Riippuen pankista, ASP-lainaa ja lisälainaa pitää yleensä lyhentää suhteessa. Et voi siis kuitata noin vain sitä lisälainaa.
Viimeksi muokattu: 21.12.2016
Taloyhtiön taseessa tuloutetun rahoitusvastikkeen saa vähentää vuokratulosta verotuksessa.
https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Vuokratulot/Vuokratulo_ja_yhtiovastikkeet(37013)
Viimeksi muokattu: 22.12.2016
Isoja rahoja kun aletaan käsittelemään esim. juuri asunnon oston yhteydessä, niin monelle tulee sellainen asenne, että mitä väliä jollain tonnilla tai parilla. Mutta jos tavallisessa elämässä samaa summaa miettii, niin se on huomattava määrä rahaa. Pankit sitten koittaa fisustaa noita isoja avauspalkkioita tuota mentaliteettia hyväksi käyttäen. Mihinkään oikeaan työmäärään noiden avauspalkkioiden erot eivät perustu, vaan juuri tuollaiseen prosenttiosuuteen koko lainan määrästä. Kun aletaan puhumaan jo suhteellisen suurista summista kuten 300k€, niin lähtisin jopa keskustelemaan koko avauspalkkion poistosta, tai vähintään kunnon tinkaamista siitä (1200 -> 200-300). Voi kyllä olla, että avauspalkkion poistoon eivät suostu tämän hetken korkotilanteessa, mutta aina kannattaa yrittää
. Marginaalista 0,2 prosenttiyksikköä voisi lähteä aika kivuttomasti pois. En tiedä sitten, että miten molemmat onnistuvat samaan aikaan. Kilpailevat tarjoukset yleensä tarvitaan, jotta saa vähän vipua omaan kantaan.
Suhteellisen isolla lainalla on kuitenkin aina "hyvä asiakas" pankin silmissä, jos muuten asiat ovat kunnossa.
Viimeksi muokattu: 31.12.2016