ASUS-reitittimet (RT-N.., RT-AC..-sarjat jne..)

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja escalibur, 21.12.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. bombom

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2001
  Viestejä:
  1 837
  No niin, vihdoin kotona ja sain katsottua asetukset. Asetukset olivat juuri kuten muistelin eli WPA2-AES. Spoilereissa kuvat.

  Router 1:
  [​IMG][​IMG]
  Router 2:
  [​IMG][​IMG]

  Clientsin takaa löytyvät molemmista samat (langattomasti) kytketyt laitteet pl. Router 1:een ethernetillä liitetty Windows 7 PC, joka ei tietenkään näy Router 2:n client listassa.

  En ole tehnyt erityisiä reitityksiä saati muita kummempia asetuksia nykyisessä verkossa kun ei ole varsinaisesti tarvetta. Ajattelin kyllä jos lisäisi vielä yhden AP:n (HP ProCurve) jakamaan Guest WLAN:a, mutta en ole saanut aikaiseksi toteutettua tätä.

  Olen asettanut molempiin reitittimiin tismalleen samat asetukset pl. IP-osoitteita luonnollisesti. Olen myös disabloinut Router 2:sta NAT:n ja DHCP:n. Huomasin myös, että molemmissa laitteissa LAN MAC on tismalleen sama kuin 5GHz radion MAC. :)
   
 2. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Ei voi sitten sanoa mitään muuta kuin "usko-vitun-matonta"!

  Manuaalin, tai edes tukiaseman oman käyttöliittymän mukaan sillan ei pitäisi onnistua WPA tai WPA2 -salauksella ja näyttää pahasti tosiaan siltä, että ainakaan tällä N56U/N66U-yhdistelmällä sitä ei saa toimimaan vastaavilla asetuksilla mitenkään.

  Minulle on muutenkin jäänyt näistä purnukoista sellainen kuva, että joku on maksanut silkkaa käteistä hypettämisestä, sillä ei näiden laatu todellakaan pääse vakuuttamaan.

  Vetelen molempiin customit ja kokeilen niillä ja jos ei lähde pelittämään, niin ainakin tuo N56U lähtee myyntiin.
   
 3. user9999

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2009
  Viestejä:
  3 305
 4. bombom

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2001
  Viestejä:
  1 837
  ASUS:n foorumilta luin myös menestystarinan, jossa joku oli saanut naitettua Buffalon reitittimen ja RT-N56U:n tällä tavalla käyttäen WPA2:ta. Itse olen enemmän kuin tyytyväinen näihin purkkeihin. Ehkä N56U:n ja N66U:n rautaerot on sitten liian suuret, ettei tällainen järjestely toimi.

  Olisi mielenkiintoista päästä itsekin toteamaan moinen epäkohta.

  Kokeilitko jo laittaa molemmista tukareista Bridge-moodin hybridiksi WDS:n sijaan? Triple check vielä, että MAC-osoitteet, kanavat, SSID:t ja salasanat on oikein.
   
 5. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Hybridinä niitä juuri pidinkin, kun molemmissa päissä on laitteita, joiden pitää liittyä reitittimeen fyysisesti.

  Ei noiden konffaus mitään salatiedettä ole ja työksenikin väkertelen välistä verkkojen kanssa, joten pitäisi kyllä onnistua vaikka unissaan, mutta kun eivät nämä vain juttele toisilleen halutulla tavalla. Veikkaan, että kaksi 56:tta toimii yhdessä ja varmaan myös kaksi 66:tta, mutta nämä sekoitettuna tuottavat tuskaa.

  Edit.
  Ja siis kuten jo aiemmin totesin, edes teoriassa WDS:n ei pitäisi toimia WPA/WPA2-salauksen kanssa, koska koko teknologia ei kykene käyttämään vaihtuvia salausavaimia. Voi olla että saman valmistajan tietyissä laitteissa ja/tai tietyissä firmwareversioissa ongelma on kierretty jollakin muulla tavalla, mutta itse WDS:n ei pitäisi moiseen pystyä ja se voi olla syynä siihen, että nämä kaksi Asuksen purkkia eivät näennäisestä samankaltaisuudestaan huolimatta ymmärrä toisiaan.

  Itse asiassa koko langaton toistinverkko on tällaisenaan melko puhdas vitsi, kun se pudottaa optimaalisestikin toimiessaan siirtonopeutta vähintään 50% jne. WLAN-toistimien ongelmista on kirjoitettu aika hyvin mm. täällä.

  Tässä Asuksen stock-rommeihin pohjautuvien Merlin-buildien kehittäjän kommentti suojaukseen liittyen:
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2013
 6. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Usko pois, kyllä ne on tarkastettu ja testattu moneen otteeseen.

  Päivitin tuossa testimielessä 56:een hieman vakiota monipuolisemman custom firmiksen. Mikään ei muuttunut, mutta käyttöliittymä on paljon nopeampi käyttää, joskin hieman sekavampi ja vanhanaikaisempi. Tai no, sen verran tilanne muuttui, että valitsemalla 5GHz asetuksissa verkoiksi a/n pelkän n:n sijaan, näkee N56U ensimmäistä kertaan N66U:n MAC-osoitteen myös WPA2:n kanssa, ilman että sitä on manuaalisesti sinne naputeltava, mutta liikenne ei edelleenkään toimi. Mietin jo, että voisiko kyse olla siitä, ettei signaali kanna tuonne parin hassun seinan taakse, mutta ei sekään oikein voi tällaista aiheuttaa, kun salauksen poistamisella purkit kuitenkin näkevät toisensa.

  Seuraavaksi päivitin sitten uusimman Merlin-buildin 66:een, eikä mitään auttavaa muutosta tapahtunut siinäkään vaiheessa. Tuo oli kuitenkin pakollinen välivaihe siirryttäessä kohti DD-WRT:tä, koska bootloaderin versiota ei näe vakiorommilla ja se on aika olennainen tieto arvottaessa sopivaa versiota DD-WRT:stä.

  Mahtaisiko täältä löytyä suosituksia vakaasta ja mahdollisimman hyvin WDS-ominaisuuksia tukevasta DD-WRT-versiosta uudemmalle 64K bootloaderille?
   
 7. SFF_Karhu

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2010
  Viestejä:
  336
  Moro.

  Tuli hommattua tällainen Asus USB-N53 Dualband WLAN-sovitin, 300 Mbps, USB 2.0 läppäriin kokeilu mielessä, että mitenkä toimii N66U:n kanssa, jos vaikka saisi sen jotenkin asennettua ainol heroII padiin. Hyvin tuntuu pelittävän, mutta kun tein speet testin, niin pingi on 300/400. Läppärin omalla WLAN-sovittemella pingi on 10. Mistäs tämä johtuu? USB-väylästäkö?
   
 8. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Joo, kyllä se on niin, että aiemmin mainittu WDS:n toimimattomuus WPA-salattuna johtuu ihan puhtaasti siitä, että näissä Asuksen kahdessa tukiasemassa on erilaiset piirisarjat (N66U:ssä Broadcom ja N56U:ssä Ralink).

  Laitoin juuri "kuuskutoseen" DD-WRT:n ja sen manuaalissa/wikissä todetaan ihan suoraan, että ei kannata edes yrittää naittaa näitä WDS:n kautta WPA-salattuna, kun ei se tule toimimaan kuitenkaan.

  Btw. Suosittelen ainakin tämän parin tunnin kokemuksen perusteella DD-WRT:tä kaikille 66:n omistajille, sillä se tarjoaa melkoisesti enemmän muokattavuutta asetusten suhteen. Käyttöliittymä ei ole ihan yhtä selkeä, eikä se siten sovellu aloittelijoille, mutta jos nyt ei ihan ummikko ole verkkojuttujen kanssa, niin kyllä tuon kanssa pitäisi pärjätä.

  Firmiksen asennuksessa kannattaa olla tarkkana ja lueskella ohjeistukset kohtuullisen hyvin, mutta varoituksena on sanottava, että ohjeistus tuntuu olevan monin paikoin hieman ristiriitaista, eli maalaisjärjellä eteenpäin. Bootloaderin version selvittäminen ja mahdollinen päivittämien ovat varsinaisen firmisversion valinnan ja asennuksen lisäksi olennaisimmat seikat. Niin, ja tietenkin myös asennuksen yhteydessä tarvittava 30/30/30 -resetointi.

  Tässä on ihan hyvä tiivistelmä:
  DD-WRT on the Asus RT-N66U – with 64K CFE | Charles Wilkinson

  Minä valitsin firmisversioksi vakaaksi mainostetun 20979:n ja siitä 64K bootloaderille sopivan täyden version, eli "dd-wrt.v24-20979_NEWD_2_K2.6_mega-RT-N66_64K".
   
 9. JR

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2000
  Viestejä:
  272
  Hommasin N56U:n ja olen yrittänyt saada Windows 7 homegrouppia toimimaan sen takana. (Eli mulla on kaksi W7 64bit konetta.) Toinen kone tunnistaa, että homegroup on luotu toisen puolesta, mutta kun yrittää yhdistää salasanan avulla niin ei onnistu.
  Olen tehnyt verkon luoneen koneen F-securen palomuuriin reiän ko. firman ohjeiden mukaan.
  Jos nyt olen oikein ymmärtänyt tähän sisäverkkoon käytettäisiin IPv6:sta? Miten routterin IPv6 asetukset pitäisi asettaa, että verkko toimisi? Firmis on 3.0.0.4.342.
   
 10. user9999

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2009
  Viestejä:
  3 305
  Itsellä tuo sama N56U ja mitä olen testannu niin ei ole ollut ongelmia. Kokeiltu win7 -win7 ja win7 - win8. Routerissa ei ole päällä ipv6.

  Kotiryhmän luominen
  Miksi en pysty liittymään kotiryhmään?
  Ultimate Troubleshooting Guide for Windows 7 HomeGroup Connection Issues - Help Desk Geek

  Eihän tuo f-secure sotke jotain vaikka avattu reikä? Yksi vaihtoehto kokeilla ilman f-securea eli poistaa sen.
   
 11. escalibur

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2000
  Viestejä:
  22 725
 12. Sleazebag

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2008
  Viestejä:
  39
  Oisko tossa RT-N66U:ssa tarpeeksi kantamaa jotta saisi omakotitalon alakerrasta netit yläkertaan? Nykyinen modeemikin siis hoitaa tuon mutta melko hitaasti ja erittäin katkeilevasti. Katellut tuolta Saksan amazonista kun on siellä reilusti halvempi.
   
 13. escalibur

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2000
  Viestejä:
  22 725
  Asennettu ja hyvin pelittää uudella v3 kernelilla. Tekijän mukaan throughput pitäisi olla jonkinverran suurempi. En kerennyt ajamaan omia testejä.
   
 14. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Onkos Asus RT-N56U yhä hyvä valinta alle 100e hintaluokassa? Vai pitäisikö katsella jotain toista mallia?
   
 15. Rajatila

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  80
  Taitaa edelleen olla hyvä valinta, itsellänikin tuossa nurkassa edelleen porskuttaa. tarjoaa kyllä uskomatonta mielenrauhaa verrattuna operaattorien omiin paska läjiin..
   
 16. Ixnay

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2006
  Viestejä:
  83
  Morjesta.

  Uskaltaakos tuollaista AC66U:ta tilata Saksassa, tuntuu hintaero olevan melkoinen verrattuna vaikka Verkkikseen. Esim mindfactoryssä 139e: Asus WLAN-Router RT-AC66U AC1300 N450 - Hardware, Notebooks

  Ja "uskaltaa" -sanalla tarkoitan sitä että toimiikohan ihan suomalaisten nettiyhteyksien kanssa vai meneekö käyttööontto säätämiseksi?
   
 17. Ledi-Ville

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2004
  Viestejä:
  1 156
  Tuohan on Wlan-reititin. Jos se sisältäisi jotain modeemi ominaisuuksia kuten ADSL- tai VDSL-modeemin niin silloin saattaisi joissain tapauksissa olla jotain eroa. Tässä tapauksessa ei ole mitään väliä mistä laitteensa tilaa. Todennäköisesti siihen laitetaan käyttöönotossa maa missä sitä käytetään. Eri maissa käytettävät Wlan-kanavat saattavat erota toisistaan. Ellen väärin muista niin euroopassa kaikki maat käyttävät suurinpiirtein samoja kanavia.

  Hintaero näyttää olevan aika tuntuva postikulujenkin jälkeen: saksasta 170€ (sis.30€ postikulut) vs. suomesta 233€ (sis. postit) (http://www.multitronic.fi/index.php?prod=90-IGY7002M01-3PA0-&ad=hintaseuranta&ad_src=hintaseuranta.fi&ad_content=Asus+RT-AC66U+802.11ac+Dual-Band+Wireless-AC1750%2c+langaton+reititin&ad_prodid=921135)
   
 18. Ixnay

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2006
  Viestejä:
  83
  Kiitoksia, aivan näin, tuo onkin tosiaan vain WLAN -reititin joten eiköhän se toimi täsmälleen siinä missä Suomestakin ostettu laite. Taitaa Asuksen katteet täällä Suomessa olevan noususuuntaisia, on meinaan sen verran suuri hintaero.
   
 19. Damsteri

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2008
  Viestejä:
  4 902
  Joskus Japanissa oli suunnitteilla/käytössä 14. kanava 2.4GHz verkolle mitä muualla ei ollut, muuten ei noissa WLAN taajuuksissa ole ollut juurikaan poikkeamia. Hyvin toimii siis ja on kyllä melkoinen hintaero Suomeen nähden. Merkittävintä muualta ostetuissa lienee virtalähteen malli, mutta Saksassa käytetään samaa kuin Suomessa. Esim. Englannista en menisi tuota ostamaan, koska pitäisi jostaan löytää sitten erikseen vielä virtalähde.
   
 20. Sahkopaimen

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Kysyisin teiltä, hyvät RT-N65U:n omistajat, että oletteko onnistuneet laitteen asentamisessa pelkälle mokkulalle?

  Itselläni ongelmia yhteyden luomisessa, tuntuu vähän niiinkuin että pitäisi olla ADSL -piuha/singaali ensin ja sitten vasta tämä mokkulan asennus varayhteydestä ainoaksi käytettäväksi olisi mahdollinen?!? :hammer:
   
 21. Critter

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2000
  Viestejä:
  529
  Höpö höpö... Sama sähköverkko siellä on. Eli maksimissaan tarvitsee pistoke adapterin. Ja itseasiassa kun oman RT-N66U:n tilasin amazonista, niin se tuli briteistä (vaikka tilasinkin espanjasta, oli se lähetetty briteistä) ja siinä oli mukana vaihtoehtoiset pistokkeet. Eli toimi suoraan suomessa.
   
 22. zetter

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2009
  Viestejä:
  154
  Onkohan tuohon pätkimiseen keksinyt kukaan ratkaisua? Itsellä hukkaa kone internet yhteyden vähän väliä. Sama homma joko LAN tai WLAN verkossa. Liittymänä Elisa Viihde ja kaapelimodeemi. Modeemi on niitä ensinmäisiä eli kannattaisiko hakea uusi modeemi vai onko minulla vain asetukset miten sattuu mukamas?
   
 23. Damsteri

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2008
  Viestejä:
  4 902
  Ettei vaan olisi se kaapelimodeemi joka pätkii? Mulla oli edellisessä asunnossa kaapelimodeemi ja talossa oli kolme antennipistorasiaa. Yksi noista kolmesta antoi hieman heikomman signaalin ja siinä modeemi pätki, mutta muissa kahdessa toimi ongelmitta. TV toimi hyvin kaikissa kolmessa. Jos talossa on useampia antennipistokkeita niin kokeila niitä ja voit myös tarkistaa signaalin voimakkuuden kaapelimodeen hallinnasta. Jos kaapelimodeemi on nyt TV:n kanssa T-haaran kanssa jaettuna, niin voit kokeilla myös ilman sitä T-haaraa auttaisiko asiaa, se kun hieman vaimentaa signaalia ja sekin voi olla liikaa.
   
 24. Sahkopaimen

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Anyone? :comp:
   
 25. onseperkele

  Rekisteröitynyt:
  29.06.2013
  Viestejä:
  3
  Hommasin uuden reitittimen eli RT-N66U:sen vanhan WRT54G:sen tilalle. Lähinnä meinasin, että sais hieman lisävauhtia LAN-käyttöön. Alkuihmettelyn jälkeen totesin, että WAN -> WLAN siirtonopeus on vajaat 50% WAN -> Ethernet liikenteen nopeudesta??? Mitä ihmettä?

  Näiden testien perusteella näyttäisi, että kyllä se ongelma löytyy tuosta Asuksen purkista on se ongelma.

  - Uusin firmis ( 3.0.0.4.370_172-g85af9d0 )
  - Netti 10Mbps / 1Mbps eli langaton verkko ei tosiaan pitäisi olla pullonkaula
  - Lataaminen internetistä + WLAN nopeus ~ 0.47MB/s
  - Lataaminen internetistä + piuhalla ~1MB/s
  - Lataaminen sisäverkosssa + WLAN ~ 18MB/s
  - Testattu tehdasasetukset sekä asetuksia iteroitu aina vitutukseen saakka...

  Olikos muilla vastaavia kokemuksia laitteesta? Ehdotuksia toimiville asetuksille? Testailen noita epävirallisia firmiksiä joskus paremmalla aikaa, kun oli muutenkin tarkoitus hyödyntää tuota purkkia. Jos nyt ensin sais tuon WAN -> WLAN liikenteen toimimaan oikeasti... siis ennenkuin hakkaan Asuksen päreiksi WRT45G:lla ja laitan sen takaisin tukiasemaksi, kun se vaan toimii... :p

  EDIT: Ongelma vaikuttaisi rajoittuvan Macbook Air (Mid 2012) - RT-N66U väliin. Vanha Macbook G4 siirtää wlanin yli ongelmitta 1MB/s. Mielenkiintoinen havainto myös, että tukiaseman MAC-osoitteen vaihtamisen jälkeen ensimmäinen siirto menee hyvin, toinen taas on 50% hitaampi. Nettiliittymä on Welho 10/1 kaapelimodeemi, joka on poistunut jo DNA:n valikoimista.

  EDIT2: Myös vanha valkoinen Macbook Atheroksen piirillä toimii moitteetta. Edelleen tuo Macbook Air Broadcom BCM43xx 1.0 (5.106.98.100.17) chipillä tarjoilee sekavia tuloksia: 1. siirto ok. 2. siirto 50% nopeus.


  EDIT3:

  - Jostain syystä ongelma toistuu ftp.funet.fi -> Air tiedonsiirrossa, mutta ei esimerkiksi torvi.atm.tut.fi -> Air -siirrossa.
  - Funet-latauksetkin toimii moitteetta saman NATin takana, kun kokeilee eri koneella ( G4 / Macbook1.1 )
  - Funetista webhotelliin (nebula) tieto siirtyy 10MB/s, joten ei liene funetin puolella rajoitukset.
  - Sama homma muuten toistuu, molemmilla reitittimillä

  Eli Asuksestakin johtuvat ongelmat onnistuin rajaamaan testeissä pois. Jokin muu verkko-ongelma? Rajoittaako DNA myös HTTP-liikennettä? Joku MAC-osoite pohjainen mustalistaus? Vai mitä hittoa?
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2013

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti