ASUS-reitittimet (RT-N.., RT-AC..-sarjat jne..)

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja escalibur, 21.12.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  35 004
  Onko sulla mikä IPTV käytössä? Viihde, Kotitv, Maxivision? Koska noissa kaikissa on vähän eri asetuksia.
   
 2. Pusherman

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  8 891
  WAN portin Lease time tulee ISP:n DHCP-serveriltä. Oikein toteutettuna mikään ei pätkäise. Normaalisti asiakaspää pyytää vahvistamaan saman IP:n jo ennen lease timen loppua eikä osoite muutu.

  Jos vakion kanssa on ongelmia, kannattaa kokeilla Shibbyn TomatoUSB firmwarea.
   
 3. santei

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2009
  Viestejä:
  534
  Anvian watsonia yritän käyttöön ja boksina Motorolan Vip1003. :)
   
 4. Spude_

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  202
  Olisiko kellään Maxivisionille ja RT-n56U purkille sopivia asetuksia? Välillä tuntuu toimivan ok, mutta useimmiten laite jämähtää käynnistyksen aikana (kolme vihreätä laatikko ja yksi keltainen). Ottamalla yhteyden suoraan seinästä kaikki toimii hyvin.
   
 5. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  35 004
  Näin ajattelinkin kun eilen siinä oli nollaantunut tuo aika ennen leasea.
  Oli kyllä pienoinen taistelu kun laittelin uutta FW:tä sisään. Ajattelin, että nopeasti menee tällä autoupdatella ja paskat. Laite meni recovery tilaan, aluksi kokeilin recovery ohjelmalla muutaman kerran mutta mikään ei onnannut. Sitten nvramin nollausta ja sekään ei auttanut. Lopuksi päätin vielä kokeilla DD-WRT:tä, sehän meni sisään ja lopuksi sainkin sen avulla Asuksen fw:n sisään.

  Voi kyllä johtua siitä kun tullut kokeiltua tuossa laitteessa vaikka mitä FW:tä sisällä. Asusta käytän siksi, että wlan toimii täysillä. En tosin olekaan vähään aikaan kokeillut onko noissa WRT:ssä jo tullut muutosta sen osalta.
   
 6. santei

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2009
  Viestejä:
  534
  Luovutin temppuilun ja kytkin omat laitteet irti seinästä ja yritin laittaa Anvian toimittamalla TP-Linkillä missä kaikki asetukset pitäis olla valmiina. Tällä kertaa otin kaikki muut laitteet välistä pois. Eli TP-Linkistä suoraa sähkökaapin kautta sekä seinän kautta kokeilin, mutta ei vain suostunut tuollakaan toimimaan.

  Vilkuttaa keltaista palloa jonkun aikaa ja sitten kaksi vihreää ja yksi punainen, jonka jälkeen taas aloittaa keltaisen vilkuttamisen. Eli ei mukamas saa ip-osoitetta.

  Kuitenkin tämänkin tekstin kirjoitan nyt niin, että TP-Linkki on sähkökaapissa ja seinästä tulee sitten netti RT-N56U:lle ja siitä tietokoneella.

  Tietääkseni en mitään asetustakaan tuosta muuttanut, siltaavaksi kokeilin mutta palautin kyllä kaikki ennalleen.
   
 7. Kontti

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2010
  Viestejä:
  3
  Ostin Asus RT-AC66U reitittemen, ja hain Soneralta 4G-nettitikun, joka on Huawei E3276 mallinen. Ajatus oli tällä hoitaa vanhan omakotitalon internet yhteydet, siihen asti, jos joskus sitten kaivaa valokuidun taloon.

  En saa kuitenkaan pelaamaan yhdistelmää.
  Olen todennäköisesti kokeillut kaikki variaatiot, jotka voidaan muodostaa arvoilla:
  Firmware: Beta Version 3.0.0.4.354 ja Version 3.0.0.4.270
  APN: internet, prointernet ja opengate
  Dial Number: *99# ja tyhjä
  WAN: disabloitu ja enabloitu
  Modeemi: Auto

  Onko muita ideoita jota voisi kokeilla?
  Nettitikku vilkuttaa vaaleansinistä valoa kokoajan, eli yrittää yhdistää 4G verkkoon. Mitään muuta näkyvää tulosta en ole saanut aikaiseksi.

  Kovasti arvostaisin jo pelkästään tietoa, jos joku on saanut tämän yhdistelmän toimimaan. Tai näkemystä, että pienempi riesa on palauttaa Soneralle tuo nettitikku, ja hakea joku toimiva ja parempi nettitikku, mutta mikä?

  Nettitikku sinänsä kai toimii, tietokoneella olen sen sannut kytkeytymään 4G verkkoon, joskin nopeudet ovat jääneet 5Mbit/s luokkaan.
   
 8. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  35 004
  Onko sulla tuosta simistä pin-koodi pois vai päällä? Ota se pois jos päällä. 4G:ssä se oikea apn on internet. Tosin sillä ei pitäisi olla merkitystä. Tunnus ja salasana voi olla myös tyhjää taikka test ja test jne.

  http://event.asus.com/2009/networks/3gsupport/
  Ainakaan tuosta listasta en löydä tuota 4G-laitettasi eli onkohan se edes tuettuna?
   
 9. Kontti

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2010
  Viestejä:
  3
  Mulla on kokonaan pinnitön sim-kortti.
  Tuon listan löysin kanssa jo ennen ostoa, mutta nähdäkseni tuo listan tikut ovat poikkeuksetta 3G tikkuja? Lisäksi tuo linkin 2009 sai epäilemään listan ajantasaisuutta.

  Enpä netistä löytänyt kuin yhden maininnan, että tuon yhdistelmän pitäisi toimia. Voi olla, ettei ole tuettu yhdistelmä ollenkaan. Nyt en ole reitittemen ääressä, mutta luulen, että reititin itse tuntee eri tikkuja kuin tuo Asusin lista. Joka tapauksessa reitittemestä ei tuota tikkua löydy.

  Edit: Pöytäkoneessa tikku ei jostain syystä toiminut USB 3.0 porteissa, mutta reitittimessä ainakin speksien mukaan pitäisi olla USB 2.0 portit.
   
 10. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  35 004
  Tuo lista on päivitetty:
  Date: 2013/3/13
  RT-N16U, RT-N65U, RT-N66U and RT-AC66U support 4G WiMAX

  Ja ylempänä ne softaversiot.
   
 11. Kontti

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2010
  Viestejä:
  3
  Totta. Olinpas liian toiveikas.
  Mitäköhän sitä tekisi, RT-AC66U on kovasti kehuttu, ja jos valokuitu tulee, niin varmaan hyvä valinta. Siitä huolimatta nyt puoli vuotta ainakin pitäisi kärvistellä nettitikun varassa. Mitäs tässä pitäisi sitten oikein tehdä.. Ideoita?
   
 12. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  35 004
 13. SoneraPartio

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  822
  Morjesta,

  Tuolla on sen verran merkitystä, että yllä mainituista yhteysosoitteista 4G-verkossamme toimii ainoastaan internet.

  [email protected]
   
 14. Kestovitutus

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2013
  Viestejä:
  18
  Joskus aiemminkin huutelin täälä ongelmistani, kiitos vastauksista. Asetuksien pitäis olla muuten ok, mutta tänää soitti asiakaspalvelusta ja sano että sielä sen päässä näkyy reititin sillattuna???, ja sisäänkirjautuessa on ongelmia. Osaisko joku neuvoa mistä ja miten edetä tuon siltauksen kans, reititin siis ei ole sillattu, joku asetus vaa ketuillaan? En löytänyt mistää valikosta vaihtoehtoa missä tilassa reititin toimii. Mielenkiintosen seikan kans huomasin kun menee yhteys poikki niin statistiikan puolella päivämäärä muuttuu tammikuun ekaan päivään vuodelle 2011.
   
 15. user9999

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2009
  Viestejä:
  3 305
  https://code.google.com/p/rt-n56u/downloads/list

  Näköjään uusimpaan custom firmikseen lisätty tuo

  Ongelmana se, että koskee vain RT-N56U ja RT-N65U malleja.
   
 16. S4mmie

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2011
  Viestejä:
  407
  Mikähän mahtaa olla kun xbox live pätkii niin perkeleesti. Routterina siis RT-N56U uusimmalla firmiksellä. QoS asetuksista nakkasin liven korkeimmalle prioriteetille ainoana ja ohjasin portitkin tuonne boxille varmuuden vuoksi. Koitellu vähä kaiken näköstä asetusta mutta ei mitään vaikutusta. Kivahan se on koittaa tuota refleksi hippaa (codia) pelailla, kun connection interruptia kesken kaiken tulee. Myös äänet partyssä pätkii jonku verran.

  Lokeja koitellu kahtua ja ainuaa lokia mitä tuo antaa on lähinnä:
  "Samba name server RT-N56U is now a local master browser for workgroup WORKGROUP on subnet 192.168.1.1"

  Tuota lokia onki aika perkeleen paljon.

  Edit. tuollahan näytti tuo joku saakelin samba olevan käytösä. Saapa nähä auttasko pois ottaminen mittään.
   
 17. Tinttara1

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2008
  Viestejä:
  682
  Ongelma RT-N65U:n ja Lenovon G580 -läppärin kanssa:
  5GHz:n verkkoahan ko. läppäri ei näe lainkaan ja Google tiesikin sitten kertoa että ongelma on yleinen; verkkosovitin on vain kertakaikkisen surkea. Nyt yhdistää siis vain 2.4GHz:n verkkoon, mutta siihenkin yhteyden muodostuminen kestää kohtuuttoman kauan ja välillä ei ala yhdistämään lainkaan vaikka näkee kyllä verkon ja signaali on "erinomainen" (paitsi jos laittaa sähkökaapin oven kiinni, jolloin ei näe verkkoa enää lainkaan vaikka välimatkaa on vain pari metriä). Parin tunnin käytön jälkeen alkoi sitten pätkiäkin rajusti. Nopeuskin oli aluksi surkeat ~30Mbit/s (100Mbit/s huoneistokaista), mutta kun Asuksen asetuksista vaihtoi 2.4GHz:n verkolle 20/40Mhz -> 20MHz niin nopeus kasvoi -> ~70Mbit/s. Vaihdoin kanavaakin ja se ehkä auttoi pätkimiseen, mutta verkkoon yhdistäminen koneen herätessä kestää edelleen kohtuuttoman kauan. Vanhan Linksysin WRT54G:n kanssa ei ollut tällaisia ongelmia. Siinäkin oli WPA2 käytössä kuten tässäkin.

  Lisäksi ihmettelen, että vaikka piilotin 2.4GHz:n verkon SSID:n niin se näkyy silti kaikille. Ja juu, painoin kyllä sitä "Käytä" -nappulaa... ;) Vai pitääkö piilottaa molemmat verkot, vaikka niille antaisi eri nimet?

  Muutenhan tuo laite toimii hienosti ja huushollin paremmalla läppärillä wlaninkin nopeus on ~90MBit/s (ja sisäverkolle näyttää maksimina 300Mbps) :)
   
 18. Mteho

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2001
  Viestejä:
  436
  Ongelma ratkesi lopulta siten, että vein laitteen liikkeeseen (Karjalan Datahuolto), joka lähetti sen maahantuojalle ja tilasi samantien minulle uuden samanlaisen. Pari päivää myöhemmin sain uuden boksin ja nyt on 6 päivää, 2 tuntia, 43 minuuttia ja 38 sekuntia takana ilman ainottakaan yhteyden pätkimistä.

  Firmwarena on tuo edelliselläkin boksilla koiteltu uusin virallinen eli 3.0.0.4.360 joten ainakaan firmwaresta nuo ongelmat tuskin johtuivat.
   
 19. puuhapepe

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  169
  Näyttää malleissa olevan yleistäkin. Myös itsellä vajaa kuukauden vanhan RT-AC66U -tukiaseman 5ghz radio lakkasi toimimasta parin viikon käytön jälkeen. Ensin luulin että olisi firmware-ongelma kun vika ilmaantui samoihin aikoihin kun päivitin uuteen versioon mutta tänäviikonloppuna tuli testattua perusteellisesti eri firmware-versioita, mutta tuntuu että koko radio pysyy mykkänä vaikka tukiaseman ohjelmisto (osittain) muuta väittää. Osittain taas sanoo ohjelmistokin että ei ole koko radio päällä - takuuhuoltoon lähtee :mad:
   
 20. JayB88

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2011
  Viestejä:
  58
  RT-15U ja DNA 110/10 netti.

  Wlanilla pc antaa noin 60-70mb/s ja puhelinkin 40mb/s. Kaapelilla pc antaa sen 90mb/s. Smart Tv pyörittää netflixin parasta laatua.

  Mutta miksi vitussa PS3 ei saa kuin 6-13mb/s?
   
 21. arieli

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2003
  Viestejä:
  890
  Langattomalla vai piuhalla? Pleikkarissahan on vaan G-sarjan langaton eli teoriassa 54mbps, käytännössä ~20mbps
   
 22. Tinttara1

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2008
  Viestejä:
  682
  puuhapepe; minun tapauksessa ongelma on siis (kait) läppärin surkea verkkokortti. Tosin en sitten tiedä, miksi tämä läppäri toimii 2.4GHz:n verkossakin epäluotettavasti, kun kuitenkaan vanhan Linksysin reitittimen kanssa mitään ongelmia ei ollut. Nyt on kokeiltu kaikkea mitä on osattu ja keksitty ja ongelma ei silti ratkea. Yhteys katkeaa satunnaisesti ja uudelleen nouseminen on hidasta, tai onnistuu vasta Windowsin verkkoyhteyden vianmäärityksellä tai buuttaamalla.
   
 23. JR

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2000
  Viestejä:
  272
  Mulle on tulossa valokuitu, ja langallinen sisäverkko pitäisi saada NATin taakse. Eli WLAN ominaisuudet jäävät ikäänkuin turhaksi.
  Ajatellen vain ja ainoastaan langallisen sisäverkon toimintaa ja nopeutta, mikä näistä olisi järkevin laite (56, 65 vai 66)? Eli onko noiden prosessoreissa yms. spekseissä jotain maata mullistavaa eroa langallista käyttöä ajatellen?
   
 24. JPA

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  640
  Lyhyesti ja ytimekkäästi: 56.

  Real Help For Your Small Network - SmallNetBuilder
   
 25. Jupuna

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2000
  Viestejä:
  854
  Mikään noista ei ota sisäänsä valokuitua
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti