Asunto/matkailuauto keskustelu

Viestiketju alueella 'Autot ja muut moottoriajoneuvot' , aloittaja Laakixx, 29.03.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Laakixx

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  506
  Onko täällä yhtään karavaanari henkistä porukkaa ja omistaako kukaan joko asuntoautoa/vaunua? Itseä kiinnostaisi asuntoauto perus mukavuuksilla jolla pärjäisi tien päällä pidempiäkin aikoja. Asuntoautojen hinnat vaan tuppaa olemaan sellaisella tasolla että min 10 000€ pitäisi autoon sijoittaa plus omat modaus/mukavuudet siihen päälle niin siinä on syy miksi kyseistä vermettä ei ole vielä tullut hankittua :rolleyes:. Mutta toisaalta olishan se mukava lähteä reissuun/tapahtumiin ja tottakai pidemmillekkin matkoille omalla asunto autolla ilman että tarvis aina miettiä muita majoitus paikkoja yms, jotka tuppaa kyllä etenkin sesonki aikana myös maksamaan sievoisia summia..
   
 2. nacke

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  1 237
  Eikö vuokraaminen ole näiden kanssa useimmille huomattavasti edullisempi vaihtoehto? Ei siinä ole oikein mieltä, että omaksi ostettu lahoo pihassa 95 % ajasta.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Laakixx

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  506
  Vuokraus on monelle varmaan paras ratkaisu jos tekee sen yhen kaks reissua vuoteen silloin oman hankkiminen ei ole kyllä järkevää. Mutta jos haluaa olla reissussa enemmänkin kuin sen yhden viikon kesässä niin ei vuokraaminekaan halvaksi tule, viikkohinnat ovat ainakin sesonki aikoina n.1000€ vk. Itse miettiny niin että jos ja kun joskus tulee asuntoauto hankittua, niin se toimii myös perheen kakkosautona muutenkin kuin vaan jos pitää lähteä kalareissulle norjaan tai mts, eli hieman lyhyemmätkin reissut hoituu a-autolla toisin kuin vaunulla, joka toimii taas paremmin sellaisille jotka tykkäävät olla paikoillaan pitkiäkin aikoja.
   
 5. Tomppa5000 Banned

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2005
  Viestejä:
  2 936
  Karavaanarihenkeä ei ole sitten yhtään, mutta tuommonen Ducaton koriin rakennettu vm. 2012 Dethleffs on käytössä.

  Tuo karavaanaritouhu on kyllä semmosta rahastusta, että oksat pois. Esim. ostat kopperoosi telkkarin, 19" kiinankikkare joka maksaa 500€-1000€ alan liikkeessä, kun saman merkittömän toosan saa ebaysta alle satasella. Näihin kannattaa oikeasti kiinnittää huomiota, sillä tuo rahastus on aivan käsittämätöntä yksinkertaisimmissakin varusteissa.
  Ja niinkin perusasioista kuin leiriytymisestä johonkin vitun jukuparkkiin-kalajoen hiekkasärkille tai vastaavaan saat maksaa hotellihuoneen hinnan, mutta kökötät siellä kopissasi ähisemässä ja kuuntelemassa naapurien örvellystä aamuun asti. Näissä on yleensä se hyvä puoli, että saa dumpata paskahuussin ja täyttää vedet lähtiessä.

  Itse reissaaminen, sehän se nautintoa vasta onkin. Se humina, kolina ja natina kun tuommosen jäähallin pukkaa 100 lasissa haiveille. Aah.

  Mutta kiva kala-auto. Pääsee suihkuun ja paskalle koppiin, sekä kaljat pysyy kylmänä kaapissa niin kyllähän sillä pari yötä pärjää kesät talvet. Parhaimmillaanhan tuo tosiaan on, kun nakkaat kamat kyytiin ja kattelet kartasta etukäteen jonkun kivan meri/joki/järvimaiseman ja hurauta siitä valtatieltä sen 200 metriä syrjään parkkiin. Eli toisinsanoen, "retkeilet" etkä pyri leiriytymään muiden karavaanarien kanssa lähimaillekkaan. Tosin tyypillistä on, että pistät auton parkkiin, niin viiden metrin päässä on kohta joku idiootti karavaanari parkissa.
   
 6. nacke

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  1 237
  Kakkosautoksi isompi laatikko on kovin epäkäytännöllinen, ja lisäongelmana on iso vuosivero ja kulutus.
   
 7. apche

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2004
  Viestejä:
  567
  Itse asuntoautoa tarvittaessa saan lainaan ja on sillä tullutkin muutama reissu tenavien kanssa tehtyä. Ensi kesällekkin jokin reissu varmasti tulee , ehkäpä Norjaan tai sitten jos käväsisi kierteleen eteläsuomessa ja poikkeaisi samalla virossa hakemassa kaljat ja siiderit seuraavaksi vuodeksi.

  Mitä tulee tuohon karavaanarihommaan yleensä. Itse olen sen verran sosiaalinen, että en koe ahdistavaksi sitä että autot/vaunut 10 metrin päässä toisistaan. Kallistahan tuo leiriytyminen esim. Kalajoella on, muistaakseni 30-40€/vrk. Paljon edullisempaa sitten pienemmillä leirintäalueilla.

  Jos joskus innostun itse karavaanarihommasta, laitan kyllä ennemmin vaunun kuin asuntoauton. Vaunussa paljon enemmän tilaa, henkilöautolla parempi ajaa kuin as.autolla, helpompi lähteä leirintäalueelta autolla käväisemään lähialueella kun ei tarvitse koko leiriä purkaa.
   
 8. PartII

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2013
  Viestejä:
  2 357
  Me katsottiin kyllä vuokraus niin kalliiksi touhuksi että ostettiin oma, millä oltiin sitten reissussa pari kuukautta ja vielä seuraavana kesänä ajeltiin jokunen lyhyempi reissu. Myytiin sitten tonnin halvemmalla mitä itse maksettiin. Tuolla tonnilla olisi toki vuokrannut uudemman vehkeen, mutta ehkä viikoksi :rolleyes:
  Pari kertaa vielä vuokrasin tutuille autoa viikonlopuksi, mutta nää nyt ei oikein kannata, kun aina on jotain hajonnut kun auto tulee takaisin. Viimeisin oli kun kaveri peruutteli juuri ostetun tv:n antennin johonkin puuhun :D

  Ihan mukavaahan tuolla oli Suomea kierrellä ristiin rastiin(pääasiassa itärajalta lappiin kalajokien perässä) ja iltaisella kun tuli kalasta niin oli mukava kömpiä lämpimään autoon ja sänkyyn. Olisi kyllä minun erähenkisyys loppunut aika ajoissa jossain kylmässä teltassa kyyhöttäessä. Tietty kun oli vielä lapsiakin mukana, niin eipä telttailua olisi voinut muutenkaan juuri harkita.
  Suunnitteilla oli vielä pieni euroopan reissu, mutta ei oikein aika ja raha antanut tuolloin periksi.

  Kyllähän tuo homma vaatii hieman oikean asenteen, mihinkään ei saa ainakaan olla kiire :p Voittaa tuo auto kyllä helposti telttailun ja matkailuvaunun kanssa sompailun.
   
 9. kilroy1

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2001
  Viestejä:
  1 307
  en oikein ymmärrä aina ton vuokrauksenkaan ideaa.. ehkä tapauksissa missä omaa autoa ei ole käytössä se vielä menee. Vähänkään kohtuullisen asuntoauton vuokralla kun vietät kaikki yöt joko hotellissa tai vuokraat leirintäalueelta ison mökin mukavuuksilla. Plussana on henkilöautoa isommat tilat ajomatkoilla miinuksia löytyy sitten jo paljon enemmän.. Pari kertaa käynyt mielessä vuokraaminen mutta hinnat ovat lähempänä satasta/vrk niin sen rahan voi käyttää reissussa paremminkin. Mutta jokainen tyylillään..
   
 10. Powertrippin

  Rekisteröitynyt:
  29.02.2012
  Viestejä:
  388
  En kyllä käsitä minäkään. Aikoinani mietin, että olisi mukava vuokrata asunto-auto pariksi viikoksi ja ajella Viron kautta Saksaan ja lautalla takaisin. Olisi tullut toista tonnia kalliimaksi kuin hotellissa asuminen ja henkilöautolla saman reissun tekeminen. Jäi se suunnitelma asuntoautoilusta siihen.
   
 11. DocWeird

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  5 702
  ^ Ei kai siinä hommassa muuta järkeä ole kuin se, ettei tarvitse olla sitä hotellia lähellä - tai edes ravintolaa kun nälkä iskee.

  Tai sitten esim. sukuloimen mökillä; ei tarvitse olla nukkumapaikkoja, tai edes kestää niitä sukulaisia vaan voi nukkua omassa rauhassa vaikka pienen matkan päässä (terveisiä vain appivanhemmille :D )...

  Plus vehkeen koosta ja henkilömäärästä riippuen alkaa satanen käymään vähiin esim. neljän hengen majoitukseen eri (2HH) huoneissa, tms.
   
 12. heyrst

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  5 663
  Onhan toi ulkomailla hieman eri asia kuin kotimaassa. Ja auton omavaraisuus varsinkin sähkön suhteen vaikuttaa asiaan. Eihän hommassa ole juuri päätä eikä häntää jos ajaa karavaanialueelta suoraan toiselle sekä perusteellisesti suunniteltu reissu. Matkailuauton kanssa mukavaa on se että kuljet miten sattuu tuntumaan ilman sitä matkatressiä. Hyppäät sängystä rattiin ja ajat seuraavaan paikkaan mikä näyttää mielenkiintoiselta.

  Ulkomailla toi on hankalampaa ja jo pelkkä yöpymisen ja leiriytymisen tulkinnan ero aivan erilailla. Lisäksi auton pitäisi olla paremmilla kaasuvaroittimilla lisäten vähintään yksi varoitin nukkumatilojen läheisyyteen ja mielellään yksi per ilmaaukko ettei kaasulla tainnuteta ja murtauduta autoon.
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2014
 13. en oo ilmottamassa Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  3 385
  Jossain taannoisessa Caravan lehdessä leimattiin noi narkoosikaasu hälyt huuhaaksi ja kaasuilla tehdyt ryöstöt on urbaania legendaa.

  Meillä on vm 1985 kabe safir delux, ostin sen joskus satasella ja meinasin tehdä trailerin, oli kuitenkin paremmassa kunnossa kuin ajattelin ja käytin ~2ke remppoihin Vaihoin mm koko sisustan tuoreemman vaunun sisustaan, löytyy painevesijärjestelmää boilerilla ja nestekiertoista lämmitystä, ilmastointi eristetty finnfoamilla, kaikki valot ledeillä jne jne... Höskä on 7,5m teliverme pitkä eikä paina kuitenkaan kuin reilu 1100kg joten saa nykiä aika pienelläkin kipolla. Jokunen reissu tuolla on tullu vedettyä ja asiansa ajaa, vaunun ylläpito maksaa sen 19e/vuosi ja joka kolmas vuosi ~50e leimaan. Huomattavasti halvempaa kuin matkailuauto, bonarina vielä tosiaan se että kun sinne muumimaahan lähtee niin voi jättää vaunun parkkiin ja mennä vain ha:lla sinne.

  Itselle vaunu ainakin on siinämielessä mukavampi kuin hotelli huone koska säästyy se kamojen pakkailu ja kellon kyttäys että kerkeää sisälle kirjautumaan, useamman kerrankin otettu sitte unet jossain abc pihalle kun reissu onkin venähtänyt, ja tuon hintaluokan vaunun kanssa tulee säästöäkin jonkun verran.
   
 14. heyrst

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  5 663
  Paha sanoa onko oikeasti huuhaata vaiko tyyliin talteen kerättyä häkää.

  Vaunusta en itse tykkää kun sillä lähes aina leiriytymiseksi katsottavaa kun lyöt jalat maahan. Lisäks ikävämpi vetää peräs kuin mitä auto. Ja vielä mahdollisesti 80km/h vs. 100km/h rajoitukset. Toki vanhemmissa autoissa joissa ei abseja ja vöitä kaikille toi rajoitus on myös sen 80. Toisaalta tarpeeksi vanha auto jossa ei vöitä niin matkustaminen todella vapaata. Vaunuun ei puolestaan ole asiaa ajossa.
   
 15. DocWeird

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  5 702
  Eipä ole muuten kertaakaan >5 vuoden aikana satasen takia poliisi pysäyttänyt appiukkoa (tai minua kun auto lainassa) vaikka ABSittomalla autolla ajaakin.

  Ja mitä tuohon matkustamiseen tulee; niin varsinkin muksujen kanssa ihan erilaista jos ne saavat olla esim. pöydän ääressä pelaamassa (vaikka turvaistuimessa / vöissä ovatkin).
   
 16. en oo ilmottamassa Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  3 385
  no mulla on autossa "lentokone" pöydät joten ei tuolla merkitystä meille, muutenkin viihde-elektroniikkaa on sen verran että viihtyvät autossakin.

  Itse en näe sille mitään lisä-arvoa että autossa saa olla matkatessa sisällä, kuitenkin pitää olla vöissä kiinni eikä palloilu ole sallittua.

  Eipä ole poliisi pysäyttäny vaikka vaunuaki on vedetty sata lasissa :rolleyes:
  Pikastopeille oon joskus ruuvannu pelkät takatassut alas kun auto ollu koukussa kiinni eipä siihen mene edes minuuttia (Varsinkaan kun matkassa on aina akkukone millä hurauttaa :D )

  Ja vaunussa on aina paremmin tilaa, tuo meidän versio on nyt tehty ns makuukammari versioksi, muksut voi nukkua takapäässä ovet kiinni ja itse voi istua hyvin iltaa etuosassa, jos samat tilat haluaisi autoon sen pitäisi olla kokoluokkaa linja-auto.

  Mutta maku asioitahan nämä, itselle jo pelkät auton ylläpitö kulut on sellanen musta vaate etten huolisi.
   
 17. heyrst

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  5 663
  Kuten totesin jos on sen verran vanha ettei niitä vöitä kaikille niin sitä ei vöissä silloin myöskään olla. Eikä vöitäkään noin vain lisäillä jälkikäteen vaikka haluisi. Istumapaikkoja tuollaisessa on sohvat, joista muistaakseni jokainen täysi 60cm vastaa yhtä istuinpaikkaa. Vai oliko toi 60cm yhden makuupaikan määritelmä täydessä 2metrin pituudessa. Jotain tuota luokkaa kuitenkin.

  Mitä noihin kommenttiin että ajellen 80km/h rajoituksen vehkeellä 100km/h niin samat sanktiot se on ajella sillä 100km/h vehkeellä 120km/h. Jos tuota haluaa siis käyttää perusteluina jotenkin että ajetaan se 20km/h rakenteellista ylinopeutta.
   
 18. DocWeird

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  5 702
  Se ei ole perustelu - vain toteama faktasta jos se vauhti pysyy 100:ssa.

  Kaikki tietää vilkaisulla että karavaanari ajaa ylinopeutta jos sillä on 120 lasissa. Poliisi ei oikeastaan tiedä kuin rekisterinumeron tarkistamalla ajaako matkailuautokuski ylinopeutta jos nopeutta on 100.

  Sama homma kameroiden kanssa; jos ajat satasen alueella 120 lasissa niin räpsähtää, jos 100, niin aivan sama mikä rakenteellinen rajoitus on.

  Ellei poliisilla ole jotain muuta syytä pysäytellä ja samalla tuli mitattua nopeus, niin tuollaisen 80km/h auton rajoituksen valvominen on häviävän pientä.


  Tuo on sinällään hyvä, koska tuolta löytyy kalustoa jolla ajaa mieluummin satasta kuin 80:iä. Esim. tiettyjen Fiattien vitonen (lue: ylivaihde) tuppaa pidemmän päälle hajoamaan voitelun puutteesta jos sillä jyristää 80:iä. Nelosella taas ei kukaan viitsi niillä sitä 80:iä ajaa ilman kuulosuojaimia... :D
   
 19. albinkarmann

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  8
  Suomalaiset matkailuautolla Ranskassa, täällä on tietoa ja uusia maisemia. Meille auto tuo vapauden lähteä 360 astetta milloin vain, ympäri vuoden, minne vain ja täällä paikkoja riittää, onhan Ranska matkailuautojen paratiisi.

  Karmann kulkee ja koirat haukkuu...
   
 20. albinkarmann

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  8
  Lisäsin pientä päivitystä viimeisimmältä reisulta, laajempi matkakertomus tulossa viiveellä...

  Tänään näimme taitavasti ulosajetun matkailuauton, mikä lie ollut syynä... Talviaikaan siirtyminen ? Liikkuvaa kuvaa blogissa, siis me liikuimme ohi... :D

  Karmann kulkee ja koirat haukkuu...
   
 21. PartII

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2013
  Viestejä:
  2 357
  Ihan kiva blogi sulla :kahvi:
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti