Asuntolaina triidi

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja katajama, 01.11.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. SmeO

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2005
  Viestejä:
  120
  Ei näillä koroilla ole mitään järkeä maksella asuntolainaa nopeutetusti pois. Itse ainakin ottaisin ennemmin lyhennysvapaata ja tekisin lisäsijoituksia tuottoisampiin kohteisiin. Yksinkertaisella laskennalla voit selvittää, mikä on tilanne esim. 10 vuoden päästä missäkin skenaariossa. Tietenkin suurin muuttuja on sijoitusten tuottoprosentti, mutta aika huonosti saa mennä, että asuntolainan lyhennys on kannattavampaa. Tietenkin joku voi arvostaa mielenrauhaa ja velattomuutta korkeammalle ja maksaa siitä lisähintaa.
   
 2. Javaq

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2007
  Viestejä:
  1 196
  Riippuu paljon siitä, mikä on asuntolainan korko. Todennäköisesti rahastoissa / osakkeissa tuotto pääomalle on suuremmat kuin korkomenot asuntolainassa. Tässä suhteessa ei asuntolainan poismaksu kerralla ole tuottoisaa, ainakaan tällä korkotasolla.
   
 3. Highway

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  819
  Jos säästöön jäävät rahat kuitenkin sijoittaisi uudelleen niin en kyllä ymmärrä miksi tuollainen liike? Joudut varmaan maksamaan jonkinmoista myyntivoittoveroa sijoituksista? Jos tekee mieli laittaa rahaa enemmän kulutukseen niin sittenhän lainan voisi maksaa kerralla pois?
   
 4. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Jos sijoitukset ovat yksittäisissä osakkeissa joita tekee mieli myydä, niin sitten ne kannattaa myydä. Muutenhan sitä mielenrauhaa ei saa ikinä.

  Itse en ikipäivänä maksaisi asuntolainaa niistä myynneistä saaduilla rahoilla, olettaen että asuntolaina on jotakuinkin "normaali" viimeaikojen asuntolaina tyyliin 1% marginaali + joku 1-12kk euribor.

  Jos luopuisin itse jostain yksittäisistä osakkeista oman vainun saattelemana, niin ostaisin hajautetusti jotain globaaleja firmoja, jotka ovat maksaneet tasaista osinkovirtaa vuodesta toiseen.

  Tai riippuen vähän jaksamisen tasosta ja nykyisestä asumispaikasta, niin harkitsisin myös sijoitusasunnon ostamista. Jostain pk-seudun gentrifioituvalta kun ostaa jonkun yksiön tai kaksion velkavivulla, niin vaikea kyllä kuvitella homman menevän pahemmin puihin, kun katselee järjellä sen ostokohteen remonttien jne. suhteen.
   
 5. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 830
  Juuri noin. Tosin vuottakin voidaan pitää vielä liian lyhyenä aikana, mutta veikkaan että selityksestäsi riippuu, kelpaako se verottajalle/hallinto-oikeudelle. Esim. paikkakunnan vaihto työpaikan vuoksi lienee täysin pätevä selitys miksi kämppä meni myyntiin vain vuosi remppaamisen jälkeen.
   
 6. Kuppeli

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2008
  Viestejä:
  140
  Ei ole järkevää pistää sijoituksia sileäksi ellet sitten usko vahvasti, että osakkeiden arvo romahtaa. Siinä tapauksessa kannattaa tietysti myydä kaikki pois.

  Itse makselisin tyytyväisenä asuntolainan minimilyhennystä pois näillä koroilla ja pistäisin kaikki liikenevät rahat osakkeisiin. Odotan itse saavani osakkeissa paljon paremman tuoton vuodessa kuin mitä asuntolainan korko on. Ja tuo sun mukavan kokoinen salkku tekee työtä itsekseen ja korkoa korolle efekti kasvattaa salkkua entisestään.
   
 7. Tomi.valtteri

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  46
  Oisko tässä nyt kumminkin järkevää yrittää päästä tekemään kierrosta pankeissa kun lukee näitä saatuja marginaaleja. Minä opiskelen Raumalla, tyttöystävä töissä Ylöjärvellä. Opiskeluhommia niin maan perkeleesti, mutta tuotot armottomasta säädöstä voisi olla aika kovat. 13.4. pitäisi olla kaupantekotilaisuus asuntokaupasta.

  Ilman kilpailutusta Nordeasta:
  Laina 76000, (asuntokohde 106 000, eli omaa pääomaa 30 000)
  Korkosuojauksella ja lainaturvalla 1,15%
  Korkosuojauksella tai lainaturvalla 1, 23%
  Ilman korkosuojausta 1,28%

  Ilman korkosuojausta olisi tarkoitus ottaa.

  Ollaan pähkäilty että koska tyttöystävällä semmoinen ammatti josta ei oikein kenkää voi tulla, ei järkevä ottaa mitään lisähärpäkkeitä. Samoin ite valmistun parin vuoden päästä hyvin työllistyvään ammattiin.
   
 8. Kuppeli

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2008
  Viestejä:
  140
  Ilman muuta olisi järkevää. Maanantaina heti yhteys pankkeihin ja kerrotte faktat: kohde tiedossa, kaupantekotilaisuus 13.4, lainalupaus on Nordeasta, pystyttekö antamaan parempaa tarjousta kuin Nordea on antanut.
   
 9. Tomi.valtteri

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  46
 10. joo22

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  776
  Melko suolaisia maksuja. Yleensä noista maksuista pääsee eroon kun keskittää kaikki samaan pankkiin. Tiedä sitten miten noilla.

  Varoituksena muillekin jotka tähän miinaan ajavat ja matkustavat paljon ulkomailla. Tuossa "pankissa" ei ole edes 24/7 puhelinnumeroa.

  VISA CREDIT -ASIAKASPALVELU
  09 6964 6014 (ma - pe 8-20)
  (Visa-luottokorttia koskeva neuvonta)

  Tämäkin on suomen aikaa. Mielenkiintoinen tilanne kun olet jossain jenkkilässä kirjautumassa hotelliin ja kortti ei toimi. Soitat mihin? Vaikka täälläkin S-uskovaiset varmasti keksivät tähänkin jonkun meriselityksen, itse olen todistanut tällaista tapausta. S-pankki tai säästöpankki, samaa paskaa eri paketissa jos siihen joku tarttuu.

  Tähän liittyen; tuo pankkien ehdoton vaatimus nykyään siirtää kaikki rahaliikenne heidän pankkiin ja lopettaa kaikki muut tilit ovat muuttaneet tilannetta hankalaksi. Ennenhän perheillä oli joka pankissa tili ja kaikista Visa. Nyt saat olla tyytyväinen jos saat edes yhdestä pankista luottokortin ja mahdollisesti keskittämisetuna palvelumaksut pois.
   
 11. Tomi.valtteri

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  46

  Joo kyllä noita katsellessa tuli semmonen tunne, että toivottavasti ei tähän mene. Tänään Nordeaan soittaessa onneksi oltiin valmiita tiputtamaan marginaalia. Nyt sieltä tarjottiin 0,9 joka kuulostaa jo loistavalta.

  EDIT: eli kiitos kuuluu tälle langalle, tuli säästettyy ihan hyvin. Oli sen arvosta vaikka ma-ti yö tuli nukuttua 5h kun täyty säätää näiden kanssa. Kaippa tonne aito säästöpankkiin kannattaa kertoo tulos niin katsotaan kuinka alhaseks olis valmiita siellä vielä tiputtaan. Ihan helpolla en ehkä vaihtaisi.
   
 12. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  No ei todellakaan ole järkeä tällä hetkellä näillä koroilla eikä vielä vuosiin.


  Ja aiheeseen. Uusi laina on ollut nyt kohta pari vuotta ja nyt kokonaiskorko näyttää olevan 1,3% (ja höpöhöpö bonukset pois). Missä vaiheessa on järkeä lähteä kilpailuttamaan tuota alemmaksi vai oletteko suoraan pankilta kyselleet onko mahdollista pudottaa marginaalia? Ilmeisesti kuitenkin tässä tapauksessa pankki perii lainamuutoksesta kuluja joten onko loppujenlopuksi kannattavaa vielä tässä vaiheessa?
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2016
 13. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  Eipä ne pankin mitään voi, jos sulla on useammassa paikassa tili ja visa/mastercard. Palkan pistää menemään ko. pankkiin ja siirtää palkkapäivänä pois sen mitä ei mene lyhennyksiin. OP:n tädin kanssa tuli asiasta kerran puhe ja jotain se mussutti. Totesin siihen, että palkkatilin siirrosta sopparissa lukee ja sen olen tehnyt, muuten voi pitää tunkkinsa. Alkoi valittelemaan kun vakuutuksetkaan eivät ole heiltä. Josko sitä jossain vaiheessa jaksais kysellä tarjoukset muilta pankeilta ja haistattaa paskat OP:lle... Ts. se mikä ei tule sopimukseen ei ole mitenkään ehdotonta.
   
 14. tmee

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2015
  Viestejä:
  120
  Kinkkinen tilanne, joten kysytään täältä neuvoja :D meillä tällä hetkellä vain yhdestä pankista lainalupaus ja näyttää vähän siltä että ainoaksi jää, joten taitaa olla mahdoton neuvotella noista ehdoista?

  Eli lupaus on nordeasta 1,15 marginaalilla ja laina on 100%. Saatiin 5% lainasta olman mitään vakuuksia kun kohteeseen kuuluu tyhjä tontti mikä pistetään heti myyntiin ja tällä summalla sitten maksetaan tuo 5% heti pois.

  Johtuen tuosta 5% meillä on ehtona että aletaan säästää rahastoon 50e/kk ja saadaan tuo kuulema lopettaa heti kun 5% on kuitattu pois, myös lainaturvan vaativat koko lainaan siksi aikaa kunnes tuo on kuitattu.

  Tuohon on myös kirjattu korkoputki 0,6-1% eli tällä hetkellä alettais maksaa 0,6% korkeampaa korkoa.

  Eli pystyyköhän noista mistään lähteä neuvottelemaan ilman kilpailevaa lainaa vai hyväksyykö noi nyt ja kilpailuttaa sitten muutaman vuoden päästä?
   
 15. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 173
  Ihan samat palveluajat näyttää olevan Danske Bankillakin. Täytyy myöntää että tuossa suhteessa Nordealla on hyvä palvelu, kun on 24/7 auki. Toisaalta ei ole ollut sen paremmin Jenkkilässä kuin Kaakkois-Aasiassakaan mitään ongelmia S-Pankin kortin kanssa. Eli jos nyt sit lähtee siitä ajatuksesta että vaikka Nordeallakin tuohon palveluun joutuu useinkin soittamaan, niin mieluummin kuitenkin oikeastaan otan tilanteen että ei ylipäätään tarvi soittaa.

  Mulla nyt oli kuitenkin reissussa kolmen eri tahon kortit, että en ehkä sen takia ollut hirveän huolissani.
   
 16. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Ja kannattaa ollakin, koska mikään ei takaa, että puhelimen päässä oleva asiakaspalvelija pystyy ongelman saman tien korjaamaan, vaikka sellaisen saisikin kiinni. Yksinkertaisempaa se on muutenkin maksutilanteessa tarjota vain toista korttia kun alkaa soittelemaan minnekään.
   
 17. Lessu

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2001
  Viestejä:
  493
  Aika kalliilta vaikuttaa. Selkeästi huonoin tarjous pitkään aikaan mitä tätä threadiä seurannu. Tietty toi 100% lainamäärä vaikuttaa.

  Minkälaiset on talouden tulot?
   
 18. tmee

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2015
  Viestejä:
  120
  Vaimo kotona ja koithoidontukea tippuu reilu 500e kuussa ja lapsilisät päälle n.200e. Mulla on nyt alla vakkarisopimus ja palkka toukokuun loppuun asti ennen veroja 2200e. Toukokuun lopusss nousee 95% varmuudella 3050e ennen veroja + muuton takia nouseva matkakorvaus, mutta se menee aika lailla suoraan sit bensoihin.
   
 19. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 173
  Aika kiva, saldokysely verkkopankissa 0,16€, laskun maksu verkkopankissa 0,16€. Jos ei lukis että yksityishenkilön hinnasto tuossa kulmassa niin kuvittelisin että on yrityshinnasto kyseessä. Eka pankki jolla näen että kuluttajilla on samantyyliset palvelumaksut kuin yritysasiakkailla.

  Toki sit jos miettii että Danskella verkkopankki maksaa 3€/kk ja sisältää noi, niin onhan toi hinnasto kuitenkin edullisempi jos on keskimäärin 12 maksua tililtä + saldokyselyä kuukaudessa.
   
 20. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  No kun asuntolainatriidissä ollaan, tämä kohta Sp:n hinnastosta lienee aika relevantti: "• Säästöpankin avainasiakas, jolla talletusten, debentuurilainojen, Sp-Rahastoyhtiön rahasto-osuuksien, Duon vakuutusten ja maksusuunnitelman mukaisesti hoidettujen luottojen yhteismäärä on vähintään 40.000 euroa, saa 100 %:n alennuksen verkkopankin kuukausimaksusta, SEPA-maksusta ja tilin tapahtumakyselystä. Avainasiakas saa lisäksi 50 %:n alennuksen Visa Credit/Debit -kortin kuukausimaksusta. "

  Tosin jos itse olisin nyt valitsemassa, tuo eurokäteisnosto muulla kuin Otto-automaatilla 2 euroa + 2% summasta nostattaisi kulmakarvojani.
   
 21. ErkkiP

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2016
  Viestejä:
  4
  No täällä on yksi. Sain tällä viikolla tarjouksen Handelsbankenista 0,8 %:n marginaalilla. Aktia tarjosi 0,7 %:n marginaalia, mutta siihen liittyi noita kytkykauppoja. Olen ihan normaali keskituloinen ensiasunnon ostaja ja puolet lainasta tulee ASP-lainana. Omarahoitusta n. 10 %. En ihmettelisi, että paremmat asiakkaat saa vielä parempia tarjouksia.
   
 22. Zigh

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1 243
  Mihin korkoon sidottuna ja onko tuo siis ASP:lle vai normilainalle? Entä näiden kahden isoimman pankin tarjoukset? Pitäs varmaan itsekin kysellä huvikseen jostain "pikkupankista" mitä niiltä irtoaa.

  Tällä hetkellä saldo on Nordea 0,97 6/12kk, OP 0,9 12kk ja Hypo 0,8 12kk. Vähän kyllä näyttää siltä että ollaan toistaiseksi naimisissa Nordean kanssa kun nykyisissä lainoissa on marginaalit 0,55-0,60 1-3kk euriborilla ja ilman ehtoa että korko on aina vähintään marginaalin. OP:lta sanoivat ihan suoraan etteivät he sellaista tarjousta pysty mitenkään tekemään, että pelkästään korkojen puolesta kannattaisi pankkia vaihtaa.

  Varmaan tuosta Nordean tarjouksesta saisi vielä tingittyä, mutta kunhan nyt edes löytyisi ensin jotain ostettavaa...
   
 23. Kuppeli

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2008
  Viestejä:
  140
  Onko teidän tulot tippunu selvästi kun Nordea tarjoaa noin paljon korkeampaa korkoa nyt kuin mitä aiempiin lainoihin?
   
 24. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Todennäköisemmin vanha laina on ajalta jolloin tuo oli markkinataso. Kaikista parhaimpina aikoina 0,55%+3kk euribor oli huono tarjous.
   
 25. ErkkiP

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2016
  Viestejä:
  4
  Handelsbankenissa sai valita 6kk tai 12 kk ja marginaali sama molempiin lainoihin. OP:n tarjouksen olen saanut syrjäseudulta oman kotiseudun pankista ja sieltä tarjottiin 1,1% 12kk. Nordean tarjous on vielä tulossa, samoin S-Pankin luona käyn vasta ensi viikolla. Pitäisi varmaan kysyä myös Helsingin OP:sta tarjousta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti