Asustor poks, saako levyjä luettua jollain käyttiksellä/softalla

Viestiketju alueella 'Massamuistit' , aloittaja BigDaddy68, 24.07.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. BigDaddy68

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2018
  Viestejä:
  2
  Itselläni poksahti hiljan Asustor AS-204T, ei tule enää virtoja. Levyt 4kpl on käsittääkseni täysin ehjät, koska mitään esioireita ei ollut. Luultavimmin Asustorista meni virta tai emo. Lähetin takuunalaisen tuotteen takaisin Verkkokauppaan, josta ilmoitettiin ettei voi korjata, eikä vaihtaa (koska poistunut tuotannosta), saat rahat takas.

  Onko kokemusta, pystyykö levyä lukemaan suoraan jollain käyttiksellä, tai softalla? Winkka10 tunnisti kyllä USB-sovittimen kanssa levyn, muttei näyttänyt sillä mitään dataa. Olis kiva saada kuvat, videot, dokkarit sun muut takas... Toki sit on nuo kaupalliset toimijat, jos ei muu auta, mutta jos levyt on täysin ehjät ja tuo RAID-kombo niin luulisi olevan luettavissa jollain "kotikonstillakin"?
   
 2. topiv

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2011
  Viestejä:
  78
  ASUS NAS:it käyttävät Asuksen ADM käyttöjärjestelmää, joka on Linux-pohjainen. NASin RAID-pakan voinee rakentaa mihin hyvänsä linux-koneeseen, johon saa kaikki sen levyt kerralla kiinni. RAID on todennäköisesti Linuxissa hyvin tuettu software-raid. Yksittäiseltä levyltä ei saa tietoa ulos, mikäli et käyttänyt niitä JBOD-levyinä irrallaan.

  Peruskomento on tällainen:
  # mdadm --assemble --scan --verbose /dev/md0 /dev/sda /dev/sdb /dev/sdc /dev/sdd

  Jossa /dev/sda-sdd on ne NASista tuodut kovalevyt (voi olla joku muukin asematunnus). Jos pakka käynnistyy, voi /dev/md0 raid-pakan mountata johonkin hakemistoon ja kopioida sieltä tavarat talteen. Linuxin parhaita puolia on se, että softa-RAID ei vaadi samaa rautaa tai ohjainta, jos se siirretään toiseen koneeseen.
   
 3. BigDaddy68

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2018
  Viestejä:
  2
  ***
  Kiitoksia, testataan... :)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti