Asus DSL AC68U ei toimi.

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja EVO300, 09.01.2021.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. EVO300

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2016
  Viestejä:
  441
  Kertokaas joku hyvä reititin, edellinen Telewell eav510 hajosi ja tuli ostettua tilalle Asuksen AC68U.. Nyt tuota Asusta ei saa millään toimimaan kunnolla (wifi heikko) vaikka on yritetty lähes kaikki. Siihen en jaksa enää keskittyä nyt toinen reititin mutta mikä, Elisan hallinnoima talokuitu 100/10 tuohon joku hyvä varmasti toimiva reititin siis haussa, saa ehdottaa hyviä kiitos.
   
 2. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 895
  Jos tuossa vain WLAN ongelma, niin kyse joko asetusjutusta, tai sijainnista.

  Jos kyse sijainnista, niin se ei parana modeemivaihtamalla, vaan paremmalla WLAN tukaiseman sijainnilla. Eli kustannustehokkainta voisi olla WLAN APn hankkiminen, noin satasella saa WLAN tukiasemia joissa voi tulla jopa POE virransyöttö, eli sillä säästät rahaa, ja saat sen kunnollisen WLAN toimivuuden. (oletus siis että modeemi ja reititin toimii hyvin)

  Jos kyse asetuksista, niin mita tarkoitat Wifi heikko ? kantavuus huono ? sitä ensisijaisesti voi parantaa paikkaa muuttamalla, optimoimalla vähän asetuksia, kaistanleveyttä kaventaa, jos tehot maksimilla, niin vähän laskea, tuossa taisi olla myös jotain ns suuntausominaiuuksia, ne käyttöön(tai pois) ja tarkistaa anttennin asennot. tarkistaa vielä mitä on säädetty minimi tasoksi millä potkii heikot asiakkaat pois.
  Samat jutut muillakin purkeilla, ja vaikka laitteissa on eroja, mutta jos heikko paikka niin ei ihmeitä,

  Toki joissain purkeissa saa tehoja säädettyä liianisoksi, seuraus lähinnä se että asiakaassa palkit korkealla, mutta ei se yleensä tärkeää (vaan haitaksi), tärkeää se että asiakas kuuluu tukiasemalle laadukkaasti.
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2021
 3. EVO300

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2016
  Viestejä:
  441
  Ei ole kantavuudesta kiinni, wifi on vaan heikko. Mutta ihmeellistä tässä on se että wifi on heikko ainostaan kannettavilla tietokoneilla, puhelimella näyttää täydet nopeudet kuten pitää, mutta kannettavalla wifi heikko. Enkä jaksa sitä säätämistä enää, sitä on yritetty useaan kertaan mutta ei mitään apua. Suosituksia siis uudesta modeemista, en usko että kukaan saa tuota kuntoon.
   
 4. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 895
  Millätavalla heikko ?, heikko singnaali joissainkohti käyttöpaikkaa, vai mitä meinaat.

  Nopeudet ei tyydytä ?
  Jos joillain laitteilla vauhtia piisaa ja toisilla ei, niin voi olla kyse heikosta kuuluvuudesta, jos sitä tarkoitit, wlan tukiaseman sijainti tärkeä.
  Kyse voi olla myös ruuhkasta, jos eri päätelaitteiden välillä on nopeuseroja, niin kyse voi olla päätelaitteesta ja tai siitä että yhidstytty eri verkkoon, jos olet nimennyt eri alueen verkot samalla nimellä niin niitä voi olla vaikea erottaa toisistaan. 5Ghz on myös paljon kriittisempi esteille.

  Jos vain nettiin pitää päästä, niin 2,4Ghz sataanmegaan riittää, mutta ruuhkassa toteutuneet nopeudet voi jäädä paahasti vajaaksi.

  Vielä hiljan saattoi markkinoilla olla joitain kannettavia joissa tuettuna vain 2,4 alue, enkä sano että tänäänkään kaikissa edullisissa olisi 5ghz tuettu.

  Jos siis sinulla ongelma ei ole sinnänsä heikko wlan, vaan hitaat nopeudet. 2,4 alueellakkin esim rivitalo/kerrostalo ympäristössä voi asetuksilla vaikuttaa, mutta se sitten työläämpää, ja usein halutaan noepden sijaan vakautta.

  Modeem sinulla kertomasi mukaan kunnossa, niin ehdotus oli se WLAN AP (wlan tukaisema), sopiva sijoitus. Mutta jos nykyisen wlanin kanssa haasteita, niin samat miinat uudessakin. Jos Verkkokauppa.com lähellä niin sielä esim TP-Linkin tukiasemavalikoimaa.

  Jos modeemissa ongelmia, niin Elisalta saa hankittua modeemeita, myös niitä WLANillisia, voi olla helpoin ratkaisu.

  On monilla muillakkin modeemeita, mutta esim TP-Link, mutta siinä on sitten oma jumppansa säätää se modeemiyhteys kuntoon ja niissäkin se WLANinkin pitää säätää.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2021
 5. EVO300

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2016
  Viestejä:
  441
  Ei tästä nyt ole apua sori vaan, jos pelkkä chromen lataaminen kestää puoli tuntia niin jotain vikaa on wifissä. Puhelin modeemina lataus kesti 8sek, purkki on alle kahden metrin päässä kannettavasta wifi on vaan heikko ja nyt tarvitsen toisen modeemin koska EN aio enää yrittää tuota Asusta saada toimimaan, sitä on yritetty usean "ammattilaisen" toimesta saada toimimaan eikä onnistu eli jotain vikaa on. Kun saan uuden modeemin lähetän tuon Asuksen maahantuojalle tutkikoon siellä sitä kaikessa rauhassa. Mutta jos suosituksia ei ole uudesta ostan jonkun ja sillä mennään.
   
 6. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 895
  Eli jos puhelinta käytit modeemina, niin vauhti ok, eli ongelma ei välttämättä ole WiFissä vaan voisiko olla siinä modeemissa (tai yhteydessä, tai...)?, onko nettinoepus ongelma myös piuhalla ? ja kotiverkossa vauhdit ok ?

  Modeemeita on ehdotettu, niitä elisan, kahta näkyy Elisalla olevan tarjolla kokeile vaikka Huaweita. (noita kai ihan myymälöissä hyllyssä)
  Operaattorin tarjoama hyvät puolet on siinä että jos ei varmuutta onko ongelma yhteydessä vai laitteessa, niin samalta myyjältä tuki, jos kotikäynti niin ehkä tuntevat omat laitteet.

  Lisäksi operaattorin modeemit on yleensä confattu operaattorin asetuksille valmiiksi, eli helpompia ottaa käyttöön. -> tuen tarve vähäisempi.

  Eli siinä mielessä ihan halparatkaisu jos helposti itse saa toimiin. Silti olisi toki hyvä panautua toimintaan.
  Laitteessa voi olla vikaa, ei ihan tavatonta, mutta yleensä, ongelma on asetuksissa tai yhteensopivuudessa(joskus yhteensopivuusongelmaakin ollut), jos meinasit että saat rahattakaisin, niin en sen varaan laskisi, ellei jotain avokauppaa alunperin sovittu/luvattu.

  Jos asiantuntiat ovat olleet operaattori lähettämiä, niin ne tyypillisesti syyttää vierasta modeemia ja eivät paikanpäälläkään siihen juuri puutu. "Hylkäävät" / käskevät vaihtaa täysin ehjät pätevät laitteet. Jos ei kerrottu onko ongelma wlanissa vai modeemissa, niin tuskin laite viallinen.

  Edit:
  Ymmärtääkseni VDSL2 modeemia haet
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2021
 7. EVO300

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2016
  Viestejä:
  441
  Löysin kaapista ikivanhan Telewellin modeemin (EA510) ja laitoin verkkoon, ilman mitään räätälöintiä wifi 50/10, Asuksella heti perään 2,7/10.
   
 8. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 895
  Mielenkiintoista, mitä miten testasit ?

  WLAN - joku toinen laite piuhalla, vai WLAN-WLAN ?

  Kiinnitti huomiota tuohon WLAN nopeuden epäsymetrisyyteen ? , 50Mbit/s sillä ihan hyvin, mutta pitäs mennä suurin piirtein samaa molempiin suuntiin.

  Vai oliko tuo EA510 sen Asuksen perässä piuhalla ja nettiin yritit ? eli Asuksen modeemi toimii ?  Jos testasti Speedtes Ookla apilla , niin se testaa nettiin, ei sisäverkkoon.

  EA510 modeemina ei nettiin voi saada tuollaisia nopeuksia.

  Tuo varsin jännä, tulos. joku on pullonkaulana.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2021
 9. EVO300

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2016
  Viestejä:
  441
  Uusi modeemi ostettu ja hyvin toimii kaikki, ei tarvitse enää vastata asia kunnossa.
   
  ampula tykkää tästä.
 10. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 895
  Hyvä, millaisen modeemin ostit ? oliko säätämistä, vai lennossa Elisa yhteensopiva ?
   
 11. EVO300

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2016
  Viestejä:
  441
  Telewell TW-EAV510ac-b ei mitään säätöjä.
   
  ampula tykkää tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti