Asunnon ostaminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja buli123, 04.02.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Inkkari--

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2010
  Viestejä:
  1 003


  Ihan ensimmäisenä tuli mieleen miksi KTM:n tarvii kysellä tätä :P


  Mutta ihan realistinen skenaario tuo on.
   
 2. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Perus suomalaista menoa. Kaikki autoon ja asuntoon, eikä mitään tuottavaan omaisuuteen vaikka tulot ovat hyvät.

  Ostakaa kaksi kämppää, pieni väliaikaiskaksio ja sijoitusyksiö ja lisäätte samalla sitä kuukausittain sisään tulevan rahan määrää.

  Kun kaksiossa on asuttu pari vuotta, niin se myyntiin ja vaihto isompaan. Eli tässä tapauksessa paukut nimenomaan siihen sijoituskämppään, jotta se on hyvässä vuokrauskunnossa jne. ja se väliaikaiskaksio joku hinnat-alkaen rämä.
   
 3. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Itse suosittelisin myös jotain tämän kaltaista. Ei mitään järkeä ottaa 300k€:n lainaa johonkin asuntoon, joka on kuitenkin vain ns. "perusasunto". Ei mikään unelmien luksuskämppä kilometrien hiekkarannalla. Ei mitään vitun järkeä.

  Ja toisekseen unohtakaa ne bruttotulot. Jos ei ole rahaa/omaisuutta tilillä on täysi persaukinen. Piste. Vai miksi sulla ei ole rahaa tilillä/osakkeissa kymmeniä tuhansia? No siksi, että olet persaukinen vaikka olisikin ns. "keskimääräistä parempituloinen". Nimi alle siihen lainapaperiin ja sitoudut maaorjaksi. Sitten yläkertaan muuttaa sitten joku matu, jonka asumisen maksaa kela ja sossu. Mutta vapaa maa eli itse laitot nimen alle siihen lainapaperiin.
   
 4. bassebasse

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  972
  Lainaa miettiessä kannattanee laskea itselleen auki tulopuolen lisäksi se menopuoli.
  Lisäksi 35k autolle ei kannata laskea mitään arvoa jos miettii omaa velkaantumisastettaan. Auto vie rahaa ja arvo laskee helvetin nopeasti.
   
 5. SmeO

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2005
  Viestejä:
  120
  Komppaan tätä. Oikeilla ratkaisuilla olisi tuollaisessa tilanteessa mahdollista irtautua oravanpyörästä hyvin kohtuullisessa ajassa. Yleinen suomalainen tapa juhlistaa tulojen nousua on ottaa lisää velkaa ja säännöllisiä kuluja ja siten kahlita itsensä entistä tiukemmin riippuvaiseksi työnantajasta. Lähtisin siis katselemaan keinoja hankkia passiivisia tuloja, eikä tämä tarkoita sitä, että pitäisi asua sillan alla tai purkukuntoisessa mörskässä vaan taloudellisessa mielessä fiksuja valintoja.
   
 6. kuukkari

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2009
  Viestejä:
  69
  Joo, en autolle ole sinällään mitään arvoa tässä laskenut, lähinnä en sitä oikein velaksikaan osaa laskea, koska olisi kuitenkin realisoitavissa suht helposti ja jotain jäisi vielä käteenkin. Toki tästä kuukausittain kuluja juoksee suhteellisen rankasti.

  Molemmilta menee lisäksi kuukausittain 500€ suoraan Nordnetin rahastoihin, jossa siis tällä hetkellä suht pienet salkut molemmilla, kun työelämässä ollaan molemmat vasta vajaat kolme vuotta olleet. Suurin osa tuloista mennyt siis sikamaisiin vuokriin pk-seudulla, sekä ASP:iin.

  "Vai miksi sulla ei ole rahaa tilillä/osakkeissa kymmeniä tuhansia?" Onhan siellä ASP tilillä kuitenkin jotain, sekä Nordnetissä jotain. Ei kuitenkaan ole ollut mahdollista varallisuutta kerryttää kuin vajaat kolme vuotta. Montako miljoonaa olet itse omalla työlläsi ennen kolmeakymmentä ikävuotta saanut säästöön?

  Se miksi KTM täällä tälläistä kyselee, on lähinnä varmistusta omille laskelmille :)

  En oikein syty idealle asua jossain rämässä kaksiossa kituuttaen, kaikkea ei tässä maailmassa voi mitata rahassa. Kyllä kunnollinen asunto lisää henkistä hyvinvointia enemmän kuin tieto maksimaalisesta tuotosta tilillä. Ja kyllähän pk-seudulla 300k asunnosta pääsee eroon tarvittaessa vaikka viikossa.
   
 7. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  Saat lainan ihan tuosta vaan, en usko että on mitään ongelmaa varsinkin kun on säästetty ASPillekin noin hyvin. Todennäköisesti yrittävät joka pankissa myydä teille ihan kaiken koska teistä saakin jotain rahaa ettekä vaan kanna hiekkaa eteiseen.

  Itse en kyllä ottaisi 300k asuntolainaa noilla tuloilla. Tietenkin henkilökohtaisia mieltymyksiä mutta jos investoisi fiksusti niin saisitte melkoista tuottoa rahoilla vs että ostatte jonkun perusmurjun joka ei todennäköisesti ole se lopullinen majapaikka minkä oikeasti haluaa ja sidotte itsenne työnantajaan ja ihmettelette sitten kun tulee kenkää duunista että mikään ei tuota mitään ja korot ja lyhennykset juoksee.
   
 8. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Kauppa on aika paljon hiljentynyt (pl. yksiöt ja kaksiot) joten tuossa hintaluokassa viikon myyntiaika on aika optimistinen. Tietysti jos myyt 150k:lla. Melko suuri osa muuten noista Helsingin 300k:n asunnoista voidaan lukea tuohon "rämä" kategoriaan.
   
 9. Lightweightuser

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2016
  Viestejä:
  53
  Ostin 16 vuotta vanhan omakotitalon ja useamman sadan litran lämminvesivaraaja onkin max muutaman kymmentä litraa, kaksi ihmistä voi juuri ja juuri ottaa 5 minuutin suihkut maksimissan kumpainenkin. Eli rikkinäinen. Onko jotain joka on vain käytetyn ostaessa itse kärsittävä vai meneekö myyjän piikkiin?
   
 10. blobbo

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2008
  Viestejä:
  1 080
  Ei ole myyjän vastuulla. Voi aina jossitella että myyjän olisi tuo pitänyt tietää ja kertoa, mutta mitenpä todistat sen. Onhan se voinut hajota juuri sinä iltana kun muutitte. Piilovirheissä muutenkin vaaditaan kauppahintaan merkittävästi vaikuttava vika, ennen kuin myyjää voi vaatia osallistumaan kuluihin. 1-2k€ ei vielä ole sellainen kulu, varsinkin varaajan elinkaari huomioiden. 15-20 vuotta taitaa olla aika normaali vaihtoväli.

  Näistä on muuten ennakkotapauksia olemassa, että 10 vuotta vanhat kodinkoneet esim. voi olla kaikki paskana talossa, eikä myyjällä ole mitään vastuuta jos ei myönnä tahallisesti erehdyttäneensä väittämällä toimiviksi. Ostajan pitäisi näytöllä tutkia kaikki läpi, vaikka tuskin kukaan noin tekee.. Saunakin pitäisi lämmittää ja katsoa kiukaan toiminta :D

  terveisin nimimerkki,
  "hajonneen kiukaan ja ilmalämpöpumpun ostanut, joista "molemmat toimi kun viimeksi käytin"".
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2016
 11. Lightweightuser

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2016
  Viestejä:
  53
  Kyllähän se on huijaus, jos heti paljastuu hajonnut kiuas ja ilmalämpöpumppu? Jos heti huomaa vian, niin tuskin on juuri samana iltana sattunut hajoamaan, pitäisihän tässä jotain järkeä käyttää?
   
 12. blobbo

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2008
  Viestejä:
  1 080
  Niin, petoshan se maalaisjärjellä ajatellen on, mutta käytännössä myyjä pääsee pälkähästä. Ainut tapa olisi mennä käräjille ja todennäköisesti turpaan tulisi, koska "paperilla" 10 vuotta vanojen laitteiden arvo on nolla. Käytännön arvo ja vaihtoehtoiskustannus ostajalle on tietysti vähän suurempi.
   
 13. Purkk

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2010
  Viestejä:
  1 050
  Varmista, että se varaaja lämmittää jatkuvasti eikä esimerkiksi vain yöllä... Kyllä sen pitäisi riittää jos oikeasti kokoajan lämmittää. Ei kai sellaisia varaajia edes ole mihin varastoidaan useita satoja litroja vettä? :D
   
 14. Lightweightuser

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2016
  Viestejä:
  53
  Useita ja useita, mutta 300 litraa. On jatkuvasti päällä.
   
 15. blobbo

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2008
  Viestejä:
  1 080
  En tiedä koskeeko juuri tätä kysiestä varaajaa, mutta muistan joskus lukeneeni tyyppiviasta, jossa varaajan sisällä oleva "ottoputki" syöpyy puhki (katkeaa), jolloin varaaja ottaa vettä pohjalta eikä yläosasta. Varaajahan toimii siten, että lämmin vesi otetaan varaajan yläpäästä tuon putken kautta, ja alas tulee jatkuvasti korvaavaa kylmää vettä. Vesien lämpötilaero pitää huolen siitä, että vesi kerrostuu eikä sekoitu heti. Eli jos tuo putki on poikki, ottaa varaaja "puolilämmintä" vettä keskeltä tai pohjalta, ja täten vesi loppuu nopeasti.

  Tuon pystyy osaava putkari korjaamaan, mutta vaatii kuitenkin vähän työtä (varaajan tyhjennys, luultavasti myös irrotus jotta uuden putken sää työnnettyä sisään pohjan kautta).

  Edit: Tässä sama asiantuntijan sanomana.. Veikkaan kuitenkin, että jos saat putkarin sopuhintaan, vanha kannattaa korjata. http://www.varaaja.com/index.php/missae-vika-huoltotarvetta/lamminvesi-loppuu-kesken
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2016
 16. Lightweightuser

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2016
  Viestejä:
  53
  Kyllä luultavasti juuri se vika kyseessä. Myyjä kerkesi jo kommentoimaan, että on toiminut hällä, ei ongelmaa. Eli taidan jättää itsekin asian siihen. Piti olla kyllä loistavassa kunnossa ja kaiken toimia, kehuja kuunneltiin kyllästymiseen asti aiemmin.
   
 17. blastermaster

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1 429
  Joo täälläkin oli kaikki niin täydellista ja toimii niin kauan kunnes muutettiin. Muuttopäivänä sitten myyjä totesikin "ainiin tämä keittiön lattilämmitys ei aina toimi ja ainiin tämä jääkaappi ei ole tiivis". Pahimpana kuitenkin katon aluskatteet jotka oli asennettu päin persettä ja korjattukkin miten sattuu vuosien aikana. Siitä onneksi pysty edes vähän pyytämään rahaa myyjältä kun korjaussumma oli huomattava noin 10 % kauppahinnasta. Houkutti kyllä kovasti syyttää petoksesta koska aluskatteita oli selkeästi korjattu vuosien aikana ja ongelmat oli huomattu. Itse kuitenkin mokasin kuntotarkastuksen yhteydessä kun kuntotarkastaja kävi välikatossa niitä katsomassa mutta minä en vaikka mahdollisuus olisi ollut mennä mukaan. Tarkastaja ei maininnut mitään ongelmista. Sovin sitten myyjän kanssa noin 1/4 koko kattoremontin summasta hinnanalennuksena. Vitutti mutta pitävä katto oli syytä saada äkkiä eikä oma budjetti olisi riittänyt mihinkään riitelyyn.

  Kostoksi olivat vielä heitelleet roskia tontilla olevaan metsään mm. pahvipurkkeja (päivämäärästä näki että noin muuttokuun tuotteita), polkupyörän osia, auton vanteet, maalipurkkeja ym. shittiä.
   
 18. 4ntti

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  613
  Nyt vähän haiskahtaa.. vai oliko "kuntotarkastaja" joku itseoppinut sukulaismies?
   
 19. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  1 014
  Blobbo, varaajassa on vesimassa jota lämmitetään puulla, sähköllä, auringolla tm. energia lähteellä ja sisällä kierukka jossa kiertää lämmin käyttövesi. Varaajan vesimassa lämmittää kylmän veden kiertäessään kierukassa ennen hanaan menoa, vettä ei "oteta" varaajan sisältä.

  Vaikuttaa että varaajan sisällä oleva vesi ei vaan ole lämmintä, vastus rikki?


  [​IMG]
   
 20. blobbo

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2008
  Viestejä:
  1 080
  Yhdistelmävaraajassa toki näin, mutta oletin että kyseessä on normaali käyttövesivaraaja, jossa ei kierukkaa ole.

  Kuvassa osa 3 on se joka katkeaa.

  Jos kyseessä on yhdistelmävaraaja ja vesikiertoinen lämmitys, niin silloin toki vika on jossain muualla.

  [​IMG]

  http://aijaa.com/ElBbxK
   
 21. Mama70

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  7 518
  Tuo varaaja-juttu on just sellaisia jotka kannattaa korjauttaa saman tien ja sitten jälkikäteen jos myyjää näkee, niin sanoo että joo siellä oli yksi 5e tiiviste paskana jotta myyjää vituttaa.
   
 22. blastermaster

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1 429
  Välittäjän suosittelema. Teki kuulemma paljon parempi tarkastuksia kuin isommat firmat. Ja olikin asiantuntevan oloinen kaveri muuten mutta tuon mokasi täysin.

  Siinä vielä saman kaverin haastattelu:
  https://www.uusisuomi.fi/raha/101319-al-asunnon-ostaja-varo-tata-sumutusta
   
 23. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 309
  Ja suora lainaus linkatusta jutusta: "Ostajan sumutus voi alkaa jo siinä vaiheessa, kun esittelyyn valitaan välittäjän suosittelema tarkastaja." :think:
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2016
 24. apche

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2004
  Viestejä:
  567
  Kokemuksen tuomalla syvällä rintaäänellä kerrottu lausahdus :D
   
 25. MuumiPappa

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2001
  Viestejä:
  422
  Ihan mielenkiinnosta, miten sen välikatosta näki, että aluskate oli asennettu väärin ja korjattu? Oliko siellä avattu paikkoja?
  Ja jos katto ei pidä, niin eikö kuntotarkastaja nähnyt välikatossa että katto vuotaa?

  Ei muuta kuin rahat takaisin tuollaisesta tarkastuksesta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti