Asus P8P67 Pro, USB-ajurit rikki jokaisen bootin jälkeen

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja The Great Milenko, 17.10.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. The Great Milenko

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2000
  Viestejä:
  1 489
  Parin kuukauden takainen usb-muistitikkuongelma johti isompaan ongelmaan tai johtui tästä underlying conditionista.

  Elikkä joka ikisen uudelleenkäynnistyksen jälkeen kone on hukannut USB- ja Bluetooth ajurit. Kotelossa on etupuolella kaksi USB-porttia, jotka on johdotettu suoraan emolevyltä. Nämä portit toimivat jokatapauksessa ja tottakai hiiri ja näppäimistö on oltava niissä kiinni jotta pääsee Windowsiin. Koneen takapuolen portit ovat kaputt.

  Bootin jälkeen Device Managerissa palaa lukuisia huutomerkkejä, Universal Serial Bus Controller -puun alla. Lisäksi tulee ilmoitus "Your Bluetooth COM not detected, radio not discoverable by others".

  Kun ottaa minkä tahansa niistä ja valitsee uninstall, poistuvat kaikki ongelmavehkeet asianmukaisesti device managerista ja tittirii maksimissa minuutin päästä vehje "löytää" ja asentaa ajurit uusille laitteille, jonka jälkeen "your device ready to use" ja kun styrkkaa hiiren ja näppiksen taakse toimivat ne jälleen. Device Managerin huutomerkit ovat kadonneet ja kaikki on kuin pitääkin.

  Löysin täysin mäihällä samanlaisen ongelman Asuksen toisen emolevyn kanssa, joka johtui _tämän_ emolevyn kanssa toimitetuista Usb Host Controller ajureista, jotka olivat siis väärät siihen toiseen emolevyyn. Joku oli jollain ilveellä keksinyt oikeat Asmedian ajurit, joita koitin asentaa. Ajurit muka asentuvat, ja kun poistan USB Host Controllerin Device Managerista, löytää kone jälleen ne Renesasin ajurit, jotka se asentaa ja sen jälkeen USB:it toimivat normaalisti. Asuksen sivu listaa Renesasia ja NEC:iä tälle emolevylle ajureiksi.
   
 2. Hans Niskatuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2005
  Viestejä:
  2 166
  Siis mikäli muistan oikein, Asus käytti alunperin P67-emoissaan NEC/Renesasin valmistamaa USB 3.0 -piiriä. Mutta koska se oli hieman kallis, yhtiö päätti jossain välissä alkaa käyttää oman tytäryhtiönsä (Asmedia) valmistamaa piiriä.

  Eli nyt pitäisi tietää kumman valmistajan rautaa emolla on ja ajurit sen mukaan.

  EDIT: Ja nuo siis USB 3.0. USB 2.0 on sitten aivan erikseen, eli Intelin.
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2012
 3. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  34 936
  Onko tuo mitä revikkaa tuo emo? Eikös juuri P67 emot kussut ainakin SATA:n?
   
 4. Hans Niskatuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2005
  Viestejä:
  2 166
  Toivottavasti uudempaa B3-revikkaa. Noihin wanhempiin SATA-viallisiin revikoihinhan ei edes pysty päivittämään uusimpia bios-versioita, joten niistä olisi pitänyt jokaisen hankkiutua eroon jo aikapäiviä sitten. Tosin en usko että niissä oli mitään erityisiä USB- tai blöötööttiongelmia.
   
 5. The Great Milenko

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2000
  Viestejä:
  1 489
  Manuaali on Third Edition (3) January 2011.

  Emolevy ollut minulla viime syksystä ja kone toiminut moitteetta. Temppuilu alkoi kun styrkkasin rikkinäisen muistitikun ja kokeilin sen korjaamista.

  Jos koneen antaa itse löytää ajurit asentaa se nuo Renesasit USB-kolmoselle ja Intelin "pitkä nimi tähän" normiusbille eli kakkoselle, ja näillä vehkeillä se on toiminut vuoden.

  Manuaalissa sanotaan, "2x NEC USB 3.0 Controllers"
   
 6. The Great Milenko

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2000
  Viestejä:
  1 489
  Jees ja emon retailiboksista varmistui että B3 revisio.
   
 7. The Great Milenko

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2000
  Viestejä:
  1 489
  This device cannot start. (Code 10)

  Windows did not start a related device driver. To learn more, click the Driver tab and then click Driver Details.

  Tommonen on tämä virhe mikä palaa Device Managerissa.
   
 8. Hans Niskatuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2005
  Viestejä:
  2 166
  Oletko kokeillut poistaa kaikki rivit Device Managerista USB Controllerssien alta? Ja buuttia, kysyykö/asentaako wintoosa ajureita?

  Nykyinen kiintolevy irti koneesta ja uusi levy sisään. Sitten wintoosan asennus puhtaalta pöydältä. Toimiiko usbit ja pelit ja pensselit?
   
 9. The Great Milenko

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2000
  Viestejä:
  1 489
  Jeah,

  poistin ajurit ja kokeilin buutata ennenkuin windows taas löytää ne. Sisäänkirjautumisnäkymässä samat problemat, ei toimi näppis eikä mikään laite takapuolen usbeissa. Windowsissa sitten device managerissa laitoin discover problems ja windows löytää rikkinäisen bluetooth-ajurin, joka rupeaa "toimimaan" kun antaa sen päivittää ajuri. Sitten buuttia ja sama problem jatkuu jälleen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti