Arvostelu: PlayStation 4:n DayZ on ruma ja ankea selviytymispeli, jolle pitäisi omistaa koko elämänsä

Viestiketju alueella 'Peliartikkelit ja -arvostelut' , aloittaja Muropaketin toimitus, 09.06.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  27 734
 2. aatu89

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2008
  Viestejä:
  785
  Aika osuva arvostelu ja tähdet. PC:llä pelaajia pitää pinnalla fanaattinen ryhmä ja modit sekä custom servut.
   
 3. Gambler0

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  36
  Arvostelu on kyllä aika ontuva, varsinkin vertauskuvat on yliampuvia ja kertoo paljon enemmän arvostelijasta kuin pelistä itsestään. Pelialan ammattilaiselle DayZ ei pitäisi olla vieras konsepti. Sen alkuperäinen tarkoitus on olla selviytymissimulaattori ja siinä se menee syvemmälle kuin muut copycat pelit jotka ovat DayZ:n jälkeen tulleet.

  Arvostelijan on kuitenkin helppo lähteä dumaamaan vanhentunutta ideaa vaikka käsissä on nimenomaan se genren alkuteos.

  Grafiikkakin oli vanhentunutta. Tämä alkaa olla jo melko subjektiivinen käsite, mutta jos sitä nyt lähdetään vertailemaan "kauniimpiin" peleihin, niin:
  onko niissä kauniimmissa peleissä 250 neliökilometriä autenttista pelialuetta ilman latausruutuja, jossa on mahdollista pelata samanaikaisesti 60 muun kanssa, zetojen ja villieläinten kera. Jossa jokaisella on mahdollisuus rakentaa pysyviä tukikohtia, pystyttää telttoja ja muita isompia objekteja.
  Henkilökohtaisesti minulle on ainakin päivänselvää, että tämän vuoksi grafiikalle ei voida asettaa samoja standardeja kuin (pelillisesti ja "persistencen" osalta) köykäisemmille peleille.

  Testatun 7 tunnin aikana kokeneempi pelaaja pystyy ehkä kävelemään juuri ja juuri kartan toisesta päästä toiseen päähän jos samalla pitää selviytyä. Siitä 7 tunnista olisi saanut enemmän irti jos ensimmäisen tunnin olisi käyttänyt jonkinlaisen aloittelijatutoriaalin katselemiseen.

  Pelistä saa ihan vapaasti olla pitämättä ja arvostelijan reaktio voi olla monelle samaistuttava, mutta arvostelijan kannattaisi myöntää ihan suoraan, että pelin juttu meni häneltä täysin ohi (eikä niinkään "voi olla, että en ehkä ihan tajunnut"). Ja ehkä yrittää kirjoittaessaan miettiä, että mitäköhän minulta on mennyt ohi, kun tätä peliä on myyty kuitenkin yli kolme miljoonaa kappaletta.

  Pelin koukuttavin ydin on se, että voit luottaa vain itseesi ja omiin selviytymistaitoihin jos et pelaa kavereiden kanssa. Kun olet 20 tuntia selviytynyt ja saanut mieluisat varusteet, niin et enää halua menettää niitä sen vuoksi, että sompailet avoimella kaikkien nähtävillä kerjäämässä kuolemista. Mistään muusta pelistä ei saa samanlaisia säväreitä. Toinen ydin on pelin monipuolisuus ja yksityiskohtaisuus verensiirto-operaatiosta, luotien fysiikkaan, oman ghillien rakentamiseen tai oikean aseen, lippaan ja panosten löytämisen ja nämä ovat vain pintaraapaisuja niistä asioista jotka tekevät DayZ:sta miellyttävän vaikka kehitys on ollut hidasta ja toisinaan liian bugista.

  Tämä peli ei ole kaikille, mutta se ei tarkoita, etteikö sitä voisi arvostella omaa nenää pidemmälle.
   
  Medikki tykkää tästä.
 4. Medikki

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2005
  Viestejä:
  1
  "Seitsemän pelitunnin aikana aloin vasta oppia perusteita, ja pelille täytyy selvästi uhrata paljon aikaa, jotta siinä alkaisi menestyä"

  AHAHAHHAHAHA. Seitsemässä tunnissa ei pääse sisälle vielä yhtään mihinkään. Ja jos yksin meinaat pelata, niin ei sitä kukaan jaksa. Tässä kyllä näkyy, että arvostelija ei todellakaan ole kohderyhmää. Tämähän siis on suunnattu sellaisille nörteille, jotka jaksavat tehdä linnoituksia ensin etsimällä kirveen, hakkaamalla hehtaarin puita, varastoimalla ne ja sitten vasta lähdetään etsimään nauloja/vasaraa zombien valtaamista kylistä ja kaupungeista.

  Itsellä meni noin viikon verran alkuperäisen pelin mekaanikkojen perusteiden oppimiseen. En tosin ole pelannut sen jälkeen, kun pelimoottori vaihtui.

  En tosiaan sano, että tämä peli on kaikille, mutta hommatkaa nyt edes kunnon HC-nörtti tekemään HC-pelien arvoisia arvosteluja.
   
  Viimeksi muokattu: 22.06.2019

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti