1. Palvelimen ylläpitotöiden johdosta foorumi ei ole käytettävissä perjantaina 19.7. noin klo 06.00 - 07.00 välisenä aikana. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa. Pyrimme pitämään tauon mahdollisimman lyhyenä.

  Muropaketin toimitus
  Poista ilmoitus

Auton ruostesuojaus itsetehtynä...

Viestiketju alueella 'Autot ja muut moottoriajoneuvot' , aloittaja 4up, 24.03.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. 4up

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  7
  Olen tässä puntaroinut, että jos tuo kiesi katsastuksen läpäisee alusta/pohjan suhteen voisi sille ehkä harkita tehdä jonkilainen ruostesuojaus pohjaan. Mahtaakohan onnistua miten hyvin itsetehtynä, jonkun verran olen autoja korjannut ja jonkinlainen maalaisjärkikin mulla on?

  Jos vain olisi vinkkejä, että miten ko operaation voisi tehdä suhteellisen vähillä työkaluilla ja mitä aineita kannattaa käyttää ja paljonko tuo about tulisi maksamaan itsetehtynä olisin kiitollinen.
   
 2. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 154
  Uusimmassa TM:ssä oli kattava testi pohjien suoja-aineista...
  [signature]You put the "arrr" on "homoARRRrotic"![/signature]
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. TohtoriTalo

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2009
  Viestejä:
  20
  Valmiiks ruosteiseen pohjaan ei varmaan auta oikeen mitään aineita enää laitella. Ruostuu se kuitenki.
   
 5. pakistanilanen parta

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2008
  Viestejä:
  30
  sinkkijauheen ja liiman sekoitusta alat vaan suihkuttamaan autoon
  [signature]"thetawaves, rapujuhlar, Timpuri-Timo ja starsailor 4 päivän lomalle opettelemaan kosteusvoiteiden käyttöä." - JtX[/signature]
   
 6. DepthofSky

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2006
  Viestejä:
  104
  jos todellakin olet masokisti ja sulla on pari päivää aikaa niin mikäs siinä ruveta tekemään... mutta enpä juuri usko että siitä hyvää tulee. Ensinnäkin siitä syystä että harva pesee ja antaa kuivata kunnolla auton alustan (koskapa ei saa autoa ilmaan/omista rasvamonttua tai halua heilua sadetakki päällä ruiskimassa auton alustaa) ja toiseksi koteloiden suojaus ei ole aivan mitään mukavinta hommaa maailmassa,eikä varsinkaan siisteintä.
   
 7. FuLL

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2002
  Viestejä:
  4 272
  olen parille kaverille suositellut ja hyvin on pelannut vaikka autoina on noita jaappanian kippoja. (rav4)

  alustamassaksi tectyl

  tämän lisäksi kaikkiin koteloihin ja ovien sisään suihkutettava spray. esim wurthilta löytyy erinomainen "kaitsevaha" :) tai sitten tuo http://img178.imageshack.us/img178/4315/wurth1bs1.png

  ei siinä muuta tarvikaan.. tai pensseleitä tietty. tämän jälkeen meneekin ainakin normi työpäivä kun teet tuon homman kunnolla.
  [signature]HP DV2007EA
  HTPC 4800+, 2gb, 400gb, 9400gt, blu-ray[/signature]
   
 8. Koidar

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2008
  Viestejä:
  254
  Vähän aiheen vierestä, mutta antaa mennä. Lähteekö suolapaska pohjasta ja muualta ihan painepesurilla vai tarviiko siihen jotain vahvempaa. Auto ollut vuosia suolavyöhykeellä muttei enää..
   
 9. Donkeypong

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2003
  Viestejä:
  901
  Käy ostamassa veneen moottoreihin tarkoitettuja sinkkipaloja, ja miinoittaa pohjan niillä:) Maksaa tosin jonkun 10?/kpl, mutta jos vertaa hitsauksen hintaan, niin nopeasti saat noita jo useamman kymmenen kappaletta yhden hitsauksen hinnalla. Sinkki aiheuttaa sähkövirran, jolloin tuo sinkkipala hapettuu raudan sijaan.
   
 10. tfird

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2008
  Viestejä:
  233
  Melkein samaan syssyyn purkaa ovipahvit ja tarkastaa missä kunnossa pellit on ovipahvien takana, ettei sitten lähde ruostumaan ovien alareunat. Samalla heittää ulkopelteihin bitumit, massaa sisäpelteihin ja tukkii kaikki aukot. Onpahan ovet kunnossa ja auto vaimenee samalla kummasti. Eikä ole paha homma tehdä ulkona auringonpaisteessa.
   
 11. Lapsennappaaja- sossutäti

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2005
  Viestejä:
  154
  Sisäpelteihin mitään massaa kannata alkaa sotkemaan, kun kotelosuojan saa joskus poiskin ja imeytyy vaähän ruosteeseenkin. Jäykkä massa on vain mekaaniseen kiveniskuun ja näin ollen sisäpelleissä aivan turha ellei ala tuunailemaan jotain äänieristystä.
   
 12. Kallekarpainen

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2005
  Viestejä:
  136
  Ei kannata välttämättä pestä pohjaa painepesurilla ainakan kovin läheltä ja suurella paineella varsinkaan saumoista. Menee sitä vettä joka paikkaan eikä se sieltä saumoista kuivukkaan ja massat kun vetää päälle niin jää mukavasti muhimaan. Mitään aukkoja ei kannata suin päin mennä tukkimaan kerää paikat täyteen vettä ja kosteutta ja taas ruostuu. Sinkkipaloista tuskin pahemmin on apua tuolla, en kyllä koskaan kuullut kenenkään ruostesuojaavan autoaan moisilla.
   
 13. tfird

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2008
  Viestejä:
  233
  Enkös sanonutkin, että kannattaa äänieristää samalla, kun pahvit ovat irti. Ulkopelteihin kauttaaltaan bitumit/dynamat riippuen budjetista. Ja kaikkiin muihin pelteihin, joihin em. eivät taivu, niin bitumimassa/noisekiller. Ero on huomattava tuon massan sutimisen jälkeen pellin jäykkyydessä, resonoimattomuudessa ja äänierityksessä.
   
 14. All-Bran

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2008
  Viestejä:
  613
  Eräät ammattikoulun käyneet neuvoivat kerran tässä asiassa. Ekaksi tunkataan auto ilmaan ja lasketaan se yhden pinotun rengassatsin päälle lepäämään. Sitten ruiskutetaan sitä jotakin Röpö?-massaa auton pohja täyteen. Toimii kuulemma ja on varma suojaus.
  [signature]Pentium III 600 MHz, Abit BE6-II, 256MB ram, 2x10 GB raid0 + 20 GB hdd, Debian GNU/Linux 5.0[/signature]
   
 15. Wilikki_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2003
  Viestejä:
  419
  Tyylikkäintä ja fiksuinta ruostesuojausta aikoihin. Tukitaan kaikki aukot, nakataan bitumia tai noisekilleriä sinne. Kirotaan 10kiloa raskaampaa ovea ja mietitään 5 vuoden päästä, että mihin ne pellit hävisi.
  [signature]Lääh[/signature]
   
 16. spoocy

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2009
  Viestejä:
  16

  No oikessa, kunnolla tehdyssä ruostesuojauksessa alustasta puretaan kaikki muovit ja lokasuojat. Tämän jälkeen alusta pestään täysin puhtaaksi juuri tehokkaalla painepesurilla, koteloihin on omat niin sanotut kotelopesurit, jotka pesevät kotelot puhtaaksi, juuri saumat, joihin lika ja suola tarttuu.

  Pesu on yksi tärkeimmistä vaiheista, koska kun sinne jää likaa, on massaus turhaa. Tällöin alusta alkaa muhimaan eli vain pahenee. Muutenkin ruosteenestokäsittelyssä käytetään primeria sekä itse massaa. Primer pitää massan elastisena, jotta massa ei kovetu. Myös koteloihin on omat aineet olemassa.

  Myös kuivaus on todella tärkeää, ettei alustaan ja koteloihin jää kosteutta. Tähän käytetään aikaa sekä tehokkaita kuivaimia. Suojaus oiken tehtynä sekä oikeilla aineilla tehtynä on tehokas, sekä oikeasti toimii. Itse en alustaani alkaisi suojaamaan, ellei sitten omista jotakin satasen romua, joka on jo menetetty, mutta tällöinkin aika, joka turaamiseen menee, kannattaa käyttää johonkin aivan muuhun.

  Maksakaa siis kunnon käsittelystä, älkääkä tuhotko autojanne.

   
 17. WebGeek

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2001
  Viestejä:
  64
  Itse aion tehdä suojauksen siten että painepesurilla kaikki paska irti pohjasta, sitten ruiskutetaan teräketjuöljyä pohjaan, annetaan kuivahtaa ja sitten reilusti massaa päälle.
  [signature]Disclaimer: The events depicted in this message are fictitious. Any similarity to any person living or dead is merely coincidental.[/signature]
   
 18. TohtoriTalo

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2009
  Viestejä:
  20
  Eipä maha massat kauaa pysyä tolla menetelmällä. Ennemmin kotelosuoja sinne massan alle niin että ens suihkataan se ML ja annetaan kuivua tunti tai pari (ei täysin kuivaksi kuitenkaan ja sitten massat päälle. Kun ne sitten kuivuu lopullisesti niin tarttuu se massa kotelosuojaan suht tehokkaasti ja kotelosuojahan istuu tiukasti pellissä.

  Jos kostuttelet pohjan ensin jollain öljyllä niin eikö sen järkikin sano ettei siinä päällä pysy mikään kovaksi kuivuva massa vaan alkaa tipahdella myöhemmin laattoina pois. Mihinkäs se siinä tarttuisi kun öljy toimii kätevästi hyljeksivänä pintana?
   
 19. Lapsennappaaja- sossutäti

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2005
  Viestejä:
  154
  En vain pidä äänieristystä kovinkaan tärkeänä auton ominaisuuksista.

   
 20. Lapsennappaaja- sossutäti

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2005
  Viestejä:
  154
  Miksiköhän nämä suuret kemikaalivalmistajat ei ota oppiaan näiltä Esson-baarin rekkakuskeilta, jotka tietävät, että teräketjuöljy on verrattomasti parempaa, kuin vuosia tarkoitukseen kehitetyt aineet.

   
 21. wIrd

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 730
  Tähän semmoinen huomautus ettei kannata valumareikiä ovesta tukkia että pääsee vesi pois.

  EDIT:Kallekarpainen sen näköjään jo totesikin.[signature]What Exactly Does Freedom Mean,
  If I'm Not Free To Be As Twisted As I Want To Be[/signature]
   
 22. qurqo

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  851
  Parhaan tuloksen saat, kun peset ensin pohjan ja annat kuivua. Sen jälkeen ruiskutat kotelonsuoja-ainetta kevyen kerroksen alustaan ja koteloihin reilusti. Anna kuivua seuraavaan päivään ja ruiskuta sitten 2-4 kerrosta alusta tai helmapeltimassaa alustaan.

  Lopputuloksen voit vielä viimeistell maalaamall spraymaalilla massanpäälle, jolloin paska ei tartu yhtä herkästi.

  Hintaa tulee operaatiolle noin 100?
   
 23. odie

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2006
  Viestejä:
  1 100
  Kerran olen nähnyt, että eräs herra suojasi ruosteet rypsiöljyllä. Kuulemma paras mahdollinen. Kavereiden kanssa poistuttiin paikalta kun teki tiukkaa olla nauramatta.
  [signature]Iisalmi. Tehokas kone.[/signature]
   
 24. karhuroope

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  355
  Nuita rypsisuojaus firmijahan oli 10v sitte, muuten hyvää ainetta mutta ku se lähtee veellä pois. Meillä on ruiskittu autoihin jotai 20v tectyl ja uutta moottoriöljyä sillee sekotettuna ja lämmitettynä että tulee ruiskun läpi, pohjat on ens ilmalla puhistettu sillee ettei likaa juur näy, ja tämä työ tehää jokatoinevuosi kuumana kesäpäivänä heinä-elokuun vaihteessa nii on sitä suolapaskaa vähiten ja muutenki pohja kuiva
   
 25. tfird

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2008
  Viestejä:
  233
  Pahoittelut...En tarkoittanut oven alareunojen reikiä. Tarkoitin ulkopellin ja sisäpellin välistä aukkoa, jossa yleensä on rikkoontunut muovikelmu tai ei mitään.
   
 26. 4up

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  7
  Onko tuo painepesurilla vesipesu ainoa järkevä ja toimiva vaihtoehto? Ei varmaan saa harjattua niin puhtaaksi kuin olisi tarve (taitaa olla turhan iso työ)?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti