ASUS-reitittimet (RT-N.., RT-AC..-sarjat jne..)

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja escalibur, 21.12.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ekso

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2007
  Viestejä:
  77
  Moro! Minulla on Asuksen RT-N12D1-reitittimen kanssa nopeusongelma ja kärsivällisyys on koetuksella..

  Netti on 100/100, mutta verkon nopeus on vain 54/270Mbps, kun katsoo win10:n Network Properties. Langattoman nopeus rajoittuu täten ~30/30Mbps tietämille.
  - Kyseinen reititin tukee 300Mbps (/n) verkkostandardia.
  - Tietokoneen usb 3.1gen1-liittimeen tökätty wifi-verkkolaite tukee myös 300Mbps.

  Network troubleshooter sanoo, että "Windows could not automatically detect this network's proxy settings" mutta ei tarjoa ratkaisua.

  Help!
   
 2. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 586
  Laite tukee vain 2,4Ghz Wlania, ja on 100Mbits LAN/WAN porteilla. optimi oloissa ja nopein asetuksin on mahdollista päästä parempaa kuin 30/30.
  Jos kyse ei ole eräkämpästä missa ei aidosti ole muutaliikennettä ko kaistalla (tuolla alueella on muutakin kuin Wlan). niin 30/30 voi olla ihan ok. Toki laitteiden sijainnilla on iso merkitys.

  Nopeuden voi kyllä asetuksillakkin "rajoittaa". jos kovasti säädetty niin kannattaa aloittaa nollasta (tehdasasetusten palautus) (Qos, ym. Wlan kaistanleveys, ruuhkassa 40Mhz voi olla huonompi kuin 20Mhz (mikä toki tiputtaa teoreettisen alas), ja monet nippelisäädöt)

  Jos käyttöpaikka on rivitalo tai kerrostaloa ja toive päästä lähemmäs 100/100 vauhteja niin kaupan kautta joutuu kirtämään

  Jos haluat päästä halvalla, niin vedä piuha sille tietokoneelle, silloin rajoittavaksi tekijäksi jää se reititin

  Halvinta on tyytyä siihen miten tuo toimii. jos 100/100 ei ole halvin miniminopeus, niin lisäsäätöä saa tilaamalla sellaisen liittymän jonka vaihteluväliä on 30Mbi/s - jotain. (esim 50/50), tosin jos hintaero on vain joitain eroja, niin nopeuden laskun kertakulu voi olla niin suuri että menee vuosi ennenkuin plussalla.

  Jos epäilet että se tietokoneen Wlan mokkula on osa ongelmaa, niin kokeile vaikka puhelimella, jos sinulla WLANilla varustettu luuri, joka ei ihan tukkonen. Tabletti, toinen tietokone jne, jossa tiedetään olevan suorituskykyä testiin.

  Kanavavalintoja voi kokeilla, mutta yleensä automaatti toimii, ehkä myös tuossa.

  Moneen puhelimeen saa ohjelmia joilla voi tarkastella kuuluvia Wlan tukiasemi, joilla saa hyvän kuvan kuinka karu tilanne on pelkästään tukiasemien osalta, kaksi naapuriverkko voi jo olla ongelma, usein niitä moninkertainen määrä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2017
 3. mcgyver55

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2009
  Viestejä:
  84
  Itselläni RT-N56U on ruvennut temppuilemaan., aina yön jälkeen netti ei enää toimi. Laitteet eivät löydä wlan-yhteyttä ja kiinteä yhteys ei toimi. Laitteen buuttaus auttaa asiaan, kunnes sama homma taas viimeistään seuraavan yön jälkeen. Laitteelle asennettu uusin ohjelmistopäivitys.
   
 4. ontelo

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2002
  Viestejä:
  4 345
  Kokeiles asentaa Padawanin firmis. Muutenkin paljon parempi laitos.
  https://bitbucket.org/padavan/rt-n56u

  Noita virallisia buildeja ei oo vähään aikaan tullu joten täältä saat uusimman nightlyn:
  https://n56u-v2.avh.od.ua/current/RT-N56U/
   
 5. ekso

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2007
  Viestejä:
  77
  Kiitos paljon neuvoista. Käymällä reitittimen asetukset läpi ja tuomalla se metrin päähän verkkosovittimesta saan nyt ~80/90Mbps. Outoa, että Win10 edelleen väittää verkon olevan 54/270 ja välillä 54/300.. Aivan ällistyttävää, kuinka paljon sijainti vaikuttaa. Suoraan kuitumodeemiin langalla kytkettynä nopeudet ovat 130/130 ja langalla reitittimeen ne ovat tuota 90/90 luokkaa. Nyt tiedän, että laitteet ja asetukset on kutakuinkin kunnossa. Enää pitäisi keksiä kompromissi reitittimen sijainnin suhteen.. Onko sellaiset Wifi-toistimet kova juttu? Onko niissä haittapuolia? (esim. TP-LINK TL-WA850RE ‐WiFi-toistin ~20eur)
   
 6. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 586
  Reittimen LAN/WAN portit on satamegasia, eli jos pääset 90 nurkille, niin olet onnistunut Wlan asetuksissa.
  Tietokoneesi mahdollisesti kertoo sen Wlan linkin ns nopeuden, sillä ei ole mikään hyötydata nopeus, hyötydata nopeus riippuu sijainnista, ruuhkasta, asetuksista , muista pullonkauloista jne.

  Tuohon kokoonpanoon halpa toistin n. puolittaa wlan linkin nopeuden, parhaimillaan hyvin onnistuessa voit päästä lähellä, mutta jos nyt pääset joka paikassa tuolla purkilla 30/30 nopeuksiin, niin toistin ei taida olla sinulle ratkaisu.

  Jos käyttöpaikka on selalinen että siellä toimisi 5Ghz wlan verkko, niin se on se ratkaisu, sen perään voi miettiä toistinvaihtoehtoja. Hyvä tukarit, hyvä Wlan sovitin helpottaa.

  Jos haluat päästä nettiin liittymäsi 130/130 nopeuksilla, niin tarvitset reittimen jossa lisäksi 1Gbit LAN/WAN portit.

  Jos ei ole halua sijoittaa edes satasta projektiin, niin mene nykyisillä, mieti sijainti hyvän kompromissi ja jos rahaa haluaa käyttää niin ethernet piuha tietokoneelle. Jos se ei miellyttä silmää, niin sijainti, siis myös sen USB vastaanottimen sijainti kannattaa miettiä, sopivalla kaapelilla saa paljonkin pelivaraa etsimiseen.
   
 7. TFdude

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2007
  Viestejä:
  25
  Minulla rupesi kadottamaan yhteyttä, kun latasin isoa tiedostoa samalla kun toinen katsoi netflixiä. Pari kertaa piti lyhyen ajan sisään käyttää virrat pois, että sai yhteydet takaisin. Tulin siihen tulokseen, että laite ylikuumenee ja kadottaa siksi yhteyden. n56u toimi suunnilleen 5v ilman yhtään ongelmia ja nyt kun se aloitti temppuilun, ostin suosiolla uuden.
   
 8. Jupuna

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2000
  Viestejä:
  854
  Jos nyt ostan RT-AC66U niin onko mahdollista että tulee vanhaa versiota eikä uudempaa rev B1:stä?
   
 9. piitsi

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2003
  Viestejä:
  24
  Mahtaakohan 4G-AC55U reititin tukea Elisan käyttämää dual-stack ipv6 järjestelmää ? Olisi tarkoitus saada valvontakamerat toimintaan ja elisan natatun 4g:n läpi tämä ei onnistu ilman lisämaksullista internet4 apn.nnää.. olen ymmärtänyt että ipv6:lla tämä olisi mahdollista suoraan.. Olenko aivan hakoteillä? Purkki saisi sitten dyndns palvelusta dns.n
   
 10. skuutti

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2002
  Viestejä:
  132
  Kiitokset vastauksista. En saanut näitä pelamaan haluamallani tavalla ja unohdin koko reitittimen ja jatkoin kuten ennenkin.

  Laitteina siis Elisa Viihteen Bewan kaapelimodeemi, Elisa Viihteen digiboksi, Asus RT-AC88 reititin ja Apple-TV, Chromecast ja Squeezebox laitteita, PS3 ja QNAP221 NAS, joka on kytketty modeemiin.

  Kaivoin viime viikolla reitittimen uudelleen esille ja koetin sellaista vaihtoehtoa, että laitoin sen "Acces Point" moodiin. Modeemi on kytketty verkkopiuhalla Asukseen (LAN-liittimeen) ja osa laitteista suoraan modeemiin, osa verkkopiuhalla Asukseen ja osa langattomasti Asukseen.

  Squeezebox ongelmat ratkesivat tällä, mutta ongelmia on tässäkin. Kyseessä on siis kaksikerroksinen rivitalohuoneisto, jossa kaapelimodeemi ja Asus ovat yläkerrassa.

  1. Mielestäni on käsittämätöntä, että Asuksen langaton signaali näyttäisi olevan alakerrassa heikompi kuin tuon ikivanhan Bewanin kaapelimodeemin. Laitteet ovat noin kolmekymmenen sentin päässä toisistaan. tamä siis sekä 2.4 GHz:n ja 5 GHz: alueilla. Mistä voisi johtua, Asuksessa on sentään neljä ulkoista antennia.

  2. Yhteys katkeilee usein. Kaapelimodeemissa näyttäisi palavan kaikki valot, joten sen pitäisi toimia, mutta jos boottaa vain Asuksen se ei riitä, vaan myös kaapelimodeemi on bootattava, että yhteyden saisi taas päälle.

  3. Kun katson Elisa Viihteen tallennusta Applen Padilla, joka ohjaa AppleTV:tä yhteys katkeaa aina melkein heti, jos ryhdyn samaan aikaan vaikkapa selaamaan Padilla nettiä Chrome selaimella. Bewanin tekemällä langattomalla verkolla tama onnistui hyvin. Minulla on kaksi Apple TV:tä ja kummallista on, että tama tapahtuu molemmilla laitteilla, vaikka toinen on kytketty piuhalla Asukseen.

  Kysymyksiä:

  Asuksessa on alkuperäinen firmis, miten sen voisi päivittää ?

  Huoneistossa näkyy monta vierasta langatonta verkkoa. Onko jotain softaa, jolla voisi tarkastaa, mitä kanavia ne käyttävät. Latasin jotain "Network Analyzereita" , mutta missään niistä ei ollut ko. toimintaa.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2018
 11. Torspo the Jesus

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2000
  Viestejä:
  2 333
  Acrylic Wi-Fi, https://www.acrylicwifi.com/en/downloads/download-wifi-scanner-windows/
   
 12. skuutti

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2002
  Viestejä:
  132
  Pätkiminen väheni, kun hoksasin sammuttaa kokonaan kaapelimodeemin langattoman verkon. Verkko pysyi kaatumatta pystyssä usean tunnin, kun katsoin Elisa viihteen tallenteita verkon kautta langattomasti, mutta verkko kaatui melkein heti, jos selasin Padilla nettiä samaan aikaan.

  Latasin sitten Torspon vinkkaaman softan (kiitokset vinkistä Torspo), sen mukaan molempien taajuuksien kanavat olivat päällekkäin naapureiden verkkojen kanssa. Siirtelin omat kanavani tyhjille kohdille ja nyt näyttäisi tuo samanaikainen käyttökin onnistuvan.
   
 13. WildeR

  Rekisteröitynyt:
  26.10.1999
  Viestejä:
  27
  Hei, käytössä on RT-AC66U reititin ja lisäksi RP-AC52. Liittymänä 100M kuitu, joka tulee 66 perään. Millä asetuksilla 66+52 toimisi parhaiten, kun nämä on eri kerroksissa. Tietokoneen wanha verkkokortti on ilmeisesti rajoittava tekijä (802.11b) muiden laitteiden wlan-nopeuksiin, joten sen laittaisin piuhan perään - toimiiko 52 kautta?

  Entä setupit laitteiden välillä, jos laittaa saman SSID niin en ole päässyt graafisiin asetuksiin. Wifi proxy on/off? RP vai AP mode, WDS/AP/Hybrid? Roaming Assist?

  Tavoitteena, että verkon kantama ja signaali olisi talon eri kerroksissa tasainen ja laitteet osaavat toimia yhteyttä vaihtamatta koko verkon alueella. Kiitos jo etukäteen!
   
 14. seeknfind

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2017
  Viestejä:
  55
  Onko kellään kokemuksia/ajatuksia 4G-AC53U reitittimestä? Se näyttäisi olevan melkein samanlainen (paitsi heikompitehoinen) kuin 4G-AC55U, josta täälläkin on paljon keskustelua/kokemuksia. Ainakin verkkokauppa.com:n valikoimasta 55U on jostain syystä poistettu ja tilalla on tämä pienempi 53U. Siitä ei oikein löydy kokemuksia, ei edes englanniksi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti