Asuntolaina triidi

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja katajama, 01.11.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. kiivi3

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2006
  Viestejä:
  375
  Sijoituskämppään hain pienen lainan, marginaali 0,9% 12kk euriborilla + OP:n bonukset.

  Netin kautta tehty kyselyyn vastattiin ensimmäiseksi 1,3% marginaalilla, joka pisti hivenen vituttamaan.
  Olin jo haistattamassa kun sieltä sitten tulikin 1% tarjous, ja kerroin, ettei toikaan kovin hyvältä kuulosta, niin tiputtivat 0,9%.
  Koska vakuutukset ja varsinaisen kämpän laina myös OPssa ja pienestä lainasta kyse, niin en jaksanut lähteä kilpailuttamaan.

  Perus perustelut, sijoitusasunnoissa on "aina" vähän suuremmat marginaalit..

  Lähinnä suuntaa-antavaksi tiedoksi missä tällä hetkellä mennään marginaalien kanssa.
   
 2. Joo_naz

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  35
  Me saatiin 1% marginaali ja 12kk euribor nettikyselyllä op:sta myös sijoituskämppään.

  Mikä muuten sulla oli omarahoitusosuus? Me laitettiin hakemukseen 20% omaa rahaa, mutta mietin oiskohan sitä lainaa saanut pienemmälläkin panostuksella.
   
 3. kiivi3

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2006
  Viestejä:
  375
  Mul tilanne oli vähän erilainen, kyseessä osa-omistuskämpän lunastus. Lunastushinta noin puolet kämpän oikeasta arvosta. (periaatteessa olisi pitäny saada vieläkin pienempi marginaali, mutta laiskuus iski lähteä kilpailuttamaan pientä lainaa)

  En olisi tarvinnut ollenkaan omaa rahaa tohon lunastukseen (10% siis on jo maksettu vuosia sitten)
   
 4. tuplis

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2009
  Viestejä:
  379
  Meillä oli edellinen laina otettu kun marginaalit oli katossa ja muutenkin oli hätä saada "unelmatalo" ostettua niin kilpailutuskin jäi.

  Nyt muutaman vuoden jälkeen kilpailutettiin op sekä nykyinen Nordea

  Päädyttiin toisen tarjouskierroksen jälkeen Op tarjoukseen 1,1% , siirtokulut 250eur, ulkopuolisia takuita(15k) ei enää tarvittu.

  1,0 olisivat tarjonneet jos takuut olisi siirretty nordeasta mutta silloin kuluja olisi tullut enemmän
   
 5. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 115
  Mitä käväisin kysäisemässä, s-pankki oli ekalla kysymällä halvin. 0.78% 50% tapaturma/kuolemavakuudella (23e tms/kk), 0.98 ilman. Muut 1% ja yli. Täytyy nyt vähän laskeskella mitä nuo OP:n bonarit ym. vaikuttaa ja alentaako muut marginaalejaan. Tapaturmavakuudet ei juuri kiinnosta, korkoputkikin on vähän siinä ja siinä. Tuskin kannattaa, ainakaan pariin vuoteen ei pankkien arvioin mukaan korot ole raketoimassa, mutta toki pankin arvioit nyt on ollut kerran jos toisenkin pielessä.
   
 6. Eezee

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2011
  Viestejä:
  276
  Vaimon kanssa ollaan ensiasuntoa hankkimassa ja maanantaina olisi tarkoitus pankkikierros tehdä. Vähän jännittää, että miten käy. Meillä on se tilanne, että vaimo on vajaan vuoden nyt ollut fysioterapiayrittäjänä (isommassa firmassa listoilla toiminimellä) ja itse olen IT alalla myyjänä. Nettotulot pyörii siinä 2200-2800€ välillä kummallakin kuukaudessa.

  Nordeassa kummallakin ollut aina tilit ja niiden kanssa oli pari viikkoa sitten alustava keskustelu, jossa vakuuttelivat että 240k€ saadaan melko varmasti lainaa. Mitään tarkempia marginaaleja tms ei käyty läpi, vaan lähinnä kyseltiin ja keskusteltiin tilanteesta. Sovittiin, että järjestetään erillinen lainaneuvottelu sitten myöhemmin (ensi maanantaiksi sovittu).

  Tässä kävi vielä sillai "ikävästi", että sopiva kämppä sattui löytymään tällä viikolla ja kiinnostaisi saada nuo lainakeskustelut/kilpailutukset nopeasti hoidettua, jotta voidaan tehdä tuosta asunnosta tarjous. Kyseessä n. 190k€ asunto (Espoossa), johon arveltiin menevän noin 10k€ pintaremonttiin (eli oikeasti varmaan 15k€). Sinänsä lainaa ei siis tarviisi kuin noin 190-195k€, joka on aika paljon vähemmän kuin tuo 240k€ joka Nordeasta arveltiin irtoavan... Taloyhtiön velkaa kohteessa ei ole.

  Maanantaina edessä Nordea, Danske, OP ja Säästöpankki, joissa jokaisessa käydään paikan päällä. OP:ssa käydään Kirkkonummella, jos sillä nyt on mitään merkitystä...

  Viimeiset parikymmentä sivua tätä ketjua kahlanneena ei voi kuin sanoa, että onpahan paljon ymmärrettävää ensikertalaiselle. :) Täytyy yrittää pitää pää kylmänä, varsinkin kun mielenkiintoinen kohde siintää jo silmissä...
   
 7. Jump

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  226
  Nyt on tullut ajankohtaiseksi toisen asunnon hankinta töiden takia. Varsinaiselta asunnolta on matkaa paikkakunnalle jossa työpaikka sijaitsee noin 250km eli viikot on järkevää asustella täällä missä työtkin on. Verotuksessa saa työasuntovähennyksen, mutta se on muistaakseni 200€ tai 250€/kk ja sillähän ei vuokraa maksella. Vuonna 2006 rakennetun kerrostaloyksiön vuokra on nyt 490€ ja tuolla vastaavalla rahalla lyhentäisi jo lainaakin. Toki tuosta pitää maksaa myös noin 120€ vastike. Omistaja on valmis myymään asunnon noin 85k€.


  Lainaa on jäljellä noin 40k€ puolison kanssa yhteisesti nykyisestä asunnosta. Laina on s-pankista ja korko on nyt lähes 0%. Uutta lainaa olen tiedustellut S-pankista ja Säästöpankista, joka tuli viimeksi toiseksi kilpailutuksessa. Nyt Säästöpankin tarjous oli marginaaliksi 1,85% + järjestelypalkkiot yms. Tämä sillä edellytyksellä että perheen kaikki raha asiat siirretään heille. S-pankin tarjous on marginaaliksi 1,1% ja järjestelypalkkiot yms. samaa tasoa Säästöpankin kanssa. Säästöpankki tulkitsee asunnon sijoitusasunnoksi ja marginaali on kuulemma sen takia korkea. S-pankin tarjous on kohtuullinen, mutta tahtoisin vielä eroon mm. 2,5€/kk maksusta ja hieman matalamman järjestelypalkkion (nyt 500€). Kyselin asiasta, mutta tarjous oli kuulemma paras mihin he pystyvät.


  S-pankin palvelu ei viime aikoina ole ollut kovin hyvää ja olisin valmis vaihtamaan pankkia. Ongelmana on kuitenkin nykyinen asuntolaina, koska uutta lainaa ei saa samoilla ehdoilla enää mistään. Nykyisen asunnon laina on suhteessa 40/60 eli vaimon osuus on siitä suurempi ja lainaahan ei ole kovin paljoa jäljellä. Tämän takia ei viitsisi vaihtaa pankkia. Mitäs olette mieltä tuosta uuden lainan marginaalista? Ottaisin siis lainan yksin ja tulot bruttona noin 4000€/kk.

  Edit: lainaa on siis tarkoitus ottaa noin 60€k ja omaa rahaa on 30k€
   
 8. zorb_

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2013
  Viestejä:
  68
  Tehkää ehdollinen tarjous. Ehdoksi rahoituksen saaminen.
   
 9. slattie

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2001
  Viestejä:
  1 082
  Noilla tuloilla on aivan läpihuutojuttu (jos ei mitään oleellista ole jäänyt kertomatta) että saatte 190k lainaa mutta jos teitä oikeasti pelottaa tehdä tarjous ilman varmaa lainalupausta niin puhelin käteen ja soita pankit läpi. Aivan satavarmasti löytyy johonkin pankkiin PK-seudulta aika lainaneuvotteluille samallekin päivälle kun sitä vain vaatii. Itse sain useammankin pankin kanssa vähän vastaavassa tilanteessa lainaneuvottelut seuraavalle päivälle. Sitten kun yhden sitovan tarjouksen olette saaneet niin tarjousta kehiin ja sen jälkeen ajan kanssa kunnollinen pankkien kilpailutus.

  Jos tuo "unelmakämppä" tarkoittaa kohdetta, joka on erittäin kysytty ja hinnaltaan syystä tai toisesta normaalia halvempi niin täyden rahan ehdollinen tarjous ei välttämättä riitä ja asunto voi mennä sivu suun. Useammankin kohteen olen nähnyt joka on täydellä rahalla mennyt parissa päivässä (kun välittäjä/typerät myyjät laittaneet kohteen myyntiin ali-hintaan) ja tällöin se sun ehdollinen tarjous on yhtä tyhjän kanssa.
   
 10. juh1s

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2006
  Viestejä:
  931
  Edit. Ei mitään. Jatketaan selvittelyä.
   
 11. SheikYerbouti

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  4 626
 12. Der Komissar

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2011
  Viestejä:
  215
  Nyt seuraa tyhmä kysymys ihmiseltä, joka ei ole koskaan ennen asuntoa ostanut: kun tuota tarjousta jättää ja siinä pitäisi mainita myös maksutapa päivämäärineen, niin mitä hittoa siihen päivään nyt sitten oikeastaan uskaltaa kirjoittaa? Lainatarjous pankilta on, joten kai ne siellä pankissa sitten myöskin tekevät kalenteriinsa tilaa meikäläiselle, jos kirjoitan tarjoukseen että vaikka maksu kokonaisuudessaan parin viikon päästä?
   
 13. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 115
  En ole itsekkään asuntoa ostanut, mutta käsittääkseni homma menee niin, että jos sulla on lainalupaus jo ennastaan: Pankki tarkistaa asunnon tiedot ja sittenhän se on pelkästään nollien siirtämistä vaille. Eli pankki siirtää massit asunnon myyjälle ja asunnon myyjä toimittaa osakekirjan pankkiin jossa se on jemmassa kunnes laina on maksettu pankille.
   
 14. Baabloo

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2006
  Viestejä:
  179
  Eipä ole kokemusta, mutta tuolla konseptilla Tampereelle tulevia kaksioita olen vilkuillut sivusilmällä. Omaan silmään miinuksia oli ainakin tuossa kohteessa aivan liian suuret eteistilat ja se, että 140 k€ 42,5 m2 kaksiossa on vain ranskalainen parveke. Sisustustyylit ja muut plussat taas menee ihan kiva -kategoriaan.
  Esim:
  http://cdn.yitkoti.fi/APFImages/23ffc4c9-1127-6d1f-8970-ff0000b98975/--10--
  http://cdn.yitkoti.fi/APFImages/4ddf64c8-1127-6d1f-8970-ff0000b98975/--87-- (tässä on vähän siedettävämpi eteinen kuin ylemmässä).
   
 15. Der Komissar

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2011
  Viestejä:
  215
  Varmaankin juu, tämä on vain vähän hämäävä systeemi kun minun ja erään aivan toisella paikkakunnalla sijaitsevan osapuolen pitäisi myöskin mennä pankkiin allekirjoittamaan yksi panttaustodistusjuttu, koska vakuudet. ja kun ostotarjous kuitenkin on, jos ei toisin sanota, jossain määrin sitova eli penaltia tulee jos ei asiat sujukaan.
   
 16. slattie

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2001
  Viestejä:
  1 082
  Kiben vastaus ei kyllä oikeastaan vastannut mihinkään.

  Yleensä kun tekee tarjouksen niin kannattaa tosiaan jättää siihen kaupantekopäivään tarpeeksi aikaa, jotta on helpompaa saada pankkipäivät sopimaan kaikkien osapuolien osalta. Jo pelkästään asunnon kirjojen siirtämisessä pankkien välillä kuluu oma aikansa. Kaupantekopäivä 2vko päähän tarjouksen jättämisestä on jo ihan OK kun teillä tuo lainalupauskin on jo saatuna. Luonnollisesti kaupantekopäivän voi merkata myös hyvin paljon myöhemmäksikin jos se muiden syiden (esim oman asunnon myynnin suhteen / uuden asunnon vapautusmipäivän vuoksi) on perusteltua ja uskoo ettei se huononna teidän tarjousta myyjän silmissä siinä määrin, että asunto menisi sivu suun. Tapauskohtaista kaikki tottakai mutta pääsääntöisesti kannattaa nyt ainakin se pari viikkoa jättää siihen sitä pelivaraa ettei hirveällä kiireellä joudu niitä pankkipäiviä sopimaan.

  Mitä tulee sitten tuohon maksumäärään niin tämä lienee se yleisin sanamuoto tarjouksessa. "Kauppahinta maksetaan kokonaan kaupantekohetkellä ".

  Toivottavasti noilla ohjeilla pääset edes alkuun.

  Edit: Siihen, miten varsinainen kauppatapahtuma tulee tapahtumaan, saat parhaiten infoa omasta pankistasi. Yleensä kaupat tehdään ostajan pankissa mihin myyjän pankki lähettää asunnon osakekirjat valmiiksi. Mutta tässä kohtaa voi olla useampi muuttuja joten turha sen tarkemmin alkaa kirjoittamaan tapahtumaa auki.
   
  Viimeksi muokattu: 27.09.2016
 17. 4ntti

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  613
  Kannattaa myös muistaa ettei se laina"lupaus" vielä sido pankkia mihinkään, eli jos asunto ei pankkia syystä tai toisesta miellytä (esim kovat korjaukset tulossa pian ja maksetaan pankin mielestä asunnosta liikaa) voi pankki kieltäytyä antamasta lainaa.
   
 18. Mechanical Man

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2001
  Viestejä:
  1 295
  Niin siis tarjoushan on syytä tehdä aina ehdollisena lainansaannin suhteen (jos ei saakaan lainaa jostain kumman syystä, ei tarvitse maksaa sakkoja...).
   
 19. ReBorn

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  727
  Sijoitusasuntomielessä olen tutustunut hyvinkin tarkkaan. Sijoituskäyttöön melko passeleita kohtuullisen hinnoittelun ja hyvien rahoitusehtojen johdosta. En osaa arvioida jos tulee omaan käyttöön. Tietenkin se että näiden Smarttien rakennuskustannuksissa on yritetty säästää saatta vaikuttaa asuntojen tai talojen toimivuuteen/mukavuuteen/laatuun jossain määrin, sen näyttää tulevaisuus.
   
 20. slattie

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2001
  Viestejä:
  1 082
  Tämä neuvo saattaa sitten johtaa siihen ettei sitä unelmakämppäänsä välttämättä saakaan itselleen. Itse asuntoa myydessäni en ikinä hyväksy ehdollisia asuntotarjouksia sellaisenaan vaan jos joku tarjoaa niiden aikana saman summan ehdottomana tarjouksena kiilaa hän surutta tuon ehdollisen ohi. Kysytyissä kohteissa kannattaa todella miettiä sitä millaisen tarjouksen myyjälle esittää. Moni asia saattaa painaa siinä vaakakupissa.
   
 21. SheikYerbouti

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  4 626
  Kiitos vastauksista aiempaan kysymykseeni. Kysyn samantien uuden. Varautukaa emmäosaa tason kysymykseen.

  Jos haluan ostaa tuollaisen Smartti-asunnon, jossa on myyntihinta 57 750 euroa ja velaton hinta 192 500 euroa, niin minkä lukujen perusteella pankki laskee lainansaantini? Lainaahan pitää ottaa vain tuo 57 750 euroa, johon tulee sitten vastikkeet päälle? Paljonko pitää käytännössä olla (todennäköisesti) omaa käsirahaa tuolla summalla ja omia vakuuksia?
   
 22. ReBorn

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  727
  Pankki ei anna vakuusarvoa velkaosuudelle, eli käytännössä tuon asunnon vakuusarvo on tuo myyntihinta 57 750 euroa. Varmasti on mahdollista rahoittaa myyntihinta ainakin osittain, niin että esim. maksaa kolmasosan myyntihinnasta itse, loput pankkilainaa (olkoonkin että jää pieneksi tuo laina). Mutta tuskin mikään pankki suostuu rahoittamaan "uudestaan" velkaosuutta, silloinhan olisi velkaa samasta asunnosta sekä pankille että taloyhtiölle.
   
 23. SweeneyTodd

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2011
  Viestejä:
  1 072
  Vähänhän tuossa konseptissa on ideana, että säästetään joka kohdassa. Ainakin pääkaupunkiseudulla suurin säästö on näemmä siinä, että sijainti on todella ankea. Se on kuitenkin iso osa asunnon arvosta. Ja vuokratontillahan tuo toki on myöskin. Niin on kyllä nykyään lähes kaikki uudet asunnot.

  Rakentamisessa säästäminen ei myöskään kuulosta lupaavalta. Jokseenkin paskasti on nuo YIT:n rakennuttamat muutkin talot rakennettu, niin vähän hirvittäisi muuttaa asuntoon, joka on vielä siitä normaalista tasosta halvemmalla rakennettu.

  Huonosti rakennettu+huono sijainti+vuokra tontti = asunnon arvo pelkästään laskee ostamisen jälkeen.

  Tämä kommentti koski siis pääasiassa vain Vantaan kohteita. Muiden paikkakuntien sijainneista en osaa sanoa.
   
 24. mooglez

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2002
  Viestejä:
  1 000
  Mitä ihmettä? On täysin normaalia nostaa lainaa koko velattoman summan verran, ja näin maksaa tuo yhtiölaina pois. Ei tarkoitus ole pitää kahta päällettäistä lainaa (ja tuhlata rahoja lähikapakkaan?) vaan maksaa tuo kalliimpi yhtiölaina pois, jotta kokonaiskulut ovat pienemmät.
   
 25. Karampa

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  543
  Kannattaa nyt muistaa, että ei ole olemassa mitään asuntokohteita, jotka olisi rakennettu "paremmin" tai että niissä ei olisi säästetty. Pelkkiä markkinointikikkoja sellaisille, joihin uppoaa noin helpot jutut. Kustannuseroja sitten taas syntyy siitä, että asunnoissa on esim. pienempiä ikkunoita ja parvekkeita, ei lattialämmitystä ja halvemmat pintamateriaalit, mutta se ei kuitenkaan tarkoita että kyseessä olisi "jotenkin paskasti rakennutettu". Ostajalle sitten jää pohdittavaksi, että haluaako maksaa satatonnia enemmän hienommista kaakeleista vai ei.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti