Asunnon ostaminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja buli123, 04.02.2010.

 1. Seponsepi

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2012
  Viestejä:
  117
  Ehkä hieman aloittelijamainen kysymys, mutta mistään ei tunnu löytyvän vastausta. Eli olen hyvin lähellä tekemässä tarjousta kiinteistöstä (paritalo hallinnanjakosopimuksella) ja mietin, millaisella aikataululla maksut tapahtuvat normaalisti (käsiraha ja loppusumma). Rahat pitäisi nimittäin nostaa ruotsalaiselta talletustililtä, jossa menee arviolta 1,5vk minimissään. Pankit on kilpailutettu ja hommat on muuten kunnossa, tuo käsirahan maksu vaan arveluttaa vai onko tämäkin vain tarjouksen ehdoin määriteltävä asia?
   
 2. 4ntti

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  613
  Unohda käsirahat kiinteistökaupassa ja tee esisopimus jos ei omistusoikeutta/rahoja voi heti siirtää
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 623
  Myyjä ei välttämättä ole samaa mieltä käsirahan unohtamisesta. Myö maksettiin silloin kun kauppakirjat kirjoitettiin. Mikä lienee ainut vaihtoehto jos kiinteistö kyse, koska tarvitsee kaupanvahvistajan. Eli teoriassa muilla sopimuksilla ei mitään arvoa. Loput sitten kun oli tyhjä ja muutettiin (myyjällä meni tässä 2kk).

  Toki jos talo jo tyhjä niin maksat kaikki kun pistätte nimet paperiin niin ei tarvita käsirahaa.

  Osakkeissa voi sitten mennä vaikka euronipun (käsiraha) kanssa asuntonäyttöön ja sopia suullisesti ja lyödä eurot myyjän käteen ja homma on selvä.
   
 5. 4ntti

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  613
  Ei se esisopimus estä rahan liikuttamista
   
 6. alpha_

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2007
  Viestejä:
  646
  Saattaisi jossain vaiheessa olla varaa ostaa oma kämppä ja katselin huvikseni tarjontaa ja hintatasoa. Yksin ostaessa ja omilla vaatimattomilla tuloilla voisi olla varaa n. 150 000 kämppään, alueena pk-seutu.

  Yllätyin kun huomasin että tuossa haarukassa on tarjolla paljon enemmän kaksioita kun yksiöitä, vaikka luulisi että asia olisi juuri päinvastoin? Yksiökin riittäisi, mutta hyväkuntoisia parvekkeellisia oli etuovi.comissa vain noin 10 kpl. Samoilla spekseillä olevia kaksioita oli melkein 100 kpl. Pääasiassa 60-70 luvun taloista ihan ok näköisiä kämppiä. Oletan että alhainen hinta tarkoittaa että näissä on siis jotain vikaa, mutta mitä? Joo, olen näissä asioissa melkoinen newbie.
   
 7. Disss

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2009
  Viestejä:
  859
  Helsingissä yksiöitä ei käytännössä ole pystynyt rakentamaan 1960-1990 luvuilla säädösten vuoksi. 1960- ja 1970-luvuilla on juurikin rakennettu helsinkiläiset lähiöt, joista löytyvät halvimmat asunnot. Itse ostin juuri lähiöstä tuollaisen 1971-rakennetun 55-neliöisen kaksion halvalla enkä ole katunut. Toki putkiremppa tulee n. viiden vuoden päästä ja siihen joutuukin sitten budjetoimaan varmaankin 50 000 euroa.

  Niin ja ei kait niissä suuremmin muuta vikaa ole kuin sijainti. Ihmiset eivät halua muuttaa Itä-Helsingin tietyille alueille. Itse kun olen täältä kotoisin niin ei ole mitään vikaa asua esimerkiksi täällä Mellunmäen rauhallisemmalla puolella.
   
 8. alpha_

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2007
  Viestejä:
  646
  Mutta kyllähän vastaavia yksiöitä vuokramarkkinoilta löytyy siinä missä kaksioitakin, kumma ettei myytävänä sitten olisi. Vai onko kysyntää sen verran enemmän että hyvät menevät nopeasti. Ei siinä, kyllähän kaksionkin mielellään ostaisi, mutta jotenkin kuvittelin ettei yksin ostaessa omilla tuloilla ole kaksioon varaa, ainakaan ensiasunnoksi. Eli joku noissa "halvoissa" hinnoissa vähän epäilyttää, miksi sitten ostaa yksiö jos samalla hinnalla saa isomman kaksion?

  Oikotiellä oli sentään vähän enemmän tarjontaa, mutta sama suhde sielläkin.
   
 9. johanmild

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2013
  Viestejä:
  1 160
  Tsekkaa myös varalta jokakoti.fi
   
 10. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 846
  Niissä on lähes aina putkiremontti tulossa. Valurautaiset viemäriputket joiden laskettu elinikä on 30 vuotta. Eli paukkunut jo parasta ennen päivä umpeen ajat sitten. Putkiremontti maksaa sellaisen vajaan 1000 euroa asuinneliöltä pk-seudulla. Oiskohan 800 €/m2 keskiarvo.

  Putkiremontin aikana asunnossa ei pääsääntöisesti voi asua vaan tulee useamman kuukauden evakko.

  1970-luvun lopulla käyttöön tulivat muoviset viemäriputket. Ne kestävät yleensä ilmeisesti sen 50-100 vuotta.
   
 11. Vangelis

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2013
  Viestejä:
  512
  Itse ostin 69 rakennetun kämpän PK seudulta ja tässä rakennuksessa on rautaputket ja putkiremppa tulossa noin 3-5 vuoden päästä. Kuntotutkimuksessa mitään hälyttävää ei viellä ollut. Eli rautaputkille taitaa tulla ikää tossa kohta puolin 50 vuotta. Tämän taloyhtiön viereinen rakennus on rakennettu 70 ja siihen taas on laitettu muoviputket jotka myös tarvitsevat uusimista jossain määrin. Voisin hieman tarkemmin tuota kuntotukimusta vielä selailla mutta olen ymmärtänyt että ovat aika samantasosia olleet nuo rautaputket ja muoviputket.

  Hieman pelottaa tuo putkiremppa. Vielä ei ole päätetty että millä tavalla remppa tehdään, eli tehdäänkö pinnottamalla uudet putket vai korjataanko vanhat putket jolloin asunnot menee asuinkelvottomiksi moneksi kuukaudeksi. Iso kolmio on kyseessä ja voisin arvailla että kustannuksia tulee se 50-60k€ tuosta rempasta.
   
 12. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 830
  Muoviputkista sen verran, että kyllä ne pidempään kestävät kuin rautaiset (muoviputkiakin on, yllätys yllätys, eri laatuisia eli rahalla saa paksumpia putkia ja siten lisää käyttöikää)

  Muistelisin, että oli olemassa joku syy, miksi ainakaan kerrostalossa ei voinut vetää kaikkia vetoja ylivoimaisella muoviputkella vaan pitää käyttää valurautaa, joka syöpyy ajan kanssa viemärikaasujen rikin vuoksi, sille ei voi mitään.

  Joku LVI-inssi jos lukee tän, vois kertoa miksi noissa kerrostaloissa sitä valurautaa pitää käyttää? Oliko se joku paloturvallisuusjuttu vaiko äänieristysjuttu?

  Edit. Googlettelin ja tämmöisen löysin. Se on kait sitten ääni + iskunkestävyys, miksi noita vielä laitellaan kerrostalojen pystyviemäreihin?

  http://www.rakentaja.fi/indexfr.aspx?s=/kuluttaja/suorakanava/vvsuunnittelu.htm

  Vanhoissa PVC-muoviviemäreissä on tavattu haurastumista. Varmaan koska pehmittimet haihtuu pois PVC:stä ajan kanssa, tunnettu ilmiö?

  Muistaakseni muoviviemäreitä sai myös polypropeenista tehtynä (rahalla). Liekkö parempia?

  Onkohan noita valurautaisia putkia muovisella sisäpinnoitteella? Sehän olisi ylivoimainen ratkaisu. Laittaisi jonkun teflon-pinnoitteen niihin rautaputkiin valmiksi sisälle, niin jopa kakka kulkisi ja vikkelään.
   
  Viimeksi muokattu: 19.08.2015
 13. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 846
  Olen asunut itsekkin joskus kerrostalossa jossa oli yli 70 vuotta vanhat rautaputket. Olivat jo sen verran paskat että viemärit pettivät jossain asunnossa tai kellarikerroksessa jo kerran pari vuodessa. Vakuutuksetkaan eivät korvaa noin vanhojen putkien tapauksessa enää mitään vaan ne vahingot menevät omistajan piikkiin. Lopulta talon omistaja taisi laskea että halvempi uusia putket ja viemäriputkiremontti oli edessä.

  Kyllä ne muoviputket kestävät viemäreissä pääsääntöisesti moninkertaisesti sen ajan mitä rautaputket. Toki muutamia tapauksia on ollut jossa muoviputki on ollut paskalaatuista ja mennyt asunto putkiremonttiin vaikka ollut muoviputket ja ikää niillä alle 25 vuotta. Tosin hyvin harvinaisia ne tapaukset ovat.

  Jos asuntoa on ostamassa ja asunto on 1970-luvun alkupuoliskolta tai vanhempi, niin siinä todennäköisesti on aina valurautaiset viemäriputket. Jos putkiremonttia ei ole vielä tehty, niin se on kuitenkin pian edessä vaikka siitä ei ole mainintaa missään.

  Useinhan niitä asuntoja tulee myyntiin runsaasti yhdestä talosta tai yhdeltä alueelta siinä vaiheessa kun viemärit alkavat paukkua ja omistajat ymmärtävät että kallis putkiremontti on edessä.

  Jos putkiremontti on tehty pinnoittamalla rautaputket muovilla, niin se ei välttämättä kestä kuin sellaiset 20 vuotta. Sen jälkeen on sitten mahdollisesti perinteinen putkiremontti edessä. Pinnoitusten kestävyydestä ja elinkaaresta ei ole vielä oikein tietoa olemassa. Voi olla että kestävät pidempäänkin. Tai sitten ei.

  Asunnonmyynti-ilmoituksessa muistetaan lähes aina kertoa se jos putkiremontti on tehty. Jos mainintaa ei ole ja kyseessä on vanha talo niin se on yleensä silloin edessä aika pian vaikka mainintaa siitä ei ole missään vielä.

  Asunnonmyynti-ilmoitusessa lukee usein että käyttövesiputket uusittu. Se ei tarkoita muuta kuin että ne puhdasta vettä tuovat putket on uusittu. Kustannus sillä on varmaan kymmenesosa (viemäri)putkiremonttiin verrattuna eikä niitä saa sotkea ostaja keskenään. Jos ne sekoittaa keskenään ostaja niin siinä voi tulla yllätyksenä 20-100+ tuhannen euron lisälasku asunnon koosta riippuen.

  Putkiremontoimattomia asuntoja ei kannata juuri ostaa. Ellei sitten todella edullisesti saa. Pääsääntöisesti putkiremontti nostaa vähemmän asunnon käypää arvoa kuin mitä siihen menee rahaa osakkaalta. Toki jos riittävän halvalla saa niin silloin se putkiremonttia odottava asunto voi olla hyvinkin kannattava ostos kun hinta on sen verran halvempi että sillä maksaa sen putkiremontin, asumisen vaikka hotellissa putkiremontin ajan ja tassuun jää vielä kymppitonneja ylimääräistä.
   
 14. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Sijainti ja tulevat remontit vaikuttavat ratkaisevasti hintaan.
   
 15. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Tupla
   
 16. alpha_

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2007
  Viestejä:
  646
  Okei, en ollut tajunnut että putkiremppa on rahallisesti noinkin iso juttu. Se voisi selittää noita hintoja jos tuleva remppa voi kerran aiheuttaa lisäkulut jotka on jotain 30 % asunnon myyntihinnasta. Hyvää infoa, kiitos.
   
 17. Flasher

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2002
  Viestejä:
  313
  Jep, kun putkirempan hinnan sisäistää niin alkaakin ihmetellä että kuka niitä 70-luvun kaksioita yli sadantonnin hintaan ostaa? Myynnissä niitä on aika lailla.
   
 18. Ernomies

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2000
  Viestejä:
  2 324
  Minä ihmettelen kuka ostaa ylipäätään yli 10 vuotta vanhaa asuntoa/taloa.
   
 19. Peridermal Jesus

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  2 809
  Ei kyllä nykyhinnoilla tarvitse ensiasuntoa katsella uusista kiinteistöistä, jos sijaintina on kantakaupunki.
   
 20. tom_gore

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2005
  Viestejä:
  8 099
  Riippuu toki "kaupungin" koosta.

  Tuossa esim. Oriveden "kaupungin" "keskustasta" uudehko omakotitalo alle 250 tonnia:

  http://www.etuovi.com/kohde/541511?sc=LRorivesi&pos=3
   
 21. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Kantakaupungilla kyllä yleisesti viitataan Helsinkiin. En ymmärrä pointtiasi. :think:
  Eräs tuttava osti juuri 30000 eurolla ison omakotitalon tontteineen, ei ollut kantakaupungissa...
   
 22. tom_gore

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2005
  Viestejä:
  8 099
  Ainoastaan Helsinkiläisten mielestä "kantakaupunki" tarkoittaa yleisesti Helsingin kantakaupunkia. Kantakaupunki on minkä tahansa kaupungin vanhin osa.

  Mutta siinä nyt ei ole mitään uutta, että "hesalaisten" mielestä maailma rajoittuu kehäkolmosen ja Suomenlahden väliselle alueelle :)
   
 23. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Ehkä joissakin isoimmissa kaupungeissa on nimitys "kantakaupunki" käytössä, esim. täällä Tampereella tosin ei sellaisesta puhuta vaan keskustasta. Orivedellä semmoista tuskin on? Ainakin itse yhdistän tuon ihan suoraan Helsinkiin vaikka siellä en ole koskaan asunut.
   
 24. SweeneyTodd

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2011
  Viestejä:
  1 072
  Niin ja juttu hinnoista lähti liikkeelle kysymyksestä pk-seudulla olevista kämpistä. Täällä nyt ei ainakaan puhuta muista kantakaupungeista kuin Helsingin kantakaupungista.

  Yksiöt on kysyttyjä asuntosijoittajien kesken, joten menevät yleensä hetkessä kaupaksi. Osa ei koskaan edes päädy ilmoituksiin asti, kun välittäjillä on ostajat jo valmiiksi. Tuossa ainakin yksi syy yksiöiden vähyyteen markkinoilla.

  Edit. Niin ja edelleen puhutaan pk-seudusta, niin ei tarvitse tulla kertomaan miten Pihtiputaalla tai Ranualla on yksiöitä tarjolla vaikka kuinka. Se tieto ei kysyjää juuri auta.
   
 25. Flasher

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2002
  Viestejä:
  313
  Onkohan MITÄÄN yleisohjetta siihen milloin odottaa putkiremppaa. Katselin tuossa -85 kerrostalokämppää, koska putkirempat kuulemma tulevat ajankohtaisiksi 70-lukulaisissa kämpissä, mutta sitten ajattelin että hep, kymmenen vuoden asumisen jälkeen jos rupean 50 tonnin putkiremppaa kustantamaan tai kämppää myymään niin mukavasti tulisi takkiin.
   
 26. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Nyt kun katsoo miten Suomen talous syöksyy lähes Kreikan tavoin (T)sipilän johdolla niin ainakin pääkaupunkiseudulta asuntoa hankkimassa olevien kannattaa odottaa. Nimittäin 30% korjausliike alaspäin asuntojen hintoihin on lähes kulman takana. Nykyinen hintataso on käsittämätön ja täysin kestämätön nyt kun työttömyys on räjähtämässä käsiin ja talouskasvu häviää useille kehitysmaillekin. Ei ihme että moni valitsee isomman asunnon vaikkapa Portugalista eläkekodikseen, parempi ilmasto, elintaso ja ostovoima ja mukavammat ihmiset tulevat kaupan päälle.

  Muutenkin on vaikea ymmärtää miten Suomessa on vimma laittaa koko omaisuus kiinni seiniin. Missään päin Eurooppa ei tällaista trendiä ole, vaan vuokra-asuminen hallitsee. Työvoiman liikkuvuus, pääoman vapaus ym. lukuisat edut hyödyttävän ihmisiä ja yhteikuntaa. Suomen sairas politiikka jopa omistusasumista tukevine etuineen jopa omalta osaltaan työntää lisää kilpailua omistusasunnonjahtaajille ja nostaa entisestään hintoja. Töölössä asuu mummoja jotka maksaneen ikänsä velkaa pankille ja koko elinomaisuus seinissä kiinni, jopa satoja tuhansia. Sitten kituutellaan pienellä eläkkeellä ja ihmetellään mistä repäistään sata kiloa putkiremppaan. Huh huh.

  Ei voi sanoa kuin että oi aikoja, oi tapoja. Aivan sairasta tämä nykyinen meno ja kehitys.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti