ASUS VG248QE DVI No Signal -ongelma

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Oscarï, 30.07.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Oscarï

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2016
  Viestejä:
  4
  Päivää.
  Ostin eilen Verkkokaupasta ASUS VG248QE -näytön, ja Dual Link DVI-D-kaapeli, joka paketin mukana tuli, ei anna signaalia jostain syystä. Käytän näyttöä tällä hetkellä HDMI-kaapelilla, jonka avulla näyttö toimii moiteettomasti. Ongelma on se, että HDMI ei tue 144 Hz, jonka takia ostin tämän näytön. Minulla ei ole mahdollisuutta kokeilla DVI-D-kaapelia toiseen näyttöön, koska vanhassa näytössäni on vain VGA-paikka. Kun pidän HDMI- sekä DVI-D-kaapeleita samaan aikaan kiinni, koneeni asetuksista näen, että kone tunnistaa kaksi näyttöä, vaikka tosiasiassa minulla on vain samaan aikaan kiinni kaksi kaapelia. Kun näen, että kone tunnistaa kaksi näyttöä ja vaihdan näytöstä inputiksi DVI, niin tulee vain ilmoitus DVI - NO SIGNAL. Olen katsonut moneen kertaan, että laitan kaapelin oikeaan DVI-D-reikään, ja myös että kaapelini on varmasti DVI-D. Eli onko joku muu törmännyt samaan ongelmaan, ja olisiko vika näytössä, kaapelissa vai jossain muualla? En tiedä tarvitaanko jotain informaatiota lisää, koska olen aika aloittelija, mutta jos tarvitaan niin ilmoittakaa!

  Näyttis: Nvidia GeForce GTX 660 2048 MB
   
 2. telcoM

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2015
  Viestejä:
  802
  Kun kone tunnistaa kaksi näyttöä, se luulee että sinulla tosiaan on kaksi erillistä näyttöä. Kun HDMI-kaapeli on kiinni, HDMI-liitännästä tulee "päänäyttö". Jos et erityisesti kerro Windowsille että haluat joko venyttää työpöydän myös toiselle näytölle (missä ei olisi järkeä, koska sinulla oikeasti on vain yksi näyttö) tai näyttää saman kuvan myös toisessa näytössä, se pitää kakkosnäytön pimeänä - siksi "no signal" DVI-puolella.

  Eli kun sinulla on kahdet kaapelit kiinni, laita ensin Windows lähettämään samaa kuvaa "kumpaankin näyttöön", ja vasta sitten vaihda näytön inputiksi DVI. Jos nyt kuva näkyy, kaapeli on kunnossa: sen jälkeen kerro ensin Windowsille että HDMI-"näyttöä" ei tarvitse enää käyttää ollenkaan, ja vasta sen jälkeen tarkista virkistystaajuudet. Jos HDMI roikkuu mukana näyttämässä samaa kuvaa, Windows saattaa rajoittaa virkistystaajuuden valintaa heikomman liitännän mukaan.

  (Miksi toisen näytön käyttäminen pitää nykyisin erikseen kertoa Windowsille eikä sitä (aina) laiteta päälle automaattisesti heti kun toinen näyttö kytketään kiinni? En tiedä, mutta veikkaisin käyneen suunnilleen näin: joskus jossain joku iso pomo valmistautui pitämään powerpoint-esitystä ja kytki läppäriinsä videotykin... ja kun toisen näytön käyttö meni oletuksena päälle, tuli näyttäneeksi työpöydällään olleet luottamukselliset sähköpostit kaikille läsnäolijoille, eikä pelkkää powerpointtia kuten oli tarkoitus. Tästä tuohtuneena herra isoherra otti yhteyttä Microsoftin myyntiedustajaan ja haukkui käyttöjärjestelmän lyttyyn. Kun tällaisesta ongelmasta oli saatu Microsoftilla N raporrtia eri käyttäjiltä, siellä viilattiin oletusarvoja vähän vähemmän automaattisiksi.)
   
 3. Oscarï

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2016
  Viestejä:
  4
  Eli menee tuonne asetuksiin, ja painaa "kopioi työpöytä näyttöihin 1 ja 2"? Jos on tuo niin ei ainakaan toiminut, kuten sanoit. Ja myös kun tuolla näytön asetuksissa on tuo havaitse nappi, niin sitä painaessa sanoo, että toista näyttöä ei havaittu. Pitäisikö olla näin? Kaipa pitää uusi kaapeli ostaa.
   
 4. telcoM

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2015
  Viestejä:
  802
  Joo, aivan oikein, ja vialliselta alkaa vaikuttaa. Jos sekä näytönohjaimessa että näytössä on siihen mahdollisuus, DisplayPort saattaisi olla parempi ratkaisu tavoiteltaessa nopeita virkistystaajuuksia. Ei DVI:ssäkään toisaalta mitään vikaa ole.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti