Asioita joita et ymmärrä

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja spellbook, 11.03.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 437
  En ymmärrä esim. Suomessa olevia ammattimaisia kasvihuoneita etenkin talviaikana, että miksi ne ei ole maan alla(parempi eristävyys), kun valo taitaa aika pitkälti tulla kasvivaloista? Luulisi jollain tälläisellä koneella saavan nopeasti monttua aikaan-->
  [​IMG]
   
 2. teppo mörkö

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2010
  Viestejä:
  322
  ongelma usein on siinä ettei se sama käsi (eli käytännössä peukalo) joka puristaa pulloa jaksa puristaa sytkäriä tarpeeksi lujasti kohti pulloa. toinen käsi painaa ainoastaan sytkäriä alaspäin. eli pullokäden pitää painaa sytkäriä kohti pulloa riittävän napakasti. muuten sytkäri helposti lipsahtaa korkin alta pois.
   
 3. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Piti tarkistaa, onko tämä rävä. Ei, eihän tämä ole.

  Vissiin nykyisellä tavalla toimitaan ainakin siksi, että maanalainen rakentaminen ja jopa sitä varten kaivaminen on valtavan kallista, vaikka se tehtäisiin kustannustehokkaammin kuin tuollaisella natsien superaseen mittakaavan hirviöllä. Lämpökin tulee pitkälti kasvivaloista, ja lämmitysöljyn kulutus painottuu täten rajusti kaikkein kylmimpiin viikkoihin. Maan pinnalla käytettävien kasvihuoneiden eristävyyttä kehitellään myös, mutta sehän ei oletusarvoisesti haittaa tuuletusmahdollisuuksia kuumana päivänä. Maan alle tai muuten umpinaiseksi tehty kasvihuone ei hyödy lainkaan auringonvalosta, vaan kaikki valo pitää tuottaa keinotekoisesti myös luontaisella kasvukaudella. Jos muuten joku ehdottaa ratkaisuksi aurinkopaneeleja, oletan sen vittuiluksi ja ehdotan edelleen Teslan seinäakustoja paneelien ja valojen väliin. :smoke:
   
 4. Antwerp

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 565
  Kaikista mahdollisista epäkohdista haluat nostaa esille juuri tämän? Mitä päässäsi liikkuu?
   
 5. finlandery

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2010
  Viestejä:
  2 501
  Tätä en oo itekkää ymmärtäny. Elektroniikassakin joskus ihmetelly ku osaa/ominaisuutta x ei ole tuotteessa, kun osa maksaa luokkaa 3e. Kuitenkin joka väliporras saa saman voiton, vaikka voitto% laskeekin aavistuksen. Kaipa se on tätä qvartaali taloutta tms, että katotaan prosentteja, eikä summia...
   
 6. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 437
  Katoksi muovilärpäkettä niin pääsee auringonvalo läpi.:smoke:
   
 7. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Tai miksei jätettäisi monttua avoimeksi? Säästyy muovin hinta ja saadaan vielä enemmän auringonvaloa sisälle. Oikeastaan voidaan jättää kuoppakin kaivamatta, niin taas säästy rahaa.

  ...ja tämän kehittyneimmän version on joku jo mennyt keksimään. Pahus, ehdin jo miettiä lokoisaa tulevaisuutta rojaltien turvin. Aina tässä käy näin.
   
 8. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Monen sadan euron älypuhelimissakin joko on tai ei ole muistikorttipaikkaa. Joidenkin nerojen mielestä tämä on ymmärrettävä säästö.

  Tällä hetkellä myytävässä kahden kympin "Nokia" -kehitysmaaluurien sukupolvessa on microsd-muistikorttipaikka.

  Todellisuudessa kysymys on siitä samasta, mikä tappoi Nokia Mobilen. Tai samasta, mikä ei koskaan tappanut Applea, ja sai osan pahimmista tunareista ylistämään yksinappista hiirtä. Valmistaja mielestään tietää (ja täten haluaa ja yrittää päättää), mitä käyttäjät haluavat. En ole ostanut toistaiseksi yhtään älypuhelinta, jossa ei ole muistikorttipaikkaa. Sisäinen tallennustila ei ole koskaan ollut riittämätön, vaan kyseessä on mielestäni muuten tärkeä ominaisuus, jonka puuttuminen on vakava suunnitteluvirhe.
   
 9. njake

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  443
  Varmaan nobelia vois noutaa jos asian ymmärtäis ja osaisi sen vielä toiselle avata. Kiva olisi silti tietää tämäkin toimintamalli edes osittaisesti.
   
 10. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 437
  Näin juuri antaa vain talven lumien tulla vaan päälle. Niin siis kasvattaa vain niissä kesämaissa ja tuo sieltä.
   
 11. valexi

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 444
 12. Oestrus Taurus

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2011
  Viestejä:
  2 414
  "– Istumatyötä tekevälle riittää suihku yhdesti, kahdesti tai kolmesti viikossa, varsinkin talvella, Schumack sanoo."

  http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2000001234812.html

  Nyt se on tutkitusti todistettu, asiantuntijalausunnolla. On hyvä, että käyn juuri (ja olen aina käynnyt) suositun rajan verran suihkussa. Minä vihaankin kastumista ja akuutteja lämpötilaeroja.

  Ole sinäkin voittaja, ja käy syihkussa joka neljäs tai viides päivä. Olen ollut tähän asti tietoinen mm. että penistä ei kannata pestä jokapäivä (jos kenties ehkä ei koskaan) kuivattaa liikaa limakalvoja.

  Eli ongelma oli siis "joka päivä suhihkuun menijä" on väärässä.
   
 13. yero

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2008
  Viestejä:
  1 556
  Verotus on progressiivistä.

  Ota selvää, mitä maksaisi, jos tuo kone tulisi kaivamaan sulle pari kuoppaa.
   
 14. Jozaaa

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2012
  Viestejä:
  210
  Ei se väliporras voi vaan saada samaa voittoa, ilman että voitto% laskee.

  Kuvitellaan vaikka että olet joku maahantuoja ja tuot halpoja puhelimia Suomeen. Tilaat puhelimia suoraan jostain vinkuintiasta ja kaikki sinulle aiheutuvat kustannukset kohdennettuna yhdelle puhelimelle ovat 50€. Tähän lätkäiset päälle 15% voitto-osan, eli myyt puhelimia Gigantille hintaan 1,15*50€=57,5€, tadaa voittoa 7,5€ per puhelin. Ensi kuussa vinkuintian tehtaan kustannukset nousevat tai maksatkin enemmän kuljetuksesta ja kustannukset kohdennettuna yhdelle puhelimelle nousevat 3 euroa, eli ovat yhteensä nyt 53€. Oletko mukava ihminen ja myyt puhelimen Gigantille edelleen hintaan 57,5€ ja saat voittoa vain 4,5e per puhelin. Tällöin voittoprosenttisi on vain 8,5%. Jos olet ahne paskiainen ja haluatkin saman € määrän voittoa puhelimesta, myyt sen Gigantille hintaan 1,15*53=60,95€.

  Tuohon Gigantti lätkäsee päälle vielä oman katteensa niin tulee kuluttajalle maksettavaa vähän enemmän kuin kolme euroa.

  Savon Sanomien esimerkissä viljan tuottajahinta nousee 50%, tässä vain 6%. Että mietippä sitä.
   
 15. finlandery

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2010
  Viestejä:
  2 501
  Myyn tuotteen gigantille hintaan 60,5e. Koska ainoa noussut kustannus on 3e suurempi sisäänosto hinta. Silloin oma voitto pysyy samana, eli 7,5e/kpl, vaikka voitto prosentti putoaakin tuosta 15%:sta hiukan
   
 16. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 309
  En ymmärrä, useammankin maatalousyrittäjän olen kuullut valittavan että työstä ei jää käteen kun 2-3€ tunnille.
  Vastaavasti eräs koneurakoitsija valitteli että noin 5€ tunnille jää käteen hyvänä päivänä.
  Miten he laskevat oman tuntipalkkansa?
   
 17. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 072
  En ymmärrä miksi parvekkeissa pitää olla sadevedenpostoputki keskellä parveketta niin että vesi kusee keskeltä parveketta alaspäin. Miksei sitä ole voitu tehdä parvekkeen toiseen laitaan niin että vesi lorisisi parvekkeen sivusta pois.
   
 18. njake

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  443
 19. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 309
  Ei se kaikissa olekkaan.
  Osassa on juuri keskessä ja osassa toisella sivulla. Kehittyneimmissä on oma sadevesikaivo ja vedet menee suoraan sadevesiviemäriin.
   
 20. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Minkä tyyppistä putkea tarkoitat? Jos sellaista, joka sojottaa eteenpäin, niin kai se vesi helposti kuitenkin tulee tuulen mukana takaisin alempien kerrosten parvekkeille, ainakin jos parvekkeiden koossa ei ole säästelty ja niitä on parhaimmillaan koko seinä täynnä.

  Olen usein nähnyt alaspäin seinänviertä poistavan sadevesiputken ihan siellä sivussa. Vieläpä niin, että putki katkeaa ennen seuraavan parvekkeen lattiaa. Onhan tässä haittana se, että epäpuhtaudet kiertävät jokaisen parvekkeen lattian kautta etenkin jonkun huolimattomasti pestessä parvekettä. Toisaalta tällöin veden mukana lentelevät esineet eivät putoa korkealta vapaasti, jolloin ylimpien kerrosten heittämä skeida voisi aiheuttaa vaaraakin. Sitä en silti ihan ymmärrä, mitä suunnittelijan päässä on liikkunut. Tottahan helvetissä tällainen ratkaisu pitäisi ohjata vaikka parvekkeiden kyljessä kulkevaan syöksytorveen(tahi muuten "omat sadevesiviemärit" mielellään kuitenkin niin, ettei koko paska helposti tukkeudu) eikä alakerran naapurin parvekkeen kautta seuraavalle jne.

  Onhan selvää, ettei kukaan selviä tuollaisella palkalla. Tai ääritapauksessa ja tilapäisesti kyllä, mutta kallistuisin siihen, että tuo on ollut liioittelua ja väärin laskemista. Oma osansa on myös väärin ymmärtämisellä ja väärin kuulemisella, sekä tahallaan että ymmärtämättömyydestä. Mahdollista on myös se, että joku on ilmoittanut karkean laskelman siitä, paljonko tukia edeltävä liiketoiminnan tulos antaisi palkaksi. Usein se on miinuksellakin. Kuulija ei ole kuunnellut, mitä hänelle on sanottu, eikä ymmärrä yli viisisanaisia virkkeitä. Esitän tässä siis mahdollista selitystä tähän ilmiöön josta usein olen kuullut, en vihjaa mitään juuri sinusta. :D

  Usein voipi olla niin, että maatalousyrittäjällä on useita tuotantosuuntia ja niidenkin sisällä erilaisia toimenkuvia. Jotkut työt saattavat olla laskennallisesti niin kannattamattomia (mutta silti muun toiminnan kannalta tarpeen tai joskus peräti byrokratian pakottamana tehtävä), että niistä jää 2-3 euron tuntipalkan edestä tulosta, tai joskus jopa pientä tappiota. Hyvänä esimerkkinä lampaiden kerintä, joka saattaa olla jopa tappiollista (puhumattakaan että siitä voisi laskea maksavansa itselleen euron jeniä tuntipalkkaa), mutta on eläinsuojelullisista syistä pakko tehdä. Tällöin sen lihakarjatalouden tukineen olisi syytä tuottaa viivan alle tulosta, josta palkka maksetaan. Itse asiassa se koko pienimuotoinen karjatalouskin voi olla kannattamatonta, mutta sitä harjoitetaan jonkin juridisen muotoseikan vuoksi ja/tai harrastuksena päätuotantosuunnan ollessa kasvitaloudessa.

  Itse en ole face to face kuullut yhdenkään maatalous- tai koneyrittäjän valittavan, että tienaavat vain 2-3 tai 5 euroa tunnissa. Johtunee siitä, että olen kuunnellut siitä puolen tunnin synkästä selonteosta enemmän kuin ne viisi sanaa, paitsi pöhköimpiä en ole kuunnellut ollenkaan. Alle kympin ansiolle valutaan kyllä usein, mutta ei nyt ihan noin alas muuten kuin välittömästi ennen konkurssia(ja raskaan velanoton alla tai muuten kriisissä yrittäjän tuntiansio onkin hyvin elävä käsite).

  Yleensä mainituilla aloilla ei viime aikoina ole ihan hirveää kulutusjuhlaa vietetty ja koko homma on menossa vessasta alas, mutta eihän kukaan nyt ihan 2 euron tuntipalkalla voi nykypäivän Suomessa elää, tietenkään. Säännön vahvistavana äärimmäisenä poikkeuksena joku pitkää päivää tekevä osittain omavarainen lapseton luomuhippipariskunta, ja sekin vain niin kauan kuin ovat nuoria ja terveitä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2016
 21. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 900
  Ainaista ihmetystä aiheuttaa se miten erilaisia ihmiset ovat tunne-elämältään.

  - Ystävällisiä, herkkiä, toisen tunteita ja tilaa/aikaa arvostavia
  - Kylmiä, jyrääviä, itsekeskeisiä ja epäluuloisia

  Syyt ymmärtää miksi ihmisistä tulee niin erilaisia erilaisten kokemusten myötä, mutta silti..
   
 22. Butali

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2006
  Viestejä:
  560
  Niin kauan, kun jyväjemmareiden liikennetaidottomilla pennuilla on varaa ajella traktoreilla "pillurallia" täällä pikkukylillä joka helvetin ikinen päivä työhön tarkoitetuilla koneilla, niin maanviljelys/elukat ovat kannattavampaa kuin pitäisi.

  Ei muilla työssäkäyvillä keskivertopalkkaisilla ihmisillä ole maksaa kuin korkeintaan polttoaineet pentujensa mopoihin/skoottereihin jotka syövät pillurallissa sen n. 1/40 mitä nuo peltokoneet.

  Nämä sukupolvenvaihtajat ovat varttuneet siinä 200-300m2 omakotitalossa ja siitä on heille tullut itsestäänselvyys sitten kun niitä omia pentuja ruetaan tekemään.
  Sitä kun ei nykyään enää saadakkaan, niin ruetaan valittamaan.

  Minusta sitä taloa ja lainoja ei kuulu muiden työllään maksaa.

  2-3e tunnille on ihan paskapuhetta.
  Nää tilalliset ainakin täälläpäin lyhentää talolainaansa enemmän ku keskipalkkainen suomalainen tekee vuodessa bruttoa.

  Antakaapa esimerkki maatilayrittäjästä, joka asuu kolmiossa, kaksiossa, yksiössä?
  Ei tarvi ku rahaa on.

  Entäs muut pienyrittäjät?

  Jos sinulla on vaikka yhden auton korjauspaja. Teet töitä ihan samalla lailla niska limassa.
  Tuleeko tukia?
  Onko 250m2 talo?
  Niimpä.

  Jemmareille: Lopettakaa se valitus ja uskokaa, että muutkin ihmiset tekee ihan yhtä paljon töitä ja osa paljon pienemmällä palkalla.
  Jos muilla on asiat niin helposti ja hyvin, niin ei muutakuin halpahallin kassalle kokeilee jos sais ees ne kartanon korot sillä maksettua.
   
  Viimeksi muokattu: 09.08.2016
 23. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 309
  Löysin iltapaskan spekulaation aiheesta, tässä povataan viennin heiketessä tuntipalkan laskua jopa 1.5€ tunnille

  http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-2000000840474.html

  Laskukaavaksi kerrotaan yrityksen tulos jaettuna työtuntien määrällä.
  Sehän on selvää että päivässä tunteja kertyy paljon, 7 päivänä viikossa.

  Entäs maataloustuet, lasketaanko ne tulokseen, vai onko ne erillisessä sarakkeessa? Tällöin palkkatulo kertyisi puhtaasti tehdystä työstä, ja tuet tulisi siihen päälle.

  Ja ennenkuin joku hämmästelystäni vetää herneen nenään, niin minulla ei ole mitään viljelijöitä vastaan, kiinnostaa vaan tietää miten he tuntipalkkansa laskevat koska on sanomattakin selvää että muutamien eurojen tuntipalkoilla ei kukaan elä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.08.2016
 24. zorb_

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2013
  Viestejä:
  68
  Itse maatalon kasvattina voin kertoa, että nykyään tulos on usein nollassa tai tappiolla ennen tukia. Ilman tukia tuo työ olisi nykyisillä kustannuksilla ja hintatasoilla pelkkää hyväntekeväisyyttä harrastusmielessä. Pitää lisäksi huomioida että tulos ei ole suoraa palkkaa, vaan sillä pitää hoitaa jatuvat ylläpitokulut ja investoinnit, jotta laitekanta pysyy jossain kunnossa.

  Vaikka olisi ollut mahdollista jäädä jatkamaan tilan toimintaa ja jäädä asumaan tuohon 300m2 taloon, niin totesin että ei napostele tehdä noin paljon hommia olemattoman palkan eteen ja lähdin opiskelemaan jotain aivan muuta. Päättyy sitten siihen tuo sukutilan toiminta, kun olin ainoa lapsi... Eläintiloilla 2-3e/h voi hyvinkin pitää paikkansa tällä hetkellä. Työssä ollaan kuitenkin joka päivä ja 8h päivässä ei todellakaan riitä paitsi jos löytyy uusi miljoonia maksanut robottilaitos.
   
 25. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  234
  En ymmärrä minkä takia hiukset pitää pestä erikseen ja kahdella erilaisella aineella. Omistan itse ns. perus "miestukan" ja olen viimeiset 10v pessyt hiukset samalla aineella jolla peseytyy varpaat ja vehkeet. Minkä takia naiset rasvaa naamaansa, kasvojaan yms. paikkoja jokainen hiton hetki. En tiedä ketään tervettä miestä joka itseään rasvailisi, silti ei kyllä ongelmia mistään kuivumisista.

  Onko nämä jotain markkinamiesten kikkoja että joku kasvorasva poistaa kasvoista luonnollisen rasvan jonka jälkeen et voi niiden käyttöä lopettaa tai sun naama kuivaa.

  Tähän liukuhihna-lentokonehommaan vastaan sen verran että pienlentokone voi lähteä lentoon paikaltaan ilman mitään liukuhihnojakin. Kaasuttelee vaan ropelit pyörimään jarrut pohjassa, vapauttaa jarrun ja kone nousee ilmaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti