Auttakaa audio uunoa, 2.1 setti alle 1000€

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Urkuri, 16.08.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Urkuri

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2010
  Viestejä:
  799
  Moikka,

  Tarkoitus olisi tehdä mahdollisimman hyvä äänimaailma tulevan koneen ympärille. Tarkoituksena on katsoa elokuvia, pelata pelejä ja kuunnella musiikkia. Arvostan enemmän jykevää ja dynaamista bassoa kuin steriiliä tarkkailutoistoa. Eli alapään toistosta en haluaisi tinkiä. Volyymit pyörivät kerrostalo volyymeissä ja välillä hutikassa 'taidan asua omakotitalossa' volyymeissä. Liuta kysymyksiä;

  - Onko olemassa kaiuttimia lattia/ständi joiden kanssa ei tarvitsisi subbaria, vaan ne oikeasti toistavat alapäätä tarpeeksi hyvin jopa tällaiselle bassodiggarille?

  - Jos kaiuttimet ovat aktiivikaiuttimia, tarvitsenko vahvistinta äänikortin ja skobejen väliin mukaanlukien subbari? Nykyinen äänikortti Soundblaster Z. Onko 'hifi' kaiuttimet pääosin passiiveja? Ehdotuksia kuinka tämä kannattaa tehdä?

  - Onko soundbareista mihinkään vrt. kunnon kaiuttimet + mahdollinen subbari?

  - Vaikuttaako äänikortti lopulta kuinka paljon äänenlaatuun?
   
 2. virtuaali

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 905
  Onko sinulla vahvistin olemassa jo?

  Itselläni löytyy kef ls 50set. Omistin myös tuolloin chorus vertigo xlssän mutta kun noita sen pari kk kuuntelin niin myin subbarin veke. Eihän tuo nyt ihan mitään vertigon tärinöitä tuo tietenkään mutta minusta nuiden bassot olivat jo hyvää luokkaa kultakorvilleni.

  Asun siis kerrostalossa. Jos olisin asunut maalla omakotitalossa niin olisin pitäny vielä subbarinkin messissä.

  tässä on pari muutakin mistä kannattaa katsoa kajareita:

  setti 1
  setti 2
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. JuMi_88

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2013
  Viestejä:
  314
  itse ostin juur hetki sitte tälläsisen paketin Indiana Line Mio 2.1 aktiivikaiutinsarja, valkoinen - Hifitalo

  oikein hyvä, nätti, edullinen ja kovaääninen setti. siinä linkin ohessa on jonkunsortin testi/arvostelu mikä pitää täysin paikkansa.. Mut jos armotonta basson rytkettä haluaa ni ehkä jokin muu soveltuu paremmin. itellä setti toimii täysin kotiteatterina tv.n ympärillä jossa myös tietokone kiinni ja omaan korvaan soi todella hyvin vaikka huoneen koko on jtn. 20neljöö kaiketi.

  nimi indiana line ihmetytti ensin, mutta on se 30 vuotta tehny kajareita ja on italialainen valmistaja.

  EDIT: kävin tosa testaamassa miten menee ko vetää volat kaakkoo.. nii yllättävän hyvin jakso subikin mukana :D
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2014
 5. 2dogs1bowl

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2013
  Viestejä:
  785
  Jalustakaiuttimilla päästään noin yleismalkaisesti puhtaaseen 50Hz:iin ilman että desibelit alkavat putoamaan. Tuo riittää musiikin kuunteluun varsin pitkälle, mutta peleissä ja leffoissa se alin potku jää tulematta.

  Lattiakaiuttimilla pääsee sinne 35-40Hz:n paikkeille helposti ja oma henkilökohtainen mielipide on että tämä riittää kerrostaloihin paremmin kuin hyvin. Pienehköt huoneet ja kiviseinät tuppaavat yleensä korostamaan tuota alapäätä, joten potkuakin jo löytyy.

  Ostamisen arvoisen subbarin hinta lähtee noin 500€ paikkeilta, joten se söisi leijonan osan bujetistasi. Myöskin säädöt ja sijoiteltavuus on subbarissa tavallista kaiutinta hankalampaa.

  Itse suosittelisin 2.0-settiä jalustakaiuttimilla. Kaiuttimet eivät juurikaan käytössä kulu eikä teknologia kehity, joten kannattaa katsella muutaman vuoden ikäisiä käytettyä laitteita.

  Aktiivikaiuttimiin et erillistä päätevahvistinta tarvitse, sillä se löytyy jokaisesta kaiuttimesta erikseen. Niiden kaveriksi etsisin DAC:ia/etuvahvistinta, mistä löytyy subbarille pre-out ja mahdollisesti kaukosäädin (olohuonekäyttöön?)

  Passiivikaiuttimissa on huomattavasti enemmän valinnanvaraa ja ääneen pystyy paremmin vaikuttamaan mm. vahvarivalinnoilla. Myös aktiivipuolelta löytyy myös loistavia kaiuttimia, esim vakiovastaus Genelec.

  Mikäli tarvitset HDMI:tä, valitse A/V-vahvari ja muussa tapauksessa stereovahvistin. A/V-vahvistin saattaa sopia tarpeeseesi, jos äänilähteenä toimii pelikonsoli tai bluray-soitin.

  EDIT:

  Äänilähteenä on näköjään PC, joten fiksuin valinta lienee Stereovahvistin digitaalisella äänitulolla.

  Soundbarit on helppo sijoittaa ja parantavat taulu-TV:n äänenlaatua selvästi, mutta varsinaisten kaiuttimien kanssa niistä ei voi puhua edes samassa lauseessa. Mikäli tarvitset YLE-uutisiin paremman äänenlaadun niin sitten valitse soundbar, muuten unohda.

  Vaikuttaa. Kaiuttimet voivat soittaa ainoastaan sen mitä niille syötetään ja jos ääni pilataan heti alkumetreillä ei kaiuttimista saada kaikkea irti. Itse olen pitänyt varsin epämääräisenä nyrkkisääntönä sitä, että vahvistimen/DAC:n hinta soisi olevan noin 50% kaiutinparin hinnasta.
   
 6. Urkuri

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2010
  Viestejä:
  799
  Ei ole, siksi olen miettinyt aktiivikajareita, koska voisi ilmeisesti vetää suoraan äänikortista.
   
 7. 2dogs1bowl

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2013
  Viestejä:
  785
  Millainen kaiuttimien sijoittelu tulee olemaan ja kuinka pitkä on kuunteluetäisyys? Kerro hieman huoneesta
   
 8. Urkuri

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2010
  Viestejä:
  799
  Kiitos 2dogs1bowl vastauksesta!

  Tässä asiaa nyt peranneena, alan kallistua lattiakaiuttimien puolelle, lähinnä alapään toiston takia. Subbari hankitaan myöhemmässä vaiheessa, jos on tarvetta. Pitäisi vielä löytää vahvistin...

  Tarviiko laittaa äänikortti uusiksi? Nykyinen siis Soundblaster Z
   
 9. Urkuri

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2010
  Viestejä:
  799
  Kaiuttimet tulevat tietokonepöydän sivuille, huone on noin 30m2, kyseessä olohuone. Kuunteluetäisyys noin metri / puolitoista. Meinasin laittaa koneen, tuolin ja kajarit maton päälle, jotta voin vetää piuhat kulkemaan maton alta.

  Esim. nämä skobet menevät 23 hertziin
  http://www.hifitalo.fi/dynavoice_definition_df-8

  30 hertziä ja vähän edullisemmat
  http://www.hifitalo.fi/or-28hi_valkoinen_kpl
   
 10. 2dogs1bowl

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2013
  Viestejä:
  785
  Noita valmistajan ilmoittamia hersi- tai watti-lukuja ei kannata välttämättä purematta niellä. Kertovat vain osan totuudesta tai ei totuutta lainkaan. Noista kahdesta valitsisin sokkona OR:ät. Viisaammat kertokoot enemmän

  Varsin hurjalta kuulostaa kuunnella lattiakaiuttimia metrin eyäisyydeltä. Tuohon järjestelyyn valitsisin itse behringerin B-sarjan lähikenttäaktiivit ja Cambridge audio:n Dac Magic Plussan ja vasta sen jälkeen miettisin subbarin tarpeellisuutta. Behringereistä olen kuullut hyvää ja tuon DAC:n tiedän hyväksi ja sopii mainiosti työpöytäkäyttöön. Kuulokevahvistinkin löytyy samasta

  EDIT: tuosta CA:n DAC:sta ei muuten löydy mahdolliselle subbarille lähtöä
   
 11. 2dogs1bowl

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2013
  Viestejä:
  785
  Äänikorttia ei tarvitse vaihtaa jos otat passiivit. Silloin vaan kannattaa valita vahvari, mistä löytyy digitaalinen sisääntulo.
   
 12. 2dogs1bowl

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2013
  Viestejä:
  785
  En ole välttämättä paras henkilö ehdottelemaan sinulle settiä sillä ääni-ihanteeni ovat hieman erilaiset, mutta heitetään tähän vielä yksi mielenkiintoinen setti.

  Cambridge Audio Azur 351A ja KEF Q300

  Nämä lähinnä sen takia, että minulla on ollut jo pitkään "massive hard-on" Cambridge Audion laitteisiin ja KEF:n jalustakaiuttimiin. Tuota settiä en ole itse päässyt kuulemaan, mutta pitäisi olla laadukas, hyvin soiva ja keffeissä jalustakaiuttimiksi hyvin bassoa
   
 13. thaimonen

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  1 517
  focal dome 2.1
   
 14. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  Se ääni ei kerkeä rakentua noista moniteistä siihen metrin etäisyyteen, eikä tuskin vielä kahteenkaan. Nuo kaiuttimet kuulostavat siltä miltä pitää vasta useamman metrin päästä kuunneltuna, joten unohda. Sitäpaitsi tuo Dynavoicen 23 herz naurataa... Jumaliste, kun oikeasti subbaritkaan ei tahdo tuohon päästä.
   
 15. hatih

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2014
  Viestejä:
  928
  Minä käyttäisin tonnin esim Yamahan V375 vahvistimeen, pariin Wharfedale Diamond kaiuttimia ja Choruksen Vertogo SLS subbariin, ihan vain sen takia että tämä setti on helppo laajentaa 5.1 järjestelmäksi myöhemmin. Jos jättää subbarin pois niin voi ostaa muutamaa pykälää isomman vahvistimen jolloin todennäköisyys sille että haluaa päivittää sen pienenee ja ehkä pykälää isommat kaiuttimet jolloin ei tule sitä subbarin kaipuuta ihan niin nopeasti.
   
 16. Urkuri

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2010
  Viestejä:
  799
  Hyvännäköinen setti, mutta melko hintava. Onko kaiuttimet myös oikeasti hyvät? Mites subbari, löytyykö potkua?
   
 17. wawe

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2004
  Viestejä:
  38
  Alarajataajuus (-6db): 35Hz

  Tuohon hintaanhan saa jo setin Genelekkiä!
   
 18. virtuaali

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 905
  Jos meinaa ostaa lattiakaiuttimet niin kannattaa tutustua elac fs 137 malliin.Saa hyvään hintaan käytettynä. Varmsti riittää bassot niissä.
   
 19. LJ123 Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  740
  Lattiamallit ovat aika nihkeät suunnata imho. Pienemmät kaiuttimet voi esim. kiinnittää seinään/nostaa ständeille.
   
 20. Powerplay

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2013
  Viestejä:
  1 973
  Metrin kuunteluetäisyydelle lattiakaiuttimet, ei välttämättä ihan paras ratkasu :o
   
 21. wawe

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2004
  Viestejä:
  38
  Käytettynä irtoaisi budjettiin 8020+7050.

  Lisäksi voi halutessa sijoittaa vielä 30e Behringerin UCA-202 :3
   
 22. E.T

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2000
  Viestejä:
  10 987
  Itse asiassa teknisesti mitenkään korkeatasoista äänikorttia ei tarvita tuottamaan puhtaudeltaan ihmiskuulon erotuskyvyn yläpuolella olevaa signaalia.
  Audio-CD:hän suunniteltiin siihen riittäväksi: Why Compact Discs Sound Great
  Suurista valmistusmääristä johtuen PC-äänikortteihinkin pystytään saamaan laadukkaita osia paljon halvemmalla kuin pienten volyymien "hifi"laitteisiin.
  SB Z:n tasoista D/A-muunnosta ei halvoista "hifi"laitteista löydy.
  Tuo Behringer UCA-202 ilman isoja brändikatteita ja erikoistuote-extroja on siellä Realtekin peruspiirin luokassa.

  Oma lukunsa on se että kun teknisesti kuinka huippua tahansa oleva linjasignaali sitten tungetaan suuritehoisen kaiutinvahvistimen läpi. Sen tehokomponentit eivät kykene lähellekään samaan signaalin puhtauteen...
  Ei raskassarjalaiselta voi odottaa pikkutarkkaa työtä, se on kuin odottaisi 50 tonniselta kaivurilta lapiomiehen tarkkuutta kukkaistutusten teossa.


  Aktiivikaiutin on omalla sisäisellä "pääte"/tehovahvistimellaan ja ottaa sisään linjasignaalin, plus verkkosähköä vahvistimelle.
  Passiivikaiutin on kirjaimellisesti passiivinen ja vaatii sen ulkoisen teholähteen, eli erillisen vahvistimen jonka signaaliteho siirretään kaiuttimelle sitten narua hiukan tukevampaa piuhaa pitkin ettei teho ja signaali jää matkalle.

  Kumpiakin löytyy hyviä ja huonoja jälkimmäisen tosiaan tarvitessa erillisen vahvistimen.
  Subbareita on myös aktiivisia sisäiselle vahvistimelleen LFE/Sub kanavasignaalin sisään ottavia/alimmat taajuudet stereosignaalista nappaavia ja passiivisina erillisen vahvistimen vaativina.
  Ja kaiutinsetissä voi olla kumpiakin sekaisin. Nuo Focal Dome-setit ovat aktiivisubbarilla ja passiivi"satelliiteilla".

  Kaiuttimissahan suorituskykymullistukset tapahtuivat kymmeniä vuosia sitten joten käytetty(paria vuotta vanhempi ei tosiaankaan ollenkaan tarkoita huonoa suorituskykyä.
  Myös audiotekniikan sähkökomponentit ovat olleet pitkään hyvällä tasolla, minkä takia onkin sitten keksitty nämä kaikki "DAC" jne hypetykset ja kaikenlaiset käärmeöljyt.
  Mikä poikkeaa täysin tietotekniikan komponenteista jotka vanhenevat suunnilleen siinä vaiheessa kun julkaistuista tuotteista on saatu aikaan kirjateksti ja se painettua paperille.

  Kunnollisilla kaiuttimilla kyllä saadaan sitä basson "potkua ahteriin" ja tunnelmaa, mutta jos pelaat jotain FPS:iä missä tarkempi ympäristön hahmottaminen äänistä olisi hyödyllistä olla kuulokkeet stereo-kaiuttimien rinnalle.
  Hyvän binaural-simulaation tuottama ääni asiallisilla kuulokkeilla kun voittaa stereon äänimaailman luonnissa.
   
 23. Urkuri

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2010
  Viestejä:
  799
  Kiitos E.T vastauksesta, itseasiassa sinun suosituksen pohjalta valitsin viime syksynä Beyerdynamicin DT-990 pro luurit ja ovat olleet helvetin hyvät. Olen tässä tutkinut asiaa hieman ja alan kallistua Focalin Dome 2.1 setin puolelle. Projekti on messu/markkinointi käyttöön tuleva ja visuaalinen kokonaisuus näyttelee isoa osaa. Arvosteluiden perusteella Focalit tarjoavat tähän tarkoitukseen riittävästi äänenlaatua ja subbarinkin pitäisi olla kaiken puolin kelvollinen. Varmasti pieksee nyt väliaikaiskäytössä olevan 69€ creativen 2.1 setin :D
   
 24. Powerplay

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2013
  Viestejä:
  1 973
  Toi subbari on sitten nippa nappa pelkkä lisäbasso, taajuusvaste: (±3dB) 42Hz - 200H.... En kyllä leffa/pelikäyttöön harkitsisi vaikka vaimo varmaan ulkonäön puolesta tykkääkin :D
   
 25. Urkuri

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2010
  Viestejä:
  799
  No pitänee laittaa sitten suunnitelma sikäli uusiksi että hommata kaiuttimet ja subbari erillään. Oisko jollain heittää suositusta? Saako esim. 500€ subbarin joka menee 18-20hz hujakoille?

  Mitä taajusvaste ja alipäästösuodin tarkoittavat?

  Taajuusvaste 25 - 180 Hz
  Alipäästösuodin 40 - 180 Hz
  http://www.hifitalo.fi/indiana_line_basso_942_aktiivisubwoofer
   
  Viimeksi muokattu: 21.08.2014
 26. Powerplay

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2013
  Viestejä:
  1 973


  Svs pb1000 on just 500e ja 19Hz. Ei taida muita oikein löytyä tohon hintaan kun menee alle 20Hz?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti