ATK luola Sähkökaapissa

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Tyklon, 09.01.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Tyklon

    Rekisteröitynyt:
    27.04.2010
    Viestejä:
    641
    Hei

    Elikkä talohtiössä olisi tämmöinen oma atk luola sähkökaapissa.
    http://i.imgur.com/AenBCJH.jpg

    En nyt vielä ala isännöitsijää kiusaamaan, mutta ongelmahan on siis seuraava...
    Netti on siis avattu, netti toimii, se on testattu. Mutta netti toimii ainoastaan langattomana tai suoraan modeemiin johto pistettynä.
    Olen kokeillut toista modeemia myös, eikä silläkään toimi, ainoastaan langattomana ja suoraan johto pistettynä modeemiin.

    Joka huoneessa on omat atk pistokkeet, jotka eivät sitten toimi, vaikka olen liittänyt modeemin johdot ja jne.
    Missä ongelma? Onko modeemi vääränlainen, vai onko niin, että ATK pistokkeet eivät ole toimintakykyisiä?

    Tässä on asiakirjoja jos kiinnostaa.
    http://www.lahdentalot.fi/attachements/2016-06-21T14-28-5344.pdf
    https://elisa.fi/lahdentalot/

    Elisa ehdottaa minulle tätä
    https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/kotiboksi-vmg3925/

    Mutta minun Inteno VG50A ajaa samanasian. Eikö niin? vai onko nyt joku tekniikka kehittynyt, että pakottaa oikeasti minut ostamaan uuden modeemin?
    Vai onko niin, että sähkömiehet eivät ole tehneet loppuun hommaansa, kun tämä kämppä missä asutaan on peruskorjattu alusta asti.

    Kiitän
     
  2. EpZku

    Rekisteröitynyt:
    19.05.2016
    Viestejä:
    159
    En usko että reitittimessä ainakaan on mitään vikaa jos se toimii kun sen kytkee suoraan siihen. Ainoa vaihtoehto on se että ne talon sisällä kulkevissa piuhoissa on jotain häikkää.
     
  3. edup

    Rekisteröitynyt:
    04.07.2015
    Viestejä:
    1 082
    Joo, laita vaan suosiolla isännöitsijälle viestiä siitä että verkkopistokkeet ei toimi. Niiden homma se on tommoset selvitellä. :)
     
  4. Tege Moderaattori

    Rekisteröitynyt:
    13.06.2005
    Viestejä:
    34 928
    Modeemiin ei syty valojakaan kun toisessa päässä johto? ATK pistokkeet merkattu väärin? Jos pitäisi kaiken olla kunnossa ongelma on todennäköisesti kaapeloinnissa.
     
  5. Tyklon

    Rekisteröitynyt:
    27.04.2010
    Viestejä:
    641
    Juuh, ei syty valot modeemiin ollenkaan, eikä myöskään tietokoneisiin, kun yleensä valo syttyy, kun netti kaapelin kytkee koneeseen.

    Tiedä, sitten, että mikä tämä WAN kytkentä on, täällä pdf tiedostossa siellä alhaalla:
    http://www.lahdentalot.fi/attachements/2016-06-21T14-28-5344.pdf

    Että pitääkö minun kytkeä tuolla tavalla??
    [​IMG]
     
  6. Tege Moderaattori

    Rekisteröitynyt:
    13.06.2005
    Viestejä:
    34 928
    Toi data meinaa, että siitä saat netin sun purkilles aka ethernet liittymä, eikä VDSL2.

    Eli jos se on ethernetillä toteutettu toi sun netti siellä taloyhtiössä modeemi käy (punainen wan) ja myös pitäisi käydä VDSL2:lle eli jos sekin on siellä. Laneissa pitäisi palaa valo jos kaikki kunnossa verkon osalta eli uskon modeemin olevan ok mutta muussa verkossa/pistokkeissa vikaa.
     
    Viimeksi muokattu: 09.01.2017
  7. kipale

    Rekisteröitynyt:
    18.02.2008
    Viestejä:
    50
    Toisinaan näissä jengi tekee myös ns. verkkolooppeja. Eli johonkin asuntoon tulee 2 pistoketta ja asukas esim. yhdistää ne molemmat omaan reitittimeensä (koska onhan nyt 2 johtoa tuplasti nopeampi kuin 1 ja näinhän minä huijaan naapuriltakin kaistaa käyttööni). Lopputulos on, että sisäverkossa viesti kiertää ympyrää kahden reitittimen välillä ja koko verkko on jumissa kunnes looppi puretaan.
     
    Viimeksi muokattu: 10.01.2017
  8. Nimetön_

    Rekisteröitynyt:
    05.01.2015
    Viestejä:
    220
    @Tyklon Onko "syöttö" kytketty reitittimen DSL/WAN tökkeliin vain johonkin reittittimen porteista 1 - 4? Pitäisi tietää paremmin mitä valoja siellä loistaa ja miten on kytketty. Jo tuo "syöttö" kaapeli näyttää siltä että sen saa nykäistyä poikki.

    Minulle ei ole vielä selvinnyt tuleeko sinulle netti VDSL vai ETHERNETin kautta, sillä olisi merkitystä tuon johtohässäkän suhteen. Tiedätkö itsekkään?
     
  9. Tyklon

    Rekisteröitynyt:
    27.04.2010
    Viestejä:
    641
    En itsekkään oikeastaan tiedä, että kumpi se nyt on.
    Modeemissa vilkkuu valot silloin, kun siihen on suoraan kytketty tietokone, mutta jos pistää noiden huone atk pistokkeiden kautta, modeemissa ei ole minkäänlaista valoa.
    Ja tietokone huutaa, että pistä atk kaapeli kiinni.

    Syöttö paikasta on kytketty suoraan modeemin DSL reikään.
    Kokeilin tuota WAN reikäänkin tökkimistä, mutta sittenhän tulee tuo ongelma, että tuo DSL johto ei mahdu sitten sihen WAN reikään, pitää käyttää RJ kaapelia tässä.
    Mutta tällöinkään ei ole minkäänlaista valoa porteissa 1-4 ja varsinkaan silloin netti ei toimi..
     
  10. Tina Silta

    Rekisteröitynyt:
    18.03.2003
    Viestejä:
    3 757
    Sullon 8 lähtöä, mihin kaikkialle ne menee? Tuskin 8:saa huonetta on. Laitat vaan piuhat oikeisiin reikiin.
     
  11. Tyklon

    Rekisteröitynyt:
    27.04.2010
    Viestejä:
    641
    Kaikki reiät on kokeiltu. No working. Kolmessa huoneessa on kaikissa noissa 2 atk pistoke paikkaa. Olohuoneessa sitten 4.
     
  12. Nimetön_

    Rekisteröitynyt:
    05.01.2015
    Viestejä:
    220
    Jos kytket syötön -> portti 1, syttyykö valo? Jos ei niin kokeile etsiä RJ11 kaapeli ja laita se syötön ja WANin väliin, katso nouseeko yhteys. Tietysti tuo ei auta jos modeemi ei osaa toimiua vdsl-linjassa.
    Syttyykö reitittimessä valo jos sen kytkee suoraan läppäriin? Vielä liian monta aukkoa kokonaisuudessa.
     
    Viimeksi muokattu: 10.01.2017
  13. Tina Silta

    Rekisteröitynyt:
    18.03.2003
    Viestejä:
    3 757
    Nimetön vois lukea aiempia viestejä.

    Nytkö niitä reikiä on jo 10? Ja kaks piuhaa lähdöissä?

    Tässä on oikeastaan vain kaks mahdollisuutta:

    1) Kysyjä on toivottoman kädetön tumpelo.
    2) Piuhat on jätetty kytkemättä rasioihin.
     
  14. Dalle

    Rekisteröitynyt:
    03.11.2015
    Viestejä:
    141
    Oletko kokeillut näin? [​IMG]
    Puheesi perusteella syöttö on RJ11 kaapelilla, jolloin liittymäsi on tyyppiä DSL. Jos toi ylin RJ45 (ethernet-johto) on WAN portissa niin ei toimi, siirrä se vaikka lan2 reikään. Kuvan mukaan modeemissa olis 6 reikää takana, 1xRJ11(DSL) ja 5xRJ45(WAN+LAN1-4).
     
  15. Tege Moderaattori

    Rekisteröitynyt:
    13.06.2005
    Viestejä:
    34 928
    Google sanoo, että alin punainen on wan ethernet eli kytkennät oikein.

    [​IMG]

    Aloittahallan netti toimii jos on suoraan modeemin lanissa tai wlanissa mutta ei jos tekee kytkennän tuonne ristikytkentään, niin ei rokkaa. Epäilen, että siellä on vain väärin kytketyt ristikytkennät.
     
    Viimeksi muokattu: 10.01.2017
  16. Dalle

    Rekisteröitynyt:
    03.11.2015
    Viestejä:
    141
    Jos portit tosiaan kuten sun linkittämässä kuvassa niin sitten ristikytkennöissä varmasti vikaa. Toi WAN portin paikka tuskin on mitenkään standardi, niin ei nyt varmuudella voi sanoa miten portit tossa laitteessa on.

    Edit: Niin ja jos toi ylin RJ45 olis WAN niin silloinhan nettiä koitettais ottaa huoneesta X, tiedä sitten kumpi olis prioriteetti1 DSL vai WAN jos molemmat kytketty, ja sopisi näin kanssa virhe kuvaukseen.
     
    Viimeksi muokattu: 10.01.2017
  17. kurkimies

    Rekisteröitynyt:
    29.04.2009
    Viestejä:
    6 434
    Ihmettelen sitä, että jos teillä on yleiskaapelointi, niin miksi sitten käytetään xDSL yhteyttä? Ettei olisi vaan vaihtunut tekniikka xDSL -> ethernettiin.
     
    Viimeksi muokattu: 10.01.2017
  18. Mendel

    Rekisteröitynyt:
    27.05.2002
    Viestejä:
    530
    Jos nuo lähiverkkojohdot kaapin sisällä ovat varmasti toimivia niin sitten vain isännöitsijään yhteyttä.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti