AY-liikkeen lakkauttaminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja TheThh, 11.06.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. TheThh Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2011
  Viestejä:
  7 268
  On selvää ettei tälläinen kommarien vanha linnake ole enää paikallaan nykyaikaisessa yhteiskunnassa.

  Tarkoitus olisikin keskustella keinoista jolla näistä syöpäläisistä päästään eroon mahdollisimman nopeasti. Ei Suomi selviä globaalissa taloudessa kun yhden komukan mahtikäskyllä laitetaan bisnes seis melkein koko maassa.

  Vaaleissa äänestän tietenkin ehdokkaita jotka ovat ay-valtaa vastaan. Mutta onko muita keinoja?
   
 2. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 742
  Äänestät siis kommunisteja, nehän on ay-liikkeet ainoina kieltäneet. Ei nouvostoliitossa sallittu mitään ammattiyhdistyksiä.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. 612378

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2014
  Viestejä:
  1 001
  Eikös kaikissa kehittyneimmissä maissa ole tuollainen liike? Voidaan ehkä jopa esittää, että sen syntyminen on väistämätöntä kehittyneessä maassa. En usko, että tavoitteeseesi päästään ilman että Suomi taantuu köyhäksi diktatuuriksi.
   
 5. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  As-liikkeen voi osaltaan tuhota olemalla liittymättä.
   
 6. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  Ei voi, koska yleispätevät työehtosopimukset :(

  Ay-liikkeen tekemät sopimukset koskevat niitäkin ihmisiä, jotka eivät ole niitä sopimuksia allekirjoittaneet.

  Ja Työnantajajärjestöjen tekemät sopimukset koskevat niitäkin firmoja, jotka eivät niihin järjestöihin kuulu


  Jos tämä epäkohta poistettaisiin, sitten Ay-liikkeen voisi antaa vapaasti näivettyä omaan idiotismiinsa, mutta nyt se haittaa niidenkin elemää, jotka eivät sen kanssa halua olla missään tekemisisssä :(
   
 7. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  No ei ne heti tietenkään nurin mene mutta jos muut hoitaa oman osansa ei niillä kohta ole valtaa. Fakta on että nykyään ja tietyillä aloilla niillä on liikaa jäseniä jotta ne voisi ignoroida.
   
 8. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  AY-liikkeillä on paikkansa ja tärkeä roolinsa, mutta mielestäni tällä hetkellä voimasuhteet eivät ole kunnossa.

  Tällä hetkellä AY-liike pysäytti ulkomaankaupan, sillä joku sanoi toiselle "oot kakka".

  Juuri äsken AY-liike tuhosi koko työpaikan sen jokaiselta lakkoilevalta työntekijältä Finnprotein-jutussa Uudessakaupungissa. Säälittävää.

  Lakkoilu on liian halpaa, sanktiot liian pieniä. Se on sairas asia, eikä ole yhdenkään duunarin etu.

  Ei ole mikään ihme, että yhä useampi duunari ei halua tukea AY-liikkeitä, vaan liittyvät vain työttömyyskassaan, esim. YTK:hon ja jättävät AY-liikkeen jäsenmaksut maksamatta.
   
 9. Zulu_

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2006
  Viestejä:
  5 730
  Lisätietoja tästä?
  Trade unions in the Soviet Union - Wikipedia, the free encyclopedia
  Natsit kyllä lakkautti ay-liikkeen heti ensitöikseen.
   
 10. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  Eiköhän nuo duunarit ole hiljalleen heränneet ja ymmärtäneet että lakkoilu laskee yrityksen kannattavuutta suomessa ja sitä myöten homma siirtyy maihin joissa ei lakkoilla.

  Viitataan nyt vaikka paperiteollisuuteen.
   
 11. Valojuova77

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2013
  Viestejä:
  130
  Eiköhän ne duunit olisi siirtyneet jokatapauksessa ulkomaille.
   
 12. 612378

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2014
  Viestejä:
  1 001
  No natsit varmaan korvasi sen. Hitlerhän ei lainkaan pitänyt kapitalisteista. Varmasti hän otti vielä rankempaa kontrollia maan talouteen kuin ay-liikkeet ikinä.
   
 13. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Neuvostoliiton AY-liikkeen rooli oli niin erilainen, että sitä ei oikein kannata edes sellaiseksi kutsua. Linkkaamastasi artikkelista:

  Tietenkään työväen paratiisissa ei perinteisellä AY-liikkeellä ollut mitään tarvetta, joten sen pystyi integroimaan hallinnon osaksi.
   
 14. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 742
  Liittoon kuulumattomalle pitäisi siis saada maksaa huomattavasti nykyisiä tessin palkkoja matalampaa palkkaa, kun nykyisin mikään tessi ei kiellä maksamasta enempää.
  Minkälaisia ne palkat silloin sitten olisivat, kun ne taulokkopalkat ei nyttenkään mitenkään suuria ole? Tavoittena olisi vähintään kuusi päiväinen työviikko ja 15 tunnin työpäivät ilman mitään lisä?
   
 15. joonis

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2014
  Viestejä:
  598
  Vähän aiheen vierestä: JHL:n edustaja kun aikoinaan räyhäsi määräaikaisten työsuhteiden ketjuttamisen laittomuuksista ja vääryyksistä kiertäen työpaikkoja valistaen ihmisiä aktivoitumaan oikeuksiensa puolesta, niin mitä teki työnantajat?

  Palkkasivat tämän räyhääjän "konsultiksi" edistämään ammattiliiton ja työnantajapuolen yhteistyötä. Voitte kuvitella minkälaista evankeliumia tämä entinen liiton nainen sitten alkoi suoltamaan. Kaikki määräaikaiset ketjuvalitukset vaiettiin kuoliaaksi ja löydettiin tuhat ja yksi syytä miksi asioihin ei puututa:D

  Pointti on että työnantajapuoli käyttää jokaisen mahdollisuuden hyväkseen tehdä voittoa työntekijän ammatinkuvan (kesto, palkkaus, työn luonne ja ehdot), jos sille vain annetaan se mahdollisuus. Ja myös rikkoen lakia, alkaen esim. Helsingin kaupungista työnantajana.

  Tässä triidissä luodaan kuvaa ammattiliitoista jotenkin huonona ilmiönä, mutta yritysten budjetissa lasketaan kustannukset jopa järjestelmälliselle lain rikkomiselle kannattavuuden rajoissa. Jos lain rikkominen ei olisi yrityksille kannattavaa, niin ei olisi kartelleja yms. ilmiöitä.

  Markkinointioikeuden kurssilla aikoinaan käytiin näitä keissejä läpi, niin kyllä esim. nämä rakennusfirmojen ja telealojen isot firmat tekee niin härskiä bisnestä mitä sitten oikeudessa ratkotaan. Toin tämän vain esille kuvatakseni sitä moraalin tasoa mitä yrityksissä esiintyy.

  Kyllähän ammattiliitot kovine otteineen edustaa vain vastavoimaa kylmän viileille korporaatioille. Se että tästä joku alkaa itkua vääntää on aika merkityksetöntä.

  Business on sotaa, kuten markkinointikurssin opettajani ensimmäisellä luennolla heti kättelyssä totesi:smoke:
   
 16. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  On päivän selvää, että on kaksi osapuolta ja toinen on toisen mielestä väärässä. Joonisin mielestä työnantaja on paha ja laittomat lakot ovat OK? On oikein, että kun joku venäläinen matruusi sanoo "oot kakka", niin pistetään koko maa polvillee, aiheutetaan kärsimystä täysin ulkopuolisille, eikä edes kerrota, mistä on kyse? Onko tuo tärkeä ja hyvä tapa paranantaa yhteiskuntaa?? Tappiot lasketaa miljoonissa tai kymmenissä. Sakkoa tulee varmaan muutama tonni.

  Mut juu, "kylmän viileät korporaatiot" ja sillee...
   
 17. joonis

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2014
  Viestejä:
  598
  Et sitten saanut kiinni postauksestani ollenkaan. No väännetään sitten rautalangasta: On kaksi osapuolta, jotka molemmat toimivat väärin, koska se on mahdollista. Molemmat osapuolet laskelmoivat sanktioiden aiheuttamat haitat ja toimivat johdonmukaisesti niiden puitteissa.

  On aivan käsittämättömän lapsellista mitenkään kuvitella että business asioissa olisi joku se kiltti ja oikeudenmukainen osapuoli.
   
 18. 612378

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2014
  Viestejä:
  1 001
  “All is force against force, nothing more."

  [YOUTUBE]oVoCKLyt2uw[/YOUTUBE]
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2014
 19. joonis

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2014
  Viestejä:
  598
  Aiheeseen liittyen mitä tullut mm. Philipsin ja Nokia pomojen luennoilta: Suomalaiset yritykset ovat paskoja sopimusneuvotteluissa. Totesivat että suomalaisilla on ihan eurooppaa myöden levinnyt maine tehdä vähemmän tuottavia sopimuksia ja sopia köykäisiä yhteistyökuvioita.

  Eipä kai mikään ihme että ottavat takkiin myös kotimaan kamaralla työsopimusasioissa ja ulkomaankauppa ei vedä.
   
 20. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Niin. Mikä mahtaa olla laittomien lakkojen ja laittomien työnseisausten suhdeluku? Veikkaan, että se on pahasti kallellaan lakkojen suuntaan.

  Ja ehdottomasti laittomat työtaistelutoimet pitää tuomita kummankin osapuolen osalta. En kai muuta väittänyt.

  Enkä ainakaan minä väittänyt, että kumpikaan osapuoli olisi aina puhtoinen. Mutta mielestäni AY-liike sahaa omaa oksaansa, eikä toimet auta suomalaisia duunareita kokonaisuutena. Finnprotein oli surullisen kouriintuntuva esimerkki, jolla lakkoperseily vei työt ihan jokaiselta. Tämän päivän lakkoilu on myös esimerkki täysin ylimitoitetusta työtaistelusta, johon revitään mukaan tahoja, joilla ei ole koko asian kanssa osaa eikä arpaa.

  Mutta kuten todettu, onneksi AY-paskeen suuntaan kasvaa painetta ja jengiä liittyy yhä enemmän YTK:hon - tai muuten vain pelkkään kassaan.

  Eikä kritiikki koske kaikkia ammattiliittoja. On siellä osapuolia, jotka hoitavat asiat paremmin. Tämä AKT lienee yksi pahimmista.
   
 21. 612378

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2014
  Viestejä:
  1 001
  Se, että joku laiton pitää virallisesti tuomita, on pelkkää poliittisesti korrektia puhetta. Ei se todellisuutta muuta mihinkään, ellei sitten saa vastapuolta tehokkaasti mustamaalattua sillä. Jos sahaavat omaa oksaansa, niin sehän on heidän oma ongelmansa sitten.
   
 22. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  No musta se on ihan kaikkien ongelma, että AY-liike torpedoi työllisyyden Suomessa. Ennen kaikkea se on sen duunarin ongelma, mutta tietenkin myös koko kansantalouden.
   
 23. 612378

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2014
  Viestejä:
  1 001
  Jokainen päättää omat ongelmansa. Jos tarpeeksi moni uskoo AY-liikeen tuhoamiseen, niin ei heillä sitten ole mahdollisuuksia.
   
 24. Valojuova77

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2013
  Viestejä:
  130
  Niinkuin PAM? Munattomin ja paskin liitto koskaan. :smoke:
   
 25. TheThh Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2011
  Viestejä:
  7 268
 26. joonis

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2014
  Viestejä:
  598
  Oma kantani tähän koko vyyhtiin perustuu oikeastaan siihen mitä olen nähnyt metalliteollisuuden omistaja ja ammattiliittokuvioiden puolelta. Siis vailla kattavaa tietoa yleistän kokemukseni kattamaan nämä kaikki duunaripuolen ammatit:

  Naurettavaa pelleilyä sekä omistajien ja työntekijöiden puolelta. Ilmapiiri on kuin vuosikymmenien takaa. Suomi on ajastaan jäljessä niin pahasti, että samalla kun täällä leikitään lakoilla ja työntekijöiden kyykytyksellä, niin Eurooppa menee eteenpäin.

  Tuloksena on se että ryömitään jatkuvassa taantumassa (lamassa) vuodesta toiseen. Suomi on kuin yksi iso Nokia niminen yritys, joka kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Ei ole joustoa, ei ole näkemyksellisyyttä, ei ole yhteistyökykyä, ei ole yksinkertaisesti globaalin yritysmaailman sosiaalisia työkaluja menestymiseen.

  Suomi on uusi Viro ja ja Viro on uusi Suomi:D

  PS. pelottavin juttu on se että Suomi ei pysty leikkaamaan itsestään sitä toimimatonta osaa pois, kuten Nokia teki. Ehkäpä ainoa keino on totaali romahdus ja uudelleen rakentaminen mitä se ikinä sitten tarkoittaakaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti