Auton pesemisen ABC?

Viestiketju alueella 'Autot ja muut moottoriajoneuvot' , aloittaja phis_ak, 06.03.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. HTK12

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2004
  Viestejä:
  1 570
  Se motonetissä myytävä Kärcherin vaahdotin on täysin paska, sillä ei tee yhtään mitään. Tarkoitan siis tälläistä:

  [​IMG]

  Kärcheriltä löytyy toimiva lance, joka on tälläinen hinta on tosin melko paljon korkeampi:

  [​IMG]

  Jos haluat edullisesti päästä, niin osta puuilosta se vaahdotin. Se toimii yhtä hyvin kuin tuo kärcherin kalliimpi vaahdotin. Vielä halvemmalla saat tilaamalla netistä sen vaahdottimen. Tuosta oikeasta vaahdottimesta tulee kaikki pesuaineet vaahtona, tosin turtlewax ym, aineet korvaisin kyllä jollain paremmalla. Ellei tarvitse olla vahaturvallista niin, Motox tehopesu/Solmaster AS40, BH Surfex. Vahaturvallinen tehokas esipesu BH autofoam.

  Ei ole suurta eroa. Kopio lancet toimii siinä missä nuo kalliimmatkin. Itsellä on kopio lance ja tulee kunnon vaahtoa kuten youtube videoissa. Paljon suurempi merkitys on pesuaineella/painepesurilla.
   
 2. Jo_Hani

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2010
  Viestejä:
  761

  Pitääkin sitten piipahtaa kouvolan puuilossa, että pääsee viikonloppuna kokeilemaan. Varmaan etsin ensin vahaturvallisia aineita, kunnes oppii kunnolla käyttää ja siitä sitten parempiin aineisiin, muutenkin vasta pääsiäisenä on ideana käydä autot kunnolla läpi.
  Sitten... jos autoa ns pikapesee eli että vanha vahapinta pysyisi, riittääkö esipesu esim tuo BH autofoam vai tarviiko sen jälkeen jonkin autoshamppoo mitä sitten hankaa "villahanskalla"? Ennen mennyt 2 ämpärin taktiikalla ja villapesuhanska kädessä, kun shamppoilla pessyt toki alku huuhtelun jälkeen.
   
 3. HTK12

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2004
  Viestejä:
  1 570
  Itse teen pikapesun usein vain heittämällä BH autofoamin ja huuhtelemalla painepesurilla. Toki pintaan jää ns. "traffic film", mutta sen saa pois vain sitten pesemällä sen kintaalla. Mielestäni tulee ihan riittävän puhdasta pelkästään tuolla bh autofoam huuhtasulla. Varsinkin jos pinnassa on vaha. Suolapaska nyt ei lähde millään vahaturvallisella pesulla irti kunnolla, mutta muuhun likaan toimii kyllä hyvin.

  Mikäli haluaa ihan kunnolla pestä, niin sitten bh autofoam ja perään kinnastelu kahden ämpärin taktiikalla.
   
 4. Jo_Hani

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2010
  Viestejä:
  761
  Tuli hommattua ja testattua, pakko myöntää etten kuvitellut pelkällä vaahdottamisella tulevan mitä tuli (odotan innolla tilattuja bh:n tuotteita). Vanhalla (turtlewax) talvella melkein jäätyneellä pesuaineella sai kohtuu hyvää jälkeä, niin millaista sitten saa paremmilla aineilla. No seuraavaksi kyllä tulee liuotinpesut jne muut mömmöt että saa uuden vahapinnan laitettua.
   
 5. HTK12

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2004
  Viestejä:
  1 570
  Tuo BH autofoam on vaan ylivoimainen puhdistustehossa. Joo monet vaahtoaa enemmän, mutta itseäni ei kiinnosta se vaahto/sen pysyvyys autossa vaan puhdistuskyky. Tuo BH autofoam alkaa heti valumaan ja vie lian menessään. Ei toki parhaimmillaan suolan kanssa, mutta kesälikaan toimiin kyllä todella hyvin. Kannattaa sitten selvittää sen oman lancen seos suhteet eri nupin asennoilla, niin sitten on helppo valita sopiva seos auton likaisuuden mukaan. Projectech ohjeet seoksen mittaamiseen:

  Liitä vaahdotin painepesuriisi. Jotta pystyt levittämään pesuaineen sopivalla seossuhteella, pitää vaahdottimen ominaisuudet testata omaan painepesuriisi liitettynä. Täytä vaahdottimesi säiliö kokonaan vedellä ja aseta vaahdottimen vesi/pesuainesuhde minimille, eli käännä päällä oleva säätönuppi kokonaan myötäpäivään. Tällöin vaahdottimen suuttimesta tulee pesuainetta maksimiseossuhteella. Laske vettä vaahdottimesi läpi mitta-asteikolliseen ämpäriin (muukin astia käy, jos käytössäsi on litran mitta vesimäärän mittaamiseen jälkikäteen) kunnes vaahdottimesi säiliö tyhjenee.

  Mittaa vesimäärä ämpärissä.

  Seossuhdeprosentin tällä asetuksella saat kaavasta:
  (1 / ämpärin vesimäärä litroina) x 100

  Avaa vaahdottimen säätönuppia esim. 1/8 kierrosta ja testaa uudelleen. Näin toimien saat säädettyä jatkossa helposti seossuhteen haluamaksesi.
  (http://www.pesukinnas.com/viewtopic.php?f=47&t=911&start=25#p31024)
   
 6. Photiou

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  916
  Kävin laitattamassa Silver One kovavahan ja kun TKP-palvelut ei suositellut harjapesua, niin lahjoitan Herttoniemen Shellille Perfect Tornado pesukoodin ensimmäiselle joka sitä YV:llä kysyy.

  Muokkaus: pesukoodi meni jo.
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2017
 7. Zigh

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1 243
  Joo. Ensimmäistä kertaa pääsin eilen testaamaan BH:n foamia kunnon lancen kanssa ja olihan toi puhdistusteho jotain ihan käsittämätöntä. Jopa renkaat (siis kumiosat joita ei ikinä tule huuhtelua enempää pestyä) näyttää puhtaammilta mitä koskaan sen kolmen talven aikana mitä nuo on alla olleet :D

  Ja sitten kysymys:
  Kuinka paljon teillä deseissä yleensä tuota vaahtoa yhdessä pesussa kuluu?

  Mulla käytössä CYC:n lance (joka muuten yllättäen valmistettu Italiassa eikä Kiinassa :eek: ) ja kertavaahdotuksessa näytti humahtavan joku 3-4 desiä mikä tuntuu aika paljolta. Täytyy varmaan mittailla noita suhteita tuon ohjeen mukaan...
   
 8. Lauri Luppa

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2011
  Viestejä:
  112
  En ole mittaillut seossuhteita ja määriä kovinkaan tarkasti, mutta aika vähän sitä kuluu. Max desi per autonpesu.
   
 9. HTK12

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2004
  Viestejä:
  1 570
  Riippuu paljon autosta ja miten likainen se on. Iso citymaasturi Q7 tms. vs micra niin ero on melkoinen. Isoon city maasturiin menee äkkiä se 2-4dl ja micran nyt voi huuhdella alle desillä. Likaisuus ja seossuhteet myös vaikuttavat paljon. Reippaasti ajoa rapaisilla hiekkateillä niin saa kyllä kääntää seokset maksimiin vs. kevään siitepölyt tms. taas sitten paljon laimeammalla seosksella. Kierrätkö auton kaksi kertaa vai kerran? Eli laitahan tarkemmin infoa, niin sitten voi paremmin kommentoida. Itsellä menee kesällä yleensä ~2-3dl riippuen auton likaisuudesta, kierrän auton yleensä kahdesti.
   
 10. Stoub

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2011
  Viestejä:
  21
  Itse tulee käytettyä kiinan-lancen kanssa sellaista reseptiä kuin säätönuppi täysin kiinni ja siitä varttikierros auki, vaahtoaa sopivasti mutta ainetta ei kulu liikaa.
  S60:sen volvon kertaalleen vaahdottamiseen meni noin 1-2dl ainetta, riippuen tosiaan likaisuusasteesta.
   
 11. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 309
 12. ---33---

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2012
  Viestejä:
  407
  Tekeekö noilla motonetin, tms. kiillotuskoneilla mitään?

  Oisko heittää linkkiä jos jossain olisi hyvä ja halpa kone, liikkeitä lähellä Ohlson, motonet, biltema ja voin tilata myös, jos tällä viikolla kerkeää tulemaan?

  Ilmeisesti epäkesko kannattaa ottaa, kun ei mitään perusteellisia myllytyksiä ole tarkoitus tehdä. Vaan korkeintaan jotain one step juttuja. Ja voihan sitten sen rotaryn hankkia myöhemmin jos kärpänen iskee.

  Millaisella laikalla kannattaa vedellä jos pintaan vetäisee Poorpoysin White diamondin? Käsittääkseni tuon pystyy ihan käsin laittamaan, mutta koneella tulisi parempi, mitä videoilta kattelin.


  Edit. Tämä on kai suora kopio jostain "paremmasta merkistä"? Olin tallentanut joskus aikoja sitten suosikkeihin, mutta en muista enää mistä foorumilta tuli tähän linkki ja oliko kehuttu vai haukuttu.
  http://m.clasohlson.com/fi/Kiillotuskone-Cocraft-HPV-720/40-9901
   
  Viimeksi muokattu: 19.06.2017
 13. duck

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  418
  En tiedä tuleeko liian myöhään mutta itseltä löytyy tuo Clasun kone. Ostin joskus tarjouksesta 60 eurolla (Clasulta saa käytännössä aina -10% verkkokauppa ostoksista).
  En ole mitään isompia myllytyksiä tehnyt, mutta mielestäni erinomainen kone. Isoja naarmuja olen kyseisellä koneella poistanut onnistuneesti (eli tehoja kyllä riittää naarmunkin poistoon). Enempää nyt en tosiaan osaa sanoa muutakuin hieman iso talla kyseisessä koneessa on vakiona. Tämänkin muistaakseni saa vaihdettua pienempään jos haluaa.
   
 14. Sora

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Viestejä:
  16
  Pitäs alkaa päivittelemään auton pesuaineita.

  Tällä hetkellä käytössä esipesuun valetpron foami
  Liukkari: Solmaster
  Shampoo Dodon Born to be Mild

  Oisko mitään jota kannattas ottaa kokeiluun?

  Varusteet on kunnossa eli lance ja vahat yms löytyy.
   
 15. Kampele

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2008
  Viestejä:
  22 798
  Valetpro Citrus tar remover millä saat helposti piet pois kaarista ja vanteista.

  Ja sitten Dragons breath millä rautapöly pois kyljistä ja vanteista.

  Tietty joku vaha olisi vielä poikaa, kun tuossa Dodossa ei ole mitään kiiltoa lisääviä aineosiakaan.
   
 16. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 309
  Millä/miten olet levittänyt tuota dragons breathia?
  Itsellä on yleensä ollut käytössä Wolfs Chemicalsin decon gel ja se on levinnyt nätisti ihan perus bilteman painepullolla.
  Tänä keväänä otin testiin tuon dragons breathin, ja se ei halunnut tulla painepullosta ulos millään (ensin tuli vähän aikaa paksuna vanana mutta pian painetta piti pumpata lisää ja aine alkoi vaahtoutua ja pullo syleksi ulos enää vain vaahtopalleroita) no, sain tuon kuitenkin levitetyksi joten kuten, ei vaan kovin positiivista kuvaa jättänyt...
   
 17. Kampele

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2008
  Viestejä:
  22 798
  Ihan siitä omasta 500ml putelista tai 1L kannusta autoduden sumuntinpäällä => http://www.autodude.fi/tuote/sumutin_purecare_sprayer_pro/

  Millään bilteman kannulla ikinä testannut vaan noilla päillä mitkä on tarkoitettu tuolle aineelle ja toimii todella hyvin.

  Brushi on kyllä aivan loistava ratkaisu muuten tämän aineen kanssa.
  Vähä ruiskuu vanteille ja sitten levittää brushilla, niin ainetta menee joka koloon eikä mene paljon mitään ainetta kerralla.
  http://www.autodude.fi/tuote/vanneharja_valetpro_inch_round_wheel_brush/
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2017
 18. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 309
  Kappas, taas oppii uutta... en ole tiennyt tuollaisia irtosumuttimia olevan olemassakaan. Tuo pitää ehdottomasti laittaa tilaukseen viimeistään ensi keväänä :)
   
 19. Kampele

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2008
  Viestejä:
  22 798
  Voihan tuota lantrata hieman akkuvedellä siihen bilteman pulloonkin, niin vähän notkistuu. :)
   
 20. Sora

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Viestejä:
  16

  Uppista, on mulla nuokin. Tuosta Dragon Pertistä en oikee osaa olla mitään mieltä. Ennen myllytyspesuja ruikin sen ympäri auton. Tietty punanen niin ei näy niin hyvin bleedi.

  Sitten vahana toimii soft99 fusso. Oon tykännyt siitä. Seuraavaksi aattelin kokeilla collinite 915. mut vissiin kesto huonompi kuin fussossa ja ei tulekkuin omaa autoa vahailtua jonkin verran kesäisin niin vähän tyhmältä tuntuu tilata täys purkki semmosta mikä ei kestä talven yli tms.
   
 21. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 309
  Miten niin ei kestä talven yli? Itsellä ollut purkki Colliniten 976s.ää jo ainakin 4 vuotta eikä tuo ole miksikään mennyt.
   
 22. Sora

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Viestejä:
  16
  Tarkotin ettei auton pinnassa kestä, eikö tuohon 915 ole kerrottu kestävyys 4-6kk suomen oloissa.
   
 23. Kampele

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2008
  Viestejä:
  22 798
  476s sopii paremmin talvelle. Se kestää.
  Välillä ainakin itse käyttänyt quick detaileria, niin kesto paranee entisestään. (Korrek pro tfc viimeistelyaine itsellä käytössä)

  Collilla vahannut kerran keväällä ja kerran syksyllä.

  915 on parempi kiilto jne, mutta ei tosiaan kestä niin kauan.

  Omassa autossa käytän suoraan SI3D pinnoitetta, niin se pysyy pitkään vai voi liukkarillakin pestä jne. Toki auto pitää myllyttää ennen tuota hommaa.

  Ota renkaille TUF shine ja jos autossa muovilistaa niin Qtechinq Q4 vai mikä se muoville tarkoitettu aine olikaan em. valmistajalta.

  Itsellä mustassa autossa ainakin ehdoton tuo tuf shine.
  Hytin listoja yms olen kanssa muuten SI3D:llä olen pinnoittanut. Huomattavasti vähemmän pölyä ja sormenjälkiä tulee. Bmw F sarjan autoissa ainakin tuntuu hulluna kertyvän niitä siihen vaihdekepin kohille, kun pitää kaikkia nappeja painella.

  Kangaspenkeille qtechiq I1 on kanssa mahtava aine. Suojaa erinomaisesti kyllä penkkejä. Kestosta ei vielä kokemusta, mutta jos kuskin penkissä 4-6kk pysyy niin olen todella tyytyväinen.

  Takapenkissä odotan huomattavasti parempaa kestoa, kun niin harvoin siellä joku istuu.

  Sitten tietysti tuulilasin pinnoitetta voi kanssa testata. Qtechniq G1 vaikkapa. Sitä kehuttu paljon, muyta täytyy sanoa että omasta mielestä turtlen 5 sateesta toimii paremmin. Levitin vasta ihan uuteen tuulilasiin tuon G1, mutta omasta mielestä 5 sateesta toimi paremmin (tästä useamman vuoden kokemus). Ja 5 sateesta maksaakin paljon vähemmän.
   
 24. snowfake

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2000
  Viestejä:
  952
  Mites toi pien/rautapoisto? Kattelin tuon superclean-youtubevideon tuossa niin siinä vedeltiin savella mutta ei noilla pien/rautapoistoaineilla. Parasta ois varmaan kaikilla putsailla mutta onko noi pien/rautapoistot miten tarpeellisia vs. savi?
   
 25. Nugget Beercase

  Rekisteröitynyt:
  16.10.2007
  Viestejä:
  1 186
  Kyllä pien- ja raudanpoistot on hyvä tehdä. Juuri katselin kun viimeksi pesin että piru vie kun en ottanut pienpoistoa mukaan (helmojen seudulla oli aikas paljon pieniä pikikönttejä).

  Raudanpoistolla vanteista lähtee jarrupöly todella hyvin.

  Itse en savestele paitsi jos tarkoitus on myllyttää.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti