, niistäkin jotka tuntee epäoikeudenmukaisuutta nykyistä valtiovaltaa kohtaan. Ei tarvita kun kiertäväliike jossa näin asioita tuntevat ihmiset järjestäytyy, avainasemassa on poliisit ja armeijankantahenkilökunta. Se lähtee pienestä ideoinnista ja ajatuksenvaihdosta, ja yleisestä kansan ilmapiirin vastustuksesta valtiovaltaa kohtaan. Suunnitelmat laajenee siihen kun vaihdetaan tietoja ja tehdään suunnitelma. Suunnitelman täytyy olla hyvä, mutta mikäli valtaosa kansasta on sen takana, suunnitelma kestää uhraukset. Lopulta kun siemenet on kylvetty ja jäljellä ei ole muuta kun ihmisen ihmisarvo ja kunnia, kynnys radikaaleihin ratkaisuihin on matala ja ratkaisut ilman demokratiaa ovat matalat".

  Verrataan arabikevääseen. En pitäisi länsimaista skandinaavista yhteiskuntaa yhtään sen enempää turvassa jos / ja kun asiat päästetään siihen pisteeseen. Demokratia ei ole itsestään selvyys.
   
 13. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  759
  Nyt selvästi taas löyty AY-liikkeelle tarvetta. Huominen lakko selvästi syitä, miksi ay-liikettä ei tule lakkauttaa. Alunperin hallitus oli vapauttamassa irtisanomista alle kahdenkymmenen hengen yrityksissä. Nyt kun hallitus tajusi virheensä, koitti se lievittää sitä sallimalla mielivaltaisen irtisanomisen alle 10 yrityksissä ja lätkäsemällä siihen 2kk karenssin päälle. Pikainen gallupkierros tänään kertoo, ettei juuri kenenkään oikeustaju sisäistä sitä, että jo irtisanopmisella kiusattua työntekijää rangaistaan 2 kuukauden työttömyyskorvauksen menetyksellä. Millä ihmeellä hallitus kuvittelee ihmisten elävän sen aikaa? Väärin kohdeltua, kohdellaan lisää väärin.
  '
  Muutenkin kun työntekijät on antanut niin monessa asiassa periksi tällä vaalikaudella(pidemmättyöajat, leikatut lomarahat, työttömyysvakuutusmaksujen nousu), niin olisi päin vastoin tarpeen saada toiseen suuntaan myönnytyksiä. Toivon, että liitot on nyt valmiita taistelemaan ja tarvittaessa vaikka koko Suomi seis, jos ei muuten toi työntekijien riisto lopu.
   
 14. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  759
  Tämä on veronmaksajillekkin haitaksi, koska nyt ne, jotka ei saa muualtakaan töitä jäävät työttömiksi, vaikka työhaluja on.
   
 15. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 587
  Luetusta ei oikein ota tolkku yritätkö olla sarkastinen, vai ihan tosissasi.
   
 16. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Niin, onko hartwall alle 10 hengen yritts vai minkä ihmeen takia nuo lakkoilee vaikka ei kosketa heitä millään tapaa? Siellä oli jo jotain artikkelia, kun ay-homo oli kieltämässä ytk-jäseniå tulemasta töihin. Kunnon kansalaiset siis eivät saisi mennä töihin vaikka haluja on. Ja kuka korvaa ansionmenetykset?

  Mun mielestä nää lakkoilevat idiootit pitäisi valaa isoon betonilaattaan ja tiputtaa bermudalle. Ei tule ikävä
   
 17. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 454
  Pelkäävät että seuraavaksi muutokset kohdistuu myös isompiin yrityksiin.

  Mutta tuo on kyllä naurettavaa että kielletään halukkaita (liittoon kuulumattomia) tulemasta töihin. Tuosta pitäisi ay änkyrät laittaa tuomiolle.
   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2018
 18. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Suomessa ei AY-syöpää pahemmin sanktioida. Laittomissa lakoissakin on niin alhaiset maksimisakot, että niillä ei ole juuri mitään vaikutusta.
   
 19. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 742
  Ihan naurettavaahan vielä entisestään olisi irtisanomisia helpottaa, niin helppoa se on jo nykyään.
  Etenkin kun tietää miten pikkufirmojen pomoilla muuttuu mieli kuin tuuliviiri, hyvä vaan että joutuvat edes sen verran miettimään irtisanomista mitä lapun kirjoitus kestää.
  Jos saavat tahtonsa läpi pikkufirmoissa käy ovi yhtä mittaa kun johtaja kuvittelee olevansa Donald Trump huutelemessa: you're fired!
   
 20. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 593
 21. KameIeontti

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2006
  Viestejä:
  1 752
  Suomalaisilla yityksillä näyttää menevän hyvin. Yritykset toisensa jälkeen ilmoittavat yhden lakkopäivän aiheuttavan miljoonien tappiot. Päiviä on tänäkin vuonna vielä jäljellä joten vielä kerkeää tekemään monen monta miljoonaa voittoa. Eikä sitten vuoden lopussa itketä miten huonosti yrityksillä on mennyt.
   
 22. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
 23. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 587
  Helppoa juu, mutta se ilman "syytä" todellakallista. Eikä lakimuutos siihen muutosta tuo.
  Muutoksen hyöty on lähinnä se että pienelle firmalla on mahdollisuus merkittävissä ongelmatilanteissa "syyllä" irtisanoa.

  AY vastustus ei taida johtu tuosta, se lähinnä etu työntekijöillekkin (jos siis liittto jäseniään ajaisi), kyse on muista jutuista.
   
 24. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 742
  Sen "tuotannolliset ja taloudelliset syyt" voi aina kirjoittaa lappuun eikä työntekijä mahda sille mitään.
   
 25. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 454
  Työnantajalle tulee vain karenssia. Toki tätä voidaan kiertää eri tavoilla mutta siinäkin on riskinsä.
   
 26. Zener78

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2014
  Viestejä:
  236
  Vaimo sai kerran pienestä yrityksestä (koeaikana) potkut, kun sattui sairastumaan umpisuolentulehdukseen. Voi sitten miettiä, että onko reilua, jos vastaavassa tapauksessa voisi henkilösyihin vedoten irtisanoa vanhankin työntekijän ja työntekijälle vielä 2 kk karenssi päälle.

  Tosin vaimoni tapauksessa vahingonilo on paras ilo, kun vaimo näiden tapahtumien seurauksena perusti oman yrityksen, joka nykyään suurempi ja tämän entisen työnantajan pahimpia kilpailijoita. Entinen työnantaja myös jatkanut törttöilyä, ja irtisanonut mm. raskaaksi tulleen työntekijänsä. Tästä joutui maksamaan aika paljon, ja raskaana ollut nykyään vaimon firmassa töissä.
   
  Viimeksi muokattu: 04.10.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti