Arvostelu: Star Wars: The Rise of Skywalker on uuden elokuvatrilogian SPOILERI, joka SPOILERI ja SPOILERI

Viestiketju alueella 'Elokuva-artikkelit ja -arvostelut' , aloittaja Muropaketin toimitus, 18.12.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  29 749
 2. Haerski_90

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Viestejä:
  105
  "Joku kehuu Abramsia taatusti siitä, että hän korjaa sen mitä Johnson rikkoi. Abramsilla olisi ollut mahkut tehdä edellisen osan ansiosta jopa paras Star Wars -leffa koskaan, mutta nyt teos hyppii paikasta ja kohtauksesta toiseen pikavauhtia, mutta silti se tuntuu junnaavan paikoillaan tarjotessaan faneille kaiken sen mitä he ovat tottuneet Star Wars -elokuvassa näkemään."

  Eihän The Last Jediä voi retroaktiivisesti korjata, kuin retconnaamalla sen täysin. Kun tehdään trilogiaa, niin seuraava osa seisoo automaattisesti edellisen harteilla ja The Last Jedissä ei oikein ole mitään missä seista.

  Luin arvostelun, vaikka en ole leffaa tietenkään nähnyt. Eipä ole teatteriin edelleenkään mikään kiire tätä katsomaan. Aikalailla näyttää toteuttavan ne pahimmat pelot mitä minulla leffan suhteen jo oli: Abrams ei ilmeisesti halunnut tehdä sitä lainkaan etenkään sen jälkeen, kun Rian Johnson veti trilogian pois kurssista (tai pikemminkin pysäytti sen niille sijoilleen). Langat yhteen niin löysin rantein kuin vain mahdollista ja siinä sivussa heitetään vähän fan-serviceä niille faneille, jotka kokivat tulleensa loukatuiksi The Last Jedin myötä. Se, että nyt tehdään oikein ultrakonservatiivista Star Warsia täyttäen kaikki mahdolliset kliseet tuskin pelastaa kokonaisuutta enää kenenkään mielestä. Toisaalta Rogue One menestyi sekin ilmeisesti hyvin, joten never underestimate the power of the fan-service.

  Toivottavasti Disney on nyt ottanut tosissaan opiksi tästä yrityksestä ja jatkossa näitä trilogioita ei lähdetä tekemään ilman kunnollista suunnitelmaa. Jo alkuperäinen trilogia osoitti, että ohjaajan pallille voi istua vaikka joka elokuvassa eri heppu, jos vaan käsikirjoituksesta pitää huolen yksi ja sama henkilö, joka varmistaa, että kaikki osat taistelee kohti yhteistä päämäärää.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. boss69

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2017
  Viestejä:
  124
  Hiukan tyhjä olo jäi, mutta kokonaisuudessaan olin kuitenkin tyytyväinen vaikka loppu olisi voinut olla toinenkin, johon vaikka seuraava trilogia olisi voinut ottaa kopin. Keisarin mukaan tulo oli mielestäni hyvä, koska kutososan lopun keisarin kukistuminen jätti itseni aikoinaan epätietoisuuden valtaan, että eihän paha voi kuolla heittämällä se kuiluun.
   
 5. Attekun

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2012
  Viestejä:
  323
  En ymmärrä miksi The last jediä dissataan. Siinä oli kerrankin jotain uutta ja virkistävää. Se oli jopa oikeasti hyvä elokuva sisältäen pari todella eeppistä star wars kohtausta. Uusin oli kyllä semmoista niin keskinkertaista kuraa, että ekaa kertaa oikeasti harmitti poistua salista star wars elokuvan nähneenä. Pettymys lienee se päällimmäisin tunne mikä elokuvasta jäi.
   
 6. Pastori2

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  29
  Mä oon kyl eri mieltä. Joo vähän liikaa tapahtu liian nopeasti, mutta kaikki melkein oli pakko tapahtua. Mietin jo kahden ekan jälkeen et vikasta on pakko tulla nopeatempoinen tai sit jää homma vajaaksi. Tää pitää nähdä pari kertaa ja sulatella sit rauhassa. Mut ekan kerran jälkeen tykkäsin kyllä. Toivoisin että jatkossa tulis laajemmin star wars maailmasta. Eikä liikaa keskityttäs muutamaan hahmoon.
   
 7. Auxilar

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  6
  Arvostelu on tottakai aina arvostelijan itsensä näkemys, mutta aika hämmentävää tekstiä.

  Elokuva on tosiaan hyvin keskiverto, allekirjoitan sen että paljon sidottiin yhteen aika löysin rantein, mutta toisaalta trilogian aiemmat osat ei muuhun mahdollisuutta antaneet. Ensimmäisen osan olessa pääosin puhdasta fanserviceä, täysin merkityksettömän ja tarinaa mihinkään päin kuljettamattoman toisen osan voisi kokonaan pyyhkiä pois trilogiasta ja mitään ei muuttuisi. Siihen on hyvin vaikea rakentaa päälle muuta kuin mitä nyt saatiin.

  Reyn moniulotteisuus tämänkin elokuvan alkupuolella keskittyi vain Reyn onnistumiseen kaikessa mihin tämä ryhtyi, vasta lopussa kyseisestä hahmosta alkoi saamaan jopa muutakin irti kuin tuskaisia huokauksia siitä kuinka tylsä ja huonosti kirjoitettu hahmo oli koko trilogian ajan. Jopa siihen asti että lopussa jäi vähän haikea fiilis siitä kuinka tämä hahmo, jolla oikeasti ehkä olisi jopa potenttiaalia ollut näiden "suurten" paljastusten jälkeen, tuhlattii täysin vain osoittamaan kuinka erinomainen tämä on jokaisessa käänteessä. Sama ongelma toki vaivasi muitakin hahmoja, kuten tosiaan Finiä joka monta kertaa tämän elokuvan aikana oli saamassa hetken paikan parasavaloihin, vain menettääkseen ne siihen että Rey onnistui/huomasi/teki taas jotain joka sai tuhahtamaan hahmon yksiulotteisuuteen. No ainakin tämä osa muutti pettymyksen Daisy Ridleyn hahmoon enemmän sääliksi.

  Tyytyväinen silti olen että jotkin hyvin turhat hahmot oli sysätty vain yksinkertaisesti sivuun, esimerkiksi tämä Rose tai aiempien osien Kapteeni Phasma vaan yritettiin keskittyä enemmän oleelliseen. Joitain uusia hahmoja esiteltiin mutta niistä ei tehty niin isoa numeroa että tarina olisi niistä kovasti kärsinyt.

  Mutta ainakin tarina eteni tällä kertaa ja sai ihan ok, vaikkakin kovin ennalta arvattavan lopun. Fanserviceä oli, mutta ei niin paljoa että siihen olisi tuskastunut kuten trilogian ensimmäisessä osassa. Ideat oli vaisuja ja tuttuja alkuperäisestä trilogiasta mutta ainakin niillä oli joku tarkoitus ja merkitys, toisin kuin trilogian toisessa osassa.

  Näiden perusteella pidän elokuvaa trilogian parhaimpana osana ja katsomisen arvoisena, mutta tämä toki ei ole paljoa koska edelliset kaksi löytyvät niin syvältä suosta että niitä ei edes halua sieltä kaivaa.
   
 8. Cervo

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2019
  Viestejä:
  28
  Nyt on tämäkin nähty, ja oma arvioni venyisi kolmeen tähteen. Elokuvassa on paljon hyvää. Teknisesti se on todella komea ja tarina pääosin jännittävä. Jopa sankariryhmä tuntui symppikseltä, mikä on aiempiin osiin verrattuna melkoinen saavutus. Rey on tosin hahmona pelkkä kiiltokuva - mutta eipä siloposki-Lukekaan järin moniulotteinen hahmo ollut. Tärkeämpää on se mitä heidän ympärillään tapahtuu. Joka tapauksessa on mielestäni harmi kun uusien sankarten taru päättyy tähän. Pahispuolella Kylo Ren nousee ikimuistettavaksi hahmoksi alkuperäisten konnien rinnalle - pidän koko uutta trilogiaa nimenomaan Kylo Renin tarinana, ja hyvikset ovat monelta osin pelkkiä juoniteknisiä peilikuvia hänen hahmonkehitykselleen.

  Tähtiä arvosanasta tiputtavat ensinnäkin logiikka-aukot. Olen mestari selittämään mielessäni jos jonkinlaisia juonen tyhmyyksiä, mutta tältä osin The Rise of Skywalker päihittää minut mennen tullen. Disneyltä ei todellakaan odottaisi näin keskeneräiseltä tuntuvaa elokuvaa. Loogiset kömmähdykset ovat niin huutavia että niitä melkein epäilee tahallisiksi. Edes elokuvan loppuratkaisu ei ole ratkaisu ensinkään, kun vähän muistelee kahden edellisen osan juonikaarta. The Rise of Skywalker tuntuu ikään kuin saagasta erilliseltä täyteosalta, joka kuitenkin on sijoitettu trilogian loppuun. Toisena emäkömmähdyksenä yksi keskeinen hahmo pilataan tarpeettomalla paljastuksella, toinen totaalisen anteeksiantamattomalla potentiaalin tuhlaamisella.

  Kuitenkin poistuin salista ihan hyvillä mielin, eli jotain on tehty oikein. Kyllä Star Wars on aina Star Wars. Muutamalla rohkeammalla ratkaisulla ja logiikka-aukon paikkaamisella elokuva olisi jopa erinomainen, mutta "ohjaajan versiota" lienee turha odottaa. Ehkäpä The Mandalorian tarjoaa sitä kaivattua omaperäisyyttä - Tällä hetkellä päällimmäinen tunne on kuitenkin se, etten ilman huippuarvosteluja Disneyn suoratoistopalvelua tilaa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2020

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti